En veckovis översikt över blockchain och kryptovaluta nyheter från Kina och Hong Kong – China Market Watch

China Market Watch bild

Det har varit en händelserik vecka för den kinesiska blockchain- och kryptovalutaindustrin.

En färsk rapport av forskningsleverantören Messari pekar på att Kina fortsätter att dominera det asiatiska kryptovalutalandskapet. Landet har behållit sin Bitcoin-hash-hastighetsdominans då Kinas nationella blockchain, BSN, avslöjade sina planer på att integrera centralbankens digitala valutor i sitt föreslagna digitalvalutanätverk. Under tiden har den kinesiska regeringen fortsatt att anta blockchain-teknik. Securities Association of China lanserade sin egen blockchain för att påskynda digitaliseringen av värdepappersindustrin.

Här är allt du kanske har missat angående dessa berättelser och mer i veckans utgåva av China Market Watch från OKEx Insights.

Kina fortsätter dominans över det asiatiska kryptolandskapet

Kina förblir ledande i Asiens kryptovaluta-landskap, enligt en färsk rapport från Messari.

Kinas kryptodominans återspeglas i fördelningen av Bitcoin-hashfrekvens. Nationen kontrollerade 65% av den totala Bitcoin-hashfrekvensen – bättre än USA och Ryssland.

Viktiga takeaways

  • Kinas Bitcoin-gruvdominans har lett till att gruvföretagen blomstrar. Bitmain, Canaan och Ebang är bland de bästa kryptorelaterade enhörningarna i Asien, med en sammanlagd värdering på 17 miljarder dollar.
  • Trots marknadsdominansen fortsätter den kinesiska regeringen att förbjuda kryptovalutahandel, har slagit ner på peer-to-peer-utlåningsplattformar och har skärpt kapitalkontrollerna.

Kina dominerade den genomsnittliga månatliga andelen av Bitcoins totala hashgrad i april 2020 (de senaste uppgifterna från Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index). Källa: Cambridge Centre for Alternative Finance

BSN planerar betalningsnätverk för digital valuta

Kinas blockchain-baserade servicenätverk avslöjade planen att bygga ett betalningsnätverk för digital valuta. Betaversionen av nätverket förväntas lanseras under andra halvåret 2021.

Enligt BSN kommer betalningsnätverket att lanseras helt om fem år. Företaget arbetar med flera internationella banker för att stödja digitala valutor och stabila mynt från centralbanker.

Viktiga takeaways

  • För att stödja CBDC i olika länder expanderar BSN sina offentliga stadsnoder i Kina och utomlands. BSN: s internationella PCN uppgår till cirka 50 och stöder de mest utvecklade länderna.
  • Trots BSN: s vision att stödja olika CBDC: er kan de flesta centralbanker bara ge ut fysiska kontanter. En studie från Internationella valutafonden avslöjade att nästan 80% av världens centralbanker antingen inte har laglig rätt att skapa en digital valuta eller så är deras hemländers rättsliga ramar fortfarande oklara.

Securities Association of China lanserar blockchain

Securities Association of China meddelat lanseringen av sin egen blockchain för att påskynda digitaliseringen av värdepappersindustrin i Kina.

Föreningen har ombord sex kinesiska värdepappersföretag som noder, inklusive Haitong Securities (600837.SH), Guotai Junan Securities (601211.SH) och China Merchants Securities (600999.SH).

Viktiga takeaways

  • Efter blockchain-lanseringen samarbetade SAC med den kinesiska värdepappersregleringskommissionen för att inrätta blockchain-standardisering för värdepappersindustrin. Båda parterna kommer att utveckla standarder för kedjestyrning och distribution av decentraliserade applikationer.
  • Rapporteringen av elektroniska dokument för investeringsbanker är det första användningsfallet för SAC blockchain. Föreningen anser att dess blockchain hjälper till att effektivisera efterlevnadsprocessen för investeringsbanker.

Traditionella marknader: Hang Seng Index steg 6% den här veckan

Aktiemarknaderna i Kina sjönk blygsamt den här veckan. I skrivande stund handlas Shanghai SE Composite och CSI 300 för närvarande till 3 583 och 5 476 – med veckovisa förluster på 0,43% respektive 1,82%. I Hong Kong steg Hang Seng Index med 6,12% och ligger för närvarande på 29 963.

Hang Seng Index steg med 6,12% denna vecka. Källa: Handelsekonomi, Investing.com

Inte en OKEx-handlare? Lär dig hur du börjar handla!

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner, originalforskning & samlade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me