Decentraliserad ekonomi (DeFi) håller på att forma sig till ett av de mest lovande användningsfallet för blockchain och IRISnet är aktivt involverat i att utveckla hela ekosystemets utveckling. Sedan förra året har IRISnet och OKExChain samarbetat för att utveckla DeFi-applikationen blockchain samt det interkedjiga ekosystemet.

Cosmos är utan tvekan ett av de mest innovativa kedjeprojekten. Det har gett tre mycket viktiga bidrag till blockchain-industrin: Tendermint, Cosmos SDK och IBC (Inter Blockchain Communication). IBC testas för närvarande i Game of Zones (GoZ). Cosmos SDK stöder byggande av högpresterande applikationsspecifika blockkedjor med Tendermint som en konsensusmotor. Då stöder IBC dessa applikationsblockkedjor för att interoperera och bilda internet för blockkedjor.

Sedan 2017 började IRISnets kärnutvecklingsteam, Bianjie, att delta i Cosmos SDK-utveckling med öppen källkod. Teamets bidrag till Cosmos ekosystem har varit uppskattas av olika medarbetare. IRISnet (mainnet IRIS Hub) var den första externa applikationsblockchain som utvecklades med Cosmos SDK och den första mainnet som lanserades i Cosmos ekosystem. IRISnet är ett interkedjebaserat servicenät som utgör grunden för nästa generations distribuerade applikationer. Tjänsteinfrastrukturen (iService) stöder inte bara överföringen av token-kedjan, utan också data och komplexa beräkningar som kan kallas över heterogena system. Dessutom stöder den interoperabiliteten för offentliga kedjor, konsortiekedjor och till och med traditionella system.

DeFi är ett av de mest förväntade användningsfallet för blockchain-teknik. IRIS Hub introducerades som ett nav för kedjestyrning som stöder komplexa distribuerade applikationer många kärnfunktioner som kan stärka DeFi förra året. På senare tid har denna funktion också inkluderat en testversion av Coinswap (on-chain flash exchange) som kan fungera med IBC. Framåt med utveckling av DeFi-ekosystem har IRISnet och OKExChain också åtagit sig att engagera sig i djupare samarbete för att ytterligare stödja utvecklingen av DeFi-applikationerna i Cosmos-ekosystemet.

Som bidragande utvecklare av Cosmos SDK och IRISnet är vi mycket glada att se hur Cosmos SDK utvecklade OKExChain har framgångsrikt gått in i testnätfasen och tror att OpenDEX på OKExChain kommer att ge nytt värde till det kedjekoska ekosystemet. Vi är hedrade att bli inbjudna att bli OKExChains första ekosystempartnern och ser fram emot en ännu mer sammankopplad framtid möjliggjort av IBC-protokollet. Just nu har IRISnet och OKExChain redan arbetat med följande områden:

1. IRISnet-teamet uppmanades att ge teknisk support för utvecklingen av OKExChain:

OKExChain utvecklas också med Cosmos SDK och använder den bysantinska konsensusmekanismen Tendermint. År 2019 blev IRISnet-kärngruppen inbjuden att ge Cosmos teknisk utbildning för OKExChain-teamet – inklusive blockchain-utveckling, stresstestning, noddrift och underhåll osv. OKExChain-teamet bjöd också IRISnet-kärnteamet att ge teknisk rådgivning när man löser tekniska utmaningar under utvecklingsprocessen.

2. OKExChain och IRISnet-teamet samarbetar för Game of Zones

Game of Zones Challenge syftar till att verifiera Cosmos IBC-kedjeprotokoll i stor skala före lanseringen. Spelet är i den tredje etappen nu och både IRISnet-teamet och OKExChain-teamet arbetar tillsammans. Från och med nu har IRISnet-teamet bidragit till Relays incitamentsdesign till tävlingen, hjälpt till att upptäcka flera buggar och lanserat GoZ-nätverksstatuswebbläsare och plånbok med flera kedjor Rainbow-GoZ plånbok.

GoZ-nätverksstatuswebbläsare[GoZ-nätverksstatuswebbläsare]

Rainbow-GoZ-plånboken integrerar en överföringsfunktion med flera kedjor med Coinswap (on-chain flash-utbyte) och slutför dockningen med OKExChain. Rainbow-GoZ-plånboken är tillgänglig för nedladdning nu och användare kan uppleva överföring av IRIS Hub och OKExChain i GoZ-testnetsmiljön. Genom flash-utbytet på kedjan kan tokens på OKExChain utbytas med IRIShubs inbyggda token, IRIS Token, liksom tokens för andra zoner som är anslutna till IRIShub. Det förväntas att när IBC officiellt lanseras kommer dessa transaktioner att återspeglas i huvudnätverksmiljön.

Ser fram emot mer samarbete mellan ekosystem mellan kedjor

1. iService kan tillhandahålla databehandling och datatjänster för kedjor för DeFi-applikationer på OKExChain

IRIS Hub är utformat för att vara grunden för nästa generations distribuerade applikationer och dess iService kan enkelt stödja integrationen av resurser utanför kedjan eller mellan kedjor inklusive databehandling och data. iService kan stödja centraliserat system och heterogen blockchain (även inklusive blockkedjor som inte är baserade på Tendermint) för att genomföra interoperabilitet.

Nyligen etablerade IRISnet-teamet ett partnerskap med Chainlink och öppnade inköpskoden för IRIS iService och Chainlink på Github. Genom denna integration kan applikationer på andra blockkedjor / äldre system enkelt konsumera oracle-datatjänster. I framtiden är det möjligt för applikationerna på OKExChain att använda de data- och datatjänster som tillhandahålls av IRIS Hub, de andra exemplen inkluderar sekretessberäkningstjänster som tillhandahålls av en blockchain som PlatON i IRISnet-ekosystemet, data mining-tjänster som körs utanför kedjan till beräkna vissa marknadsriskfaktorer osv.

2. När Rainbow Digital Wallet integreras med OKExChain

Rainbow digital plånbok (www.rainbow.one) är utvecklat av IRISnets kärnteam och stöder också delegering och staking genom att välja pålitliga nätverksvaliderare baserat på hemlig nyckel- och tokenhantering av traditionell krypterad digital plånbok, upprätthåller nätverksstabilitet och belönas tokens för blocktillhandahållande. Användare kan också rösta i kedjan via Rainbow, vilket resulterar i en mer decentraliserad nätverksutvecklingsprocess och för olika användares olika behov. Rainbow digital plånbok stöder också röda kuvertfunktionaliteter baserade på blockchain. Det finns också förbättrad säkerhet för nyckelskydd genom kall plånbok / klockplånbok. Rainbow ID baserat på HD-plånboken gör det lättare för användare att hantera flerkedjiga adresser på en gång.

Förutom mainnet-plånboken tar Rainbow testnet-plånboken ofta ut nya och innovativa funktioner. Rainbow-IBC 2019 och Rainbow-GoZ 2020 är de första som tar IBC-kedjaöverföring och on-chain flash-utbyte till det globala Cosmos-ekosystemet i form av en kedjeplånbok.

Rainbow digital plånbok stöder för närvarande både IRIS Hub och Cosmos Hub. I framtiden, när OKExChain integreras i Rainbow, kan användare enkelt utföra ovanstående operationer på OKExChain.

3. När IRISplorer-webbläsaren integrerar OKExChain

IRISplorer-webbläsaren (irisplorer.io) är utvecklat av IRISnet-kärnan i Bianjie-teamet och stöder för närvarande frågor om IRISnets blockchain-status, kedjestyrning och annan information. IRISplorer visualiseras på ett tydligt och detaljerat sätt, vilket gör att dataändringar i realtid i kedjan kan kommuniceras visuellt till användarna.

I framtiden, när OKExChain är integrerat i IRISplorer-webbläsaren, kan användare: se blockchain-status för OKExChain i realtid, bläddra bland deras blockdata, transaktionsdata, verifieringsnodinformation, kontrollera OKExChains blockhöjd, transaktionshash, adressinformation, utföra relaterade sökningar, se relaterade sidor med tillgångsrankning och en lista över de 100 bästa adresserna med OKExChain.

Användare skulle också kunna fråga OKExChain-styrningsförslag, röstningsstyrningsprocesser och andra styrningsparametrar.

[Visualisering av kedjestyrningsinformation] [Visualisering av kedjestyrningsinformation (ny version kommer snart)]

Källa: IRISnet

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me