Marko är en serieentreprenör och innovatör som startade sitt första företag vid 19 års ålder och aldrig sett tillbaka. Hans passion för blockchain-teknik och den transformativa potentialen för tokenisering för finansiella instrument ledde honom till medgrundare Blockstation.

Du trodde tidigt på digitala värdepapper och lanserade Blockstation 2014. Vad var det som gjorde dig troende framför alla andra?

Jag lärde mig först om Blockchain-funktionerna 2010 och övervakade priset på Bitcoin fram till 2014. Jag gjorde omfattande undersökningar för att förstå hur poster på Blockchain är oföränderliga och hur det gör det möjligt för oss att överföra värde över hela världen på den snabbaste och mest kostnadseffektiva effektivt sätt möjligt. Dessa fakta, plus hur priset på Bitcoin visade en betydande tillväxt på bara fyra år, var viktiga valideringspunkter för mig.

Jag nådde ut till min goda vän Jai Waterman, en mjukvaruexpert och eventuell medgrundare och CTO för Blockstation, för att börja titta på Blockchain och de möjligheter som följer med det.

Vad vi upptäckte var att de flesta kryptomarknader var (och fortfarande är) oreglerade och inte har några korrekta riskhanteringsprotokoll (RMP), försäkringar eller tillsynsmyndigheter för att ge investerarskydd, främja marknadseffektivitet och integritet – ett stort problem för mainstream-antagande. Naturligtvis där det finns ett problem finns det en möjlighet! Det fanns så mycket pengar, så mycket volym som gick genom dessa marknadsplatser att det traditionella finansiella ekosystemet inte hade något sätt att komma åt.

Det råder inget tvivel i våra tankar om att reglering för detta nya digitala tillgångsområde bara var en tidsfråga. Regulerade finansinstitut måste anta Blockchain-teknik för att möjliggöra handel med digitala tillgångar och komma in på denna spännande nya marknad.

Samtidigt byggde ingen en nyckelfärdig lösning som skulle tillgodose alla ekosystemets behov. Du såg människor fokusera på vårdnad, fokusera på handel, men inget holistiskt. Det var klart för oss att Blockstation skulle vara företaget för att överbrygga klyftan mellan blockchain-teknik och reglerade finansinstitut.

https://www.youtube.com/watch?v=gCehm557X8w&t = 14s

Kan du dela med oss ​​vad Blockstation gör?

Till att börja med är vi ett kanadensiskt FinTech-företag baserat i Toronto som utvecklade en kompatibel, Blockchain-driven, end-to-end-plattform för reglerade börser och alla deras ekosystempartners – mäklare, depositarier, tillsynsmyndigheter, marknadsförare, alla – för att tokenisera, lista, handla, rensa och avveckla digitala tillgångar och värdepapper samtidigt som de uppfyller samma och funktioner som de gör för traditionella tillgångar.

Kort sagt: vi möjliggör för det traditionella ekonomiska ekosystemet att komma in på digitala tillgångar inklusive Bitcoin, Ether och Tokeniserade börsintroduktioner (Säkerhetstokenerbjudanden eller STO).

Vår plattform speglar det traditionella ekosystemet men utnyttjar smarta digitala processer och bultar på blockchain för att generera effektivitet, säkerhet och öppenhet, vilket uppfyller Financial Action Task Force (FATF) krav för Anti-Money Laundering (AML) och Counter-Terrorism Financing (CTF). Det sänker effektivt driftskostnaderna genom att optimera arbetsflöden och processer för alla intressenter samt göra det möjligt för investerare att handla i en säker, pålitlig och 100% försäkrad miljö.

Marko Hafez, president & amp; VD för Blockstation - intervju-serien

I början av 2019 samarbetade Blockstation med både Barbados Stock Exchange och Jamaica Stock Exchange för att underlätta framtida börsintroduktioner / STO: er. Hur utvecklades dessa relationer initialt?

Under 2017 kom en företagsutvecklingsrepresentant från Jamaica-börsen (JSE) hörde talas om vår plattform och uppmanade oss att besöka JSE i Kingston, Jamaica, för att demonstrera vår teknik samt ge lite utbildning om blockchain och dess fördelar för värdepappersmarknaden.

Jai och jag såg detta som en fantastisk möjlighet, eftersom JSE är den starkaste börsen i Karibien och internationellt erkänd också. Det hade just utnämnts till världens bästa utbyte av Bloomberg Businessweek 2015. JSE har fortsatt att vara en stark internationell aktör och en idealisk partner för Blockstation, och fick igen Bloomberg-erkännande för samma prestation 2018.

Efter de första mötena och demonstrationerna med JSE: s ledningsgrupp och Financial Services Commission (FSC) i Jamaica var våra visioner i linje och relationen utvecklades till att lansera en framgångsrik handelspilot 2018 och ett schema live för början av 2020.

Under samma period växte Blockstation-teamet till att inkludera begåvade människor som förde befintliga relationer med institutioner som Barbados börs (BSE) och andra. De gav värdefulla vägar för expansion till andra marknader, och vi kommer att tillkännage partnerskap med andra börser under 2020.

Vilka är några av de projekt som kommer att lanseras på den jamaicanska börsen?

Som ni vet tillkännagavs nyligen de första fyra tokeniserade börsintroduktioner som listades på JSE: s digitala tillgångsplattform (DATP) på scenen vid JSE: s investerings- och kapitalmarknadskonferens 2020.

Vår Smart Listing Accelerator Portal (SLAP) gick också i drift nyligen så att emittenter nu kan logga in och börja skapa sitt prospekt.

De fem ledande företagen är:

Wipay från Trinidad (penningöverföring)

BRED från Toronto, Kanada (Fastigheter)

Lotus Energy från Australien (energisektorn)

VeleV Capital från Toronto, Kanada (Mortgage Investment Corporation)

Finsmakarkultur (CBDMS) från Montreal, Kanada (Cannabis)

Andra sektorer i rörelsen inkluderar biohälsa, publicering av videospel, musik, sport och gruvdrift.

Vår fullständiga lista över kommande listor är tillgänglig här

Har vi ett datum ännu när det första projektet i Barbados startar och vilka är dessa projekt??

Vi fick intresse från flera emittenter med önskan att initiera sin tokeniserade börsintroduktion på BSE. Vi har ingen specifik tid på den här lanseringen men allt går framåt och vi ser potentiellt ut live i år.

Du är baserad i Toronto, Kanada, Ethereums hem och många fler spännande blockchain-projekt. Känner du att det är fördelaktigt för Blockstation att vara baserad från Toronto?

Toronto är hem för många människor som är begåvade och kunniga om blockchain och kapitalmarknaderna, plus att det är ett nav för internationell handel. Vi har gjort många fantastiska förbindelser bara genom att vi befinner oss där vi är, varav några är i Blockstation-teamet just nu.

I november 2019 meddelade du att du går med och tar en ledande roll i Crypto Asset Working Group organiserad av IIROC, ett kanadensiskt självreglerande organ. Vilka är målen för denna organisation?

Bollen har rullat i Kanada ett tag nu, medverkat av lanseringen av FATF-rapporten i mitten av 2019, som rekommenderade en global standard för digitala tillgångar inklusive samma AML- och CTF-krav för leverantörer av digitala tillgångstjänster som för traditionella finansinstitut..

IIROC: s arbetsgrupp för kryptotillgångar (CWG) skapades i slutet av 2019 med målet att utveckla ett regelverk för kryptotillgångar samtidigt som man tar itu med marknadsintegritet och investerarskydd. Det är mycket samarbetsvilligt med representation från finansiella institutioner och teknikföretag från alla aspekter av branschen – inklusive Blockstation-teammedlem Linda Montgomery.

Vårt deltagande i den här arbetsgruppen talar om Blockstations status som ledande inom kompatibla digitala tillgångar för den reglerade marknaden, särskilt när det gäller vårt ChainWatch AML / CTF-verktyg. Vår strategi för första gången av regleringen är en av de viktigaste anledningarna till att vi mottog ett skrivelse utan invändningar från Financial Services Commission i Jamaica och kan gå vidare med JSE.

Vi är glada över att vara en del av IIROC-arbetsgruppen och ser fram emot att utnyttja våra framgångsrika partnerskap med andra värdepappersregulatorer för att utveckla en ram som fungerar för den kanadensiska marknaden..

Vilka är några av de andra projekten som BlockStation arbetar med?

Det är 2020 – det är dags att reglerade digitala tillgångar blir en vanlig, vanlig verklighet i Kanada och USA. Båda marknaderna har tagit babysteg med en viss licensiering för tjänsteleverantörer och en handfull institutioner som Fidelity eller Bakkt som gör rubriker, men vi är bara inte där ännu.

På Blockstation anser vi att det är dags att bygga på lagstiftningsinsatser hittills och samla branschdeltagare för att visa exakt hur en fullständig ram för ett kompatibelt, ekologiskt system för digitala tillgångar kan se ut i handling.

I Kanada betyder det en live digital tillgångshandelspilot som kompletterar och informerar IIROC-arbetsgruppens insatser. Jag kan bekräfta att vi redan har intresse från ett antal motiverade ekosystemdeltagare inklusive mäklare, börser och till och med depositarier, och vi är glada att gå vidare med en pilot i vår egen trädgård.

I USA arbetar vi helt och hållet med att presentera ett nytt tjänsteerbjudande: helhetsmäklare och emittentsupport för STO: er i full överensstämmelse med säkerhetsreglerna.

Emittenter kommer att dra nytta av samma verktyg för utlämnande av dokumentation, tokenemission och livscykelhantering samtidigt som de kan omformatera sina ansökningar till olika tillsynsmyndigheter i olika jurisdiktioner. För mäklare är det dock en riktig spelväxlare. När de är ombord har de central tillgång till emittenternas fullständiga databas, komplett med en intelligent riskprofilmotor som kopplar dem med de möjligheter som bäst matchar deras behov.

Finns det något annat du vill dela med dig om Blockstation?

Blockstation är mer än ett FinTech-företag. Vårt team har många års expertis inom efterlevnad, riskhantering och kapitalmarknader. Vi tänker alltid år framåt för att säkerställa att teknik för traditionella finansinstitut är redo och väntar när regler träder i kraft.

Vi gör detta framgångsrikt genom att ha omfattande och produktiva diskussioner med centralbanker, tillsynsmyndigheter, börser, förvarare, mäklare, emittenter och investerare från hela världen. Dessa samlade data ger oss en kant och en tydlig vision om vilken riktning vi ska ta när det gäller att utveckla rätt teknik vid rätt tidpunkt.

Vi är välsignade att ha ett fantastiskt team med rätt erfarenhet att genomföra våra nuvarande och framtida mål, och vi ser fram emot ett ljus 2020 för Blockstation.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me