Oavsett om du handlar på valutamarknaden, aktiemarknaden eller har någon annan form av investeringsportfölj kan det komma en tid då du behöver hjälp av en experttjänst som kan hjälpa dig att utföra ett antal viktiga uppgifter. Där detta tidigare kan ha varit ett jobb för portföljförvaltare eller finansiell rådgivare kan i dagens digitala tidsålder mycket av detta bistånd tillhandahållas av en roborådgivare. Här kommer vi att undersöka denna relativt nya, snabbt utvecklande tjänst för att hjälpa dig att lära dig exakt vad det är och hur det kan bli en viktig del av din handelsresa.

Vad gör en Robo-rådgivare?

I de enklaste termerna är en robo-rådgivare en digital plattform eller programvara som tillhandahåller en rad tjänster för att hjälpa dig bäst hantera din portfölj. Mycket ofta är tjänsterna som tillhandahålls av en robo-rådgivare helt automatiserade och kräver ingen mänsklig interaktion alls. En robo-rådgivare kommer vanligtvis att använda en rad avancerade programvaror och datoralgoritmer för att effektivt hantera din portfölj.

Med top-robo-rådgivarna kan många av dina viktigaste mål som investerare beaktas och programvaran kan sedan använda dessa uppgifter från dig för att tillhandahålla en rad automatiska tjänster för att hjälpa dig att nå dina investeringsmål. En robo-rådgivare kan också hänvisas till med hjälp av ett antal andra termer, såsom automatiserad investeringshantering, digitala portföljrådgivare och andra liknande termer som alla hänvisar till den ökade efterfrågan på denna typ av automatiserad tjänst..

Tjänster som en Robo-rådgivare tillhandahåller

Det övergripande målet för alla robo-rådgivare du använder kan vara liknande. Detta är för att automatisera en rad ekonomiska förvaltningstjänster och hjälpa dig att anpassa dina investeringsmål till strategi genom användning av digitala plattformar och programvara. Det finns dock några vanliga tjänster som du hittar hos de flesta roborådgivare.

Portfölj ombalansering: Huvudfunktionen som du kommer att hitta i centrum för majoriteten av robo-rådgivare är att portföljen balanseras om. Detta kan göras automatiskt eller vid inställda ordinarie tider som kvartalsvis eller två gånger per år. Denna process är ofta helt automatiserad genom användning av programvara och spåras kontinuerligt för att säkerställa att din portfölj behåller en viss balans beroende på din egen valda riskprofil och investeringslust.

Kort sagt, portföljombalansering regelbundet kommer att säkerställa att dina investeringar förblir så optimerade som möjligt beroende på marknadsförhållandena och parametrar som du kan ställa in.

Skattehantering: Roborådgivare tillhandahåller också ofta skatteförlustskörd och andra skattehanteringsverktyg som kan hjälpa dig att hantera din kapitalvinstskatt och andra skatteskulder som härrör från din investeringsportfölj på det mest effektiva sättet.

Andra tjänster: Beroende på vilken robo-rådgivare du väljer kan det finnas en rad andra finansiella planeringsverktyg tillgängliga samt några hybridtjänster som kan ge mänsklig konsultation med finansiella experter i vissa situationer.

Eftersom robo-rådgivarindustrin fortsätter att växa och utvecklas, så gör också tjänsterna som du som näringsidkare.

Hur skiljer det sig från en traditionell rådgivare??

Roborådgivare revolutionerar branschen. Även om det finns fördelar och nackdelar att diskutera finns det verkligen två viktiga skillnadskategorier när det gäller att använda en robo-rådgivare jämfört med att använda den traditionella mänskliga rådgivarvägen.

Tillgänglighet är den första viktiga skillnaden. Om en mänsklig rådgivare kommer att ha inställda tider för tillgänglighet, kontorstid och andra klienter att hantera under den tiden är en roborådgivare vanligtvis tillgänglig för användning dygnet runt. Inget behov av att ringa, inget behov av att träffas, du behöver helt enkelt följa några knapptryckningar och din begäran kan genomföras. Ett annat exempel på var den här lättillgängligheten lyser igenom är när du använder den viktigaste robo-rådgivarfunktionen för regelbunden portföljombalansering. Med en traditionell rådgivare kan detta vara en besvärlig, tidskrävande aktivitet som kan sluta med att du får ett stort antal avgifter som kan begränsa ditt uppåtriktade. Robo-rådgivarnas automatiska karaktär tar bort alla dessa svårigheter.

Det andra nyckelområdet där du verkligen märker skillnad när du använder en robo-rådgivare är kostnad. Dessa minskas avsevärt när man använder robo-rådgivare. Även om det finns några viktiga funktioner som en traditionell personlig rådgivare kan erbjuda, är det allmänt accepterat att roborådgivare har presenterat ett prisvärt alternativ som har varit en spelväxlare.

Kostnaderna för en Robo-rådgivare

Vi nämnde kostnader. När marknaden för roborådgivare fortsätter att expandera konkurrerar ett ökande antal tjänster på marknaden vilket gör kostnaderna mer konkurrenskraftiga hela tiden. Vanligtvis kan du dock förvänta dig en årlig förvaltningsavgift på mellan 0,25% – 0,5% från de viktigaste roborådgivarna. Detta är en stor kostnadsminskning från att hantera en traditionell portföljförvaltningstjänst.

Vidare avstår transaktionsavgifter vanligtvis av roborådgivare. Detta innebär att varje köp och försäljning av tillgångar i portföljens ombalanseringsprocess vanligtvis slutförs gratis. Detta skulle inte heller vara fallet med en traditionell tjänst där du sannolikt skulle betala provision och andra transaktionsavgifter. Totalt sett är robo-rådgivarkostnaderna fortfarande mycket låga. Ett minimikonto krävs normalt inte heller med majoriteten av robo-rådgivartjänster, eftersom det kan vara med en mänsklig tjänst.

Vem är en Robo-Advisor lämplig för?

En robo-rådgivare kan vara perfekt för dig i ett antal fall beroende på din situation. Här är några av de typiska fall där en robo-rådgivare kan vara din perfekta lösning.

Börjar: En robo-rådgivare är utmärkt om du precis börjat i branschen. Du kan ta bort en stor del av inlärningskurvan genom att låta programvaran göra allt arbete inom de parametrar som du ställer in.

Hands-Off-metod: Om din situation inte är för komplex och du är glad att ta ett avlägset tillvägagångssätt för din portfölj och de tillgångar som finns i den, kan en robo-rådgivare vara perfekt för dig.

Låg kostnad: Om du har ett lägre portföljvärde men ändå vill ha lite hjälp, eller om du vill ha dina investeringar förvaltade men på ett så billigt och effektivt sätt som möjligt, är robo-rådgivaren återigen en lösning som kan möta alla dessa behov.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me