Saum Noursalehi är VD för noll, ett utbyte av säkerhetstoken som har potential att störa hela det digitala värdepappersutrymmet. Tidigare var Saum president för Överlager.

Innan du blev VD för tZERO var du VD för Overstock, en ledare inom e-handel och ett av de första Fortune 500-företagen som accepterade Bitcoin. När hörde du först om Bitcoin och vad var ditt första intryck av denna teknik?

Jag hörde först om Bitcoin 2013 vid ett middagsfest och blev fascinerad av tekniken. Jag investerade faktiskt inte i bitcoin förrän 2014 när jag började lära mig mer om det, vilket var efter att Overstock tecknade ett avtal med Coinbase om att acceptera det som ett betalningsalternativ..

Kan du meddela oss hur du övergick från att vara VD för Overstock till VD för tZERO?

Jag arbetade på Overstock i nästan 14 år och hade ett antal ledande befattningar inom en rad olika funktioner inom företaget, inklusive teknik, produktutveckling, R&D och marknadsföring för att nämna några. Efter att ha studerat datavetenskap på college har jag alltid varit intresserad av teknik, särskilt artificiell intelligens och blockchain-teknik. När möjligheten uppstod att bli VD för tZERO, kunde jag inte förlora det. Min tid på Overstock gav mig en stark förståelse för produktutveckling, ledarskap och vad som krävs för att driva ett företag, vilket odlade min professionella identitet som en produktfokuserad ledare. Som ledande ledare på ett börsnoterat företag hade jag djup exponering för kapitalmarknader och möjligheter att omvandla det nuvarande ekosystemet. Jag tror att denna erfarenhet och mitt intresse för innovativ teknik gjorde det möjligt för mig att överföra det blockkedjebaserade kapitalmarknadsutrymmet utan alltför stora svårigheter.

Patrick Byrne erbjöd nyligen sin avgång som VD för Overstock. Hur kommer detta att påverka både tZERO och moderbolaget Medici Ventures?

Som jag sa i mitt senaste brev till investerare var jag ledsen att se Patrick gå. Han är grundaren av dessa organisationer, men hans avgång har inte påverkat tZERO och Medici Ventures dagliga verksamhet eller genomförandet av våra färdplaner. Jonathan Johnson, som fortsätter att vara ordförande i tZEROs styrelse och VD för Medici Ventures, tillträdde rollen som tillfällig VD för Overstock. Jonathan är en stor ledare och en mästare för blockchain och dess potential som en bidragsgivare till evolutionen i ett antal ekosystem, särskilt dess tillämpning på kapitalmarknaderna genom tZERO. Jonathan och styrelsen Overstock / Medici är engagerade i tZERO och vår långsiktiga framgång.

I juli tillkännagavs OSTKO: s digitala utdelning. Kan du förklara orsakerna bakom detta och hur det kommer att hjälpa till att ombord nya kunder till tZERO?

I juli tillkännagav Overstock sin avsikt att ge utdelning till sina aktieägare i form av nya aktier i Digital Voting Series A-1 Preferred Stock, OSTKO. Ett antal OSTKO-aktier handlas för närvarande exklusivt på PRO Securities ATS, som drivs av ett helägt dotterbolag till tZERO, och Overstock förväntar sig att de nya utdelningsaktierna också ska handlas på PRO Securities ATS. Utdelningen kommer att betalas ut i förhållandet 1:10, vilket innebär att en aktie i serie A-1 kommer att utfärdas för varje tio aktier i stamaktier, serie A-1 eller röstnings serie B föredragen aktie som innehas av alla innehavare av sådana aktier. från avstämningsdagen.

Denna utdelning har potential att introducera tiotusentals aktieägare i Overstock till PRO Securities ATS. Dessutom har det väckt intresse från många mäklarhandlare som vill handla sådana värdepapper, vilket i sin tur introducerar alla sina kunder till vår plattform. En av våra viktigaste prioriteringar är att introducera fler investerare till plattformen, och detta bör fungera som en katalysator för att öka likviditeten. Utdelningen håller för närvarande på att registreras i SEC och Overstock arbetar aktivt med tillsynsmyndigheterna.

Ravencoin var den tredje kryptovalutan som lagts till i tZERO-appen. Varför Ravencoin?

Ravencoin är en av de snabbast växande kryptovalutorna. Dessutom är Ravencoin filosofiskt anpassat till tZERO för att göra det enkelt att digitalisera tillgångar och göra dem fritt omsättbara. Ravencoin-teknik möjliggör enkel utfärdande och överföring på nätet av alla digitala tillgångar, inklusive säkerhetstoken, vilket gör stöd för RVN-kryptovaluta en naturlig passform för tZEROs Crypto-app.

Att lägga till säkerhetstoken som BCAP och SPiCE på tZERO skulle påskynda införandet av hela ekosystemet för digitala värdepapper. Finns det ett förväntat datum för när fler tokens kommer att läggas till tZERO?

PRO Securities genomför för närvarande due diligence på säkerhetstoken som använder Securitize DS-protokoll, och vi är glada över denna potential att kunna erbjuda nya tillgångar, som i sin tur kommer att locka nya investerare. Vi siktar på att ha ytterligare tokenhandel vid slutet av året.

Du siktar på att starta den första reglerade National Security Token Exchange med Box Digital Markets någon gång 2020. Kan du dela med oss ​​några detaljer om detta partnerskap och hur det gynnar tZERO?

Vi fortsätter att arbeta med våra partner på BOX Digital Markets (BOX) för att lansera den första reglerade nationella säkerhetstokenbörsen genom vårt joint venture, Boston Security Token Exchange (BSTX), 2020. Med BOX erfarenhet av att bygga och driva en sofistikerad värdepapper utbyte och tZEROs branschledande blockchain-teknik har vi samlat våra organisationers kombinerade expertis för att i grunden förbättra marknaden för digitala värdepapper. Vi fortsätter att göra framsteg och arbetar tillsammans för att skapa en teknisk och reglerande struktur som kommer att finnas på plats före börsens lansering.

Var förutspår du att digitala värdepapper kommer om fem till tio år, och tZEROs roll i detta?

Inom fem till tio år förväntar jag mig att kapitalmarknaderna kommer att utvecklas till ett blockkedjebaserat ekosystem där inte bara aktier och ränteintäkter på Wall Street kommer att tokeniseras utan också andra icke-traditionella tillgångar, såsom fastigheter, film, konst, idrottslag, idrottare eller något av värde. Blockchain-tekniken har stor potential att öka transparensen, minska friktionskostnaderna, förbättra regelefterlevnaden och reformera traditionella marknadsaktörers roll. Den genomsnittliga detaljinvesteraren kommer att ha tillgång till de typer av tillgångar som tidigare var reserverade för bara de rika eller anslutna. Jag ser tZERO stå i spetsen för att tillhandahålla en plattform för nästa generations tillgångshandel.

Finns det något annat som du vill dela om tZERO eller Medici Ventures?

Medici Ventures har åtagit sig att utveckla företag med fokus på blockchain-teknik, och tZERO är kronjuvelen i Medici Ventures globala keiretsu av företag. På tZERO fortsätter vi att arbeta för vår vision att skapa ett robust ekosystem som drivs av blockchain-teknik för investerare att ha platser att köpa och sälja digitala tillgångar (PRO Securities ATS, tZEROs Crypto-app och, när de väl är etablerade, BSTX), integrerar tekniken för att tokenisera tillgångar (tZERO: s tokenization-protokollteknologi) och etablera direkta relationer med kunderna (förutsatt att vårt helägda dotterbolag blir godkänt som detaljhandelsmäklare).

Tack för den här fantastiska intervjun.

Alla som vill lära sig mer kan besöka noll eller vår tZERO-företagsinformation. Du kan också följa Saum Noursalehi på Twitter.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me