Introduktion

Kava är en DeFi-plattform med flera tillgångar som erbjuder stabila pengar, lån och andra finansiella tjänster för användare av större kryptovalutatillgångar inklusive BTC, XRP och ATOM för att nämna några. Kava-plattformen har två typer av tokens, KAVA-token och USDX-stablecoin där KAVA-token är den ursprungliga token för Kava blockchain-integralen i plattformens säkerhet, styrning och mekaniska funktioner. Användare kan säkerställa sina kryptotillgångar i utbyte mot Kavas stablecoin, USDX. USDX är det högst intjänade kontot i USD som finns tillgängliga för moderna investerare och erbjuder överlägsen avkastning utan ytterligare risk jämfört med traditionella alternativ som check- och sparkonton som bara ger minsta avkastning.

Liksom OKExChain är Kava baserad på Cosmos-sdk och är byggd med Tendermint, en BFT-konsensusmotor (bysantinsk feltolerant). Denna design hjälper inte bara Kava att uppnå fri överföring av säkerhetstillgångar över kedjor, utan gör också Kava till en kraftfull plattform som sömlöst löser interaktion mellan kedjor och dataöverföring för olika ekosystem.

Kavas DeFi-plattform är för närvarande i sin slutliga testfas och håller på att lansera plattformens DeFi-utlåningsfunktioner. Målet är att stödja större digitala tillgångar som kommer in i DeFi-rymden. Med en anslutning mellan Kava och OKExChain kan alla tillgångar på OKExChain komma åt Kava DefI-tjänster som utlåning, stablecoins och Chainlink oracle-prisreferensdata.

Integrering av Chainlinks orakel i världsklass stärker Kava DeFi-plattformen med säker prisinformation, som nu görs tillgänglig för alla Cosmos-sdk-blockkedjor för första gången. Kavas skalbarhet i kombination med Chainlink’s oracles ger Cosmos ekosystem de högsta kvalitetsdata för att skapa säkra, pålitliga decentraliserade finansiella produkter. Efter samarbete med OKExChain kommer Kava också att tillhandahålla tillförlitlig och effektiv dataöverföring för DEX på OKExChain, vilket säkerställer säkerheten för OKEX DEX decentraliserade transaktioner och gör det möjligt att erbjuda nya finansiella produkter som optioner och futures.

Genom att eliminera behovet av centraliserade börser och någon annan typ av förmedling kommer Kava att hjälpa OKExChain att skapa och lita på minimerade och mycket autonoma finansiella system.

OKExChain: https://www.okex.com/okexchain

Kava: https://www.kava.io

Partnerskapsförslag

1. Tvärkedjig DeFi för OKExChain via Kava

1.1 Översikt

OKExChain och Kava kommer att integreras tillsammans. Detta gör det möjligt för tillgångar att flöda mellan de två blockkedjorna som OKB, KAVA, USDX och andra. Dessutom kommer integrationen att göra Kavas DeFi-tjänster som dess utlåningsfacilitet och Chainlink-data tillgängliga för OKExChain och dess ekosystem.

Kava föreslår OKExChain att satsa en betydande mängd OKB på Kavas DeFi-plattform och fortsätta vidareutveckla bredare DeFi-applikationer med Kava. Kava kan tillhandahålla en stabil värdebutik för OKB som är en topptillgång för marknadsvärde med en stor användarbas. Kava är mycket glada över att göra USDX-lån tillgängliga för sina användare.

KAVA, den ursprungliga token för Kava blockchain och dess decentraliserade stablecoin USDX kommer att listas på OKExChain DEX.

1.2 Integrationsdetaljer

Till skillnad från andra blockkedjor som skapats av börser, är OKExChain helt öppen källkod, vilket gör att användare kan få alla fördelarna med en offentlig blockkedja, såsom egenförvaring av tillgångar, vilket eliminerar motpartsrisk och tillförlitliga applikationer. Både Kava och OKExChain är utvecklade med Cosmos-SDK och har en Tendermint-konsensus. Denna likhet gör att båda blockkedjorna kan integreras sömlöst med varandra. Partnerna planerar att implementera IBC (Interblockchain Communication Protocol) för att möjliggöra blockchain-interoperabilitet mellan OKExChains DEX och Kavas DeFi-plattform..

Interoperabilitet mellan de två blockkedjorna gör att Kavas tillgångar (KAVA och USDX) kan användas på OKExChains DEX och möjliggör att tillgångar från OKExChain, såsom OKB, kan användas i Kavas DeFi-plattform som säkerhet för lån.

Kava är den första DeFi-produkt- och tjänsteleverantörspartnern som valts av OKExChain efter lanseringen. DeFi-tjänster som utlåning, stablecoins och korrekt marknads- och prisdata behövs för att ge en grund för ett ekosystem för handel och finansiella applikationer runt OKExChain. Av denna anledning är det naturligt för OKExChain att välja Kava som sin första partner så att det kan skapa en stark grund för sina användare och utvecklare att utnyttja sitt öppna ekosystem.

Efter utvärdering av olika DeFi-lösningar kommer OKExChain att undersöka integrationsmöjligheter för att ge lån, stallmynt och data till sitt ekosystem med Kava. Följande är anledningar:

1. Överlägsen teknik och erfarenhet – Med liknande konsensus och infrastruktur kan Kava och OKExChain enkelt interoperera och dela tjänster via IBC. Medan DEX-handelsupplevelser tenderar att vara mindre än centrala optioner, tack vare Kavas skalbara och interoperabla teknik, kan OKExChains DEX ha en handelsupplevelse som liknar vad som finns på centraliserade börser. Tack vare designarkitekturen kommer användarna att kunna ta emot lån från Kava och göra marginalhandel på DEX på bara några få klick.

2. Decentraliserad och säker – Andra DeFi-lösningar hävdar att de är decentraliserade och pålitliga, men under huven har de privata nycklar som styr det mesta av koden. Det är verifierbart att Kavas DeFi-plattform inte kontrolleras av en part och nätverket är aktivt säkrat av ett globalt nätverk av ledande institutioner och utbyten som redan finns.

2. Datalösning av OKExChain-ekosystemet

2.1 Dataens värde

Data är användbar på många sätt, men det är svårt att lösa dataproblemet. För DeFi-applikationer är det ännu svårare. Medan många oracle-lösningar generellt tillhandahåller data är det få som kan leverera data som är säkra och pålitliga på ett decentraliserat sätt. Specifikt för DeFi saknar de flesta leverantörer trovärdiga API: er, erbjuder inga kryptografiska garantier, ekonomiska incitament eller andra saker som gör oracle-lösningar felsäkra nog för DeFi-applikationer.

Underlåtenhet att uppfylla kraven för DeFi-appar kan leda till katastrofala misslyckanden, förlust av medel och misslyckandet med ett orakel gör att rykte som blockchain eller applikation riskerar.

Eftersom Cosmos är ett nytt ekosystem fanns det inga mogna oracle-lösningar tillgängliga för Cosmos blockchains. Det är därför Kava samarbetade med Chainlink, en expert inom oracle-lösningar och data, för att skapa infrastrukturen på Kava som kan leverera Chainlink-data till Cosmos-sdk-blockkedjor på ett sätt som är säkert, pålitligt och uppfyller behoven hos DeFi-applikationer.

2.2 Kavas lösning

Genom integrationen kommer Chainlink-oraklarna på Kava att ge prisdata till hela OKExChain-ekosystemet, vilket hjälper till att driva DeFi-applikationsutveckling för OKExChain och Cosmos ekosystem. Data på Kavas plattform drivs av Chainlinks industriledande teknik med högre kvalitetsdata från certifierade / premium-API: er, sybilresistenta och säkerhetsgranskade noder och den första Trusted Execution Environment (TEE) för orakler som möjliggör verifiering av datakällor. Förutom punkterna ovan kan Chainlink-oraklar på Kava lägga upp prisdata snabbare och billigare än andra lösningar, vilket lindrar säkerhetsproblemen kring aktualitet av oracle-data och nätverksbelastning tack vare Kavas snabbare blocktider, snabb finalitet och låga transaktionsavgifter.

3. OKEx DEX-procedur

3.1 Översikt

Genom att göra data tillgängliga för DEX kan ytterligare finansiella produkter byggas på DEX, såsom terminskontrakt, optioner och andra derivat. Att aktivera derivat är nyckeln för OKExChain för att bygga likviditet och locka användare till sitt DEX-erbjudande. Genom att göra det kan det leda kryptoindustrin genom att skapa ett expansivt DEX-erbjudande.

Kombinationen av högkvalitativa data, DeFi-utlåningstjänster och stallmynt för att förbättra DEX-erbjudanden gör Kava och OKExChain till en naturlig passform för varandra.

3.2 Integration

Genomförandet av förslaget kräver nära samarbete med utvecklarna av OKExChain och Kava. De viktigaste milstolparna att arbeta mot är:

  1. Skapa en bro mellan OKExChain och Kava för att fritt flytta tillgångar. Detta kan göras på flera sätt tekniskt. Om båda kedjorna använder IBC-modulen blir det enklast men andra lösningar finns tillgängliga.
  2. Kava-styrning måste rösta för att acceptera OKExChain-tillgångar för att flytta till Kava och OKExChain måste godkänna Kava-tillgångar för att flytta till DEX.
  3. Kava och USDX listas på OKExChain DEX.
  4. Kava-styrning måste rösta för att godkänna OKExChain-tillgångar som säkerhet för USDX-lån.
  5. OKExChain bygger ett gränssnitt för OKExChain DEX-användare för att få tillgång till Kavas USDX-lån direkt när de handlas för att möjliggöra marginalhandel på DEX.
  6. OKExChain specificerar de derivatprodukter som det vill erbjuda och samarbetar med Kava för att få den information som behövs.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me