Under de senaste åren blev blockchain-industrin en stor marknad för företag att släppa sina egna produkter och tjänster. Distribuerad huvudteknik hjälpte inte bara företag att skapa sina egna virtuella valutor utan de har också kunnat skapa icke-fungibla tokens (NFT).

Numera finns det många användningsfall för icke-fungibla tokens som samlarföremål, konst, föremål i blockchain-baserade spel och även spekulation. Dessutom finns det flera ledare i rymden som också utnyttjar kraften i blockchain-teknik för att hjälpa andra att skapa sina egna samlingsbara tokens.

Vad är en icke-fungibel token?

Icke-Fungible Tokens är kryptografiska tokens som ger användarna möjlighet att äga digitalt unika saker. Den största fördelen med dessa NFT är relaterat till det faktum att de inte kan utbytas ömsesidigt eftersom det kan hända med vissa sekretessfokuserade virtuella valutor. Var och en av dessa NFT kommer att vara unik och speciell på sitt eget sätt.

På grund av denna kvalitet och specifikation blev NFTs mycket användbara i ett brett spektrum av industrier, även utanför de traditionella krypto- och blockchainvärldarna. Med NFT kan företag enkelt skapa verifierbart knappa tillgångar baserat på blockchain-teknik.

Numera har dessa NFT-enheter arbetat massivt på blockchain-nätverk som Ethereum (ETH) eller Tron (TRX), var och en med sina egna standarder. RSK-nätverket tillåter också användare, företag och utvecklare att skapa samlingsbara tokens och NFT i bara några enkla och enkla steg.

Samlingsbara CryptoKitties

Ett av de sätt på vilka NFT har expanderat är med CryptoKitties. Detta var kanske första gången som NTF användes massivt av krypto- och icke-kryptoanvändare. Plattformen använde Ethereum-nätverket 2017 och början av 2018 för att bygga en plattform där användare kunde byta ut sina samlingsbara katter – i vissa fall var de värda tusentals dollar.

Galenskapen för detta spel ledde till trängsel i Ethereum-nätverket som registrerade en massiv ökning av transaktionsavgifter och långsam bearbetningstid. Många användare vid den tiden bestämde sig för att flytta till Litecoin (LTC) -nätverket på grund av lägre avgifter och trängsel.

CryptoKitties löser prejudikat. Användare utbytte NFT-tokens utan att ens veta att de hanterade unika och värdefulla föremål. Användare behövde inte veta att dessa katter var unika. Det fanns inga två identiska katter på CryptoKitties och var och en av dem hade en unik ID-kod för att identifiera den.

Utveckling av NFT: er

ERC-721 anses vara standarden för NFT. För närvarande används den över hela världen av företag och användare för att hantera icke-fungibla tokens. Medan CryptoKitties var den första lösningen som massivt implementerades i kryptorummet, finns det många andra användningsfall av NFT.

Spel och andra initiativ började använda dessa NFT för att ge användarna möjlighet att hantera blockchainbaserade tokens som var unika. Användare kan vara säkra på att objekten de har inte upprepas och inte kan kopieras.

När det gäller NFT är Ethereum inte det enda alternativet. RSK tillhandahåller också en lättanvänd lösning för dem som vill skapa ERC-721-tokens i några få enkla steg. I nästa avsnitt kommer vi att analysera det inflytande som RSK för närvarande har på marknaden och hur det marknadsför och använder ERC-721-tokens.

I framtiden kunde vi bland annat se krypto och traditionell konst representeras av icke-fungibla tokens. Marknaden är mycket stor för NFT, och detta kommer säkert att utnyttjas av företag och företag på marknaden.

Det har förekommit några fall där företag och idrottslag skapade sina egna NFT: er att dela med sig av sina fans. Trots att det inte nådde ett stort antal användare har initiativen varit ett bra steg mot att öka kunskapen om brist och unika blockchain bland icke-krypto-användare runt om i världen. Detta är fortfarande en tidig marknad och den potentiella tillväxten är verkligen mycket för framtiden.

RSK bygger infrastrukturen för att skapa samlingsbara poletter

Även om det på något sätt kan vara komplicerat att skapa en NFT-token tillåter RSK för närvarande användare att följa en enkel guide för att skapa icke-fungibla tokens. Detta kommer att vara väldigt enkelt och använder RSK blockchain-nätverket. Användare kan helt enkelt följa guiden som företaget har skapat eller prova nya lösningar och möjligheter om de har erfarenhet av att hantera ERC-721-tokens.

ERC-721-tokens är mycket viktiga eftersom det tillåter användare att överföra ägandet av en token, och det inkluderar också möjligheten att fråga en tokens ägare. På detta sätt kommer användarna att vara de verkliga innehavarna av tillgångarna som stöds av blockchain-teknik.

RSK delar också med samhället pedagogiskt innehåll om hur man skapar icke fungibla tokens ovanpå RSK-nätverket i några få enkla steg. De har hållit ett webbseminarium online där de visar all information som användarna måste veta för att ha sina egna icke-fungibla tokens distribuerade i RSK-nätverket och redo att användas.

Det finns flera webinarier som har delats av RSK Smart och som för närvarande tillåter användare att ha mer information om bland annat NFT. De delar mycket detaljerade guider med steg-för-steg-data för företag och utvecklare att ha mycket tydlig information om hur man korrekt ställer in sina NFT-enheter på marknaden och börjar utnyttja sin kraft.

Slutord

NFT har expanderat över hela världen under de senaste åren. Det har varit ett fåtal företag som erbjuder tydliga lösningar och information om icke-svampbara token. Två av dessa företag inkluderar CryptoKitties, som har släppt den första framgångsrika applikationen och samlingsbara spel ovanpå blockchain-teknik med NFT.

Under tiden arbetar RSK dagligen för att utbilda samhället om hur man distribuerar icke-fungibla tokens. De har skapat webbseminarier och utbildningsinnehåll som kommer att vara till stor hjälp för samhället att börja använda för sina projekt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me