300 miljoner dollar

Medan kryptomarknaderna förblir i ett flöde, eftersom världen hanterar de pågående effekterna av COVID-19, finns det ett företag som transporterar, ostadierat. Bakkt, den populära leverantören av digitala tillgångstjänster, har meddelat att de har slutfört sin serie B.

Denna händelse såg företaget ta in totalt 300 miljoner dollar från en mängd olika investerare. Detta innebär att deras totala insamling hittills uppgår till nästan 500 miljoner dollar mellan varje höjning.

Deltagare

I processen att höja en sådan rejäl summa såg Bakkt deltagande av en mängd olika företag i sin serie B. Följande är en lista över företag som såg / ser Bakks löfte och bestämde sig för att anpassa sina mål till den unga dräkten..

 • CMT Digital
 • Pantera Capital
 • Goldfinch Partners
 • M12
 • Interkontinentalt utbyte (ICE)
 • PayU
 • Boston Consulting Group

Om dessa namn ringer en klocka kan detta delvis bero på deras deltagande i Bakks ursprungliga serie A. Med en andra investering av flera företag verkar det som om Bakkt har lyckats göra ett gott intryck på alla inblandade, eftersom de har navigerat på en tumultartad marknad genom sin livslängd.

Konsumentapp

Bakkt konsumentapp, som är planerad att lanseras sommaren 2020, är ​​mer än bara en annan plånbok för att hålla digitala tillgångar. Appen medför flera funktioner som gör att den kan skilja sig från förpackningen och locka mainstream-antagande.

Bakkt har sagt att appen kommer att baseras på fyra huvudfunktioner som gör det möjligt för användaren att:

 1. Samla en mängd olika tillgångar som sträcker sig från krypto, till kontanter, lojalitetspoäng och till och med belöningar i spelet
 2. Konvertera varje / någon av dessa tillgångar sömlöst till Bitcoin, kontanter och mer
 3. Handla kryptotillgångar som stöds säkert i appen
 4. Betalningar via appen eller med hjälp av ett ”Bakkt-kort”.

För många är deras plånböcker fulla av lojalitetskort; Kort som har oanvända lojalitetspoäng. Osäker på vad du ska använda dessa luftmiljoner på? Länka dem bara med Bakkt-appen och använd dem på vilket sätt du tycker passar genom de listade funktionerna ovan.

I huvudsak är vad Bakkt-appen gör att maximera effektiviteten och flexibiliteten hos lojalitetsprogram och digitala tillgångar, samtidigt som det ger ett uttag för deras inlösen och användning.

Kommentar

Efter att ha meddelat dagens nyheter tog Bakkt VD, Mike Blandina, sig tid att dela sin spänning. Följande uttalande berörde omfattningen av vad företaget har uppnått under sina två år sedan lanseringen.

Mike Blandina stater,

”Jag är glad över vår potential att låsa upp nästan $ 1 biljon digitala tillgångar när Bakkt-appen lanseras i sommar. Med slutförandet av vår serie B-finansiering och nyligen förvärv av Bridge2 Solutions är Bakkt nu ett team med 350 anställda och driver lojalitetsinlösenprogrammen för 7 av de tio bästa finansiella institutionerna och över 4500 lojalitets- och incitamentsprogram inklusive två av de största USA flygbolag. Vi har den unika möjligheten att utnyttja teknologin, infrastrukturen och partnerna i våra företag för att få nya innovativa produkter på marknaden och därmed utöka tillgången till den globala ekonomin. ”

CPO till VD

Trots att den bara lanserades för två år sedan och ofta anses vara en framgång hittills har Bakkt redan sett en vaktskifte ovanför företaget. Denna förändring var den nyligen befordrade Mike Blandina från CPO till VD.

Det är dock viktigt att notera att Kelly Loefflers utträde inte berodde på bristande prestanda, utan snarare en möjlighet som inte kunde passeras – en plats i USA: s senat.

Denna möjlighet för Mike Blandina var inte bara ett lycka till. Efter sin befordran noterade moderföretaget Bakkt, ICE, sin stora erfarenhet som en stor välsignelse.

ICE VD, Jeffrey Sprecher, uttalade,

”Som VD kommer Mike att kartlägga Bakks strategiska inriktning, betalningsprodukter och marknader, samt att övervaka företagets reglerande och ekonomiska resultat … Hans mer än 25 års erfarenhet av betalningar inom produkt, teknik, strategi och verksamhet kommer att fortsätta att tjäna oss väl. ”

Beacon of Hope

När Bakkt först lanserades 2018 var det under en mörk tid i världen av krypto / blockchain. Hela branschen var mitt i det som blev känt som ”kryptovinter”. Deras inträde i sektorn var mycket förkunnad och representerade ett led av hopp om att saker skulle komma under månaderna fram till lanseringen.

Snabbspolning fram till 2020, och Bakkt ger återigen ett glimt av hopp för framtiden genom sin efterlängtade konsumentapp. Det här hoppet behövs kanske mer än någonsin, eftersom osäkerhet omger inte bara krypto- och blockchain-strävanden utan den övergripande aktiemarknaden; Osäkerhet som förefaller vara kvar medan marknaderna hanterar den globala pandemin i COVID-19.

Stora framsteg av ett stort företag, som görs under de mörka tiderna på en undertryckt marknad. Låt oss hoppas att lanseringen av konsumentappen i sommar överstiger redan höga förväntningar.

Bakkt

Bakkt grundades 2018 och är ett dotterbolag till Intercontinental Exchange med verksamhet i Atlanta, Georgia. Framför allt arbetar teamet på Bakkt med att utveckla lösningar kring digitala tillgångar. Dessa lösningar sträcker sig från terminskontrakt, till den kommande konsumentappen och mer.

VD Mike Blandina övervakar för närvarande företagets verksamhet.

I andra nyheter

Medan varje företags motiv är annorlunda, delar Bakkt sin framgångsrika höjning med olika andra för att göra detsamma de senaste månaderna. Följande artiklar beskriver några av dessa händelser, som såg lovande företag ta in miljoner i investeringar, allt från 5 miljoner till 200 miljoner dollar.

Horizon Globex skakar upp laget, samtidigt som han är värd för en framgångsrik serie A

Securrency drar in $ 17,75 miljoner under framgångsrik serie A

Ripple uppnår 10 miljarder dollar värdering efter $ 200 miljoner serie C

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me