OKEx, världens största kryptovalutapot- och derivatutbyte, har nyligen meddelat lanseringen av OKExChain, en OKEx-ägd kommersiell offentlig blockchain och OKEx DEX, den första decentraliserade applikationen baserad på OKExChain. Genom att anta en delegerad Proof of Stake (DPOS) konsensusmekanism har OKEx utfärdat OKT som inbyggd symbol för OKExChain. Utfärdandet av OKT kommer att ske på genesblocket och nodblocket och förväntas öka med 1-5% varje år. Detta markerade en viktig milstolpe för OKEx och skapade därmed också ett tryck på OKB-ekosystemet.

Med tanke på detta har OKB, det globala verktygstoken som antagits av OKEx, ökat mer än 24% på 7 dagar till 7,44 USD (16 februari 2020) och nått en ny höjdpunkt.

OKT, den ursprungliga token till OKExChain

OKT är den ursprungliga token för OKExChain och fungerar som bastoken för OKExChain Delegated Proof of Stake (DPoS) konsensusmekanism. Samma som inbyggda tokens för andra DPoS-offentliga kedjor, OKT-innehavare kan delta i val eller röstning av noder, och priset på OKT bestäms av utvecklingen av det offentliga kedjens ekosystem, till exempel DEX och andra DeFi-applikationer på det.

Därför är OKT en oberoende symbol, men inte ett gaffelmynt av OKB med olika funktioner och olika faktorer som påverkar deras priser.

I enlighet med utgivningsreglerna kommer OKT att utfärdas först i genesblocket och senare varje år med 1-5% extraemission och 100% av genesblocket OKT kommer att mappas till OKB-innehavare enligt meddelandet.

Sameksistens mellan OKB och OKT

Kärnskillnaden mellan OKB och OKT är driftslogiken. OKB: s värde återspeglas av OKEx affärsresultat och stödet för OKB: s återköps- och bränningsschema. OKB har redan angett en deflationsålder efter att ha bränt 700 miljoner utgivna OKB och lovat att aldrig utfärda ytterligare OKB. För närvarande har deflationsmodellen blivit en viktig och viktig pelare i OKB: s pris och ett effektivt sätt att skydda användarnas intressen..

Men som ett grundläggande tecken på en infödd offentlig kedja som antar en DPOS-konsensusmekanism är OKT utformad för att uppfylla OKExChains krav på högre frihet när det gäller att motivera internationella användare att upprätthålla sitt mycket autonoma ekosystem. Därmed, ett kontinuerligt utgivningsschema för token och mer flexibla incitamentsmekanismer behövs, som strider mot OKB: s idé om deflation. Det innebär anledningen till att utfärda OKT som den ursprungliga token för OKExChain istället för OKB.

Marknadsproblem OKT kommer att minska värdet på OKB. Mot bakgrund av detta har priset på OKB nyligen talat för sig själv tydligt. Med tanke på att prispelarna för två tokens är helt olika kan OKT faktiskt förbättra utvecklingen av OKB-ekosystemet genom att inspirera vitaliteten i applikationerna och använda fall baserat på OKExChain. Marknaden bör ta hänsyn till att OKEx affärsresultat är en viktig faktor för priset på OKB.

Sammanfattningsvis är OKT och OKB fundamentalt olika, men ömsesidigt fördelaktiga för varandra.

Framtida drag för att öka OKB: s värde

Sedan emissionen har OKB uppnått stor framgång. Från och med nu finns det redan 11 interna och 32 externa applikationsanvändningsfall i OKB-ekosystemet. När det gäller handelskanaler öppnade fiat-portar för åtta stora valutor, inklusive amerikanska dollar, euro, koreansk vann, indonesisk rupiah och vietnamesisk dong. Dessutom har 13 978 364 OKB redan återköpts och bränts. Enligt CoinMarketcap-data är avkastningen på OKB så hög som 322,29%.

”De senaste två åren har varit en oavbruten utforskning för oss i värdeskapande genom OKB. Vi har kommit långt och är nu oerhört säkra på vår förmåga att driva värde genom OKB till våra användare och behandla det som en viktig grund för vårt handelsekosystem och en bro som förbinder OKEx till våra värderade användare, säger Jay Hao, VD för OKEx i ett nyligen öppet brev. ”Att skapa hållbart värde för våra användare har alltid varit prioriterat hos OKEx. När hype minskar eller vi stöter på en björnmarknad kommer vårt team att bygga och förbättra tyst på vår plattform. I år kommer utvecklingen av OKB-ekosystemet att vara vår högsta prioritet. ”

SLUTET

Om OKEx

Världens största och mest olika kryptovalutamarknad, OKEx, är där globala kryptohandlare, gruvarbetare och institutionella investerare kommer att hantera kryptotillgångar, förbättra investeringsmöjligheter och säkra risker. Vi tillhandahåller spot- och derivathandel, inklusive futures, evig swap och optioner, av större kryptovalutor, vilket erbjuder investerare stor flexibilitet när det gäller att formulera sina strategier för att maximera vinster och mildra risker.

Mediekontakt:

Vivien Choi

E-post: [email protected]

@vivienchoi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me