Höjdpunkter från OKEx-vd Jay Hao’s Ask Me Anything-session i världens första handelskedja, OKEChain

Jay Hao OKExChain AMA

Den 15 januari deltog OKEx-vd Jay Hao i en live Ask Me Anything-session på och svarade på frågor från några av dess 34 000+ medlemmar. Syftet med evenemanget var att introducera OKExChain till samhället och dela djupare insikter i det nyligen lanserade blockchain-protokollet.

Vad är OKExChain

OKExChain är en öppen källkod, offentlig blockchain designad för att bygga decentraliserade handelsapplikationer. Tekniken var utformad för att tillhandahålla en säker och effektiv decentraliserad finansieringsarkitektur som kan användas för att skapa en decentraliserad börs, eller DEX, som har samhällsbaserad verksamhet, transparenta handelsregler och möjligheten för användare att kontrollera sina egna tillgångar. För att läsa mer om det, kolla in den fördjupade rapporten om OKExChain.

Nedan följer några höjdpunkter från Jay’s AMA om OKExChain, hur det fungerar och vad som gör det unikt.

Vilka innovationer och fördelar erbjuder OKExChain jämfört med andra kedjor?

Jay: Till att börja med valde OKExChain ett spår som ingen har utforskat tidigare – specifikt handelskedjan. OKExChain är resultatet av vårt oberoende forsknings- och utvecklingsarbete baserat på Cosmos. Vi har skapat egna skript och projektet har öppnats för utvecklare.

Dessutom är OKExChain speciellt utformad för högpresterande scenarier och stora volymtransaktioner som är typiska för handelsaktiviteter och finansiella tjänster – på vilka ett helt handelsekosystem kommer att stödjas. Man kan säga att positioneringen i sig är en kreativ innovation.

Det är värt att nämna att våra höga TPS och lägre gasavgifter bättre kan tillgodose handlarnas behov av högfrekvent handel. Det är mjukare än Ethereum, mer kompatibelt och kostnadseffektivt.

Jämfört med kedjor som utvecklats av andra börser är OKExChain det dedikerade resultatet av vårt oberoende forsknings- och utvecklingsarbete som påbörjades för tre år sedan. Med koden för den underliggande kedjan optimerad kan vi inte bara garantera säkerheten och anonymiteten för decentraliserade transaktioner utan också tillgodose behoven hos högfrekventa transaktioner i olika handelsscenarier.

Som en högpresterande offentlig kedja optimerad för handelsscenarier, vilka nya tekniska funktioner inser eller planerar OKExChain?

Jay: För närvarande är OKExChain den enda offentliga kedjan som stöder smarta kontrakt och systemkontrakt. Jämfört med systemkedjor kan vi justera de underliggande parametrarna – till exempel är avgiftssatser för handelsapplikationer mer flexibla, vilket är fördelaktigt för både utvecklare och tjänsteleverantörer.

Som ett resultat kommer DApps (främst DEX) -prestanda på OKExChain i princip att vara mycket högre än på Ethereum. Jämfört med applikationskedjor, på grund av det faktum att vi tillhandahåller en mycket lämplig infrastruktur för DEX, har de smarta kontrakten på OKExChain god komposibilitet, utvecklarnas arbetsbelastning kommer att bli mycket mindre och transaktionsavgiften för vardagliga användare kommer också att sänkas därefter.

För att inte tala om OKExChain har fantastisk kompatibilitet genom att stödja de dubbla virtuella maskinerna EVM och CosmWasm. Med alla smarta kontrakt på Ethereum stödda kommer vi också att stödja smarta kontrakt på Cosmos i framtiden.

När det gäller tvärkedja stöder OKExChain OKEx Cross-chain Gateway och Cosmos IBC – som båda gör det möjligt för ett stort antal kärntillgångar att flöda till OKExChain, vilket i hög grad kommer att berika vårt OKExChain-ekosystem.

Hur löser OKExChain problemet med höga nätverksavgifter – som för Ethereum-nätverket?

Jay: Först och främst antar OKExChain konsensusmekanismen för Tendermint + DPoS, som har lägre nätverkskostnader än PoW.

För det andra, jämfört med Ethereum, kan vi flexibelt justera de underliggande parametrarna – såsom avgiftssatser – speciellt för handelsapplikationer, vilket är mycket fördelaktigt för utvecklare.

Kommer OKExChain att vara tillgängligt för plånboksplattformar som Trust Wallet, MetaMask, etc)?

Jay: Utan tvekan kommer OKExChain att ge tillgång till fler och fler plånböcker från tredje part. För närvarande har MetaMask gradvis blivit bekant för DApp-användare, och om OKExChain-användare visar efterfrågan på MetaMask kommer vi att överväga att justera OKExChains kontosystem för att vara kompatibelt med MetaMask..

Var ser du OKExChain om 10 år framöver?

Jay: Tio år kan vara ganska långt borta, men låt oss vara modiga. Jag tror att vid den tiden kommer de flesta omsättbara tillgångar att tokeniseras, och till och med saker som inte kan handlas nu kommer att tokeniseras och handlas. I en era när du kan handla vad som helst kommer decentraliserade börser verkligen att bli vanliga. Vid den tiden kommer OKExChain, som världens första handelskedja, att stödja olika typer av derivathandel och kommer att ha ett stort antal användare och stora handelsvolymer.

Vilken kant har OKExChain jämfört med andra blockkedjor som skulle locka utvecklare?

Jay: Svaret på detta är definitivt en låg teknisk tröskel, låga utvecklingskostnader och en avancerad uppsättning utvecklarverktyg.

Vi stöder också dubbla virtuella maskiner, kompatibla med smarta kontrakt med Ethereum och Cosmos – för att inte tala om det faktum att vi är värd för en vänlig utvecklargrupp med omfattande undervisningsmaterial, en omfattande supportplan och en fantastisk atmosfär.

Ser vi fram emot förväntar vi oss en fortsatt tillväxt i det decentraliserade handelssamhället på OKExChain. Lanseringen av OKExChain är en enorm milstolpe som markerar början på en ny era inom kryptohandel.

Följ OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me