GoldCoin är ett ERC-20-mynt som stöds av guld som är stolt över att vara “Digital Gold Standard.” Som ett ERC-20-mynt bygger token på Ethereum och använder (GOLD) tickersymbolen. Tanken bakom myntet är att erbjuda en säker metod för att köpa guld som ger alla fördelarna med kryptovaluta.

Varför guld?

Guld har varit en av mänsklighetens universella valutor genom historien. Under åren har det upprätthållit ett rykte för att bevara köpkraft även om statsstödda valutor faller eller misslyckas.

Denna stabilitet och bevarande av köpkraft kommer till Guldmynt. Projektgruppen vet att dessa egenskaper är särskilt relevanta eftersom världen har att göra med finansiell instabilitet. Samtidigt har guld varit historiskt oåtkomligt för allmänheten och symbolen har flera funktioner som hjälper till att övervinna detta.

Det är fraktionerat

Även om (GOLD) inte är den första guldbackade kryptovalutan, är den den första som är fraktionerad och tillgänglig att köpa direkt med kryptovaluta eller fiat.

Genom att fraktioneras, gör token det möjligt att köpa den kvantitet du vill, utan att hantera ett stort minimiköp. Detta resulterar i en mycket låg tröskel för inresa.

Mycket prisvärd

Som nämnts betyder guldmyntets fraktionerade natur att du kan köpa otroligt små kvantiteter som vanligtvis inte skulle vara möjliga att köpa i äkta guld. Att köpa bara en uns guld är vanligtvis utmanande, men det enda uns fysiskt guld motsvarar 1000 guldmynt.

Denna prisstruktur och kopplingen till fysiskt guld gör att guldmyntens pris beror på ädelmetallens pris. När du delar priset på en enda uns guld med 1000 för att få priset på bara en kryptokoin är det lätt att se hur denna kryptovaluta kan göra köp och ägande av guld mer tillgängligt.

För att visa hur tillgängligt det var vid skrivandet var ett enda guldmynt bara 1,92 dollar.

Likviditet för köp

För att öka tillgängligheten fungerar projektet också som en likviditetsleverantör. Högre likviditet hjälper till att säkerställa att du får de bästa priserna från marknaden, oavsett storleken på ditt köp. Med andra ord bidrar likviditeten till att hålla kostnaderna nere.

Inmatning med låg ansträngning

Förutom att vara en mer överkomlig metod för att äga guld, kräver Gold Coin mindre ansträngning. Du behöver inte spendera tid och energi på att fylla i pappersarbete för att köpa guld och hitta en säker plats för att lagra det. Guldet lagras fysiskt i projektets valv, men du äger det fortfarande.

Stöds av Physical Gold

På tal om valvet lagras guldet (som är 99,9 procent rent) som stöder kryptovalutan säkert i projektets valv. Detta säkerställer att det verkligen stöds av äkta guld och därför bör vara mer stabilt än kryptovalutor på grund av metallens stabilitet.

För öppenhet kan vem som helst se projektets guldinnehav online och de granskas fullständigt.

Du kan lösa in guldet

Om du någonsin vill lösa in ditt guldmynt för den fysiska metallen som stöder det, kan du göra det. Den som löser in sin krypto för 99,9 procent rent guld får ett uns för 1000 GULL, myntets verkliga värde.

För att lösa in guldet, börja med att skapa ett konto på den officiella Gold Coin-webbplatsen och skicka sedan projektet lämplig mängd kryptovaluta för att lösa in. Du ser då en väntande inköpsorder i ditt konto. Vid denna tidpunkt måste du verifiera din identitet, eftersom detta gör att guldmynt kan säkerställa att det ger det fysiska guldet till rätt person vid lagringsanläggningen. Ditt konto kommer också att visa kontaktinformation och adress för lagringsanläggningen vid denna tidpunkt. Du kan besöka anläggningen för att lösa in guldet, tillsammans med ditt inköpsordernummer och identifikation.

Tekniken bakom GoldCoin

Nu när du är bekant med projektets tillgänglighet kan vi utforska en del av tekniken bakom det.

säkerhet

Som nämnts är GOLD ett ERC-20 stablecoin som använder Ethereum-nätverket. Ethereum smarta kontrakt utvecklade av teamet driver guldmynt. Eftersom myntet är byggt på Ethereum blockchain, som är oföränderligt, är det omöjligt att begränsa eller blockera betalningar.

Ytterligare säkerhet kommer från det faktum att du måste använda tvåfaktorautentisering. Detta hjälper till att förhindra stöld av ditt guld.

Integritet

Blockchainens karaktär stöder också integritet genom att dölja din information. För ytterligare integritet behöver du inte visa identifikation innan du köper guldmynt. Allt du behöver är din Ethereum-plånbokadress.

Bristen på information som krävs för att köpa kryptovalutan är en skarp kontrast till det som krävs för att köpa guld, särskilt för att det inte finns några gränser för den mängd GULD som du kan sälja eller köpa. Att sälja eller köpa större kvantiteter fysiskt guld skulle kräva särskilda former av skattemässiga skäl.

Smart kontrakt

Följande är några viktiga funktioner i det smarta kontraktet:

  • Token-symbolen är GULD.
  • Det lägsta överföringsbeloppet är 0,001 GULD.
  • Det finns åtta decimaler för token.
  • Den rekommenderade gasgränsen är 25 000.

För säkerhet granskade GDA Capital GoldCoin Smart Contract.

Var man kan lagra GoldCoin

Om denna information har väckt ditt intresse kan du vara redo att göra ett köp. Så var lagrar du din nya kryptovaluta?

Eftersom det är en ERC-20 token, du kan lagra den i vilken kryptoplånbok som stöder ERC-20-mynt eller är Ethereum-kompatibel. Projektet föreslår några av de populära plånböckerna, som MetaMask, MyEtherWallet, Atomic Wallet, Guarda Wallet, Exodus, Ledger eller Trezor. Alla Ethereum-kompatibla plånböcker fungerar dock.

Sammanfattningsvis

GoldCoin är en guldbackad ERC-20 stablecoin, och 1000 GOLD motsvarar ett uns fysiskt guld som hålls i projektets valv. Som ett ERC-20-mynt kan det lagras i vilken Ethereum-plånbok som helst, vilket gör lagring tillgänglig. Kryptovalutan i sig är också tillgänglig eftersom det inte finns några gränser för att köpa eller sälja GoldCoin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me