Likviditet är det ofta noterade löfte och lockelse bakom digitala värdepapper. För att underlätta denna potential behövs sekundära marknadsplatser, vilket möjliggör en plattform där investerare enkelt kan köpa / sälja sådana tillgångar. En av sektorns mest kända plattformar av detta slag, OpenFinance, har just varit förvärvade av INX Limited.

På så sätt kommer INX att kunna växa omedelbart sin användarbas och ge investerare ett starkt erbjudande – och förhoppningsvis bättre likviditet bland noterade digitala värdepapper.

Kommentar

Även om finansiell information om förvärvet inte har släppts, kommer affären att se varje företag konsolidera plattformar – vilket innebär att INX kommer att ärva licens som för närvarande innehas av OpenFinance.

Efter att ha meddelat detta förvärv / fusion tog företrädare från varje företag sig tid att kommentera.

Shy Datika, VD för INX, säger,

”Digitala värdepapper representerar en ny utveckling på traditionella kapitalmarknader. Det finns stora fördelar med att notera och handla digitala tillgångar kontra traditionella aktier … Openfinance har varit banbrytande i detta utrymme och fått respekt för Wall Street, blockchain-communityn och amerikanska tillsynsmyndigheter. Vi är stolta över att lägga till de otroliga prestationerna i INX-portföljen – genom att erbjuda investerare mer tillgång till likviditet. ”

Jim Stonebridge, VD för OpenFinance, säger,

”INX och Openfinance delar samma vision att tillhandahålla ett säkert och reglerat ekosystem för notering och handel med digitala tillgångar. Vi tror att tillsyn över lagstiftning i kombination med likviditet kommer att göra digitala tillgångar till det finansiella instrumentet för företag och investerare som vill komma åt och skaffa kapital. Konsolideringen av två ledande plattformar kommer att vara den katalysator som behövs för att föra den här branschen framåt. ”

Tidigare elände

Ett förvärv / fusion av detta slag kan bara vara det bästa resultatet för OpenFinance. Under de senaste månaderna hade företaget gjort ett offentligt gråt, vilket indikerar att det var i behov av ekonomisk hjälp. Vid den tidpunkten indikerade plattformen att den skulle börja avnotera digitala värdepapper som värd på sin plattform såvida inte dess emittenter “intensifierades” och betalade noteringsavgifter.

Utan förvärvet av INX kunde den här artikeln idag mycket väl ha diskuterat fönsterluckor för vissa tjänster på OpenFinance. Tack och lov är detta inte fallet, och framtiden ser nu ljusare ut för varje plattform framåt när den digitala värdepapperssektorn fortsätter att mogna.

Tidigare framgångar

2020 har varit en ojämn väg för de flesta, inklusive OpenFinance. INX har dock stött denna trend, men företaget har haft olika framgångar under de senaste månaderna. den primära är företagets pågående tokeniserade börsintroduktion.

Detta kapitalgenereringsevenemang, som pågår, har hittills varit framgångsrikt. Vi täckte nyligen en viktig markör i händelsen, eftersom INX överträffade sin lägsta höjningströskel – i processen öppnade möjligheten för investerare att börja använda kryptovalutor som en finansieringsmetod.

En del av överklagandet bakom denna händelse är inte bara möjligheten att använda krypto som ett inköpsmedel, utan själva strukturen av INX-token. Dessa digitala värdepapper, kända som INX Security Token F-1, använder smarta kontrakt som ett inbyggt sätt för att säkerställa att KYC / AML-lagar och äganderätt följs..

Inkommande konkurrent?

INX och OpenFinance är inte de enda som har insett ett behov av sekundära marknadsplatser inom den digitala värdepapperssektorn. Branschpionjär, Securitize, kom nyligen till nyheterna när den förvärvade en egen mäklare / återförsäljare – DTM och Velocity Platform.

Oavsett om man tittar på INX- eller Securitize-affären, kommer alla att dra nytta av en snabb process mot utvecklingen av en sekundär marknadsplats. Med sådana plattformar som kräver licensiering som tar långa perioder att få, kan förvärvet av ett redan licensierat företag spara månader av väntan.

INX

INX grundades 2017 och har huvudkontor i Gibraltar. Framför allt arbetar teamet på INX för att utveckla en omfattande handelsplattform som inte bara stöder kryptovalutor utan även säkerhetstoken och derivat..

Företagets verksamhet övervakas av följande personer.

Shy Datika – medgrundare & President

Alan Silbert – verkställande direktör

OpenFinance

OpenFinance Network grundades 2017 och har huvudkontor i Chicago, Illinois. Framför allt fungerar OFN som en registrerad handelsplattform för både, tokeniserade och icke-tokeniserade värdepapper.

vd, Jim Stonebridge, för närvarande övervakar företagets verksamhet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me