En steg-för-steg guide för nya användare att börja handla på OKEx

Kryptovalutor representerar hundratals miljarder dollar i marknadsvärde idag och bevittnar dagliga handelsvolymer av liknande proportioner. Medan Bitcoin leder marknaden som den ursprungliga digitala valutan är altcoins som ETH, XRP, LTC och ADA också ganska likvida och handlas allmänt på toppkryptobörser som OKEx. Om du inte har börjat handla med kryptovaluta kommer den här guiden dig igenom stegen och hjälper dig att utföra din första kryptohandel OKEx.

Steg 1: Registrera dig för ett kryptovalutahandelkonto på OKEx

För att börja handla kryptovaluta på OKEx måste du först registrera dig för ett konto. Du kan göra detta genom att besöka hemsidan och klicka på Bli Medlem uppe till höger.

Obs! Kontrollera om ditt land stöds av OKEx innan du registrerar dig.

Ange din e-postadress och skapa ett lösenord för ditt konto med fälten på Registreringssidan eller använd ditt telefonnummer istället.

Handel med kryptovaluta för nybörjare - Registrering av konto

När du har angett informationen klickar du på Bli Medlem och du kommer att uppmanas att verifiera din e-postadress eller telefonnummer med en kod som skickas av OKEx. Den här koden är giltig i 30 minuter och upphör därefter och kräver att du upprepar processen.

När du har angett koden och verifierat din e-postadress eller telefonnummer kommer du att loggas in på ditt nya OKEx-konto och hälsas med en välkomstskärm.

Handbok för kryptovalutahandel - Välkommen

Ditt OKEx-konto har nu skapats och du kan fortsätta att köpa krypto eller sätta in dina befintliga tillgångar via valen på välkomstskärmen. Vi kommer dock att täcka dessa avsnitt senare i denna handledning.

Granskar grundläggande kontoinställningar

Det finns många kontoinställningar du bör bekanta dig med innan du börjar handla på OKEx. Du kan komma åt dina inställningar genom att flytta musen över profilikonen (bredvid menyn “Tillgångar”) och klicka på Översikt.

Översiktsavsnittet visar din profilinformation samt andra kontoinställningar, såsom säkerhet, verifiering, preferenser, avgiftsnivå, uttagsbegränsningar, etc..

Säkerställa ditt OKEx-konto

Alla OKEx-användare uppmuntras att dra nytta av de olika säkerhetsåtgärder och funktioner som erbjuds av växeln. Du kan börja granska dessa alternativ genom att antingen klicka på Säkerhetsinställningar i den övre menyraden eller säkerhetsförslag fråga i avsnittet Översikt.

Du kan använda alternativen “Lösenord”, “Mobilverifiering” och “Google Authenticator” för att säkra ditt konto tillsammans med att aktivera “Obligatorisk 2FA” och begära att en “Anti-Phishing-kod” inkluderas i alla e-postmeddelanden du får från OKEx. Tillsammans erbjuder dessa alternativ robusta, branschledande säkerhetsåtgärder för ditt konto.

OKEx-kontoverifiering eller KYC

OKEx kräver inte att användare ska verifiera sina konton för att sätta in och handla krypto, men uttagsgränser gäller tills KYC-processen är klar. För att starta processen kan du klicka på Verifiering från undermenyn på inställningsskärmen eller från rullgardinsmenyn efter att ha navigerat till profilikonen.

Beroende på din kontotyp kan du fortsätta antingen som individ eller som företag och kommer att behöva lämna relevant information och följa alla steg. När du verifierar ditt konto som individ måste du vanligtvis ha ett regeringsutfärdat identitetsdokument (vanligtvis ditt pass) till hands.

Som nämnts tidigare är verifiering inte nödvändig för att börja handla krypto och du kan slutföra processen i ett senare skede innan du drar tillbaka dina tillgångar.

Ställer in språk och lokal valuta

Du kan snabbt ändra språk och lokala valutainställningar genom att öppna Inställningar, antingen från listrutan för profilikonen eller genom att välja alternativet i undermenyn Inställningar.

Inställningsskärmen ger dig också möjlighet att ändra färgschemat för de handelskurser du ser på OKEx.

Steg 2: Köp eller sätt in krypto för att finansiera ditt OKEx-konto

Nu när ditt konto är konfigurerat behöver du kryptotillgångar för att börja handla. Det finns två sätt att gå vidare – antingen köper du krypto via Buy / Sell-gatewayen på OKEx eller sätter in dina befintliga tillgångar på ditt OKEx-konto.

Innan du fortsätter bör du notera att alla inkommande kryptotransaktioner för ditt OKEx-konto krediteras ditt finansieringskonto (en undermärke inom ditt OKEx-konto). För att börja handla eller använda någon annan OKEx-produkt måste du överföra dina pengar från finansieringskontot till till exempel Spot-kontot.

Några av de kontotiketter du kommer att stöta på inkluderar Spot Account, Futures Account, Options Account, Perpetual Swaps Account, P2P Account, Margin Account, Saving Account och så vidare.

Vi kommer att gå igenom alternativet “Överför” senare i denna handledning.

Köp krypto via OKEx

OKEx tillhandahåller en intuitiv köp / sälj-kryptogateway för sina användare, så att de kan köpa nio olika kryptotillgångar – inklusive BTC, ETH och USDT – med en mängd lokala fiatvalutor. Gatewayen drivs i samarbete med olika leverantörer och fiat-processorer, och den stöder omedelbar köp av kryptovalutor, som sedan sätts in direkt på ditt OKEx-konto.

Du kan komma åt gatewayen genom att klicka på Köpa sälja från huvudmenyn på OKEx. När avsnittet har laddats kommer du att se alternativ för valutor som du kan betala med och ta emot med olika betalningsmetoder.

Buy / Sell-gatewayen stöder också P2P och blockhandel, och du kan lära dig mer om dessa tjänster i vår dedikerade OKEx Buy / Sell-handledning.

Insättning av krypto i ditt OKEx-konto

Användare som redan äger digitala tillgångar kan enkelt sätta in dem på sina OKEx-konton för att börja handla.

För att göra det, håll muspekaren över till “Tillgångar” på toppmenyn och klicka på Deposition från listrutan.

På insättningsskärmen kan du välja vilket av de stödda tokens eller mynt som du vill flytta till ditt OKEx-konto och skapa en motsvarande adress. Din fullständiga insättningshistorik är också tillgänglig via den här sidan.

Om du till exempel väljer ETH kommer OKEx att generera en ny ETH-insättningsadress, dit kommer du att skicka din ETH. Du kommer också att kunna se insättningsrelaterade varningar eller varningar samt minimibelopp.

Du kan också besöka “Rapportcenter” genom att klicka på alternativet i undermenyn. Det är här du kan Visa och ladda ner din handels- och kontohistorik.

Det sista undermenyalternativet på denna sida är “Avgifter”, som ger dig en översikt över tillämpliga handelsavgifter på olika marknader.

När din transaktion har bekräftats kommer du att kunna se det insatta saldot genom att klicka på Tillgångar från undermenyn eller klicka på Mina tillgångar från rullgardinsmenyn “Tillgångar” i toppmenyn.

Skärmen Tillgångar visar ditt saldo, betecknad i BTC, över konton “Finansiering”, “Handel” och “Övrigt” samt individuella token-saldon. Skärmen ger dig också snabb åtkomst till alternativet “Insättning”, “Uttag” och “Överför” tillsammans med möjligheten att “Konvertera små saldon till OKB.”

När du väl har satt in önskad kryptovaluta på ditt OKEx-konto kan du fortsätta mot handel.

Steg 3: Hur man handlar kryptovaluta på OKEx

Som ett av de ledande kryptobörserna i världen erbjuder OKEx tjänster och produkter för både nya och avancerade handlare. Även om det finns många funktioner och marknader som du kan utforska med ditt OKEx-konto, kommer vi att hänvisa till Spot Trading-produkten i denna handledning för kryptovalutahandel.

Överför krypto till ditt Spot-konto

För att börja handla krypto på Spot Trading-marknaden måste du först överföra dina kryptotillgångar från “Finansieringskontot” till “Spot-kontot.” Detta kan göras via Överföra alternativ, tillgängligt från rullgardinsmenyn “Tillgångar” i toppmenyn.

“Överför” -skärmen låter dig välja önskat mynt eller token, visa dess tillgängliga saldo och överföra hela eller ett visst belopp mellan olika konton.

I det här exemplet kan du gå vidare till “Spot Trading” när du har flyttat önskad krypto från “Finansieringskonto” till “Spot-konto”.

Visar Spot Trading-marknaden

Du kan komma åt Spot Trading-marknaden genom att navigera till “Trade” i toppmenyn, sväva över “Spot Trading” och sedan välja antingen Grundläggande eller Avancerad. Skillnaden mellan de två instrumentpanelerna är att den avancerade versionen visar mer historisk data och stöder förbättrade kartverktyg.

För denna handledning kommer vi att hänvisa till grundläget.

Spot Trading-skärmen visar en mängd användbar information för handlare och låter dig välja bland de många marknadspar som finns tillgängliga för handel. Till exempel visar bilden nedan BTC / USDT-marknaden, som öppnas som standard när du startar Spot Trading.

BTC / USDT-paret anger att du på denna marknad kommer att handla mellan BTC och USDT. Den stora siffran som visas här (dvs. 11 240,9) representerar priset för en enda BTC i USDT-termer, och dess röda färg indikerar att denna siffra nyligen sjönk (i detta fall med -0,18%).

På höger sida kan du se en stapel med en lista över andra USDT-marknadspar, såsom LTC / USDT, ETH / USDT, OKB / USDT och så vidare. Du kan klicka på någon av dem för att växla marknadsvy och börja handla mellan de valda mynten.

Eftersom detta är USDT-marknaden kommer dock alla par att innehålla USDT. Du kan också välja att byta marknad och till exempel handla mellan kryptopar.

För att göra det, håll musen över “Crypto” alternativ i den övre undermenyn och välj önskad kryptovaluta bland de tillgängliga alternativen.

För detta exempel väljer vi BTC, vilket innebär att alla par kommer att betecknas i BTC-termer och du kan handla direkt mellan BTC och en annan digital valuta, såsom LTC, som visas nedan.

Handelsguide för kryptovaluta - LTC / BTC-diagram

Genomföra en handel med spotmarknader

När du väl har valt önskat marknads- och handelspar kan du utföra en handel. För detta exempel har vi valt ETH / USDT-paret från USDT-marknaden.

Bilden nedan visar hur 1 ETH i skrivande stund handlades för 388,24 USDT. För att genomföra en köptransaktion anger du helt enkelt mängden ETH i fältet “Belopp (ETH)” till höger om prisinformationen och diagrammet.

Handelsdiagram för kryptovaluta

Som standard kommer “Order Type” att vara “Limit”, vilket innebär att din order kommer att utföras till ditt valda pris eller bättre. Avancerade handlare kan ändra “Order Type” för att passa deras behov.

Fältet ”Pris (USDT)” visar också automatiskt det senast handlade priset och kan ändras. Om du ställer in önskat pris lägre än marknadsräntan, kommer din beställning att gå med i andra i orderboken tills den fylls.

Du kan se “Orderbok” längst till höger, som representerar marknadslikviditeten från både köpare och säljare. De röda siffrorna anger priser som säljare ber om motsvarande belopp i ETH medan de gröna siffrorna representerar priser som köpare är villiga att erbjuda för de belopp de vill köpa.

Dessa siffror sammanställs efter pris och representerar inte nödvändigtvis en enda köpare eller säljare. Det aktuella marknadspriset (388,24 i bilden nedan) representerar den punkt där förfrågningar och bud (säljare och köpare) sammanfaller i orderboken.

När du väl har bestämt dig för önskat pris anger du det i fältet “Pris (USDT)” följt av “Belopp (ETH)” som du vill köpa. Du kommer sedan att visas din “Total (USDT)” figur och kan klicka på Köp ETH för att skicka din beställning, förutsatt att du har tillräckligt med pengar (USDT) på ditt Spot Trading-konto.

Inskickade beställningar förblir öppna tills de fylls eller annulleras av dig. Du kan se dessa i Öppna order på samma sida och granska äldre, fyllda beställningar i Beställningshistorik flik. Båda dessa flikar ger också användbar information som “Filled Ratio” och genomsnittligt fyllt pris.

När din skickade order har fyllts av på marknaden kommer du att ha genomfört en kryptohandel på OKEx.

De mynt eller token som förvärvats via denna handel bör nu vara tillgängliga för dig i “Spotkonto” -saldot och kan överföras till andra konton eller till finansieringskontot innan du kan ta ut dem med hjälp av Dra tillbaka alternativ från rullgardinslistan “Tillgångar”.

Avgifter för handel med kryptovaluta

OKEx har ett detaljerat schema för handelsavgifter som gäller användare baserat på deras handelsvolymer och OKB-innehav.

I allmänhet kategoriseras handlare som tillverkare och tagare. Om du lämnar in en handel som går med i orderboken är du tillverkare och om du tar något av buden eller frågar från orderboken är du en tagare.

Eftersom tillverkare lägger till likviditet betalar de lägre avgifter jämfört med tagare som tar bort likviditet från marknaden.

Vi hoppas att den här guiden hjälpte dig att förstå hur kryptovalutahandel på OKEx fungerar. Om du har fler frågor, kontakta gärna vårt supportteam här.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me