En Bitcoin-plånbok för hårdvara är en enhet som gör att du kan lagra din kryptovaluta säkert offline, även känd som kalllagring. Dessa enheter fungerar på samma sätt som ett digitalt bankkonto. Precis som en mobil plånbok kan du skicka, ta emot och spåra ditt saldo direkt från din hårdvaruplånbok.

Hårdvaruplånböcker anses vara den säkraste metoden för att lagra dina kryptovalutor av de flesta i branschen. Dessa futuristiska föremål skyddar dina Satoshis på ett par olika sätt. Först krypterar enheten åtkomsten till dina mynt. Denna kryptering ger dig ett extra lager av säkerhet när du har din hårdvaruplånbok online.

Det är viktigt att någon inte bara kan stjäla din hårdvaruplånbok och få tillgång till dina kryptovalutor. De flesta enheter har ett ytterligare PIN-kodkrav. På detta sätt får din krypto en extra säkerhetsnivå mot stöld eller förlust. Om du tappar nålen måste du återställa din plånbok med hjälp av din fabriksutgivna backupnål.

Vad är Bitcoin Hardware Wallets?

Huvudvariansen mellan dina traditionella kryptoplånböcker och hårdvaruplånböcker är att den senare har en fysisk form. Eftersom hårdvaruplånböcker finns i den verkliga världen finns det några ytterligare faktorer att tänka på när du köper en. Du kommer att vilja välja en hårdvaruplånbok som passar din livsstil. Om du är en aktiv person som ofta använder sin kryptovaluta behöver du en mindre enhet som ger dig den bärbarhet som din livsstil kräver.

Franska presidenten Emmanual Macron visar upp en Ledger Bitcoin Hardware Wallet

Franska presidenten Emmanual Macron visar upp en Ledger Bitcoin Hardware Wallet

Oavsett vilken storlek eller vilken typ av hårdvaruplånbok du väljer, måste du se till att du lagrar din nya enhet säkert. Kom ihåg att din hårdvaruplånbok kan gå förlorad, stulen eller förstöras om den inte lagras ordentligt. För att undvika dessa problem rekommenderas att du håller din hårdvaruplånbok på en plats som är säker och torr. Den goda nyheten är att även om din plånbok förstörs eller blir stulen, kan du fortfarande få åtkomst till din krypto via ett backupfrö.

Backupfrön

Fröfraser är en grupp slumpmässiga ord som ger dig tillgång till din kryptovaluta i en kryptoplånbok. De är extremt populära i både hårdvaru- och mobilplånboksapplikationer, och med goda skäl. Spara alltid din reservfras på en säker plats. Om du tappar din reservfras och din hårdvaruplånbok är din krypto borta för alltid.

Kallförvaring vs het plånbok

För att förstå vikten av hårdvaruplånböcker måste du förstå skillnaderna mellan att hålla din Bitcoin i kylförvaring och en het plånbok. Dessa termer hänvisar helt enkelt till enhetens internetstatus. Mobilplånböcker som din favorit kryptodapp kräver en internetanslutning för att fungera. Denna internetanslutning fungerar också som en potentiell attackvektor för hackare som söker tillgång till dina innehav. Hårdvaruplånböcker kommunicerar endast till internet när du direkt kopplar dem till nätverket. På det här sättet är hårdvaruplånböcker det säkraste alternativet för kryptoentusiaster.

Uppriktigt, de största kryptoinnehavarna använder hårdvaruplånböcker för att skydda sina stora imperier. I synnerhet Winklevoss tvillingar har citerats som att de håller sin krypto i hårdvaruplånböcker med fröfrasen fördelad över flera banksäkerhetsrutor. Med tanke på att de är Bitcoin-miljardärer är den här strategin vettig. Även om du kanske inte har miljoner i krypto är det fortfarande smart att äga en hårdvaruplånbok för att säkra dina innehav. Lyckligtvis är dessa enheter nu billigare än någonsin.

Hur får jag en Bitcoin Hardware Wallet?

Idag finns det alla typer av plånbokstillverkare för kryptovalutahårdvara. Du kommer att vilja hålla dig till de mest ansedda varumärkena för att säkerställa att det inte finns några oförutsedda attackvektorer eller hårdvaruproblem. Kritiskt vill du inte köpa en hårdvaruplånbok från ett företag som kan vara ute av drift om några månader. En helt ny tillverkare kan också ha några buggar att träna i sin produkt.

Nuvarande bästa alternativ är:

  • Ledger Nano S
  • Ledger Nano X (Premium Plånbok)
  • Trezor Model One
  • Trezor Model T (Premium Plånbok)

Allmänna tips för att säkra din plånbok för hårdvara

I allmänhet finns det några viktiga riktlinjer som du bör följa för att skydda din krypto på hårdvaruplånböcker. Det första du vill göra är naturligtvis att se till att din enhet är fysiskt säker. Om ditt hus brinner ner och både din plånbok och nyckelfras var i ditt hus blev din dag bara värre.

Dessutom måste du hålla firmware på din enhet uppdaterad. Företag släpper ofta uppdateringar för att korrigera säkerhetsproblem. Om du inte håller din enhet uppdaterad kan du bli offer för en föråldrad attackvektor. Lämna aldrig din hårdvaruplånbok inkopplad. Den motverkar syftet med att äga en hårdvaruplånbok om du lämnar den ansluten till internet.

Plånbok-bedrägerier

Tyvärr har kryptosektorns övergripande nyhet lämnat många människor i en förvirring om hur de bäst skyddar sina inkomster. Nyligen har det skett en uppgång i hårdvaruplånbokskräp på marknaden. Dessa bedrägerier följer vanligtvis några lätt igenkännliga strategier.

Bitcoin Hardware Wallet Scam

Bitcoin Hardware Wallet Scam

Köp aldrig en plånbok för begagnad maskinvara

Med tanke på den viktiga roll som din hårdvaruplånbok kommer att spela i din blockchain-investeringsstrategi, rekommenderas det att du håller fast vid nya enheter. Begagnade hårdvaruplånböcker kan ändras eller till och med förhackas innan du tar emot enheten. Dessutom bör endast ansedda tillverkare vara din övervakningslista.

Nätfiskeattacker

Den första och vanligaste är nätfiske attacker. Ge aldrig din plånbok reservfras till någon. Scammers kommer ofta att vara tillverkare av din enhet och be om information som din backupfras som ett sätt att verifiera eller hjälpa dig på något sätt. När du väl har gett någon din reservfras har du förverkat din Bitcoin.

Skrap lotter

En annan mer detaljerad Bitcoin hårdvaruplånbok lurendrejeri innebär att sälja begagnade enheter online. Scammers öppnar enheterna, noterar backupfrasen och säljer sedan enheten. I ett fall köpte en person en begagnad plånbok från eBay. Allt var bra under den första veckan, sedan plötsligt försvann personens krypto.

Ytterligare undersökning avslöjade vad som hade hänt. Bedrägerierna hade en förkonfigurerad backupfras gömd på en falsk repa kort. Han återförslutade hårdvaruplånboken i originalförpackningen och instruerade den nya ägaren att säkerhetskopiera sin nya enhet med den felaktiga fröfrasen.

Den nya ägaren trodde att de var den första personen som öppnade lådan och fortsatte att ladda upp den med flera Bitcoins. Hackarna kunde då helt enkelt använda säkerhetskopieringsfrasen för att få tillbaka åtkomst till enheten och skicka alla Bitcoin någon annanstans. Tyvärr lyckades bedragarna med denna individs livbesparingar.

De bästa plånboksleverantörerna på marknaden

Det finns för närvarande två tillverkare som dominerar Bitcoin-plånbokssektorn – Trezor och Huvudbok. Båda företagen erbjuder några unika funktioner och styling som passar dina behov. Dessutom har båda företagen ett utmärkt rykte och har levererat sina produkter till marknaden i flera år.

Trezor hårdvaruplånböcker

De Trezor linje med Bitcoin hårdvaruplånböcker har en snygg design som liknar en ljudsignal. Denna användarvänliga layout är enkel att navigera och lätt att lagra. Dessutom erbjuder Trezors sortiment av hårdvaruplånböcker ett brett utbud av interoperabilitet. Användare kan lagra Bitcoin, liksom flera andra altcoins inklusive ERC-20-tokens. Trezor-enheter inkluderar avancerade funktioner som en avancerad Android-applikation för att övervaka dina innehav. Användare av dessa enheter har också en Chrome-förlängning och tillgång till MyEtherWallet online-inloggningsportal.

Trezor T Bitcoin hårdvaruplånbok

Trezor T Bitcoin hårdvaruplånbok

Trezor T

Trezor erbjuder en rad produkter till marknaden. Deras främsta plånbok är Trezor T. Denna kompakta enhet har många uppgraderingar från sin ursprungliga modell. Det finns en lätt att navigera pekskärm och enheten har en USB-C-anslutning och microSD-kortplats.

Ledger Hardware Plånböcker

Ledger är den mest populära plånboksleverantören på marknaden just nu. Företaget har tillhandahållit pålitliga plånbokstjänster sedan 2012. Ledger-plånböcker är mest kända för sin minimala design och avancerade funktioner. Ovanpå ett Chrome-tillägg integreras enheten med Copay, Electrum, Mycelium, MyEtherWallet och GreenBits.

Ledger Nano S

Ledger Nano S

Ledger Nano S

Ledger’s mest populära produkten är Nano S. Enheten liknar en USB med en liten LCD-skärm. Displayen låter dig se viktig information och ange din PIN-kod för att komma åt din Bitcoin. Speciellt stöder Nano S över 1100 olika kryptovalutor, inklusive alla ERC-20-token. För närvarande används över 180 000 ERC-tokens, så den här funktionen ger enheten mycket värde.

För en premium Ledger-produkt finns också Nano X.

Sammanfattning

Om du är den typ av investerare som planerar att spara stora mängder krypto, eller om du bara är säkerhetsinriktad, är en hårdvaruplånbok det smartaste valet för dig. Du måste dock vara vaksam. I världen av peer-to-peer blockchain-transaktioner finns det inga återbetalningar eller annullerade betalningar. Om någon stjäl dina Bitcoins för att du inte har hållit det säkert finns det lite möjlighet att följa. Avgörande är att ditt krypteringsskydd är ditt ansvar.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me