Token Listing

Det tillkännagavs nyligen att Piemonte Holding inte bara har slutfört sin emission av en $ 16,2 miljoner Ethereum-baserad obligation, utan att den nu är tillgänglig för handel via sekundära marknader bland Piemonte-kunder..

Denna utveckling möjliggjordes genom att använda en tech-stack, tillgänglig från Horisont.  Företaget indikerar att några av de lösningar som Piemonte erbjuder inkluderar följande:

  • Åtgärder för efterlevnad
  • Vårdnad
  • Handelslösningar

Piemonte indikerar att detta tillkännagivande är resultatet av flera års hårt arbete. De säger att så tidigt som 2017 började de experimentera med och införliva blockchain och dess olika fördelar inom sin egen verksamhet.

Sekundär utbyte

En av de främsta dragningarna och löften kring digitala värdepapper är den potentiella likviditet som de kommer att ge investerare i framtiden.

För att detta löfte om likviditet ska bli verklighet måste det finnas sekundära börser som är värd för dessa tokens, vilket skapar och ger en marknadsplats för dem som ska handlas. Utan denna förmåga försvinner en stor del av lockelsen kring digitala värdepapper.

Tävlande

Horizon är inte det enda företaget som har gått ut med målet att skapa en respekterad sekundär marknadsplats för digitala värdepapper. De förblir dock en av de första som lever med sitt erbjudande.

Följande företag är bara några av de som är kända för att utveckla liknande lösningar:

  • Archax
  • OpenFinance Network
  • noll
  • STO Global-X

Kommentar

Efter att ha meddelat utvecklingen som diskuteras här idag tog företrädare från var och en, Piemonte och Horizon, sig tid att kommentera.

Alessandro Lombardi, VD för Piemonte, säger,

”I augusti utfärdade vi vår tokeniserade Smart Bond och idag lanserar vi den första reglerade obligationsmarknadsplatsen på en offentlig blockkedja … Även om denna Smart Obligations emission var begränsad till kvalificerade privata investerare, tecknades Smart Bond fullt ut med noll distribution. av Piemonte. Vi kan bara föreställa oss fördelningen och likviditetspotentialen för framtida blockchain-erbjudande när dessa konkurrenskraftiga obligationer är öppna för allmänheten … Vi tror att vi gör en omvandlande och historisk affär genom att effektivisera vår bokbyggnad, investeraröverensstämmelse, tillgångsallokering och förvaring av obligationer. använder Horizons teknik … Vi delar Horizons efterlevnadsvärden och tror att detta integrerade tillvägagångssätt hjälper till att ge en strömlinjeformad väg för att leda obligationsmarknaden in i den digitala eran. Vi tror att det inte längre handlar om att vi frågar OM blockchain kommer att ligga till grund för stora globala värdepappersplattformar; efter idag är det bara en fråga om NÄR. ” 

Brian Collins, VD för Horizon, säger,

”Idén att blockchain kan ha potential att öppna och få likviditet till obligationsmarknaden har diskuterats och prövats långt. Idag är vi stolta över att arbeta tillsammans med Piemonte för att förverkliga deras konceptfokuserade obligationsmarknadskoncept och introducera likviditetspotential på en historiskt illikvid marknad med vår integrerade lösningar för emission, KYC, AML, depå och handel. ” 

Piemonte Holding

Piemonte Holding grundades 2012 och bedriver verksamhet i Rio de Janeiro, Brasilien. Företaget specialiserar sig som investeringsansvarig genom att utveckla och hantera anpassade finansiella produkter för sina kunder.

VD Alessandro Lombardi övervakar för närvarande företagets verksamhet.

Horisont

Horizon är verksamt från Zug i Schweiz och är ett ‘Software-as-a-Solution’ -företag (SaaS) som grundades 2010.

VD Brian Collins övervakar för närvarande företagets verksamhet.

Vi har nyligen tittat djupare på företaget och vad det är de har att erbjuda. Om du är intresserad av att lära dig mer om Horizon, se till att läsa följande artikel.

Horizon Globex – En djupgående titt på en branschledare

Pratar med Brian

Tidigare i år hade vi nöjet att genomföra en exklusiv intervju med Horizon CEO, Brian Collins, som åtföljer vårt eget blick in i företaget. I följande intervju lär vi oss mer om vad företaget har uppnått hittills och vart de planerar att gå i framtiden.

Intervju-serien – Brian Collins, Horizon Globex

I andra nyheter

Horizon har varit på tår på sistone, med en rad positiva utvecklingar. Ett exempel på detta är det framgångsrika slutförandet av deras serie A – validerande tro och intresse för företaget och vad de har att erbjuda.

Horizon Globex ögontillväxt genom serie A

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me