Rederiet Vogemann baserad i Hamburg, Tyskland utfärdade sin första digitala säkerhet med hjälp av blockchain-teknik.

Den totala utgivna volymen för säkerhetstokenerbjudandet (STO) är 50 miljoner US-dollar (USD). Prospektet för värdepappersförsäljning godkändes av FMA Financial Supervision Authority Liechtenstein den 3 juli och försäljningen påbörjades den 9 juli.

I sitt uppdrag att sänka koldioxidutsläppen och övergå till en miljövänlig modell beslutade rederiet Vogemann att samla in kapital för förvärv av ”gröna” bulktransporter.

Digital säkerhetsfråga för gröna skeppsmärken

Enligt försäljningsutsikterna kommer det insamlade kapitalet att användas för att köpa bulkbärare med egna kranar. Bulkare transporterar råvaror som spannmål, gödselmedel, kol, malm, mineraler, stål och skogsprodukter – den här typen av transporter genererar över hälften av den globala sjöfarten.

Jens-Michael Arndt, verkställande partner för H. Vogemann Reederei GmbH & Co. KG, förklarar förvärvsprofilen:

”Vi riktar oss särskilt till så kallade” Green Ships ”. De erbjuder den perfekta kombinationen av ökad energieffektivitet med minskade utsläppsvärden. Detta gör dem inte bara mer miljövänliga utan garanterar också lägre bränslekostnader och högre charterpriser ”.

Enligt Vogemann finns det för närvarande bara två bulkare i det praktiska storlekssegmentet upp till 40 000 ton, vilket uppfyller de högsta kraven för koldioxidutsläpp. Båda fartygen i den så kallade ”Green Dolphin” -klassen byggdes för Vogemann och togs i bruk 2019.

Vogemanns beslut att genomföra en digital säkerhetsemission överensstämmer med företagets plan att investera i framtidsinriktade fartyg.

Markus Lange, verkställande partner för Vogemann, hade ytterligare förstärkt företagets vilja att pröva nya finansieringsalternativ och framväxten av STO blev ett realistiskt alternativ nu:

“Vi har alltid varit öppna för nya finansieringsmetoder”, “Ett erbjudande om säkerhetstoken är den logiska fortsättningen av vår finansieringsstrategi.”

Den digitala säkerheten utfärdades under namnet Green Ship Tokens. En investering i Green Ship Tokens sammanför miljöskydd och investeringsmöjligheter på bästa sätt.

Vad är Green Ship Token?

Vogemann Green Ship Tokens är digitala värdepapper i form av tokeniserade vinstdeltagningsrättigheter med en fast årlig avkastning. Det insamlade kapitalet investeras i nya eller moderna begagnade mäklare som är anställda i företagets verksamhet.

Enligt säkerhetserbjudandedokumenten ger de tokeniserade rättigheterna uteslutande avtalsenliga rättigheter till innehavaren och uttryckligen inga aktieägarrättigheter.

Ur teknisk synvinkel ägde utfärdandet av tokens rum på Ethereum blockchain. Investerare drar nytta av en helt digitaliserad investeringsprocess. Även om intresserade investerare bara behöver en internetanslutning för att delta, är de fortfarande föremål för en verifieringsprocess som ackrediterade investerare i enlighet med tillämplig lag.

Emissions- och investeringsplattformen www.greenshiptoken.com är baserad på Ive.One, som utvecklades av den Frankfurtbaserade FinTech Agora Innovation GmbH för digital säkerhetsemission med hjälp av blockchain-teknik. Kapitalmarknadsstödet tillhandahålls av advokat Lutz Auffenberg, LL.M. från Fin Law, Frankfurt, ett advokatbyrå specialiserat på tokenisering av finansiella instrument.

Nyckeldata för Green Ship Token-emissionen:

Utgivningsvolym:

50 miljoner token till ett värde av 1 USD per token

ÄR I:

DE000A2P1QZ6

LEI:

894500T8PAD7RD1QI83

Ränta:

8% p.a. + plus vinstdelning på 50/50 mellan investerare och emittent, i den mån emittentens ekonomiska framgång tillåter det.

Minsta investeringsbelopp:

1000 USD

Premie:

2%.

Varaktighet:

Upp till 15 år

Investering:

www.greenshiptoken.com

Utgivare:

Vogemann Green Ship Token, Hamburg

Samordning / försäljning:

Neofin Hamburg GmbH, Hamburg

Banbrytande den digitala utfärdandeprocessen

Utfärdandet av Green Ship Token för att skaffa kapital för investeringsändamål utgör ett monumentalt steg och kan vara ett exempel som andra företag kan följa.

Säkerhetsemissionen sker inom den tillämpliga värdepapperslagen och är föremål för vissa verifieringar, ändå gör den digitala emissionsprocessen det mycket lättare både för emittenter och investerare..

Det är ännu inte ett helt “öppet” finansieringsalternativ eftersom ett par länder är utestängda från att delta – särskilt USA och Kina. Emellertid öppnar emissionen på Ethereum blockchain investeringsmöjligheten för många fler investerare och möjliggör en mycket enklare handelsprocess.

Kommer detta att öppna portarna för andra företag att följa samma väg eller är den digitala emissionen i detta skede inte tillräckligt attraktiv för emittenter ännu?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me