Veckans nyheter bild

Det var en händelserik vecka i blockchain- och kryptovalutavärlden. Några av världens mest kända individer hackades på Twitter i en BTC-relaterad bluff, och Coinbase har skrivit en annan affär med en myndighet – dessa berättelser och mer i denna upplaga av OKEx Insights ‘Crypto News of the Week.

Högt profilerat Twitter-hack stjäl över $ 100K i BTC

På onsdagen ägde en storskalig Bitcoin-bluff på Twitter.

Hackare kunde få tillgång till konton för några av världens mest kända individer – som Bill Gates, Joe Biden, Barack Obama, Kanye West, Elon Musk och andra – och främja en falsk giveaway som involverar BTC.

Enligt den sociala mediejättens officiella supportkonto var bedrägeriet resultatet av “en samordnad socialteknisk attack av människor som framgångsrikt riktade sig mot några av våra anställda med tillgång till interna system och verktyg.”

Viktiga takeaways

 • Denna specifika bluff kan vara den mest synliga och vanliga BTC-relaterade bluffen i historien, med tanke på den enorma räckvidden för de genomförda Twitter-kontona. Bitcoins uppfattning i det vanliga medvetandet kan påverkas negativt.
 • Twitter kommer utan tvekan att bli mycket eld för olyckan, vilket visar den relativa lätthet som centraliserade system kan brytas mot. Decentraliserade alternativ kan använda denna händelse som en möjlighet att få dragkraft.
 • Hackarna kunde bara klara sig med mindre än 13 BTC, i skrivande stund – en objektivt liten mängd med tanke på den totala räckvidden för de komprometterade kontona.

Coinbase följer upp Secret Service-avtal med IRS-kontrakt

United States Internal Revenue Service har tecknat ett avtal med digitala tillgångsutbytesjätten Coinbase för att använda företagets självbetitlade blockchain-spårningsprogramvara, Coinbase Analytics.

Kontraktet undertecknades den 15 juli och träder i kraft den 23 juli enligt offentliga register. Affären kommer att pågå under ett år, men det finns en möjlighet att förnya den för ytterligare ett år.

Coinbase får 124 950 dollar från IRS för ettårsavtalet, som följer en liknande fyraårig affär med den amerikanska underrättelsetjänsten till ett värde av 183 750 dollar.

Viktiga takeaways

 • Coinbase har varit proaktiv när det gäller att marknadsföra sin analysprogramvara till myndigheter och tillsynsmyndigheter i USA – faktiskt många i kryptovalutavärlden är inte intresserade av.
 • Coinbase Analytics är ett resultat av börsens förvärv av Neutrino, vilket var kontroversiellt grundad av medlemmar i det spionprogramskapande hackingsteamet.

Crypto-appen Abra avgör med amerikanska finansiella tillsynsmyndigheter

Abra, ett finansiellt tjänsteföretag som driver en kryptovalutaplånbok och utbytesapp, har betalat avgifter från båda säkerhet och utbytesprovision och Commodity Futures Trading Commission efter att de amerikanska finansiella tillsynsmyndigheterna hittade sina byteserbjudanden olagliga.

Abras Filippinskbaserade partner, Plutus Technologies, anklagades också av SEC för att ha sålt oregistrerade säkerhetsbaserade swappar och av CFTC för olagligt ingående av valutaswappar med amerikanska personer. Båda företagen betalade $ 150.000 i bosättningar.

Viktiga takeaways

 • Avgifterna och efterföljande avveckling förstärker specifikt att säkerhetsbaserade swappar fortfarande omfattas av landets värdepapperslag, även om swapparna i sig inte är värdepapper.
 • Fallet mot Abra och Plutus förstärker också vikten av know-your-customer-regler för kryptovalutaföretag som vill erbjuda swappar, både hemma och utomlands.
 • Uppgörelsen kan tyckas vara lite mer än en smäll på handleden, särskilt med tanke på att Plutus Financial enligt CoinDesk, fick mellan 350 000 och 1 miljon dollar i PPP-räddningslån för bara några månader sedan. 

ConsenSys anklagas för att ha stulit affärshemligheter från BlockCrushr

ConsenSys, ett framstående blockchain-mjukvaruteknologiföretag, tas till domstol efter påstås stjäla affärshemligheter från BlockCrushr Labs, ett blockchain-utvecklings- och kommersialiseringsföretag som deltog i ConsenSys Tachyon Accelerator-programmet.

Enligt BlockCrushr stal ConsenSys Daisy Payments-plattform företagets återkommande betalningslösning och lanserades exakt en dag före tävlingen. Detta kom efter att BlockCrushr uppenbarligen delade sin plattforms källkod och gav i princip alla detaljer om projektet – från dess marknadsföringsstrategi till dess plan för regelefterlevnad..

ConsenSys försvarade sig fast ett påstående till The Block och förklarar:

”Det är en allmän ConsenSys-policy att inte kommentera pågående rättsliga frågor men vi måste avvika från denna policy i detta fall för att uttrycka vår allvarliga besvikelse över att sådana grundlösa anspråk till och med lämnas in. Fakta berättar en markant annorlunda historia än de falskheter som [BlockCrushr] framhållit och deras råd. Vi ser fram emot att kraftfullt försvara vårt organisations och produkts rykte."

Nyckelavhämtning

 • Skulle ConsenSys förlora den nya striden med BlockCrushr, skulle förtroendet för kryptogiganten antagligen sjunka – särskilt när det gäller dess engagemang i nya projekt.

Grayscale ser rekordkvartal, lägger till 1 miljard dollar

Grayscale Investments fortsatte sin exceptionella utveckling förra finansiella kvartalet med lägga till nästan 1 miljard dollar – 84% av dessa kom från institutionella investerare. 

Specifikt såg Grayscale Bitcoin Trust ett inflöde på 751,1 miljoner dollar, medan Grayscale Ethereum Trust såg ett inflöde på 135,2 miljoner dollar. Kryptoinvesteringsbeemoten har nu sammanlagt 2,6 miljarder dollar över sina digitala tillgångsprodukter.

Viktiga takeaways

 • Inflöden av gråskala Bitcoin Trust översteg produktionen av nyminerade Bitcoins, vilket signalerar att efterfrågan till synes överstiger utbudet.
 • Som OKEx Insights har undersökt tidigare fortsätter institutionella investeringar att staplas i Bitcoin- och kryptovalutorummet. Denna trend visar inga tecken på att avta.

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner och kurerade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me