Valletta, Malta, 15 juli 2020 – OKEx (www.okex.com), en världsledande kryptovalutapot och derivatutbyte, har idag meddelat att man kommer att lista ytterligare två DeFi-projekt: DMM Governance Token (DMG) och Celo Gold (CELO), med handelspar mot Tether (USDT) och Bitcoin (BTC).

DMG-spothandel kommer att börja klockan 3:00 UTC den 17 juli, medan insättningar av DMG kommer att vara tillgängliga från och med klockan 3:00 UTC UTC den 16. juli. Uttag påbörjas klockan 3:00 UTC den 20 juli. För CELO, spothandel startar klockan 07:00 UTC den 17 juli. Insättningar och uttag kommer att finnas tillgängliga klockan 04:00 UTC 16 juli respektive 09:00 UTC 20 juni.

Efter listan över ett av de mest lovande och populära projekten i DeFi-rymden, Compound (COMP), konsoliderar detta senaste beslut av OKEx att lägga till ytterligare två DeFi-projekt för sina användare börsens hausseartade hållning till den fortsatta utvecklingen av DeFi-industrin..

”OKEx har länge ansett DeFi som en av de viktigaste utvecklingsriktningarna för blockchain och kryptovaluta. Från passiv inkomst till digital valutautlåning, som innovatör i branschen, har OKEx utökat vårt fotavtryck på den växande arenan, säger OKEx VD Jay Hao.

”Vi är mycket nöjda med att se projekt som DMG och CELO med innovativa genombrott inom utlånings- och stablecoin-områdena eftersom vi tror att de representerar den framtida innovativa riktningen för DeFi och blockchain.”

Stablecoins, utlåning och DEX främjar utvecklingen av traditionell DeFi

Om utvecklingen av DeFi delades in i flera steg, skulle augusti 2018 – när konceptet DeFi först föreslogs – vara dess spirande period till 2019.

I augusti 2018 publicerade Brendan Forster, en av grundarna av kryptolåneplattformen Dharma, en artikel som heter "Tillkännager De.Fi, en gemenskap av decentraliserade finansplattformar," som officiellt meddelade födelsen av DeFi.

2019 kallas också det första året för DeFi. När människor gradvis kom att förstå blockchain har fördelarna med DeFi: s starka säkerhet, höga insyn och integritetsskydd gradvis blivit kända för allmänheten..

DeFi-förslag Brendan Forster anser att DeFi borde ha fyra huvudegenskaper: 1) byggas på blockchain, 2) tillhör det finansiella området, 3) ha kod som är öppen källkod och 4) ha stabila utvecklare. Från och med första halvåret 2020 kan dock alla finansiella produkter baserade på ett blockchain-nätverk, inklusive kryptovaluta, smarta kontrakt, protokoll och DApps, kallas DeFi.

Vid denna tidpunkt har en mängd olika DeFi-produkter börjat dyka upp, och den plötsliga ökningen av Compound driver utan tvekan detta steg till ett klimax.

Fördelning av DeFi-applikationer efter typ. Källa: OKEx-forskning

Även om andelen infrastruktur / utvecklingsverktyg (22%) och dataanalys (17%) är relativt hög, är det som är riktigt känt och främjar vidareutvecklingen av DeFi finansiella applikationer, inklusive stablecoins, utlåning och decentraliserade börser – som är också de mest lovande spåren i DeFi.

Ur perspektivet av totala tillgångar som är låsta på DeFi-protokoll har utlåning en absolut fördel. Fem DeFi-utlåningsprojekt ingår i topp 10 på hela marknaden. Bland dem är Compound för närvarande projektet med det högsta marknadsvärdet av låsta tillgångar, följt av Maker – vars styrningstoken också är listad på OKEx. Dessutom har den decentraliserade börsbalansen också en position bland topp 10.

Källa: OKEx-forskning

Post-traditionell DeFi-period: Innovation kommer att dominera utvecklingen av DeFi

När vi kom in i 2020 gick loppet mot DeFi in i ett nytt kapitel.

“Medan DeFi utvecklas snabbt bör vi inte ignorera de dolda farorna när det gäller säkerhet och ekonomiska modeller etc.”, säger Jay Hao.

“Dessutom är utvecklingsriktningen för DeFi att bli av med beroendet av utdelningen som begreppet” blockchain “medför och fokusera på applikationsscenarierna för att lösa problemet med obankad under det befintliga världsfinansiella systemet. Med tanke på detta är innovation den enda vägen ut. ”

DMM, grunden bakom DMG, skiljer sig från andra DeFi-utlåningsprojekt och erbjuder en on-to-off-utlåningstjänst. Till exempel överstiger mängden pengar i lån som för närvarande genereras av pantsatta bilar i USA 8,7 miljoner dollar. Genom att transplantera den här hypotekslånmodellen förväntas DMM ge användarna kryptovalutlånstjänster i form av fysiska inteckningar.

DMM-priser. Källa: DeFi Money Market

CELO strävar efter att bygga ett globalt finansiellt system som tillhandahåller finansiella tjänster till människor runt om i världen – som kanske inte har bankkonton – via sina smartphones.

CELO är baserat på en öppen offentlig kedja och är den mest anmärkningsvärda funktionen i CELO: s lätta identitetsprotokoll, som kan mappa hash för en offentlig nyckel och ett mobilnummer, så att användare kan skicka CELO-dollar till adressen som motsvarar telefonnumret utan den komplexa offentliga nyckeladressen. Så vem som helst med en smartphone kan enkelt skicka digital valuta till vilken annan smartphone som helst i världen.

”OKEx uppskattar DMG: s och CELO: s innovation inom DeFi, och vi tror också att fler och fler sådana innovativa och praktiska projekt kommer att dyka upp i framtiden. Som en pionjär inom branschen är vi mycket villiga att samarbeta med den för att främja vidareutvecklingen av DeFi, ”konstaterade Jay Hao.

SLUTET

Om OKEx

OKEx är en världsledande kryptovalutapot och derivatutbyte och erbjuder den mest varierande marknaden där globala kryptohandlare, gruvarbetare och institutionella investerare kommer att hantera kryptotillgångar, förbättra investeringsmöjligheter och säkra risker. Vi tillhandahåller spot- och derivathandel – inklusive terminer, evig swap och optioner – av stora kryptovalutor, vilket ger investerare flexibilitet i att formulera sina strategier för att maximera vinster och mildra risker.

Mediekontakt

Vivien Choi

E-post: [e-postskyddad]

@vivienchoi

Följ OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me