Ett globalt perspektiv

När året och decenniet närmar sig sitt slut, tyckte vi på securities.io att det var klokt att bedöma den globala industrins känsla som den är. Hur är det aktuella läget för den digitala värdepapperssektorn? Är det bättre idag än det var igår? Kanske känns de ”in-the-know” som om strategiskt arbete fortfarande behöver göras.

Det här är alla frågor som många kan ha, inklusive oss som securities.io. Med detta i åtanke har vi nått ut till olika representanter inom sektorn. Var och en kommer från olika regioner i världen.

Följande kommentar ger insikt i deras tankeprocesser och hur reglerande miljöer kan forma marknadsuppfattningen.

Påverkare

Afrika, Asien, Europa, Nordamerika och Storbritannien. Det är de regioner som vi har beslutat att titta på individuellt.

Följande företag och deras kunder har tagit sig tid att dela sina tankar.

  • MERJ (Afrika)
  • InvestaX (Asien)
  • Fintelum (Europa)
  • Vertalo (Nordamerika)
  • Smartlands (Storbritannien)

En peng för dina tankar?

Vår metod var enkel – ställa samma 5 enkla frågor som rör digitala värdepapper till 5 VD / VD från hela världen.

Målet? Få inblick i skillnaderna i uppfattning och antagande av sektorn baserat på geografi. Något vi anser är ett viktigt mått, med tanke på sektorns potential att påverka FinTech på global nivå.

Afrika – Ed Tuohy, VD för MERJ

Beläget i Indiska oceanen, öster om Tanzania, är Seychellerna en önation som fungerar som hem för MERJ.  Leds av VD, Ed Tuohy, är MERJ en värdepappersbörs som har varit i drift sedan 2011.

Deras ansträngningar har resulterat i att bli det första företaget som framgångsrikt utfärdat tokeniserade aktier på en digital börs. Dessutom har företaget etablerat flera strategiska partnerskap som bör möjliggöra stor expansion till inte USA, utan också Europa.

Vem är MERJ Exchange?Vem är MERJ Exchange?

Titta på den här videon på YouTube

  1.    Enligt din åsikt, vad som representerar den största branschens prestation / hinder som har rensats hittills?

Det låter enkelt men förståelsen att digitala värdepapper eller tokeniserade värdepapper inte är samma som kryptovalutor. ICO-fasen orsakade mycket rykte på tekniken och det har tagit ett tag att skilja digitala värdepapper från det stigma.

  1.    Med de ovannämnda prestationerna som ligger till grund för branschen, är det som fortfarande är det största hindret framåt?

Användarupplevelse. Majoriteten av världen är inte redo för egenförvaring med privata nycklar etc. Tills UX är sorterat är de fulla fördelarna med tokenisering fortfarande långt borta. Även spektrumet av underliggande kedjor undergräver tillväxten något. Det är som att ha 30 olika internet att välja mellan. Standardisering skulle definitivt hjälpa till med interoperabilitet.

  1.    När det gäller “vänlig” reglering och regeringens acceptans, har du märkt att några länder lämnar resten?

I själva verket är många länder mycket proaktiva och jag inkluderar Seychellerna i det men detta är en lagsport och vi måste arbeta globalt. I det avseendet är du bara lika stark som din svagaste länk. USA och Kina är så stora tyngdpunkter, och även om båda är proaktiva i vissa avseenden är de fortfarande ganska utmanande miljöer för denna teknik.

  1.    Mycket har gjorts om de digitala värdepappers transformativa kapacitet. Med potential att påverka förändringar i många branscher, vilka anser du vara fördelaktiga mest från den digitala värdepapperssektorn?

Det är konsumenterna på kapitalmarknaderna – dvs. Emittenter och investerare. Det är vanliga människor på gatan som kanske aldrig har haft en fast dator eller ett börsmäklarkonto men de har nu en smart telefon. Vi utformar vår teknik för att integreras sömlöst med smarta telefoner. Vi tillhandahåller en åtkomstpunkt till kapitalmarknaderna som inte fanns tidigare för miljontals människor. Det är den överlägset största vinnaren. Demokratisering av kapitalmarknaderna.

  1.    Ser vi framåt, var längs tillväxtbanan ser du digitala värdepapper under de kommande två och fem åren?

Under de närmaste två åren förväntar vi oss att se många värdepapper med tillgångsstöd – hårda tillgångar som guld, samlarobjekt som bilar och konst och fastigheter. Om fem år tror jag att det kommer att finnas mer immateriella tillgångar – upphovsrätt, musikrättigheter, författarrättigheter samt en djup och flytande pool av sådd-, venture- och små och medelstora företag. Dessa är perfekta för investerare i tillväxtregioner som letar efter sätt att diversifiera internationellt.

Slutsats

Tja, där har du det! Eftersom 2019 håller på att avslutas är det en tydlig trend tydlig inom sektorn – en positiv. Medan många hinder har mötts och rensats finns det fortfarande många fler i horisonten. Trots detta förblir potentialen som digitala värdepapper har för att omforma FinTech lika spännande som någonsin.

Vi kommer att röra basen om några månader för att ompröva industrins känslor med en ny uppsättning influenser från hela världen. Fram till dess, håll dig informerad genom att besöka securities.io!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me