Adam är grundare och VD för Blockpass – en själv suverän identitetsansökan för reglerade industrier. Adam Vaziris bakgrund är som blockchain-advokat och startade Diacle 2013 för att hjälpa blockchain-projekt med efterlevnad. Han är en outtröttlig blockchain-entreprenör och märkt en ‘bitcoin pionjär’ av Bitcoin Magazine.

Kan du förklara vad Blockpass är och hur plattformen gynnar investerare?

Blockpass gör överensstämmelse för blockchain och andra finansiella tjänster enkelt och snabbt att använda. Det är den enda KYC & AML-verifiering SaaS att företag kan registrera sig och på några minuter genomföra efterlevnadskontroller av ombordkunder. Det är helt automatiserat och värd i molnet och kräver ingen integrations- eller installationskostnad. Du kan ställa in ditt konto omedelbart och testa tjänsten gratis. För investerare och andra individer är Blockpass en säker, användarcentrerad gateway till finansiella tjänster och andra reglerade erbjudanden, vilket möjliggör ett klick KYC-inlämning.

 

Du har en juridisk bakgrund; hur övergick du från lag till kryptovaluta?

Jag upptäckte bitcoin 2012 och startade den första juridiska konsulten i London som specialiserade sig på bitcoin. Mitt jobb var att hjälpa bitcoinföretag att få licenser och driva sin verksamhet i enlighet. Många av problemen som dessa nystartade företag var inför var hur man ska följa men inte spendera för mycket på advokater och konsulter.

När jag såg att efterlevnaden var dyr, tyckte jag att det var orättvist att bara stora företag hade råd att följa. Mindre företag står inför en hel del ansvar för efterlevnad och det ökar bara deras kostnader. Det betyder att vara ett framgångsrikt reglerat företag måste du vara stort. När regler kommer in förväntar vi oss vanligtvis att företag kommer att tycka att det är för dyrt att fortsätta. Så de säljer av eller flyttar. Regler mot penningtvätt för kryptoföretag träder i kraft för hela branschen i år. Detta kommer att sätta många kryptoföretag i drift.

Det är därför vi skapade Blockpass. Gör det väldigt enkelt och billigt att följa, men ha den bästa efterlevnaden på marknaden.

De flesta av KYC-leverantörerna på marknaden låser in sina kunder för två eller fler års kontrakt. Vi tar bort det. Blockpass är pay as you go. Du betalar bara för det du använder.

Att integrera KYC i ett företag är svårt. Ibland måste du integrera en leverantör för att kontrollera pass och en leverantör för att kontrollera sanktionslistan. Det är komplicerat och tidskrävande. Med Blockpass tar vi bort den friktionen helt. Ett företag registrerar sig bara på vår webbplats och genererar en knapp som de skickar till sina kunder. Det är allt. Verksamheten behöver inte tänka. De väljer KYC Anslut hela vårt KYC-paket och de vet att vi kommer att täcka allt.

Kyc-marknaden kontrollerar användare om och om igen trots att dessa användare redan har kontrollerats. Det är ett helt slöseri med pengar. Sättet att fixa det är att ge användarna en digital identitet. Det är vad vi gör. Så våra 10 000 verifierade användare behöver inte göra om verifieringsprocessen varje gång de registrerar sig för ett företag. Genom att inte upprepa detta kan vi överföra kostnadsfördelarna till företagen genom att minska kostnaderna för verifiering.

I grund och botten bör efterlevnad vara enkelt och billigt för företag. Det är vårt mål. Gör det enkelt att följa lagen. Om du gör det enkelt kommer mindre företag att göra misstag.

För användare är deras upplevelse av att få tillgång till reglerade tjänster hemskt just nu. Genom att ge användarna en digital identitet kan de börja njuta av att prova nya tjänster utan KYC: s huvudvärk. Bara ett klick på Blockpass-appen så verifieras de.

När banker stänger bankkontor och alla finansiella tjänsteleverantörer är online behöver du också en online-identitet som du kan återanvända för alla tjänster du vill komma åt.

Hos Blockpass är vårt samhälle viktigast. Vi ger PASS-tokens till alla våra nya medlemmar som en biljett för dem att gå med i det ekosystem vi bygger. När de väl har verifierats får de fördelar med att vara medlem och få tillgång till våra partners tjänster med ett enda klick. Vi vill att människor som hör om krypto för första gången ska komma till oss och skapa en digital identitet och ha en fantastisk upplevelse av valet av olika tjänster de kan få tillgång till med ett enda klick och specialerbjudanden från våra partnerföretag. När jag först upptäckte bitcoin var jag tvungen att göra mycket av arbetet själv för att förstå vem som kunde lita på och vad jag skulle använda. Med Blockpass vill vi göra krypto enkelt för människor, kompatibelt och säkert.

När investerare har verifierats, hur ofta behöver de uppdatera sin KYC-dokumentation?

Det beror på handlaren och jurisdiktionen. I Blockpass-konsolen kan uppdateringsfrekvensen ställas in av säljaren.

Detta var designat för blockchain-industrin men kunde användas för många fler applikationer, kan du dela vilka typer av handlare som skulle ha nytta av den här applikationen?

Den kan användas av alla företag som arbetar i en reglerad industri, såsom bank, aktiehandel, ädelmetall och ädelmetallhandel, försäkring och spel.

Blockpass har PASS-verktygstoken, vad är dessa tokens för, och är de nödvändiga för att använda plattformen?

PASS-tokens har KYC inom token. Vi skapade en token som kräver att avsändaren kontrolleras för att skicka token till någon annan. Våra tokens är hur vi registrerar nya medlemmar i Blockpass-ekosystemet. Vi kallar detta PASS Club. PASS Club-medlemmar får tillgång till innehåll och specialerbjudanden från våra handlare som gratis bitcoin-mäklaravgifter, guldlagring eller avgiftsavstående för ett bankkontoöppning.

PASS-tokens möjliggör också åtkomst till PASS-klubben. Vad är den här klubben exakt?

Vi vill skapa en grupp människor i krypto som omfamnar krypto och har tillgång till pålitlig information om leverantörer i kryptoutrymmet. PASS Club handlar om att användare också får tillgång till de bästa erbjudandena från de handlare vi lägger till på vår marknadsplats. Om de har ett specialerbjudande vill vi ge det till våra PASS-klubbmedlemmar.

Kan du berätta om Blockpass Identity Lab och dess samarbete med Edinburgh Napier University?

Vi grundade Blockpass Identity Lab i september 2018, som leds av den kända brittiska datavetenskapsmannen professor Bill Buchanan.

Du erbjuder också PASS Verify som kan gynna Dapp-utvecklare, vad är detta exakt?

PASS Verify är i grunden en lägre verifieringsnivå jämfört med vår flaggskeppsprodukt – KYC Connect. PASS Verify tillhandahåller endast Face Match- och AML-övervakningstjänster, medan KYC Connect, förutom Face Match och AML-övervakning, även inkluderar ID-dokumentautentisering och verifiering av adressbevis. PASS Verify är också porten för användare att bli medlemmar i PASS Club, ett exklusivt e-handelsnätverk för kryptoentusiaster som drivs av Blockpass och PASS-token.

För att lära dig mer besök Blockpass.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me