Prisförutsägelser är vanliga i kryptoutrymmet, dels för att många investerare litar på dem för motivation och dels för att vissa av dem kommer att passera. Ändå visar sig många Bitcoin-förutsägelser på fel sida. Här är en lista över Bitcoin-prisförutsägelser som inte lyckades uppfylla sina mål för 2018.

Ronnie Moas: 28 000 dollar i mitten av 2018

Redan i mars 2018 förutspådde finansanalytiker Ronnie Moas det Bitcoin skulle uppleva en hausseartad trend och slå 28 000 dollar i värde, troligen i mitten av året. Men som saker ser ut just nu kanske denna Bitcoin-förutsägelse inte ser dagens ljus. Året är nästan slut, men världens största och banbrytande kryptovaluta är inte nära hälften av den siffran.

När detta skrivs värderas Bitcoin till $ 3,965 USD CoinMarketCap, en webbplats som visar kryptovalutor i termer av deras marknadsstorlek. Flera saker måste ändras innan denna situation kan förändras till det bättre. Sedan det nådde sin högsta tid i början av 2018 har Bitcoins pris gått igenom en serie fall då björnarna fortsätter att sänka priset okontrollerat. Volatilitet är en del av kryptomarknaden, men chansen är liten att BTC kommer att studsa starkare under de återstående dagarna av året.

Ronnie Moas är en Wall Street-analytiker och grundare av Standpoint Research. Hans Bitcoin-prognos var på något sätt inte fokuserad på kryptovalutans nuvarande prestanda. Kanske tänkte han en uppåtgående trend att dyka upp ganska snart, även när tekniska analytiker visar betydande försäljningssignaler.

DutkKG1WwAU Jmv

Källa: Twitter.com

Kay Van-Petersen: 100 000 $ 2018

I december 2016 förutspådde Kay Van-Petersen att Bitcoin-priset skulle nå 2000 dollar 2017. Vid den tiden värderades Bitcoin till $ 900 på Coinbase. Denna förutsägelse blev korrekt när värdet på kryptovalutan redan i maj 2017 hade överträffat $ 2000. En annan Bitcoin-förutsägelse från samma analytiker är dock i fel riktning. Van-Petersen nämnde att Bitcoin-priset kan nå $ 100.000 under 2018.

När han talade till CNBC i januari i år sa Van-Petersen:

“Först och främst kan du argumentera för att vi har en korrekt korrigering i bitcoin, den har haft en återgång på 50 procent vid en tidpunkt, vilket är hälsosamt. Men vi har fortfarande inte sett den fulla effekten av terminskontrakten … Jag skulle inte bli förvånad om det är något vi ser. Det är typ av att bygga en stiftelse och kommer sedan att betygsätta lite högre. “

Baserat på det aktuella priset på bitcoin kanske denna förutsägelse inte går i uppfyllelse. Sedan januari 2018 har myntet upplevt en enorm värdeförlust som kan ta lång tid att återhämta sig. Van-Petersens bitcoinprognos på 100 000 dollar motsäger till och med hans tidigare uttalande om att det kan ta tio år för bitcoinets värde att nå det märket.

Bitcoin förutsägelse på $ 60.000 till december 2018

Mot december 2017 upprätthöll bitcoin en hausseartad trend som gjorde att många experter drog slutsatsen att kryptovalutan kunde nå 60 000 dollar 2018. Värdet på pionjärkryptovalutan är dock inte nära denna siffra när året närmar sig slutet. Medan bitcoin förblir motståndskraftigt och dominerande i kryptoutrymmet har dess värde sjunkit enormt sedan januari 2018.

På tal om BTC tidigt i år trodde ett par experter att kryptovalutans värde svängde mellan $ 50.000 och $ 60.000.

I futurism i december 2017, Marvin Dumont, en seniorredaktör för Bitcoin.com sa, “Bitcoin kan nå $ 60.000 [i december] 2018.”

En annan expert delade en liknande idé. Enligt Mohamed Tayeb, COO för Medicalchain, ”kan Bitcoin nå 50 000 $ vid den här tiden nästa år, om inte mer … Jag tror att vi alla är mindre och mindre förvånade över rubrikerna som kommer ut nästan varje månad om det genombrott som Bitcoin gör och det borde inte bli någon överraskning när det når 50 000 dollar. ”

Mike Novogratz: Bitcoin-förutsägelse på $ 40.000

Mike Novogratz är en känd analytiker och hedgefondinvesterare. Enligt honom skulle Bitcoins pris kunna uppgå till 40 000 dollar 2018. Med tanke på hur kryptovalutans värde nådde hälften av den siffran åt gången, kunde Novogratz bitcoin-prisspekulation fortfarande hända, men inte 2018.

När detta skrivs är priset något över $ 3000 USD. De flesta skulle vara glada om det stannar där eller går upp, men inte under tre tusen dollar i slutet av december.

Baserat på Bitcoin och andra altcoins i allmänhet är det säkert att säga att året inte har varit gynnsamt för kryptovalutor. Till och med de grundläggande altcoinsna som Ethereum, Bitcoin Cash och andra har fått sina värden sänkta av enorma marginaler. Med det lilla livet kvar för 2018 kan vi bara vänta med att se hur saker kommer att bli i kryptomiljön.

Thomas Lee: 14 000 dollar av thi slutet av december 2018

Thomas Lees bitcoinprognos på 14 000 dollar är en av dem som kommer att sakna märket vad beträffar bitcoins förutsägelse 2018. Wall Street bitcoin-tjuren nämnde några faktorer som han trodde kunde driva bitcoins pris till det märket. Faktorerna inkluderade en växande lista med aktiva plånbokadresser, en ökning av transaktioner per konto och “faktorer som påverkar utbudet.” Detta kommer dock inte att realiseras snart, med bara några dagar kvar 2018.

Thomas Lee är en framstående bitcoininvesterare och grundare av Fundstrat Global, ett forskningsföretag. Medan han använde stark statistik och datavetenskap för att stödja sina förutsägelser, är ingen av dem nära vad diagrammen visar. I en av hans tweets, Lee förutspådde att bitcoins pris skulle kunna uppgå till 25 000 dollar 2018.

104858370 IMG 6144 tom lee.1910x1000

Källa: cnbc.com

Slutgiltiga tankar

Många bitcoinprisförutsägelser kommer sannolikt att missa sina mål för 2018. Detta betyder dock inte att spekulationer är ogiltiga. Från de misslyckade prognoserna finns det värdefulla lärdomar att dra.

Kryptoutrymmet är laddat med hög volatilitet och därför kan ingen berätta exakt vad som kommer att hända nästa timme, dag, vecka, månad eller år. Medan 2018 mestadels har varit baisseartat, är erfarna investerare och kryptopåverkare som Erik Voorhees, John McAfee, Tim Draper och många andra ganska optimistiska att kryptovaluta är vägen att gå. När 2018 slutar kan analytiker uttrycka sina åsikter, men allmänheten kan bara lita på diagrammen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me