Bitcoin-börser bygger sina egna blockchain-nätverk för att bygga vallgrav och växa marknadsandelar. (Foto av Chesnot / Getty Images) GETTY IMAGES

Den 17 april släppte kryptovalutautbytesoperatören Binance en vitbok som beskriver de inre funktionerna i en ny smart kontrakt blockchain, ett år efter den första lanseringen av sin ursprungliga blockchain Binance Chain (BC). Den nya blockchain, kallad Binance Smart Chain (BSC), kommer att fungera som ett smart kontraktlager parallellt med den befintliga kedjan, säger företaget..

”Den här innovativa lösningen ger interoperabilitet och programmerbarhet för Ethereum Virtual Machine (EVM) till Binance Chain. Både Binance Chain och Binance Smart Chain tillåter överföringar och annan kommunikation tack vare det inbyggda stödet för interoperabilitet, ”skrev utbytet i ett blogginlägg.

Trots att utbytet insisterade på att BSC inte är utformat för att konkurrera med Ethereum, som för närvarande är den största smarta kontraktsplattformen, borde Binances nya smarta kontraktsplattform ha överlägsen prestanda än Ethereum i vissa områden, inklusive snabbare och billigare transaktioner, visar vitboken.

Det senaste Binance-vitboken inom blockchain-utvecklingen är bara det senaste av liknande meddelanden från bitcoin-börser.

Idag i: Crypto & Blockchain

Sedan Binance lanserade sin inhemska blockchain i april 2019 har minst tre andra ledande centraliserade digitala tillgångsbörser meddelat att de utvecklar ett blockchain-nätverk.

I februari tillkännagav OKEx att sin egen blockchain OKChain fortsatte till testläge. Den maltabaserade kryptobörsen avslöjade först att den utvecklar en blockchain tillsammans med ett decentraliserat börs (DEX) byggt ovanpå i mars 2020.

“OKChain är en kommersiell offentlig kedja som utvecklats av OKEx oberoende, och det är redan 100% öppen källkod för att tillhandahålla ett effektivt, gratis och gränslöst mervärdeekosystem för alla våra ekologiska partners”, säger Jay Hao, VD för OKEx. “Tvärkedjan och” OpenDEX “-teknologin gör det möjligt för oss att driva vår vision om” Commercial Chain Alliance “för att underlätta den betydande utvecklingen av blockchain-industrin. “

I mars meddelade Huobi också att dess blockchain gick in i testläge, nästan två år sedan den Singapore-baserade bitcoinutbytet först avslöjade planerar att utveckla en inbyggd blockchain. Bithumb, baserat i Sydkorea, utvecklar också på sin egen blockchain, enligt ett tillkännagivande publicerad i november 2019.

Vissa kryptoindustrideltagare ser den framväxande trenden som ett hot mot decentralisering, vilket är en linchpin-funktion i offentliga blockchain-nätverk.

Flytta för att bygga vallgrav och marknadsandelar

Börser är bland de största vinnarna av kryptovalutornas växande popularitet. De spelar en viktig roll som porten till kryptovärlden, och många av dem har byggt flera miljoner dollarföretag av den.

USA-baserad utbyte Coinbase enligt uppgift hade en intäktsprognos på nästan 1,3 miljarder dollar 2018. Annars kom krypto-nyhetswebbplatsen The Block, beräknad att Binance hade nått en miljard dollar i kumulativ vinst, per den 30 september 2019. Nyhetswebbplatsen kom fram till den siffran baserat på företagets token återköpsstruktur.

Kärnan är den framväxande trenden med börsbyggda blockchain-plattformar ett steg från börser för att befästa sina positioner som branschledare och på något sätt bygga en vallgrav runt sina respektive företag. Det är konsensusuppfattningen för kryptovalutor och blockchain-kommentatorer.

Genom att utveckla sin egen blockchain kommer kryptobörser att kunna växa sin marknadsandel och fungera mer effektivt, enligt Ken Misuma, CMO i Quras, en smart kontraktsplattform som påstår sig ge konsumenter och företag friheten att ställa in deras integritetsnivå transaktioner.

“Digitala börser försöker attrahera så många handlare som de kan för att öka sin användarbas, vilket är en viktig drivkraft för deras vinst”, säger Misuma. “Att utveckla en blockchain möjliggör för en börs att ha mer flexibilitet ur ett perspektiv för användbarhet och handel utan behov av en centraliserad operatör.”

Hugo Renaudin, VD LGO, en institutionell kryptobörs baserad i Europa berörde hur ett blockchain kan hjälpa utbyten att bli effektivare.

“Operativt är det en betydande kostnadsbesparing eftersom många operationer och fondrörelser – insättning, uttag eller avveckling – kan automatiseras genom smarta kontrakt”, sa han. “Och eftersom en börsblockchain sänker de totala noteringskostnaderna för en kryptovaluta som utfärdats kedjan, kan man argumentera för att det tillåter börser att lista fler och fler tillgångar till en lägre kostnad.”

När blockchain- och kryptovalutautrymmet fortsätter att utvecklas kommer ett ökande antal digitala tillgångar att utfärdas. Den resulterande effekten av fler kryptotillgångar är att verksamheten att driva en börs kommer att ha högre krav.

Innan börserna började bygga sin egen blockchain utfärdar nya projekt digitala tillgångar via en offentlig blockchain som Ethereum. Dessa projekt försöker sedan lista sina respektive digitala tillgångar eller token på olika börser. Tokeninnehavare och handlare har flexibiliteten att handla dessa tokens över olika börser där de är listade. Denna flexibilitet innebär emellertid att börsen står inför en konstant risk att förlora sin användarbas till konkurrenter, vilket kan leda till minskande intäkter.

Förutom konkurrensen från andra centraliserade börser är den framväxande decentraliserade handeln ett växande hot.

Genom att utveckla en inbyggd blockchain, till vilken den bjuder in projekt för att utfärda digitala tillgångar, är det mer troligt att ett börs behåller handelsvolymer – en kritisk faktor för deras topp.

De principer som kryptobörser bygger sina börser skiljer sig åt och indikerar potentiellt de områden i branschen som var och en av dem vill vara mest relevant..

Bitcoin-börser vill skydda sina lönsamma företag genom att bygga inbyggd blockchain … [+] 2018 CHESNOT

Binance Chain är en satsning på framtiden för kryptobörser

Medan utvecklingen av ett dedikerat smart kontrakt blockchain ger en möjlighet för den att konkurrera med Ethereum, verkar Binance fokuserad på att öka sin marknadsandel på kryptobörsmarknaden.

BSC-whitepaper upprepar att företagets DEX är det “primära fokuset” för dess ursprungliga blockchain, en indikation på att utvecklingen av en smart kontraktsplattform snarare är att öka DEX än något annat.

”Koncentrationen på att tillhandahålla en praktisk digital tillgångsemission och handelsplats medför också begränsningar. Binance Chains mest efterfrågade funktion är den programmerbara utbyggbarheten eller helt enkelt smarta kontrakt och virtuella maskinfunktioner. Utgivare och ägare av digitala tillgångar kämpar för att lägga till nya decentraliserade funktioner för sina tillgångar eller införa någon form av samhällsstyrning och aktiviteter, ”skriver BSC: s vitbok.

En annan indikation på att Binance satsar på börsernas framtid är lanseringen i februari av Binance Cloud – en börsspecifik molnlösning. Genom det erbjuder företaget vem som helst möjligheten att starta en kryptobörs som utnyttjar företagets redan etablerade utbytesinfrastruktur. VD Changpeng Zhao, känd i kryptorummet som CZ, uppskattningar att molntjänsterna kommer att bli företagets inkomstkälla om fem år. Likviditet är ett av löften från molnlösningen, ett löfte som möjligen är försäkrat av volymretentionen med att äga en blockchain.

OKChain är ett spel på decentraliserad ekonomi

OKEx har följt Binance för att flytta verksamheten till den kryptovänliga ön Malta. OKEx insisterar dock på att dess egna blockchain-strävanden inte är en imitation.

“OKChain replikerar inte Binance”, sa en OKEx-talesman. “Vår blockchain har helt andra visioner och positionering än Binance Chain och vi arbetar faktiskt med olika produkter.”

Visionen med OKChain är att driva tillväxten av decentraliserade kommersiella applikationer, särskilt mot ekonomisk integration.

”Vi tror att decentraliserad finansiering är nyckeln till ekonomisk integration och ekonomisk frihet för alla. Därför har vi längtat efter att frigöra kraften från DeFi. ” Hao sa i ett blogginlägg som tillkännagav lanseringen av testnätet. “OKChain är en enorm milstolpe för oss, vilket innebär att vi nu kan erbjuda ett öppet, billigt och autonomt ekosystem för alla att njuta av fördelarna som blockchain och decentralisering ger.”

Hur börsen planerar att använda sitt blockchain-nätverk för att spela i DeFi-utrymmet är fortfarande oklart.

För närvarande fortsätter OKEx att ta sin börsverksamhet på allvar, efter att ha sagt att en DEX kommer att vara den första ansökan till lunch på OKChain. Jämfört med Binance, som “bygger [en egen] kedja och skapar DEX-applikationen, bygger vi en finansiell infrastruktur och OKEx DEX är bara en av applikationerna på OKChain”, tillade OKEx-talesmannen.

OKEx säger att det kommer att tillåta användare att skapa och anpassa sin egen DEX på OKChain.

Dessutom stöder OKChain distributionen av smarta kontrakt direkt, jämfört med Binance, som bara nyligen har meddelat utvecklingen av en separat kedja för smarta kontrakt.

Huobi vill fånga traditionella finansiella institutioner

Medan andra utbyten av kryptovalutor undvek tillsynsmyndigheter, beslöt Huobi att bygga en relation med Kinas regering. I december förra året, Huobi meddelat att det gick med i en regeringsledd blockchainallians. Börsen vill fördjupa sina relationer med tillsynsmyndigheter och därefter finansiella företag genom att göra efterlevnad centralt för dess ursprungliga blockchain-utveckling.

"DeFi har blivit en av de mest lovande tillämpningarna av blockchain-teknik men dess framtid kräver att båda sidor – tillsynsmyndigheter och företag – arbetar tillsammans för att fastställa standarder och riktlinjer för den nya decentraliserade ekonomin.," säger Ciara Sun, VP för Global Business på Huobi Group. "Med Huobi Chain vill vi tillhandahålla den decentraliserade ramen som underlättar branschövergripande samarbete, vilket är avgörande för det omfattande antagandet av DeFi."

Huobi Chain kommer att tillåta tillsynsmyndigheter att delta i nätverket som validerare genom en reglerande nodfunktion. Detta kan se bekant ut för anhängare av blockchain-relaterade regulatoriska uppdateringar i USA. Förra året släppte Federal Reserve Bank of Boston en vitbok där den detaljerade koncept för en “tillsynsnod” för övervakning på nätet..

En gemensam nämnare: Native Token Value

Medan utbytesblockkedjor sätts upp för att ta itu med olika delar av blockchain-utrymmet, kan de alla dra nytta av en ökning av sitt ursprungliga tokenvärde om deras spel lönar sig.

För det första övergår växlingstoken, som ursprungligen användes för att betala handels- och noteringsavgifter, till mynt som driver en hel blockchain. Det utvidgar användbarheten och potentiellt värdet för dessa tokens.

Faktum är att det kan ge företagen bakom varje blockchain-nätverk en värderingsuppgång, tror SKALE Labs VD Jack O’Holleran.

“Värderingsmultiplar för utbyten mot avgifter är betydligt lägre än multiplikatorer på kryptotillgångar, som inte är utspädande jämfört med eget kapital”, säger O’Holleran, vars start bygger en skalbarhetslösning för Ethereum. “Som ett enkelt exempel, om en börs tjänar 100 miljoner dollar per år i avgifter, kan de få en 5-7x multiplikator på sitt värde, vilket innebär att de är värda 500-700 miljoner dollar ur ett aktieperspektiv.

“Om de släpper en token som används för att betala för avgifter, kan den token vara värd flera miljarder ur ett helt utspätt perspektiv med samma inkomst.”

Larmklocka för decentralisering

Det är oklart hur mycket kraftutbyte som sker över deras inhemska blockchain-nätverk och det väcker frågor om hur decentraliserade dessa nätverk är. “En stor nackdel är att växelbyggda blockkedjor vanligtvis inte är riktigt decentraliserade, och decentralisering är en av de mest värdefulla aspekterna av blockchain-tekniken, säger Misuma.

Efter lanseringen av Binance Smart Chain-vitboken, Tom Shaughnessy från Delphi Digital, upprepade ett kryptotillgångsforskningsföretag liknande bekymmer i en intervju med Cointelegraph. ”Centraliserade kedjor missar poängen varje gång. Poängen är inte att erbjuda billigare transaktioner, vem som helst kan göra det med Amazon Web Services, utan att främja en samhällsstyrd etos av byggare som tycker om att arbeta tillsammans utan ett centralt härledt mandat. ”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me