Ett år senare ökar COVID-19 fortfarande världsekonomierna. Medan digitala tillgångar har blomstrat har hela branscher uppgraderats när utgiftsvanor och prioriteringar förändras. Effekterna har varit så stora att många regeringar har använt drastiska åtgärder i försök att ”stimulera” ekonomisk tillväxt.

Mycket har gjorts över ‘tryckpressarna’ och det till synes oändade utbudet av FIAT de producerar – en fast leverans är trots allt en av de största dragningarna mot tillgångar som Bitcoin. Detta är dock inte det enda verktyg som finns tillgängligt för regeringar och centralbanker i den pågående stimulansinsatsen. Ett andra, och förmodligen ännu mer anmärkningsvärt steg, är sänkningen av räntorna.

I Storbritannien har Bank of England just meddelat att det har gett affärsbankerna sex månader att förbereda sig för potentiella negativa räntor. Om detta så småningom inträffar i Storbritannien kommer det inte att vara det första exemplet på en nation som tar sådana steg. Andra som Japan, Tyskland och mer har gjort det tidigare med varierande framgång.

Negativt intresse

I en värld som är meningsfull debiterar institutioner ränta på pengar som lånas ut till låntagare, samtidigt som de ger ränta till dem som har insättningar. Negativa räntor leder vanligtvis till att denna strukturering vänds. Detta innebär att bankerna kommer att betala kunderna för att låna pengar medan de tar betalt för medel som är lagrade på sparkonton.

Syftet med detta är enkelt – uppmuntra konsumentutgifter. Tyvärr betyder det att alla som vill tjäna passiva inkomster på sparande har tur. Det betyder också att eftersom banker skulle vara krok för att betala kunder att ta upp lån, skulle de vara mer restriktiva för vem som är godkänd, vilket begränsar lånemöjligheterna till de som bara har högsta kreditpoäng.

Räntekonton för digitala tillgångar

Medan negativa räntor ännu inte har nått Nordamerika är de farligt nära. Till exempel, sedan början av 2020, har Bank of Canada gjort det tappade räntor från 1,75% till 0,25% som de sitter på idag. Detta förväntas inte stiga snart, med Bank of Canada som nyligen uppgav att det skulle fungera för att hålla låga räntor fram till minst 2023. Det går inte bättre i USA.

Så vad gör du om du är en sparare och vill tjäna passiva inkomster på dina innehav? Tack och lov, med den digitala tillgångssektorns återuppkomst, ger en ny typ av plattform kunniga individer ett sätt att slå tillbaka mot sjunkande räntor – Digital asset interest accounts.

Det här är erbjudanden från företag som ger kunderna hög räntaavkastning på sparkonton som har digitala tillgångar. Följande är exempel på de senaste och största digitala tillgångsplattformarna som erbjuder sådana konton.

Gemini tjäna

En produkt av Winklevoss-plattformen “Gemini”, den här nya tjänsten med titeln “Earn” förväntas vara den första i sitt slag som är tillgänglig för alla 50 stater.

Rakt ut ur portarna Gemini Earn har en stor fördel jämfört med branschens topphund BlockFi.

Stödda tillgångar – Tvillingtjänster? 26. BlockFi? 8.

Gemini VD, Tyler Winklevoss, stater, ”Dagens investerare vet att en smart, mångsidig portfölj inkluderar krypto – det är en investering i deras framtida jag … Vi utformade ett program som gör det möjligt för våra kunder att skapa en verklig avkastning på sina kryptoinnehav utan att behöva sälja en av de bäst presterande tillgångarna decenniets klasser. ”

BlockFi

Medan Gemini Earn kan ha BlockFi slå i sitt omfång av stödda tillgångar, är BlockFi fortfarande den mer spännande tjänsten för mer fokuserade investerare, eftersom det i allmänhet har överlägsen priser.

Bitcoin Rate – Gemini tjäna? 3,05%. BlockFi? 3-6%

Ethereum Rate – Tvillingtjänster? 3,05%. BlockFi? 5,25%

Intressant är att Geminis alldeles egna stabila mynt ‘GUSD’ inte listas som en tillgång som stöds genom Gemini Earn. BlockFi ger dock en ränta på 8,6% på den populära stablecoin.

Räntan sammansätts och betalas ut varje månad kontra dagligen på Gemini Earn.

När BlockFi började erbjuda dessa tjänster var digitala utlåningsplattformar mer en nyhet. Företaget har dock lyckats etablera sig som en pålitlig plattform genom olika högprofilerade anslutningar, strategiska partnerskap och tillförlitlighet. Resultatet har varit väldigt lönsamt för inte bara dess kunder, utan själva plattformen med en intäkt 2020 på ungefär $ 100.000.000 USD.

Säkerheten först

Ovan nämnda utlåningsplattformar är inte de enda tillgängliga. De representerar helt enkelt det senaste i Gemini Earn, och det största i BlockFi. Trots deras popularitet är det viktigt att komma ihåg en viktig detalj – genom att använda dessa plattformar överlämnar du kontrollen över dina tillgångar.

Ja, potentialen att skapa ränta under en tid då bankerna vänder sig till negativa räntor är ganska lockande. Dessa företag stöds vanligtvis inte av Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC), vilket betyder att om de går “mag-upp” kanske kunder inte får tillbaka sina pengar. Medan ansedda företag som Gemini och BlockFi använder stränga lagringsåtgärder för att förhindra hack och stöld, finns det fortfarande en risknivå när man anförtror medel till en annan part.

Poängen

Om du markerar alla följande rutor kan en utlåningsplattform för digitala tillgångar utgöra ett utmärkt tillfälle att öka dina innehav.

  • Upprätthålla en HODL-inställning över handel
  • Förstå och acceptera risken för förlorade tillgångar genom oförsäkrad utlåning
  • Lust att generera passiva inkomster

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me