En veckovis översikt över blockchain- och kryptonyheter från Kina och Hong Kong.

Kinesiska handlare fortsatte att sträva efter attraktiva vinster i DeFi den här veckan och drog tillbaka Ether från kryptobörser för avkastningsodling. Samtidigt samlade det Hongkongsbaserade digitala tillgångsföretaget Diginex 20 miljoner dollar från placeringen och är ett steg närmare den planerade Nasdaq-noteringen i slutet av september. Dessa berättelser och mer i veckans upplaga av OKEx Insights China Market Watch.

Kinesiska handlare tar ut medel från börser mot DeFi-vinster

Kinesiska efterfrågan på DeFi fortsatte att växa denna vecka när termen trender på den sociala medieplattformen WeChat, spikande till en rekordhög sökvolym på nästan 900 000 den 2 september.

Eftersom priset på Ether sjönk från $ 400 denna vecka och en gång sjönk till $ 316 den 5 september drog kinesiska handlare tillbaka sin ETH från kryptobörser till delta i DeFi-likviditet brytning. Data från CryptoQuant visar att mängden ETH som hålls i börser har sjunkit sedan början av september.

Ethereum reserver som innehas av kryptobörserBeloppet för ETH-reserv som innehas i kryptobörser. Källa: CryptoQuant

Den 6 september var det också rapporterad att användarna hade svårt att dra tillbaka ETH och andra avkastningsodlingar från vissa börser då börsen minskade.

Viktiga takeaways

  • Trots den ökande kinesiska efterfrågan på DeFi, ledde den senaste kryptosäljningen till en utplånning av 1,8 miljarder dollar av det totala värdet låst på DeFi-marknaden.
  • I strävan efter likviditetsbrytning är den automatiserade marknadsföraren SushiSwap i fokus för kinesiska handlare den här veckan.

Diginex samlade 20 miljoner dollar före den planerade börsintroduktionen på Nasdaq

Richard Byworth, VD för Diginex, ett företag som tillhandahåller tjänster för digitala tillgångar, avslöjade att företaget Uppfostrad 20 miljoner dollar från en grupp privata investerare innan den planerade noteringen på Nasdaq-aktiemarknaden i slutet av september.

Enligt Byworth slutförde företaget en privat placering av konvertibla sedlar från investerare, inklusive familjekontor i London och Hong Kong samt en hedgefond. Han tillade att den riktade placeringen på 20 miljoner dollar är en referenspunkt för investerare för att bedöma Diginex kommande övertagande av 8i Enterprises Acquisition Corp.

Viktiga takeaways

  • Diginex tillhandahåller ett brett utbud av digitala tillgångstjänster, inklusive en digital valutaväxling (EQUOS) och en krypto-depåarm (Digivault).
  • De insamlade 20 miljoner dollar kommer att användas som investeringar för Diginex. Företaget planerar att krympa och flytta sin personal från Hong Kong till Singapore.
  • U.S. SEC har redan godkänt noteringen av Diginex. Företaget förväntas notera den 23 september, när det väl fått godkännande från 8i-aktieägare och Nasdaq.

Bitmain avvisade rykten om nya försäljning av gruvmodeller

Bitmain har släppt en påstående att avvisa rykten om att lansera en förförsäljning för de senaste 5nm gruvmodellerna.

Enligt uttalandet erkände Bitmain att tillkännagivandet planerades av dess tidigare VD, Micree Zhan, men klargjorde att dessa gruvarbetare, baserade på 5 nm-chips, fortfarande är i testfaser och inte förväntas lanseras inom en snar framtid..

Viktiga takeaways

  • Bitmain avskedade Micree Zhan som VD i oktober 2019. Detta innebär att Zhan inte längre är den juridiska representanten för Bitmain och dess dotterbolag, därför kan han inte teckna några kontrakt eller inleda affärsförbindelser på uppdrag av företaget.
  • Bitmains uttalande visar att Zhans avsikt att tillkännage förförsäljningen av Bitmains senaste gruvmodeller var ett försök att lura kunder.

Asiatiska marknader glider på grund av Teslas ledda aktiesäljning

Aktiemarknaden i både Kina och Hong Kong gled denna vecka. Shanghai SE Composite och CSI 300 handlas för närvarande till 3 255 och 4 585, per presstid, med en veckosänkning på 4,41% respektive 5,35%. SZSE Blockchain 50-indexet ligger emellertid på 3 888, med en veckovärdesförändring på -2,67%. I Hong Kong sjönk Hang Seng-index 2,36% denna vecka och ligger för närvarande på 24 449.

Kinesiska och Hong Kong marknadsindexPrestanda för kinesiska och Hongkongs marknadsindex. Källa: Handelsekonomi, Investing.com

Den utbredda försäljningen av amerikanska teknikaktier ledde till att marknaden på kinesiska och Hongkong minskade den här veckan. Försäljningen leddes av Tesla, vars aktier har rasade mer än 34% förra veckan och föll till $ 330. Apple och Microsoft också lidit från försäljningen och deras aktiekurser sjönk med 6,7% respektive 5,4%.

Viktiga takeaways

  • Beslutet att utesluta Tesla från S&P 500-index förra fredagen var den viktigaste drivkraften för Teslas största aktiekursfall. De nya tilläggen till indexet är Etsy Inc., Teradyne Inc. och Catalent Inc..
  • Softbank avslöjande på $ 4 miljarder köpoptioner på amerikanska tekniska aktier är en utveckling som handlare bör följa, eftersom det kan vara anledningen till den senaste rallyt före den aktuella vändningen.

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner, originalforskning & samlade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me