Bitfi

Bitfi är ett kryptomaskinvarulagringssystem som påstår sig vara “det säkraste systemet som någonsin skapats”. Ta reda på allt du behöver veta om Bitfi idag i vår recension.

Vad är Bitfi?

Bitfi, som finns online på Bitfi.com, är en hårdvaruplånbok formad som en smartphone. Den första versionen av Bitfi-plånboken lanserades 2018. En andra version av Bitfi-plånboken Bitfi Knox lanserades i mars 2019.

Bitfi granskning

Från och med december 2019 har Bitfi lanserat den senaste versionen av sin Bitfi-firmware – DMA-3. Firmware kan hämtas från Bitfi.com. Du laddar ner firmware för att uppgradera en gammal Bitfi-enhet. Du kan också köpa en ny Bitfi Knox-plånbok för 199 $ (den ursprungliga Bitfi-butiken kostade 120 $).

När den första versionen av Bitfi lanserades 2018 beskrev Bitfis team – inklusive evangelister som John McAfee – plånboken som ”oackidbar”. Bitfi blev förlöjligad för sitt djärva påstående, och hackare bröt snabbt in i plånboken. Bitfi avlägsnade tyst den “ohackliga” slogan från sin webbplats och McAfee medgav att det hela var ett marknadsföringsstunt.

vad är Bitfi

Idag fortsätter Bitfi att göra djärva påståenden om sin säkerhet. Bitfis officiella webbplats beskriver plånboken som “det säkraste systemet som någonsin skapats” och “världens enda tekniska steg som överträffar kylförvaring.” Det hävdar att det är en ny och förbättrad version av en hårdvaruplånbok som erbjuder förbättrad säkerhet samtidigt som användarna fortfarande ger bekväm tillgång till sina medel.

Bitfi plånbok granskning

Bitfi är noga med att förklara att det egentligen inte är en plånbok. Istället är det en privat nyckelgenerator. Du kan förlora din Bitfi-plånbok och fortfarande ha full kontroll över dina medel. Som webbplatsen förklarar är “enhetsförlust helt enkelt irrelevant för pengarnas säkerhet”, och Bitfis teknik “gör att du kan vara oberoende av enheten vid förlust, stöld, beslag eller olycka.” Om du tappar din Bitfi kan du helt enkelt köpa en annan för att återställa tillgången till dina pengar. Du kan till och med säkert återställa pengar på en väns Bitfi-enhet.

Är något av detta sant? Eller är detta bara mer marknadsföring? Låt oss ta en titt på Bitfis funktioner, inklusive hur Bitfi fungerar och hur du konfigurerar och använder Bitfi för första gången.

Bitfi-funktioner

Bitfi erbjuder alla följande kärnfunktioner:

Öppen källkod Blockchain-gränssnitt: Bitfi använder en blockchain med öppen källkod för att säkra privata nycklar för kunder. Det betyder att dina privata nycklar inte lagras tekniskt på Bitfi; istället lagras dina privata nycklar på blockkedjor.

Privatnyckelgenerator: Bitfi är inte tekniskt en plånbok. Enheten beskriver sig själv som en privat nyckelgenerator. Vi förklarar mer om hur Bitfi fungerar nedan.

Miljarder dollar lagrade: Bitfi hävdar att dess ekosystem “säkrar miljarder i USD-värde”, även om det är oklart hur många användare som använder Bitfi för att lagra kryptovaluta.

Hantera digitala tillgångar via valfri internetansluten enhet: Bitfi låter dig hantera dina Bitfi-säkrade digitala tillgångar med vilken internetansluten enhet som helst, inklusive en smartphone, dator, surfplatta eller vad du än vill använda.

Inga privata nycklar: Bitfi påstår sig vara världens enda plånbok som inte har privata nycklar, vilket gör det omöjligt att gripa, förlora eller stjäla. I stället för att faktiskt lagra privata nycklar, låter Bitfi dig lagra privata nycklar på blockkedjor.

Automatiska uppdateringar utan manuell uppdatering krävs: Bitfi kan användas utan att manuellt ladda ner och installera ett program från tredje part. Alla uppdateringar levereras automatiskt via Wi-Fi. Slå bara på enheten, anslut den till Wi-Fi så uppdateras.

Öppen källa: Det uppstod viss kontrovers när Bitfi först lanserades om det verkligen var öppen källkod eller inte (vissa små, egna komponenter var inte helt öppen källkod). Idag är dock Bitfis kod helt öppen källkod, och egna verktyg finns tillgängliga för alla att kolla på Bitfi.dev. Du behöver inte lita på Bitfi med kodens integritet. Du kan se det själv.

Inga 12 eller 24 ordsäkerhetskopior: Den som hittar en lista med 24 ord vet omedelbart att det är en kryptobackup. Det är en stor attackvektor. Bitfi undviker den här frågan helt och säkerhetskopieringsfraser elimineras helt från Bitfi.

Varje Bitfi-enhet är unik: Varje Bitfi-enhet har ett unikt paket i firmware, vilket innebär att varje Bitfi-enhet skiljer sig tekniskt från alla andra enheter. Detta skiljer sig från kylförvaringsenheter, som alla är identiska enheter och enheter. På grund av den här funktionen är det “nästan omöjligt” att förfalska Bitfi-enheter, enligt den officiella webbplatsen.

Inbyggt gränssnitt: Bitfi har sitt eget inbyggda gränssnitt och enheten använder inte riktigt några verktyg från tredje part för att fungera. Alla digitala tillgångar visas på ett ställe med saldon och USD visas.

Anpassad version av Android: Bitfi bygger på en kraftigt modifierad version av Bitfi, vilket gör Bitfi till en mycket säker Android-enhet. Detta var ursprungligen kontroversiellt när bitcoin lanserades, eftersom vissa kända (mindre) Android-exploateringar fanns i enheten.

Bitfi crypto plånbok guide

Låst startladdare: Bitfi påstår sig vara ”den enda konsumentenheten med en låst startladdare”, vilket gör kodinjektion omöjlig. Till skillnad från andra Android-enheter kan du inte låsa upp bootloadern för att få root-åtkomst till enheten.

Wi-Fi-aktiverat: Till skillnad från ett traditionellt kylsystem är Bitfi Wi-Fi-aktiverat, vilket innebär att du kan styra dina digitala tillgångar med vilken internetansluten enhet som helst. Bitfi påstår sig använda Wi-Fi istället för trådbundna anslutningar “för att helt isolera de mest kritiska funktionerna från datorn så att det inte finns någon möjlighet att exponeras för skadlig kod.”

Skapa obegränsade plånböcker: Hela din familj kan säkra sin krypto med en enda Bitfi-enhet. Varje plånbok du skapar på Bitfi styrs och nås med din egen lösenfras med 6 tecken och 30 tecken. Du kan skapa så många plånböcker som du behöver. Du behöver bara komma ihåg att säkerhetskopiera alla dina salter och lösenfraser för varje plånbok som skapas.

Bitfi hårdvaruplånbok funktioner

Standard Android-design: Du kan bli chockad över Bitfis design när du först avmarkerar den. Det har beskrivits av många som “som en billig Android-telefon”. I huvudsak är det precis vad Bitfi är. Bitfi är inte tillverkad av platina eller andra fina metaller. Det är inte präglat för att se ut som en plånbok. När allt kommer omkring är Bitfi inte en plånbok, och du behöver inte enheten för att komma åt dina kryptofonder. Det är som en 3,9-tums Android-pekskärm.

Blue Case: Med den nya versionen av Bitfi (Bitfi Knox eller Bitfi 2) får du ett blått fodral med Bitfi-logotypen och ordet ”KNOX” på framsidan.

Bitfi bitcoin plånbok fördelar

Hur fungerar Bitfi?

Bitfi fungerar på ett annat sätt än en vanlig bitcoinplånbok. Som Bitfi-webbplatsen förklarar är det faktiskt inte en traditionell plånbok alls. Bitfi lagrar inte dina privata nycklar permanent. Istället lagras dina digitala tillgångar i blockkedjorna för dessa digitala tillgångar.

Hur fungerar Bitfi

När du vill göra en transaktion med dina tillgångar (som att flytta dem eller sälja dem) anger du helt enkelt ditt 6-tecken (minimum) salt och ditt 30-tecken (minsta) lösenfras i din Bitfi-enhet. Därefter beräknar Bitfi dina privata nycklar för en given token på begäran och raderar sedan omedelbart den privata nyckeln.

På grund av detta unika system lagras dina privata nycklar aldrig permanent på Bitfi, lämnas aldrig kvar på Bitfi och skickas aldrig i en överföring från Bitfi-enheten till blockchain för att kontrollera dina tillgångar.

Här är processen uppdelad i steg för steg-form:

Steg 1) Öppna Bitfi och välj sedan ”Skicka” för att flytta eller sälja din bitcoin

Steg 2) Ange en sändningsadress (en offentlig nyckel eller plånbokadress) i Bitfi

Steg 3) En signeringsförfrågan skickas till Bitfi

Steg 4) Du matar in ditt salt och lösenfras i Bitfi

Steg 5) Bitfi beräknar den privata nyckeln, skickar ett ”okej” till blockchain för att släppa din bitcoin till sändningsadressen

Bitfi uppdaterar sig automatiskt när du ansluter till Wi-Fi. Uppdateras inte över luften (OTA) ett säkerhetsproblem? Inte riktigt. Som den officiella webbplatsen förklarar skickas Bitfis programvara “genom diskreta noder där enheterna är hårdkodade och innehåller privata nyckelsignaturer som kräver en flerverifieringsprocess för alla Bitfi-enheter att ansluta till och så småningom acceptera.” På grund av den här funktionen avvisas oseriösa uppdateringar och skadlig kod av din enhet (de har inte nödvändiga digitala signaturer).

Ett annat smidigt inslag i Bitfi är att flera användare kan säkra sina kryptoplånböcker med en enda Bitfi-enhet. Du kan skapa ett obegränsat antal plånböcker med en enda Bitfi-enhet. Så länge du kommer ihåg salt och lösenfras för varje plånbok kan du alltid få tillgång till pengarna för varje plånbok.

All kodning för Bitfi är en öppen källkod. Du kan till och med använda din hemliga fras för att beräkna dina privata nycklar med hjälp av de öppna källkällor som finns tillgängliga på btknox.org. Koden är öppen för granskning för alla.

Så här ser Bitfis tekniska specifikationer ut:

  • Mått: 6,7 cm (2,64 ″ tum) bred x 11,5 cm (4,53 ″ tum) lång x 0,8 cm (0,32 ″ tum) djup
  • CPU: Fyrkärnig CPU
  • Wi-Fi: 2,4 GHz
  • Visa: 3,95 ”pekskärm med smal betraktningsvinkel för ökad säkerhet
  • Batteri: Laddas helt inom 1 timme och varar i 10 dagar i beredskap

Inuti är Bitfi byggd som en billig, grundläggande Android-enhet. Det finns inte ens en intern lagringsenhet. Den första versionen av Bitfi använde en Mediatek-chipset. Det chipet, ett 8 GB eMMC-chip, laddar bibliotek i Bitfi-internminnet (ROM) vid start för att köra applikationer. Det är som en 3,9-tums Android-surfplatta med pekskärm.

Är Bitfi verkligen oacceptabelt? Den delen är kontroversiell. När Bitfi lanserades 2018 erbjöd John McAfee berömda 100 000 dollar till alla som kunde bryta sig in i den “oackidiga” plånboken. Ingen hävdade slutligen priset, även om samhället snabbt avskalad Bitfi för att avslöja den billiga Android-arkitekturen inuti. Inom några veckor andra medlemmar i samhället kunde kalla boot attack Bitfi för att få root-åtkomst. Bitfi torkade inte RAM-minnet rent, vilket innebär att det är möjligt att stjäla pengar även när en Bitfi-plånbok är avstängd.

De nyare versionerna av Bitfi (DMA-2 och DMA-3) verkar ha fixat den här uppgraderingen, men Bitfi har kämpat för att skaka de “ohackbara” påståenden som gjordes vid lanseringen.

Bitfi-prissättning

Den ursprungliga Bitfi är prissatt till $ 120 USD.

Den nya Bitfi 2 (Bitfi Knox), som lanserades i mars 2019, kostar 199 USD.

Hur man använder Bitfi

Att använda Bitfi skiljer sig från en traditionell kryptoplånbok. Installationsprocessen är dock fortfarande utformad för att vara så enkel som möjligt för både nya och avancerade kryptoanvändare.

Steg 1) Köp Bitfi

Först måste du köpa Bitfi-hårdvaruenheten från Bitfi.com. Den ursprungliga Bitfi är prissatt till $ 120, även om den nya Bitfi 2 är prissatt till $ 199.

Hur man använder Bitfi

Steg 2) Registrera

När du har fått din Bitfi-plånbok i posten måste du registrera dig på Bitfi.com.

med Bitfi-kryptoplånbok

För att logga in anger du den sexsiffriga koden på din hårdvaruplånbok på inloggningsskärmen Bitfi.com.

Bitfi kryptovaluta plånbok säkerhet

Steg 3) Ställa in plånboken

För att ställa in plånboken, klicka på plånbok-ID. Du kommer till en instrumentpanel. Därefter blir du ombedd att skapa ett “salt”. Du kan generera saltet från all lätt att komma ihåg information – som en e-postadress eller ett mobilnummer.

Tänk på ditt salt som ditt användarnamn. Det låter dig logga in på din plånbok på andra enheter.

Steg 4) Skapa din hemliga fras

Därefter måste du skapa en hemlig fras. Vanligtvis skapar en plånbok denna fras åt dig genom att generera 12 eller 24 slumpmässiga ord. Bitfi har medvetet lämnat denna del åt dig, eftersom det är mycket säkrare att använda din egen slumpmässiga metod än att använda en fördefinierad metod. Bitfi levereras till och med med en matris för att hjälpa dig att skapa en slumpmässig fras.

Din hemliga fras måste ha minst sju ord med specialtecken eller nio ord utan specialtecken. Du är fri att överstiga detta belopp (de flesta fröfraser har 12 ord).

För att skapa en 12-ords hemlig fras med Bitfi-randomiseringssystemet måste du rulla formen fem gånger per ord eller totalt 60 gånger. Du använder denna ordlista, leta upp varje femsiffrigt nummer och skriv sedan ner tillhörande ord. Ja, den här delen kan ta lite tid.

Steg 5) Ange din salt- och lösenfras

Nu är du redo att logga in och använda Bitfi. Ange salt och hemlig fras på enheten och ta upp plånbokens adress. En QR-kod dyker upp. Skanna QR-koden från din plånbok och skicka sedan pengar till Bitfi för lagring.

Steg 6) Få åtkomst till din plånbok var som helst

Kom ihåg: Bitfi beräknar en privat nyckel för din plånbok varje gång du loggar in. Du behöver inte använda din Bitfi-plånbok. Du kan komma åt dina pengar från vilken annan Bitfi-plånbok som helst genom att ange din salt- och lösenfras. Du kan till exempel använda en väns Bitfi eller beställa en ny.

Det betyder också att ingen verkligen kan stjäla din Bitfi-plånbok. Om någon får åtkomst till din Bitfi-enhet kommer de inte att kunna komma åt din krypto utan att känna till ditt salt och lösenfras. Faktum är att din krypto inte alls är på Bitfi; den lagras i blockchain i vilken kryptovaluta du använder.

säkra Bitfi-plånboksfunktioner

Om Bitfi

Bitfi, Inc. beskriver sig själv som ”ett globalt företag för betalningsteknologi”. Företaget har sitt huvudkontor i Asheville, North Carolina, USA, där Bitfi-kärnan är spridd över hela USA och runt om i världen.

Du kan kontakta företaget via e-post på [email protected], per telefon på (828) 357-7004 eller på Twitter @thebitfi.

Sista ordet

Bitfi lanserades redan 2018 med påståenden om att vara ”oackbar”. År 2019 lanserade Bitfi en ny version av Bitfi som heter Bitfi Knox eller Bitfi 2. Från och med december 2019 skickar Bitfi sin DMA-3-firmware, som företaget hävdar är det säkraste systemet som någonsin skapats.

Trots kontroversen över enhetens säkerhet och övergripande användbarhet fortsätter Bitfi att uppta en unik nisch i kryptohårdvaruutrymmet. Det är ungefär som en andra faktor i installationen av tvåfaktorautentisering (2FA). Det är tekniskt inte en kryptoplånbok. Istället fungerar det mer som Google Authenticator.

Att använda Bitfi kan vara en långsam och klumpig upplevelse, men det verkar säkra din bitcoin – även om det är en svår process. Du kan lära dig mer eller kolla in Bitfi själv på Bitfi.com.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me