Klicka på bilden ovan för att Bli Medlem och sätt in eller handla minst 5 USDT (eller andra kryptovalutor med motsvarande belopp) för att tjäna 3 USDT.

Översikt

Upphävandet av kryptohandelsrestriktioner från Indien förblev en av de mest spännande berättelserna i rymden i år. Medan världens femte största ekonomi förväntas ge ytterligare reglerande tydlighet för industrideltagare som har lokal verksamhet, kan konjunkturnedgången efter COVID vara en ledpunkt som kan driva efterfrågan på kryptovaluta i Indien..

1. Indisk FX & aktier kämpar för att återhämta sig

Den svaga utvecklingen av den indiska valuta- och aktiemarknaden kan vara en av anledningarna till att investerare i Indien kanske vill inkludera kryptovaluta som en del av sin portfölj. Trots den relativt stabila prestandan under 4Q19, USDINR och den Sensex har varit betydligt underpresterade jämfört med BTCUSDT och Nasdaq inom ett år. INR har deprecierat cirka 8% mot greenbacken, och Sensex gav upp mer än 20% av värdet.

Figur 1: USDINR / BTCUSDT / SENSEX / NASDAQ 1 års prestanda (20 maj)

Källa: OKEx; Tradingview

Svagheten är särskilt märkbar under perioden efter COVID, där BTCUSDT och Nasdaq har ganska mycket återhämtat sig till nivåerna före utbrottet. Samtidigt är återhämtningen av USDINR och Sensex förblev dämpad.

Som Indien bekräftad I sitt 100 000: e fall av coronavirus den här veckan tror vi att de nyinförda ekonomins omstartåtgärder kan utmanas av den eskalerande pandemisituationen i landet. Det kan spåra en del av återhämtningsansträngningarna.

2. Inflation (eller deflation)

När pandemin eskalerar har den indiska regeringen infört en INR 20 trln stimulanspaket syftar till att hjälpa företag att starta om. Men det kan också skapa ett annat problem – inflation (eller deflation i vissa fall), och det kan vara en annan anledning till att investerare bör ta en titt på kryptoinvesteringar. Indiens finansminister Nirmala Sitharaman Lagt till att regeringen inte skulle tveka att vidta fler åtgärder för att öka länets ekonomi.

Figur 2: Indiens inflation och KPI

Källa: Tradingeconomics.com; MOSPI

Även om det är rimligt att förvänta sig att regeringen går in för att stimulera den ekonomiska tillväxten under svåra tider, kan över / under stimulans också skapa prisfluktuationer.

Den största berättelsen om COVID-eraekonomin i väst verkar mer fokuserad på deflation. Joseph Lupton, global ekonom på JP Morgan, tror det där "Ett kraftfullt inflationsflöde ökar nu," och en omfattande deflationsprissänkning kan vara skadlig för hela ekonomin.

Medan i öster mumlar inflationshistorien fortfarande eftersom COVID bekräftar att fall gradvis har avtagit, särskilt i Kina. Data visar att konsumentinflationen modererad i Kina förra månaden. Eftersom låsningen stör många leverantörskedjor kan situationen dock göra det orsak livsmedelspriserna stiger, precis som i början av februari.

Det kan vara för tidigt att avsluta vilket scenario Indien kommer att hamna i, men Indien är inte främmande för överstimulans. 2009, den indiska regeringen meddelat en massiv stimulansplan på grund av effekterna av den globala finanskrisen. Men många anses vara paketet var alltför överdrivet, resulterade i en längre period med hög inflation.

Sammantaget kan extrema prisfluktuationer på något sätt vara utmanande, särskilt för långsiktiga investerare. det är här bitcoin kommer in. Med ett begränsat utbud och dess motinflationskaraktär kan långsiktiga investerare lätt hitta dessa bitcoins butik med värdefunktioner attraktiva jämfört med andra tillgångar.

3. Lägre räntor, högre penningmängd

Räntor kan vara en annan anledning till att investerare bör överväga kryptoinkludering. RBI skuren referensräntan med 75 punkter till 4,4% i MPC-mötet i mars. De avmattade ekonomiska aktiviteterna drev främst den massiva räntesänkningen på grund av COVID-19-relaterade spärrar.

Medan 4,4% fortfarande kan se anständigt ut jämfört med centralbanker som BOJ och SNB, var deras riktvärden redan negativa. Marknader kan snart se RBI sänka sina styrräntor ännu mer aggressivt. Fitch Solutions förväntar sig RBI kan sänka reporäntan med ytterligare 100 räntepunkter i början av 2021, som en del av åtgärden för att ta itu med COVID-19-ekonomin.

Figur 3: Indiens ränta och penningmängd M2

Källa: Tradingeconomics.com

Vid den tidpunkt då trenden med RBI-styrräntorna går lägre verkar den indiska centralbanken inte tveka när det gäller att sätta på sina penningtrycksmaskiner. Landets penningmängd M2 har ökat sedan 2017 och dess hastighet har gått ännu högre de senaste månaderna.

Med COVID-bakgrunden kommer räntorna antagligen att ligga på extremt låga nivåer om de inte går ännu lägre. Det kan vara utmanande för långsiktiga investerare, särskilt de som fokuserar på obligationer och räntor. Även om det fortfarande fanns alternativ bland traditionella tillgångsklasser, kan bitcoin och kryptovaluta också vara ett idealiskt alternativ.

4. Lockdown driver högre kryptoränta

Den landsomfattande låsning kan ha bromsat ekonomin. Det kan dock också skapa mer tid för indiska investerare att studera om kryptovaluta.

I en intervju, Nischal Shetty, VD för kryptovalutaväxling Wazirx, sa, "Den utökade låsning har lett till att människor visar ännu större intresse för krypto i Indien. Med miljontals människor som inte har möjlighet att arbeta på grund av låsning, visar sig krypto vara en möjlighet för indianerna att handla och tjäna på det. ”

Det faktum att Shettys kommentar verkar i linje med lokala C2C-kryptohandelnummer. Data från Coindance visar att den veckovisa handelsvolymen på Localbitcoins har ökat stadigt sedan februari 2020, med cirka INR 100 miljoner värd BTC har bytt hand via C2C-plattformen.

Figur 4: Weekly Localbitcoins Volume (INR)

Källa: Coindance

Även om antalet kanske inte ser mycket viktigt ut vid denna tidpunkt, men eftersom den femte största ekonomin i världen och svarade för 17% av världens befolkning, tror vi att det fanns en enorm tillväxtpotential för krypto i Indien.

5. Ökad regleringsklarhet, men behöver mer

Regulatoriska problem kan vara en av de mest inflytelserika faktorerna för investerare att komma in i kryptorummet. I början av mars har Högsta domstolen i Indien gjort det räckte ned ett beslut som säger förbudet mot handel med kryptovalutor med banktjänster i landet “okonstitutionell."

Med rensningen av det första hindret uppmanade kryptoindustrin i Indien tillsynsmyndigheterna att ge ytterligare riktlinjer och tydlighet för sin lokala verksamhet.

A Rapportera från Global Legal Insights föreslår att tillsynsorgan kan undersöka möjligheten att acceptera vissa kryptovalutor kan utgöra en deposition eller säkerhet. RBI har studerat lanseringen av en blockchain-stödd digital valuta trots sin tvivel med kryptovaluta. Vi tror att tillsynsorgan snart kan ge mer insikt i positioneringskryptovalutan i det finansiella systemet, liksom en ram för branschdeltagare.

Slutsats

Det makroekonomiska landskapet verkar gynnsamt för indiska investerare att överväga att krypto inkluderas i sin investeringsportfölj, medan data också visar att kryptointresset i Indien har ökat. OKEx kommer att lansera sin P2P-kryptohandelsplattform i Indien för att tillhandahålla en allt-i-ett-lösning för investerare att handla krypto via dess snabba och säkra nätverksinfrastrukturer. Dessutom kommer OKEx också att lansera ett helt nytt OTC-skrivbord i Indien, dedikerat till att underlätta stora blocktransaktioner med skräddarsydda lösningar. Håll koll på meddelandet.

Författare: Cyrus Ip

Forskningsanalytiker, OKEx

För mer information om OKEx, besök:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me