Den 6 mars var OKEx Community värd för en spännande Ask-Me-Anything (AMA) session med Brendan Eich, medgrundare och VD för Brave.

Brave Browser fokuserar på användarnas integritet och föreställer sig hur onlineannonsering borde fungera, den är byggd för att ta bort onlineannonser från webbplatser och tillverkarens affärsmodell förlitar sig inte bara på annonsblockering utan på att ersätta de utskrapade annonserna med annonser från sitt eget nätverk.

Under loppet av AMA svarade Brendan Eich på en blandning av frågor om Brave Browser och utvecklingen av Basic Attention Token (BAT) tillsammans med några live Q&A i slutet av sessionen. Läs nedan för våra sammanfattande höjdpunkter från AMA med Brendan!

Sektion 1

Q1: Vilka affärsmodeller kan Brave Browser-teknik använda? Är dina kunders företag eller statliga organisationer?

Företag, från små YouTube-skapare till den största webbplatsutgivaren. Affärsmodeller inkluderar fantips och månatliga donationer, automatiska bidrag från besökare i Brave, e-handel köper premium digitala och andra produkter, bärbar betalvägg i webbläsaren, återkommande prenumerationer.

F2 : Vad är din långsiktiga vision om branschen som Brave arbetar med? Är du rädd att det någon dag kommer ett nytt projekt med mer innovativ teknik som kan ersätta Brave?

Brave är ledande inom integritetsprodukter som standard, och vår strategi kan skala både vertikalt och horisontellt: till video, e-post, sökning; från små webbplatser och YouTube-kanaler till de allra största. Att vara först och ha lojala användare, samtidigt som man underminerar de höga avgiftsbelagda aktörerna som Google, är en hållbar fördel.

Q3 : Vilka är branschens smärtpunkter som #BRAVE vill ta itu med på ett innovativt sätt??

Användarsmärta: annonser och spårning av överbelastning, uttömning av dataplan, batteridränering; Skaparsmärta: kämpar för att få till och med 30% av brutto från programmatiska annonser utan att göra användare galna med dåliga annonser; göra bättre i skala med direktannonsförsäljning, med högre kostnader att täcka; begära och registrera beskyddare eller givare som måste betrakta många värdiga mottagare; paywall trötta användare som inte prenumererar på 100 webbplatser men kanske till din, om de först kunde köpa “vid gården”. Brave löser alla dessa via en smart webbläsare med superapp-stil.

F4: Vad är fördelen med att använda Brave Browser än andra webbläsare som Google?

Google Chrome har inbyggd övervakning: om du loggar in på någon Google-tjänst med en gmail-adress eller liknande kontonyckel spårar Chrome som standard din navigering för annonsinriktning. Och på webben låter Chrome spårningsskript och kakor ha med sig, för upp till 2,5 gånger batteriets urladdning och motsvarande sidbelastning och dataplanpåverkan. Google kan inte låta dessa spårare blockeras, annars skulle det stämmas av aktieägare och kunder (samt åtalas hårdare för antitrustöverträdelser). De sitter fast i hörnet de målade in när de förvärvade och knöt samman sökning, YouTube, Doubleclick (annonser på sidan), AdMob (annonser i appen, fulla av bedrägerier) och Google Play Butik. Modig blockerar alla de allmänna Googles behov för tydliga användarfördelar och större nettointäkter till utgivare.

F5: Vilka steg tar du för att öka antalet personer som använder webbläsaren Brave?

Partnerprogrammet på https://brave.com/refer hjälper skapare att få betalt per ny användare varje månad som de tar med oss. Vi annonserar också på större plattformar för att rädda användare från plattformarnas händer genom att få dem till modig med integritet på som standard och ingen spårning efter installationen. Slutligen arbetar vi med sponsorer för populära podcasts som älskar Brave och marknadsför det.

F6: Vad händer om webbplatser som FB och Google bestämde sig för att vara oförenliga med Brave eller om de försökte vägra att spela med och på något sätt blockerade det?

Brave e är baserat på krom så det är svårt för dem att göra i praktiken. Vi gömmer oss i den krombaserade publiken som domineras av Chrome. De skulle riskera att blockera sina egna Chrome-användare. Att försöka fingeravtrycka våra användare efter märke och modell av webbläsare är möjligt men både dyrt och riskabelt (det falskt positiva problemet som nämns i sista meningen). Slutligen är Google föremål för antitrustutredning i USA, konkurrensbegränsande praxis i EU och kränkningar av dataskydd i olika jurisdiktioner. Alla dessa överväganden tillsammans tyder starkt på att Google inte kan försöka spela smutsigt. Detsamma gäller FB, även om vi inte tar dem direkt (Brave är inte ett socialt nätverk eller en uppsättning sociala appar baserade på en nätverksidentifierare).

F7: Adoption är en av de viktiga faktorer som alla hållbara blockchain-projekt bör fokusera på för att vara mer attraktiva i investerarnas ögon. Vad Brave har gjort och planerar att göra för att uppnå verklig adoption?

Vi har 12,2 miljoner MAU och 4 miljoner DAU och vi har vuxit varje månad sedan lanseringen. Vi bygger en webbläsare som är 3-6 gånger snabbare vid sidbelastning och liknande riktmärken än Chrome, som använder 40% av batteriet på mobilen jämfört med Chrome (med motsvarande databesparingar), och som erbjuder användarna ett sätt att få betalt BAT till ge tillbaka till sina favoritsidor och kanaler.

Q8 : Ett av de största problemen med DApps är det inaktiva och värdelösa tillståndet. Människor skapar bara DApps men det har inget användningsfall eller bidrag till blockchain-ekosystemet. För att förhindra och lösa detta problem som kan uppstå på Brave-plattformen, vad kommer ditt team att göra??

Brave stöder Dapps via den inbyggda Ethereum Crypto Wallet på skrivbordet, kommer snart till mobil. Vi försöker ännu inte förbättra Dapp-semantiken i allmänhet, men en förbättringsagenda är möjlig i framtiden. I allmänhet säkerställer att ha en superapp eller muskulös användaragent som Brave att användare har tillräckligt med oberoende och suveränitet för att kunna kartlägga sin egen mer användbara kurs, oberoende av vad Dapps kör via andra appar försöker stödja.

F9 : Hur säker är modig? Räcker det att göra användarna säkra, minska risken för att förlora pengar och personlig information?

Brave spårar uppströms Chromium (Chrome’s open source-projekt) och WebKit (WKWebView, används på iOS) släpp kanaler mycket nära, så att vi kan släppa säkerhetsuppdateringar samma dag som Chrome. Brave lägger sedan till bäst i klassens säkerhet via toppingenjörer och ledare som vår CISO Yan Zhu, och partners från bug bounty-programleverantören HackerOne, till kodgranskare Minsta myndighet, till de bästa kryptoförvaringskonto / utbytespartnerna.

F10 : Kan du prata om maskininlärningsmodellen som visar annonser? Vilka funktioner tränar modellen på? Hur stor andel användare väljer det månatliga incitamentet för betalning av BAT?

1. Maskininlärningsmodellen tränas från sammanfattade ordvektorer från sidorna du besöker. Sidorna sammanfattas i parametrar för Naive Bayes-klassificerare eller Support Vector Machines, och inbyggda i en långsiktig profil för dina intressen.

2. Modellen tränas i korporationer av webbsidor för olika språk som antingen har märkts manuellt eller märkts med en halvövervakad maskininlärningsprocess. Välj cirka 14% nu, gå upp.

Session 2 Live Q&A

Q1 :Indien hade nyligen startat en ny hype genom att flytta positiva regler mot Crypto. Vad är den positiva effekten av detta för Brave och BAT?

A1: Vi kommer att arbeta för att få modiga antaganden och BAT-stödda privata annonser i Indien. Det här var bra nyheter.

Q2 :De flesta investerare fokuserar mycket på priset på token på kort sikt istället för det verkliga värdet av projektet. Kan du (på BAT-teamets vägnar) dela med oss ​​vad investerarna kan förvänta sig som investeringsmotivation och fördelar på lång sikt?

A2: Vi har för avsikt att växa modig så stor som möjligt i år, 20 miljoner användare eller mer. Vi kommer också att arbeta med partners som kan få oss till en ännu högre skala. när vi standardiserar, förväntar vi oss att andra uppmärksamhetsappar vill ha BAT, så vi funderar fortfarande på hur man gör en robust och säker BAT SDK

Q3 :Har Brave Browser möjlighet att ta emot annonser och dela dessa annonsintäkter till dem som innehar BAT-mynt? Hur lika är Brave för Android med den stationära / bärbara versionen av Brave?

A3: Du behöver inte hålla BAT för att aktivera modiga belöningar (klicka på BAT-logotypen i URL-fältet längst upp till höger). Annonsintäktsandelar går till dig varje månad och kan utan extra ansträngning automatiskt bidra till dina toppverifierade webbplatser och kanaler, men du kan också tipsa och ställa in månatliga bidrag.

Brave for Android är baserat på en separat kromgaffel som vi startade tidigare, men Beta-utgåvan i Google Play av Brave för Android är baserad på samma modiga kärnkromgaffel som vi använder på skrivbordet. Hjälp testa denna beta, den kommer att ersätta den äldre Android-webbläsaren snart (veckor och inte månader). Detta kommer i sinom tid att leda till att tillägg blir tillgängliga på Android Brave. Det ska också fungera bra som en större webbläsare med flikar på Chromebooks via Android-appstöd i Chrome OS.

Q4 :Vilka är de största fördelarna med BAT-annonser för användarna? Vilka är problemen i det nuvarande annonssystemet som inte är positivt för användarna?

A4: Annonsteknik idag kräver genomgripande spårning som träffar din sidbelastning, dataplan, batteri och säkerhet (malvertising = ransomware förklädd till annonser). Det betalar inte publicister eller skapare bra, för många mellanhänder. Slutligen är ominriktning inte bara läskigt eller möjligen en spoiler för en överraskningspresent när presentmottagaren ser en omriktad annons för den gåva du fick kvällen innan – när den baseras på data som tagits utan samtycke för godtyckliga ändamål (som i nästan all online-annonsteknik) ) det är olagligt enligt den europeiska GDPR och nya lagar någon annanstans inklusive Kalifornien, Indien, Brasilien och Kina. Ad tech utvecklades opportunistiskt och har stora så kallade "negativa externa effekter" som tillförs många användare i små sting, mestadels (ransomware skulle vara ett undantag: mycket stort sting)

Q5 :Hur kommer Brave Browser att vara lönsamt på lång sikt efter att ha tillhandahållit 4 $ för varje remiss? Kommer BAT Token att stöta på att priset sjunker? Vad är dina åsikter?

A5: Vi förväntar oss prisstabilitet per 7,3 i vårt vitbok när vi skalar. Föreställ dig 20 miljoner användare eller 100 miljoner, med 1,5 BAT i omlopp.

Q6 :Vad gör Brave så unqiue? Vilka är några av fördelarna med dig jämfört med dina konkurrenter? Vilken typ av fördelar har en användare när han använder BAT Token i Brave Browser ?

A6: Brave tar på sig de stora befintliga webbläsarna, särskilt Chrome. Allt utom Apple Safari ses till ad-tech- och spårningsskript som vi blockerar för 3-6x sidhastighetsvinster, 2,5x bättre batteritid etc. Tech är lätt att kopiera men affärsintressekonflikter är svåra att varva ner. Fråga Google.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me