OKEx Insights presenterar de fem senaste kryptonyheterna under den senaste veckan

PayPal och Venmo ryktas om att erbjuda direkt kryptoförsäljning snart

Blockchain och kryptovalutautrymmet fick en skak av energi den här veckan när rykten började cirkulera att PayPal och Venmo kan stödja kryptoköp inom en inte så avlägsen framtid.

Den ursprungliga rapporten kom från kryptonyheter CoinDesk, som talade till “tre personer som är bekanta med saken” som hävdar att PayPal har planer på att erbjuda direktförsäljning av kryptovaluta. Men de specifika digitala tillgångarna som skulle göras tillgängliga är för närvarande okända.

PayPal har fortfarande inte bekräftat sina planer på att erbjuda kryptoköp på presstiden.

Viktiga takeaways

  • PayPal har mer än 300 miljoner konton. Skulle företaget erbjuda direkt kryptovalutaförsäljning skulle de berömda flodgrindarna öppnas för privatinvesterare.
  • Stöd för Bitcoin-köp från PayPal skulle ge mer konkurrens till Square Inc: s Cash App – som har visat att BTC-köp är ett populärt erbjudande – och ge privatpersoner fler alternativ.

Grayscale Ethereum Trust-tankar som aktier redo att översvämma marknaden

Grayscales Ethereum Trust har sett en dramatisk prisnedgång den här månaden – sjönk från högsta $ 260 den 5 juni till torsdagens lägsta på $ 78. I synnerhet denna vecka accelererade det institutionella investerarvänliga investeringsfordonets pris snabbt. I skrivande stund handlas ETHE för närvarande till 98,29 USD.

Gråskala Ethereum Trust (OTC_DLY: ETHE) 2h-diagram. Källa: TradingWiew

Som noterats av Kvarteret, premien som betalats för den underliggande etern har sjunkit från 948% nära början av månaden till 356% på torsdag.

Denna hårda minskning kommer före den planerade frisättningen av mer än 500 000 ETHE-aktier i slutet av månaden, enligt villkoren för fondens ettåriga spärrperiod.

Som en sidoanteckning följer ETHES minskning ytterligare rapporter att Grayscale Investments har köpt nästan 500 000 000 dollar i BTC sedan den ledande kryptovalutans blockeringsbelöning halverades förra månaden.

Viktiga takeaways

  • Både ETHE-priset och premien kan kämpa för att få tillbaka så höga nivåer med en massiv översvämning av aktier som blir tillgängliga för handel på sekundärmarknaden.
  • Den dramatiska minskningen av ETHE-priserna kan faktiskt stärka spotpriset på eter, eftersom försäljningstrycket från det förstnämnda kan skapa långvarigt stöd för det senare.

FC Barcelonas fan-tokens säljs på två timmar

Mer än 1,3 miljoner dollar i Barca Fan Tokens köptes in en två timmar lång tokenförsäljning associerad med fotbollsspel FC Barcelona på måndag. Specifikt såldes 600 000 BAR-token till 2 euro vardera. Från och med presstiden är priset per token 5,76 $ – nästan en 3x ökning från försäljningspriset.

Token är utformade för att underlätta fläktens engagemang, enligt utvecklarna. De gjordes tillgängliga för supportrar via klubbens proprietära röstningsplattform och via sportcentrerad blockchain-plattform Chiliz.

Viktiga takeaways

  • Framgången med FC Barcelonas fan-token-försäljning är ytterligare ett exempel på att kryptovalutor blir mer accepterade i mainstream. Fotbollsklubben är en av de rikaste i världen och upprätthåller en av de största globala baserna för supportrar.
  • Blockchain- och kryptovalutaprojekt fortsätter att se framgångsrik penetration i sportvärlden.

New York-regulatorn utfärdar ny BitLicense-regel med tre strejker

New Yorks avdelning för finansiella tjänster genomför en ny regel om tre strejker när det gäller applikationer för BitLicenses, namnet på statens affärslicenser för digital valutaverksamhet.

I grund och botten skulle den nya regeln tillåta NYSDFS att neka applikationer som inte gjorde de nödvändiga ändringar som regulatorn begärde.

Viktiga takeaways

  • Den nya regeln om tre strejker bör ytterligare förenkla och effektivisera processen för att få en BitLicense genom att låta sökande lättare kontrollera att deras applikationer är tillräckliga.
  • Uppdateringen visar också en viss villighet från den finansiella tillsynsmyndigheten att göra ansökningsprocessen vänligare för företag som vill hantera digitala valutor i New York..

Kryptokort slutar fungera efter Wirecard-debacle

I det senaste kapitlet i Wirecard-debaklet har Financial Conduct Authority officiellt upphävt Wirecard Card Solutions. Som ett resultat har Crypto.com: s MCO Visa-betalkort varit det frysta – förhindrar kortinnehavare i Storbritannien och Europa från att handla och sätta in pengar.

Kortinnehavarnas medel går dock inte förlorade och förväntas returneras under de kommande dagarna.

Under tiden kommer Crypto.com enligt uppgift att välja en ny leverantör för sitt kryptokortprogram.

Viktiga takeaways

  • Wirecards kollaps har skickat chockvågor genom fintechvärlden, som vi ser med avstängningen av kryptokort som utfärdats av WCS.
  • Som noterats av Kvarteret, TenX och Cryptopay betalkort har också utfärdats av Wirecards dotterbolag – vilket innebär att de också måste hitta nya leverantörer.

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner och kurerade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me