Trezor är ett av de mest betrodda företagen i världen när det gäller bitcoin hårdvaruplånböcker. Deras flaggskeppsprodukt är Trezor Model T, som är en premiumversion av sin föregångare Trezor One. Det vackra med Trezor är att de har Apple-tankesättet i åtanke, de släpper väldigt få produkter, men produkterna är förstklassiga, väldesignade och estetiskt tilltalande. Vi kommer att granska designen, funktionaliteten och viktigast av allt säkerheten.

Vad är Trezor Model T?

Trezor Model T är en kryptohårdvaruplånbok utformad för att hålla din kryptovaluta säker. Det är enkelt att använda och passar enkelt in i fickan och när du behöver det ansluter du till din dator via en USB-kabel.

Detta är en toppmodern bitcoin-plånbok med en modern design som har en stor pekskärm som möjliggör inmatning av PIN-kod och lösenfras.

För att hålla saker så intuitiva och användarvänliga som möjligt kan Model T användas med Trezor Password Manager för att hjälpa dig hantera dina autentiseringsuppgifter..

Trezor Model T stöder över 1000 kryptovalutor, inklusive stora mynt som Bitcoin, Bitcoin Cash, Binance, Dash, Ethereum, EOS, Litecoin, Monero, Ripple och många fler.

Trezor Model T: First Impression

Lådan är väl utformad och säkerställd för att skydda innehållet inuti. Inkluderat är enheten, en USB A till USB C-kabel, en snodd, en guide för att komma igång, två återställningskort (rekommenderas att använda), klistermärken och en magnetisk docka. Magnetdockan är en tunn magnet bakad med självhäftande tejp, detta gör att du kan dölja enheten på platser som kanske inte är uppenbara för tjuvar att se ut som under ett bord, ett skrivbord etc..

Eftersom säkerhet alltid är det uppenbara första problemet när det gäller en kryptovalutahårdvaruenhet, har USB-porten ett hologram för att säkerställa att det inte finns några tecken på manipulering. Om hologrammet verkar vara skadat kan enheten helt enkelt returneras till tillverkaren.

Trezor Model T Review - En Premium Bitcoin (Crypto) hårdvaruplånbok

Användning av Trezor Model T

Den goda nyheten är att du inte verkar vara superteknisk för att använda den här enheten. Paketet innehåller enkla instruktioner om hur du initialiserar din nya Trezor.

Vad du alltid bör komma ihåg är att skriva ner återvinningsutsäde och spara det på en säker plats. Jag skulle rekommendera att var du än sparar det väljer du att spara två säkerhetskopior av återställningsfröet. Jag väljer personligen att säkerhetskopiera både i elektronisk och pappersform. För dem som inte är medvetna om återhämtningsfrön är vad du behöver för att få tillgång till dina pengar i scenariot där enheten antingen är skadad eller förlorad.

Den andra viktiga aspekten av detta är att du alltid ska använda en PIN-kod och lösenfras på enheten.

Att använda enheten är enklare än man först skulle anta. Det kräver att du bekräftar varje utgående transaktion eller adressgenerering för att säkerställa att pengarna inte skickas till fel mottagare eller att du inte angav plånboksuppgifterna felaktigt. Detta är också en säkerhetsfunktion om din dator äventyras kan du se till att pengarna skickas till den avsedda mottagaren. 

Trezor Motel T: Säkerhetsfunktioner

Trezor tar säkerhet väldigt seriöst eftersom hela deras affärsmodell förlitar sig på detta. Både hårdvaran och firmware är helt öppen källkod och finns på GitHub. Anledningen till detta är att det gör det möjligt för säkerhetspersonal att granska och verifiera enhetens säkerhet.

Ett annat säkerhetselement är att enheten inte kommer med förinstallerad firmware – den installeras under installationsprocessen. Den är PIN-skyddad och låter dig märka din enhet och anpassa startskärmen för att göra den unik för dig.

Som tidigare nämnts kräver allt bekräftelse på enheten och detta inkluderar plånbokadressverifiering och sändning av pengar. De privata nycklarna lagras i en färdig isolerad miljö, vilket minskar oddsen för att de blir stulna ganska avsevärt. Om du är paranoid, på grund av att enheten inte behöver ingång från tangentbordet gör det det mycket säkrare från skadliga hackare.

Sammanfattning

Trezor Model T är en premium kryptohårdplånbok. För alla med en rimlig mängd kryptovaluta gör säkerheten och enkelheten bakom den här enheten till en spelväxlare som kommer att tillfredsställa även de mest krävande kryptoentusiasterna.

Klicka här för att beställa Trezor Motel T.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me