Bråkaktier blir alltmer populära bland handlare idag. Det har skett enorm tillväxt i sektorn och antalet mäklare som erbjuder möjlighet att köpa bråkaktier.

Det finns ett antal situationer där det kan vara fördelaktigt att köpa sådana typer av bråkaktier oavsett om du är ny eller erfaren handlare.

Här tar vi en närmare titt på exakt vad vi kan förvänta oss och ger en fullständig genomgång av hur man köper bråkaktier med några av de bästa mäklarna.

Vad är bråkdelar?

En bråkdel är mycket enkelt ett belopp mindre än en av en aktie i ett visst företag. Traditionellt hade det inte varit möjligt att köpa denna mängd aktier i ett företag, eftersom mäklare endast underlättade köp av aktier i enheter om 1 eller fler. Det enda undantaget skulle ha varit i fusioner och förvärv där företag når affärer som kan inkludera bråkdelar av en aktie.

Numera är emellertid fraktionerad aktiehandel bekväm och snabb. Istället för att behöva göra dina aktieköp baserat på aktiens enhetsvärde kan du nu köpa så mycket eller lite av ett lager som du vill, baserat på det dollarbelopp du måste spendera.

Hur man köper bråkdelar

Det finns många online-handelsmäklare idag som ger dig chansen att köpa bråkdelar. Dessa inkluderar några stora aktörer som gör mycket för att förnya sig inom sektorn. Här tittar vi steg för steg på hur du kan komma igång med att handla bråkdelar med två av de mest populära tjänsterna i branschen, M1 Ekonomi, och Public.com.

Handel med M1 Finance

Hur man köper bråkdelar

M1 Ekonomi har funnits sedan 2015 och är nu ett av de mest populära sätten att börja investera i bråkaktier. De är extremt välreglerade och pålitliga med en användarvänlig, intuitiv plattform för handel och ett antal mycket innovativa funktioner som liknar en hybrid robo-rådgivare tillsammans med att du kan låsa upp kapitalet från din portfölj genom deras utlåningsfunktion och mycket mer . Att komma igång och göra en handel är lika enkelt som dessa steg:

  1. Starta trestegsfinansieringsprocessen genom att gå till M1 Finance registreringssida att registrera sig hos mäklaren. Här behöver du bara några grundläggande detaljer som din e-postadress och telefonnummer som du kan verifiera.
  2. Du kommer att få en text eller ett samtal för att verifiera din identitet genom det telefonnummer du angav och måste också ange lite mer personlig information. När du har slutfört detta kommer du att kunna finansiera ditt konto och göra en insättning genom de metoder de erbjuder.
  3. Du kan investera i enstaka aktier och ETF: er med M1 men kärnkonceptet är baserat på investeringen ”pajer”. Du kan läsa mer om dessa i vår fullständiga M1 Finance-granskning. Ditt mål är dock att välja bland M1 Finance-kurerade pajer, eller skapa dina egna. Du kan använda det praktiska sökfältet på M1-plattformen för att hitta och välja dina favoritaktier och ETF: er att lägga till om du väljer att anpassa.
  4. Därefter måste du välja vikten på varje lager i din paj. Det här är hur mycket som kommer att tilldelas det aktiet eller ETF och ställs lika som standard men du kan enkelt ändra detta. Kom ihåg att vid fraktionerad aktiehandel kommer detta att allokeras baserat på beloppet i US-dollar i ditt saldo.

Hur man köper bråkdelar

Det sista steget att köpa med M1 Ekonomi är att faktiskt utföra affärer men eftersom detta görs automatiskt av systemet kan du inte bestämma exakt exekveringstid för dina inköp. Istället fördelas de inom ett handelsfönster som äger rum dagligen mellan 10:00 och slutet av marknaden.

Handel med Public.com

offentlig är ett relativt nytt erbjudande när det gäller fraktionerad aktiehandel, men det har helt app-baserad tjänst verkligen tagit fart under de senaste 12 månaderna. De erbjuder helt provision- och avgiftsfria handelstjänster med en mängd sociala funktioner och kopieringsfunktioner inbäddade i appen för en användarupplevelse som i slutändan är mycket smidig och lätt att komma igång med.

Hur man köper bråkdelar

  1. Ditt första steg med Public blir att ladda ner appen. Den är tillgänglig för både iOS och Android och du kan ange ditt telefonnummer på Public.com hemsida för att få en nedladdningslänk direkt.
  2. När du har laddat ner appen slutför du helt enkelt steg-för-steg-registreringsprocessen enligt instruktionerna på skärmen. Detta kan göras så fort som några minuter och du kan göra din insättning, även om det kan ta några dagar att bearbeta beroende på vilken metod du väljer. För mer information om de offentliga insättningsmetoderna och mer, kolla gärna vår fullständiga offentliga granskning.
  3. När det väl har finansierats kontrolleras allt i din offentliga app. Detta innebär att göra affärer, få tillgång till nyheter, diagram och hela den sociala sidan av plattformen inklusive meddelandetjänsten för att kommunicera med andra handlare. Du kan sedan enkelt bläddra igenom appen där du hittar ett urval av kuraterade temaportföljer som du kan bläddra i och investera i, eller de enskilda aktierna och ETF: erna du kan köpa.
  4. Att köpa en aktie eller ETF genom appen är då lika enkelt som att klicka på köpknappen, välja beloppet (Public refererar till bråkaktier som “skivor”) och genomföra affären. Det belopp du köper läggs sedan till i din Public.com-portfölj som också syns i appen.

Hur man köper bråkdelar

Med offentlig, om du väljer att göra en insättning och inte allokerar alla dessa insatta medel till några aktier eller ETF: er, kommer pengarna att finnas kvar i ditt kontantsaldo och ackumulera en ränta på 2,5% medan den är där.

Slutgiltiga tankar

Att komma igång med online-aktiehandel har aldrig varit enklare än nu med fraktionerade aktier och förekomsten av sådana lättanvända tjänster som kan erbjuda allt från pålitlig handel till automatiserad återinvestering och en fortsatt lärandeinfrastruktur.

Öppna dina handelskonton idag kl M1 Ekonomi eller Public.com eller kolla in fler av våra bästa aktiemäklare.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me