De sista två delarna av denna serie täcker Litecoins utvecklingshistoria, arbetsmekanism, transaktionshastigheten i Litecoin-nätverket, gruvdistribution inklusive blockbelöningshalvering av Litecoin.

I det sista segmentet av denna serie kommer vi att ta en djupdykning i Litecoins marknadsprestanda, nätverksprestanda och dess ekosystembyggnad.

1. Marknadsresultat

Från och med nu måste clearing och avveckling av kommersiella transaktioner genomgå flera procedurer, som involverar många organisationer, och detta blir ännu mer komplicerat när det gäller gränsöverskridande betalningar. Betalningar med kryptovaluta ledda av Bitcoin (BTC) utgör däremot ett annat alternativ för människor genom peer-to-peer-utbyte, vilket eliminerar mellanhänder och sänker också kostnaderna.

Bitcoin-betalningen är dock fortfarande i sin begynnande fas och kämpar med utmaningarna med långsam bekräftelseshastighet, begränsad genomströmning, koncentrerad hashkraft, skalbarhetsdilemma och andra problem. För att uttrycka det enkelt kämpar Bitcoin fortfarande för att möta människors krav på betalning.

Litecoin utvecklades för att lösa dessa dilemman som andra altcoins. Upplyst köp Bitcoins whitepaper, Charlie Li utvecklade en lättare version av Bitcoin som förbättrade Bitcoins bekräftelseshastighet tack vare dess unika teknik i Scrypt-algoritm och Segwit-mekanism. När detta skrivs rankas Litecoin bland de fem bästa mynten på CoinMarketCap med sitt börsvärde på upp till 5,012B dollar, en 5,4% av Bitcoins värde.

2. Teknikanalys

2.1 Ljusnätverk och SegWit

Både Lighting Network och SegWit (förkortat Segregated Witness) hyllades som lösningarna på skalbarhetsfrågor. Segwit aktiverades litecoin10 maj 2017, och igen Bitcoin23 augusti, 2017. SegWits ursprungliga avsikt var att åtgärda ett fel i bitcoin-koden som heter transaktionsmallbarhet. SegWit-smidighet för fasta transaktioner genom att ta bort signaturinformationen och lagra den utanför bastransaktionsblocket. Faktum är att Segwit inte ökar blockstorleken utan bara ökar antalet transaktioner inom 1MB-blocken, vilket förbättrar skalbarheten till viss del.

Lighting Network, å andra sidan, är ett protokoll där högfrekventa och små mängder transaktioner kommer att genomföras från huvudblockchain. Användare kan göra mycket ofta BTC-transaktioner i Lighting Network. Litecoin har framgångsrikt implementerat Lighting Network och Segwit.

Enligt dataanalysen på 1 ml.com har bärförmågan för Lighting Network nått 302,9 LTC, med 184 noder, upp med 6,36% under de senaste 30 dagarna. Dessutom har kanalerna nått 1 339 och ökat med 21% under de senaste 30 dagarna, och den insatta LTC uppgår också till 291,09. Som jämförelse har Bitcoin-nätets bärförmåga nått 1 063,42 BTC, och antalet noder har nått 8065, en ökning med 7,48% under det senaste dygnet. Dessutom har kanalerna i Bitcoin-nätverket minskat till 38 637, en minskning med 1,6%. Med ett ord presterar Bitcoins Lighting Network mycket bättre än Litecoins.

2.2 Skriptalgoritm

Script är en minnesintensiv POW-algoritm. Litecoin var emellertid inte det första myntet som använde Scrypt-algoritmen och Tenebrix är det första myntet som banade väg för Scrypt-algoritmen och visade sig bara vara mer framgångsrikt av Litecoin.

Scrypt-algoritmen använder tomgångstiden för CPU: n för att bryta blocken. Scrypt-algoritmen genererar en array med flera blockelement, varje blockelement måste först utföra en serie operationer för att generera ett hashvärde och sedan använda hela arrayen för att få det slutliga resultatet.

Scrypt är minnesintensivt eftersom det utför både funktionerna att kräva att gruvarbetare genererar nummer snabbt och lagrar dessa genererade nummer i processorns Random Access Memory (RAM), som sedan måste nås innan ett resultat skickas in. Scrypt-hashfunktionen implementerades ursprungligen av Litecoin-utvecklingsteamet till applikationsspecifika integrerade kretsar (ASIC) som gör att gruvkraften enkelt kan koncentreras i de stora gruvpoolerna. Scrypt-algoritmen gör dock hashkraften mer distribuerad, vilket minskar risken för 51% attacker.

Scrpyts minnesintensiva design gör det svårt för ASIC-gruvarbetare att utöva mer kraft i Litecoin-ekosystemet, vilket överensstämmer med blockchains kärnprincip om decentralisering och distribution. Scrypt-algoritmen får människor att arbeta mot en mer decentraliserad riktning och var allmänt erkänd bland Litecoin-samhället.

3. Nätverksprestanda

3.1. TPS / Block

Källa: http://explorer.litecoin.net

Enligt ovanstående diagram har transaktioner per Litecoin-block ännu inte nått sin fulla gräns för sin blockstorlek.

3.2. Block storlek

Källa: LTC Block Explorer

Blockstorleken på LTC förblir inom 50000Byte och har bevittnat två markanta stigningar före och efter den 7 april.

3.3. Tidsförbrukning för blockgenerering

Källa: LTC Block Explorer

Litecoin-blocket genererades ungefär var 200: e år och levereras i en stabil takt.

3.4. Transaktionsavgifter

Källa: LTC Block Explorer

Diagrammet visar den genomsnittliga dagliga gruvarbetarens avgiftskurva. En gruvarbetares dagliga inkomst kommer delvis från transaktionsavgifter för packning av blocken. Efter halveringshändelsen för blockbelöning kommer gruvarbetarnas belöningar från att bryta nyhetsblocken att minska och deras beroende av transaktionsavgifter kommer att öka som ett resultat. Dessutom kommer gruvarbetarnas inkomster alla från transaktionsavgifter. Transaktionsavgifterna för Litecoin är för närvarande under 0,04 just nu.

3.5. De aktiva och nyligen tillagda adresserna

Källa: LTC Block Explorer

De aktiva adresserna i Litecoin-nätverket ökar stadigt och fler användare ansluter sig till nätverket den 7 april tack vare dess relativt lägre transaktionsavgifter och snabbare bekräftelseshastighet än Bitcoin.

4. Tokenanalys

4.1. Distribution av Litecoininnehavare

När det gäller fördelningen av Litecoin-innehavet täcker de 100 bästa adresserna 42% av allt utbud, vilket visar koncentrationsproblemen precis som andra vanliga altcoins. Innehavsbeloppet på de 10 bästa Litecoin-adresserna står för cirka 9,4% av det totala utbudet och den största innehavaren står för cirka 1,57%.

Källa: https: // chainz.kryptoid.info / ltc / #! richFrån och med den 19 februari

4.2. Börser som listar Litecoin

Enligt data från coinmarketcap den 19 april är totalt 400 LTC-handelspar för närvarande på 164 börser. Av dessa 164 börser har 86 LTC-poster och listas på de tio bästa börserna i volym. Som nedanstående tabell visar, av alla 22 affärer med en volymandel på mer än 1 procent, lanserade OKEX LTC-affärer i oktober 2017 och står för närvarande för 4 procent av den totala.

Litecoin-transaktion vid större börser

5. Ekosystembyggnad

5.1 Kodförpliktelser

Code commits visar en teknikutveckling och iteration av ett projekt. Fram till 19 april har Litecoin en följarebas av 3 292, vilket visar ett stort intresse bland samhället. Litecoin har nått 18119 åtaganden när detta skrivs, med 572 bidragsgivare.

Litecoin Performance på Github, 19 april

Från ovanstående diagram kan du se antalet åtaganden för Litecoin mellan 2010 och 2011 stannade under 20 och såg viss ökning efter 2011 över 20. Men från mitten av 2018 visar dess kodförpliktelser bara nedåtgående till knappt några åtaganden om några månader, och den senaste förpliktelsen hände den 20 februari 2018.

Faktum är att antalet åtaganden är starkt korrelerat med utvecklingen av Lighting Network-tekniken. Hittills verkar Litecoin ha fastnat i en period av stagnation i sin utveckling av den offentliga kedjan och motverkar konkurrensen från andra nya offentliga blockkedjor..

Källa: Github, 19 april, 2019 Källa: Github, 19 april, 2019

5.2 Litecoins medieuppmärksamhet

Litecoins följare på Reddit, Twitter och Facebook uppgick till 73 891 (möjlighet till överlappning finns). Litecoins medieuppmärksamhet pumpades från slutet av 2017 till början av 2018 och har blivit platt sedan slutet av 2018, vilket sammanfaller med björn- och tjurcykelomkopplarna.

Litecoins medieuppmärksamhet: Coingecko

5.3 Offline betalning ekosystem

Integrering av Litecoin i handlarens betalningssystem och andra applikationer är nödvändiga steg för att uppnå dess massanpassning. Som hjälpmedel är LTC: s offlinebetalningsekologi en viktig del av fokus. Enligt informationen på Litecoin.com har Litecoin samarbetat med institutioner, inklusive kryptovaluta betalningsportaler, bankkortinstitutioner, andra blockchain-projekt och tegel- och motarhandlare. Vi kommer att analysera Litecoins antagande från dimensionerna hos dess partnerinstitutioner, handlare och bankomater.

5.3.1 Kontokort

I maj 2018 meddelade Wirex, en långvarig kreditkortleverantör, att de skulle börja stödja Litecoin och till och med tillåta användare att byta dussintals förfalskade mynt till Litecoin, vilket skulle förenkla processen för att ta ut kontanter från en ICO eller kryptovaluta..

I september lanserade Bitnovo Litecoin-betalkort, vilket gör det möjligt för användare att enkelt sätta in kryptovalutor och omedelbart få euro som kan användas på vilken traditionell institution som helst. TenX, en annan leverantör av Kreditkortsbetalkort, tillkännagav planer för Litecoins framtid på sin blogg.

5.3.2 Kooperativa köpmän

Hundratals e-handelssajter och mursten har accepterat Litecoin-betalningar under det senaste året, enligt uppgifter sammanställda av kryptovalutaentusiaster på Reddit. Litecoin-handlare erbjuder ett brett utbud av varor och tjänster, inklusive konst, kläder, mat och dryck, ädla metaller, elektronik och fler tjänster, spridda över flera branscher. Betalningsanpassningen är dock fortfarande mycket begränsad, med vissa butiker stängda på grund av olika faktorer. Uppenbarligen har Litecoin fortfarande en lång väg att gå innan han blir en storskalig applikation.

5.3.3 ATM-maskin

Crypto-uttagsautomater hjälper användare med utbyte av fait-crypto och crypto-to-crypto-utbyte. Från och med den 19 april 2019 finns det 4 607 krypto-bankomater över hela världen, spridda över 81 länder, varav de flesta koncentrerade sig till Nordamerika och Europa och täckte 72,6% respektive 23,1%.

Uttagsautomater från 19 april, Coinatmradar

Världens första uttagsautomat med Litecoin-drift togs i drift i maj 2017. För närvarande finns det 2.999 uttagsautomater runt om i världen som tillhandahåller insättnings- och uttagstjänster för Litecoin, som står för 65,1% av alla uttagsautomater för kryptovalutor, och rankas också som tredje i totalt antal av alla kryptovalutor Bankomater. Litecoin-bankomater distribueras också huvudsakligen i Nordamerika och Europa.

Litecoin ATM-karta, från och med 19 april 2019

Enligt Coinmap, org, finns det 14 650 butiker runt om i världen där Bitcoin accepteras som betalningsmetod. Dessa inkluderar handlare och bankomater som stöder Bitcoin-betalningar. Även om Litecoins betalningsekologi ständigt berikas och dess uttagsautomater växer alltmer, är Litecoin inte det bästa valet för handlare i de flesta fall på grund av det gemensamma samförståndet mellan flaggskeppets kryptovaluta-Bitcoin.

Bitcoin-betalningsekologi från och med den 16 april, CoinMap

6. Slutsats

Både med hjälp av POW-konsensus, snabbare bekräftelseshastighet och dess avancerade teknik i SegWit och Lighting Network ger det kanten över Bitcoin som hjälpte Litecoin att få dragkraft och konsensus bland samhället.

Även om litecoin inte längre är funktionellt överlägsen, har den femte mest värdefulla litecoin i omlopp efter marknadsvärde tagit upp många nätverkseffekter och är mycket accepterad på börser. Konsensusen om Litecoin har blivit rekvisita för dess värde. Och Litecoins tidsbyggda konsensus, kapital och beräkning gör det fortfarande svårt att bli förbi snart.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me