Med den senaste lanseringen av Kort LyCI, kombinerad med LyCI—Och dess derivat Smart och betal LyCILykke erbjuder nu alla alternativ för att dra nytta av alla slags marknadsrörelser, både hausse och baisseartade.

Kort LyCI beter sig som ett “anti-index” och satsar mot de 25 största blockchain-projekten efter marknadsvärde. När marknadsutvecklingen är negativ vinner Short LyCI. Det låter innehavarna tjäna pengar på förväntningarna på en minskande kryptomarknad samtidigt som de är diversifierade över de viktigaste marknadsindikatorerna.

Fram till 28 oktober har du en unik chans att testa Short LyCI utan att köpa den: om du blir KYC-godkänd på Lykke Exchange, kommer du automatiskt att kvalificera dig för en lotta ut med priser betalade i Short LyCI!

För att komma tillbaka till ämnet, låt oss undersöka några motsatta scenarier där dessa unika instrument kan vara till nytta.

LyCI, Bulls och HODLers gläder sig!

Överklagandet av kryptovalutor och blockchain-teknik är uppenbart för de flesta som är intresserade av ämnet. Samförståndet mellan handlare och investerare är att vi bevittnar födelsen av en störande kraft, en som kan spela en stor roll i att modernisera alla typer av industrier under de kommande åren. För exempelvis Bitcoin-“maximalister” är skapandet av icke-konservativ, okensurerbar, säker tillflyktsort och österrikisk ekonomi inspirerad “sunda pengar” en dröm. Bitcoin förstärker många fler funktioner än tidigare diskuterat, men det ser ut som att det kommer att bli en ersättning för besvärlig och föråldrad guldstandard. När allt kommer omkring är Bitcoin, förutom de tidigare nämnda fördelarna, objektivt lättare att dela, överföra och behålla förvar än guld och andra liknande ädla metaller, verkligen inte en lätt bedrift.

Men LyCI spårar också många andra tillgångar, från smarta kontraktsplattformar, inklusive Ethereum och dess säkerhets- / verktygstoken, stablecoins, alla typer av digitaliserade tillgångar och den spännande DeFI (Decentralized Finance) -rörelsen till integritetsfokuserade kryptokurvor och projekt med olika slags konsensusmekanismer från PoW, som PoS och DPoS.

Slutligen väcker den nuvarande globala och finansiella situationen inte mycket förtroende och investerare börjar snabbt inse ett eventuellt paradigmskifte. Från statsobligationer med negativ avkastning till obeveklig inflation förklädd som kvantitativ lättnad från centralbanker runt om i världen verkar både institutioner och privatinvesterare längta efter något annat och spännande.

Kort LyCI och Björnenas land

Så intensiv som kryptoindustrin och marknaden är, är den också ganska utsatt för många typer av negativa händelser. På ett ögonblick kan ett smart kontrakt på DeFI misslyckas och kollapsa hela sektorn som ett korthus, väldigt mycket som det tidigare DAO-hacket gjorde tillbaka 2016. Regleringsproblem börjar också utvecklas till skrämmande scenarier, där Sekretessmynt står till exempel inför ökat tryck, med avnotering som en metod för att undvika straff från börser runt om i världen. KYC / AML-reglerna skärpas också, vissa rykten avslöjar att nästa våg kommer att rikta sig till utvecklare med öppen källkod, och till och med hårdvaruplånböcker.

Tyvärr och ibland kallas inte för dålig press också en annan faktor som kryptovalutor fortfarande inte har kunnat skaka av efter Silk Road-dagarna tillsammans med de vanliga börshackarna, pyramidscheman och skandalrapporter. Det finns också frågan om (fram till nu) misslyckade skalningsinsatser, och därför dålig eller försumbar världsomfattande adoption.

Utöver det hela hävdar en annan populär ny tro att början på terminshandel, först CME – och nyligen BAKKT – påverkade scenen på ett negativt sätt, vilket gav kraftfulla aktörer mer sofistikerade, säkra instrument för att korta bort marknaden.

Huvud eller svansar?

Även om det kan vara frestande att dra slutsatsen att marknader är dömda till irrationalitet och slumpmässigt kaos, är det inte helt korrekt. Även om kryptovalutor teoretiskt sett har obegränsad potential, är de fortfarande en del av en omogen bransch. Volatilitet är en direkt återspegling av deras bräcklighet. Varje större händelse har en stark, markant effekt, kanske i överreaktion, snabbt polariserande åsikter.

Och även om dessa förhållanden kan verka skrämmande för många, är de ganska logiska i vår tid. Både LyCI och Short LyCI representerar unika verktyg som skyddar och ger bekvämlighet åt de som är modiga nog att ta tillfället i akt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me