Malta 14 september 2020 – OKEx (www.okex.com), en världsledande kryptovalutapot och derivatutbyte, har meddelat att OKChain, den kommersiella offentliga kedjan som utvecklats av OKEx, officiellt har döpts om till OKExChain. Som en offentlig kedja som fokuserar på transaktionsfunktioner, även i testnät, har OKExChain redan gjort genombrott på många områden, inklusive transaktioner per sekund, kedjestyrning, tillståndslöshet och tvärkedjemekanismer.

När det gäller graden av decentralisering tar OKExChain också ledningen bland börsutvecklade offentliga kedjor. Genom att fullt ut utnyttja karaktären av peer-to-peer-nätverk, implementera irreversibilitet och effektiv autonomi i sin källkod, kan inga deltagare (inklusive dess utvecklare, OKEx) kontrollera eller manipulera den offentliga kedjan, vilket uppnår absolut decentralisering och innebär att OKExChain kan betraktas som en "fundamentalist" offentlig kedja.

”Vi är mycket säkra på OKEx tekniska styrka. Under vår omfattande testning har OKExChain visat mycket höga prestanda med alla nödvändiga inslag i en decentraliserad offentlig kedja, säger OKEx VD Jay Hao och fortsätter:

”Beslut som att tillåta val av öppen nod, åtagande om öppen källkod eller ha styrningstoken är oumbärliga delar av en offentlig kedja. Så detta är också det enklaste sättet att bedöma om en “offentlig kedja” verkligen är offentlig eller bara en pseudo-offentlig kedja. Med den växande populariteten hos DeFi-konceptet bör användarna ta hänsyn till dessa överväganden och vara mer uppmärksamma på om vissa så kallade DeFi-projekt verkligen är decentraliserade eller inte. ”

100% samhällsbaserad styrning

Kanske är den viktigaste funktionen och fördelen med OKExChain i dess grad av decentralisering. I april 2020 blev OKExChain en av de första börsutvecklade offentliga kedjorna som blev 100% öppen källkod. Varje individ har rätt att bli en valideringsnod, och inte ens OKEx har förmågan att kontrollera den offentliga kedjan. För att bli en av OKExChains valideringsnoder måste OKEx tävla med andra deltagare. Från och med nu har 21 supernoder och 41 kandidatnoder deltagit på OKExChain.

Förutom kedjestyrning har användare av OKExChain också en hög grad av autonomi. Genom OKExChains smarta kontrakt kan alla utfärda sina egna digitala tillgångar samtidigt som de bygger en mängd olika decentraliserade applikationer, till exempel användarnas egna likviditetspooler. Orderboksmodellen är också tillståndslös.

OKExChain-prestanda: TPS högre än ETH

Vad det handelscentrerade OKExChain syftar till att få till kryptovalutautrymmet är möjliggörande av storskaliga applikationer med hög prestanda baserat på blockchain-teknik. Detta kräver hög TPS och stabilitet, vilket inte är lätt att uppnå i ett decentraliserat nätverk.

På sin höjd genererade OKExChain 10 189 594 block med en total handelsvolym på 107 356 559, vilket indikerar att OKExChain fungerar stabilt. När det gäller prestanda kan den nuvarande TPS för OKExChain teoretiskt nå 1000, vilket är betydligt högre än bearbetningskapaciteten för den nuvarande offentliga ETH-kedjan.

Dessutom kommer OKExChain att introducera sitt Oracle snart som ett säkert signerat prisflöde för likviditetspoolen och orderbokstransaktioner för olika derivat, såsom marginal och evig.

Hög kompatibilitet driver utvecklingen av ekosystemet

OKExChain kommer att vara EVM-kompatibelt och stödja alla befintliga Ethereum-smarta kontrakt i framtiden, vilket gör det enkelt för utvecklare att migrera sina DApps till den nya kedjan utan friktion..

Samtidigt tillåter den här kedjemekanismen OKExChain att stödja och migrera alla vanliga digitala tillgångar. Det decentraliserade IBC-kedjeprotokollet kommer att integreras och kedjetransaktionerna kommer att genomföras av Relayer.

Dessutom ger OKExDEX, det första projektet i OKExChain Ecosystem som implementeras på flera operativsystem, användare en enda lösning för att utfärda sina digitala tillgångar, skapa egna digitala tillgångspar och handla fritt på både AMM och orderboken. lätt.

Tack vare sin höga kompatibilitet har OKExChain redan samarbetat med mer än 60 ekosystempartners som täcker den offentliga kedjan, PoS-gruvpoolen, utforskaren, plånboken och andra viktiga komponenter i kryptorummet.

SLUTET

Om OKEx

OKEx är en världsledande kryptovalutapot och derivatutbyte och erbjuder den mest varierande marknaden där globala kryptohandlare, gruvarbetare och institutionella investerare kommer att hantera kryptotillgångar, förbättra investeringsmöjligheter och säkra risker. Vi tillhandahåller spot- och derivathandel – inklusive terminer, evig swap och optioner – av stora kryptovalutor, vilket ger investerare flexibilitet i att formulera sina strategier för att maximera vinster och mildra risker.

Mediekontakt

Vivien Choi

E-post: [email protected]

@vivienchoi

Följ OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me