En veckovis översikt över blockchain och kryptovaluta nyheter från Kina och Hong Kong.

Aktiemarknaden i Kina och Hong Kong såg en liten nedgång den här veckan. Shanghai SE Composite och CSI 300 för närvarande springa vid 3 289 och 4 656 med en lätt veckovinst på 1,09% respektive 1,19%. De Hang Seng Index uppgick också till -2,38% den här veckan och ligger för närvarande på 24,661.

Förlusten på den kinesiska aktiemarknaden kan hänföras till de ökande COVID-19-fallen i Kina. Kina rapporterade 105 nya fall COVID-19 på torsdagen, den högsta dagliga ökningen under de senaste tre månaderna. Förluster var dock begränsad av den amerikanska federala reservens löfte att stärka den globala ekonomin. Fed ordförande Jerome Powell erkänd den långsamma takten i ekonomisk återhämtning efter COVID-19-pandemin i USA och betonar att vägen till återhämtning är "utomordentligt osäker."

Nedgången i Hang Seng Index drivs av det senaste tillkännagivandet av BNP under andra kvartalet 2020. Hongkongs ekonomi krympt med 9% under andra kvartalet, vilket är sämre än medianprognosen på -8,3%. Ökningen av registrerade COVID-19-fall, där 150 nya fall hittades på torsdag, är en annan faktor som leder till att Hongkongs aktiemarknad minskar.

Samtidigt står SZSE Blockchain 50-index för närvarande på 3 982, med en veckosänkning på 2,01%. Bland de 50 aktier som ingår i indexet, Jiangsu Akcome Solar Science & Technology (002610.SZ) är den dagliga toppvinnaren, med en ökning på 9,88%, medan Red Phase Inc. (300427.SZ) är den bästa förloraren, med en veckoprestanda på -4,96%.

Prestanda för kinesiska marknadsindex. Källa: Handelsekonomi, Investing.comPrestanda för kinesiska marknadsindex. Källa: Handelsekonomi, Investing.com

Veckans nyheter

Från Blockchain Service Network’s blockchain-integration till Alibabas ledarskap inom blockchain-patentrankning och Yearn.finances hype inom decentraliserad ekonomi – aka DeFi – OKEx Insights tittar på veckans tre bästa kryptonyheter från Kina och Hong Kong.

Blockchain Service Network syftar till att integrera 40 offentliga blockkedjor till juni 2021

Blockchain Service Network lanserades i april och är det första blockchain-initiativet som stöds av den kinesiska regeringen. Han Yifan, VD för Red Date Technology, som är det privata företaget bakom BSN, nyligen sa att BSN syftar till att integrera 40 offentliga blockchain-nätverk till juni 2021.

BSN designades ursprungligen för att hjälpa små och medelstora företag att distribuera blockchain-applikationer på tillåtna blockkedjor. BSN har dock uppdaterat sitt strategiska fokus efter skapande från BSN-International i juli. Den nya enheten syftar till att stödja nätverkets internationella expansion.

Med stöd av BSN-International har BSN gjort det integrerad sex offentliga blockchain-nätverk den 21 juli – nämligen Ethereum, EOS, Tezos, Neo, Nervos och IRISet. Från och med den 10 augusti kommer utvecklare av dessa offentliga blockchain-nätverk att kunna använda datalagring och bandbredd från BSN: s utomeuropeiska datacenter för att distribuera sina decentraliserade applikationer, även kända som DApps.

Viktiga takeaways

  • Blockchain Service Network syftar till att integrera 40 offentliga blockchain-nätverk till 2021.
  • I juli skapades BSN-international som en separat enhet för att stödja den internationella expansionen av BSN.
  • BSN har integrerat sex offentliga blockchain-nätverk den 21 juli, inklusive Ethereum och EOS.

Alibaba toppade blockchain-patentrankningen under första halvåret 2020

IPRdaily, ett media i immaterialrättsindustrin, samarbetar med incoPat Innovation Index Research Center, en blockchain-patentdataleverantör, för att släpp “Global Enterprise Blockchain Invention Patent Ranking för första hälften av 2020 (TOP 100).”

Blockchain-patentrankningen beaktade antalet blockchain-patentansökningar som lämnats in av företag mellan januari och juni 2020. Enligt IPRdaily’s ranking rankades Alibaba först med 1 457 blockchain-patent inlämnade, följt av Tencent med 872. Bland de icke-kinesiska företagen toppade IBM diagram med 251 arkiverade blockchain-patent.

Det är viktigt att skilja mellan patentansökningar eller arkiv från blockchain och faktiskt tilldelade blockchain-patent. Ett tilldelat blockchain-patent betyder att blockchain-patentet har godkänts av tillsynsmyndigheter, såsom United States Patent and Trademark Office.

China Patent Protection Association släppte Blockchain Global Patent Authorization Report 2020 i början av juli. Rapporten inkluderade de bästa globala företagen när det gäller tilldelade blockchain-patent. Enligt rapporten Alibaba resterna ledaren inom blockchain-patent med 212 utmärkelser, medan IBM kom på andra plats med 107 utdelade blockchain-patent.

Viktiga takeaways

  • Alibaba är för närvarande ledande inom blockchain-patent, både vad gäller blockchain-patentansökningar (1 457) och tilldelade blockchain-patent (212).
  • Tilldelade blockchain-patent skiljer sig från blockchain-patentansökningar, eftersom de förstnämnda är godkända av tillsynsmyndigheter.

Yearn.finances likviditetsbrytning driver enorm kinesisk DeFi-marknadshype

Efter hype av Compound and Balancer i DeFi under den senaste månaden har ökningen av längtan.finance diskuterats allmänt bland det kinesiska samfundet.

Yearn.finance är en decentraliserad utlåningsaggregat som gör det möjligt för användare att välja leverantörer av DeFi-utlåning, till exempel Compound och Aave. Protokollets skapare, Andre Cronje, meddelat släppandet av dess styrelse-token, YFI, den 17 juli.

Fördelningen av YFI följer en likviditetsbrytningsmekanism som gör det möjligt för användare att tjäna extra enheter av YFI genom att tillhandahålla likviditet till yearn.finance-plattformen. Likviditetsbrytning avser en situation då en avkastningsodlare deltar i marknadsskapande för att bidra med nödvändig likviditet till ett visst mynt eller token – och därigenom tjänar avkastningen utöver en extra enhet av protokollets token.

Likviditetsbrytningsmodellen av yearn.finance har lett till massiv avkastningsodling av YFI-innehavare. Enligt Uniswap, YFI resulterade med en avkastning uppåt på 35 000% under den första veckan av noteringen. Lust efter finans också mottagen en enorm ökning av det totala värdet låst sedan 18 juli, från 9,3 miljoner dollar till 345 miljoner dollar den 26 juli.

Trots marknadshypen kan priset på YFI-token drivas av tokenpriset på DeFi-utlåningsplattformar som finns på yearn.finance-plattformen. Till exempel, om det finns en betydande nedgång i sammansättningen och Aave-tokens, kan värdet på YFI-token också ge en enorm nedgång.

Viktiga takeaways

  • Yearn.finance är en decentraliserad utlåningsaggregat som gör det möjligt för användare att välja leverantörer av DeFi-utlåning, till exempel Compound och Aave.
  • Yearn.finance har blivit populär bland det kinesiska samfundet med sin likviditetsbrytningsmodell. YFI följaktligen kraftigt uppåt med 35 000% under den första veckan då vi noterades på Uniswap.
  • Priset på YFI-token kan drivas av priserna på tokens som är inbyggda i DeFi-utlåningsplattformar som finns tillgängliga på year.finance.

OKEx Insights presenterar marknadsanalyser, djupgående funktioner, originalforskning & samlade nyheter från kryptopersonal.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me