För nya kryptovalutautbyten blir spelet mycket svårare att spela: äldre, väletablerade utbyten uppskattas av både användare och allmänheten i branschen, medan de med institutionellt stöd verkar mer legitima för nykomlingar i rymden . Men det har inte hållits Phemex tillbaka från att blomstra på mindre än ett halvt år sedan starten.

Från deras nollavgiftsstrategi till ständig innovation gör börsen sitt bästa för att skära ut en plats för sig själva högst upp – och om tidigare resultat är en indikation på framtiden är Phemex säker på att bli ett känt namn i krypten gemenskapen under de kommande åren.

Phemex Exchange

Phemex Exchange nollavgifter för spothandel

Många börser kämpar för att hitta något som skiljer dem från andra så att de kan hitta sin egen nisch. Phemex närmar sig denna fråga på ett uppenbart, men aldrig tidigare skådat sätt: de erbjuder nollavgifts spothandel inom en premiummedlemskapsmodell, både på sin webbplattform och inom dess ursprungliga applikation. Medan några av de bästa kryptovalutabörserna erbjuder konkurrenskraftiga avgifter, och många av dem endast tar ut en symbolisk avgift, har Phemex tagit detta till en ny nivå.

Phemex-avgifter

Det finns flera sätt som en användare kan få premiummedlemskap för att få tillgång till inga avgifter och andra förmåner, som villkorliga beställningar, särskilt användbart för veteranhandlare som har en plan för hur man ska närma sig sina affärer, samt inga begränsningar för uttag som kan göras på timbasis. Till att börja med kan du se om Premie är för dig i första hand genom att ha en vän, som redan är en Premium-användare, ge dig en testversion av funktionen via alternativet “Present”. Alternativet är att följa dessa steg för att få en 30-dagars provperiod:

  • Bjud in en vän till utbytet genom din egen remisskod
  • Gör en insättning på 0,02 BTC eller mer, och
  • Slutför en BTC / USD-transaktion värd 1000 USD eller mer.

Viktigt att notera är att försöket inte erbjuder alla alternativ som en fullständig Premium-prenumeration gör, som timuttag och avsaknad av uttagsgränser, samt villkorliga beställningar. Detta är fortfarande ett betydande steg uppåt från en vanlig handelsprofil, som emellertid inte erbjuder spothandel alls – endast kontraktshandel, som tar ut några avgifter (en 0,075% Taker och en 0,025% Makeravgift).

För dem som inte har vänner att ge dem en provperiod och / eller inte vill gå igenom stegen ovan, finns det fortfarande möjlighet att köpa ett Premium-medlemskap. Betalt i USDT kostar ett månadslångt medlemskap dig USDT 9,99, 90 dagar är tillgängliga för USDT 19,99, och årslång tillgång är din för USDT 69,99. Detta svarar också på frågorna om hur Phemex kan erbjuda nollavgiftshandel: till skillnad från många andra börser utgör avgifter helt enkelt inte majoriteten av deras affärsmodell. Medan alla handlare är välkomna på börsen är det mest inriktat på erfarna handlare som vet vad de behöver och inser fördelen med att betala ett relativt lågt pris för att få tillgång till alla alternativ som Phemex har att erbjuda..

Andra anmärkningsvärda funktioner i Phemex

Som nämnts ovan, Phemex tar ut några avgifter – tillverkar- och tagaravgifter (0,025% respektive 0,075%), som finns på varje börs. Anledningen till den högre avgiften är att Phemex vill uppmuntra användare att fylla i orderböckerna, vilket säkerställer högre likviditet för börsen.

En annan viktig avgift är den så kallade ”dynamiska finansieringsavgiften” – en relativt vanlig avgift på ett antal kryptoderivatbörser, men inte nödvändigtvis förstås av alla deltagare. Innehavare av långa eller korta positioner (de som hoppas att tillgången kommer att öka i värde eller de som hoppas på det motsatta respektive) får direkt ”finansieringsgraden”, som kan vara antingen positiv eller negativ i värde, vilket innebär att de antingen kan vinna eller förlora pengar. Börsen tar ut denna avgift var åttonde timme. Detta innebär att var åttonde timme, i exemplet med en negativ finansieringsgrad, kommer innehavare av korta kontrakt att betala innehavare av långa kontrakt en viss procentandel av sin position.

Underkonton är också en del av plattformen, vilket möjliggör isolering av olika handelsstrategier av samma näringsidkare. Du kan överföra dina medel fritt mellan underkonton, och du kan till och med använda handelsbots inom vissa gränser, vilket möjliggör en mindre investerad strategi.

Sist men inte minst erbjuder Phemex också en välkomstbonus på upp till 72 USD i bonusfonder som kan användas för olika aktiviteter. Bonusen är uppdelad i tre delar: USD 2 som du får när du registrerar dig, USD 10 efter att du uppfyllt deras sociala mediekrav (som att följa på Twitter och retweeting), och ytterligare en finansieringsbonus på 60 USD, tillgänglig efter att du skickat antingen 0,2 BTC eller 1500 USD i en enda insättning på ditt nya konto.

Konsekvent tillväxt som visar konsekvent kvalitet

Men var kommer detta utbyte ifrån? Om du inte har följt kryptovalutorelaterade nyheter det senaste halvåret eller så kanske du har missat deras existens helt. Phemex lanserades den 25 november 2019 i Singapore och erbjuder stöd för sex olika språk: engelska, ryska, spanska, japanska, koreanska och kinesiska. Själva namnet är en portmanteau av Pheme, den grekiska gudinnan för berömmelse och berömmelse, och MEX, eller handelsutbyte.

Det leds av åtta tidigare Morgan Stanley-chefer, med över 40 års kombinerad erfarenhet av att leverera högfrekvent teknik. Deras VD, Jack Tao, brukade leda Morgan Stanleys Benchmark Execution Strategies (BXS) -team, ansvarigt för att bygga och distribuera elektroniska handelsstrategier för flera tillgångsslag globalt. Handelssystemarkitekt Yang Du brukade vara systemarkitekt för Hong Kong Exchanges and Clearing, medan företagets marknadschef Cecilia Wang tjänstgjorde som VD för J.C.Moritz, ett investeringskonsultföretag, i sju år.

Med tanke på lagets imponerande bakgrund är det kanske inte förvånande att Phemex har stigit från relativt okänt till en av de 10 bästa kryptovalutabörserna för derivatbörser på CoinMarketCap, såväl som att snabbt bli det snabbast växande börsen 2020. Teamet känner till sitt målgrupp, som har arbetat på en mer traditionell finansmarknad i flera år, och vet hur vägen att tilltala dem är genom att ta hand om alla deras behov – särskilt de som de kanske inte känner till själva.

Hur Phemex förutser användarnas behov

För tillfället erbjuder Phemex sex handelsparter för kryptovalutor, där BTC / USD utgör den stora majoriteten av sin volym – även om andra också genererar intresse bland deras användarbas. Men när man jämför handelsvolymer mellan olika par bör börsens ungdom också komma ihåg: sedan starten i slutet av 2019, när den lanserades med tre stödpar som redan stöds, har den lagt till nya med avundsvärd hastighet. Dessutom erbjuder det också något som inte ofta ses i kryptovalutavärlden: en tillgång som inte är krypto, handelsparet GOLD / USD.

Som namnet antyder är GOLD / USD kopplat till guld och regleras i nominell USD, med priset bestämt av en kombination av flera olika index. Detta kommer som ännu ett sätt – bortsett från bristen på avgifter – att Phemex ser efter sina användare, eftersom de lanserade detta handelspar som en säkring mot volatiliteten i kryptovalutautrymmet. Börsen lovar också att fler icke-kryptovalutahandelspar kommer att komma, vilket ger en intressant blandning av tillgångar som säkert kommer att tillfredsställa både traditionella investerare som bara försöker sin hand på kryptohandel och vittrade kryptohandlare.

Jämförelsegranskning: Phemex vs andra börser

På sin webbplats hävdar Phemex att de två största konkurrenterna är BitMEX och Bitfinex. Medan deras avgifter för tillverkare och tagare är desamma som de på BitMEX, är Bitfinex betydligt dyrare än dem båda. BitMEX har dock inte en inbyggd mobilapp, vilket både Phemex och Bitfinex gör. Det finns en betydande nackdel med både Phemex och BitMEX jämfört med Bitfinex: de stöder bara Bitcoin-insättningar, medan Bitfinex stöder Bitcoin, olika altcoins samt fiat-insättningar. Phemex erbjuder dock avveckling i både BTC och USD, vilket BitMEX bara gör i BTC, och Bitfinex endast i USDT. Annat än det är de tre utbytena extremt lika varandra – skillnaderna mellan dem är utan tvekan en fråga om personlig preferens.

Sammantaget, om du letar efter seriös handel inom den professionalism som traditionella marknader erbjuder, tillsammans med hög hastighet, säkerhet och pålitlighet, är Phemex utbytet för dig.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me