(Uppdaterad) Stellar-plattformen har bevittnat mycket uppmärksamhet sent, och mitt i en nedmarknad har den hållit starkt i förhållande till Bitcoin. En anledning till spänningen bakom Stellar är de projekt som skapas som använder dess plattform.

Ethereum har krediterats för att ha öppnat en ny horisont för alla slags blockchain-orienterade applikationer. Stellar har å andra sidan förtjänat trovärdighet genom projekt som de nedan och har hållit sitt rykte starkt som en kraftfull aktör i kryptorummet.

Nedan följer elva spännande projekt på Stellar-plattformen som erbjuder lösningar på verkliga problem.

# 1. IBM: s allmänna betalningslösning

Ledande teknikjätt IBM använder Stellar-nätverket för att ge större insyn i deras betalningsstruktur. Även om teknikjätten har samarbetat med många banker av alla slag privata och federala och statligt stödda inklusive centralbanker, särskilt i den asiatiska Stillahavsregionen, ser den för att se vad Stellar kan erbjuda det.

Enligt chefen för Blockchain-lösningar på företaget, Jesse Lund, är företaget nära att hjälpa en centralbank att flytta papperspengar till Stellar blockchain-nätverket.

Analytiker har tänkt sig att Stellar / IBM-partnerskapet så småningom skulle kunna ersätta SWIFT / IBAN-betalningsinfrastrukturen som en global standard. Om detta händer kommer det att ha stor inverkan på XLM-kryptovalutan på ett bra sätt.

# 2. Veridium

Veridium är i samarbete med både IBM och Stellar för att symbolisera koldioxidmarknaden globalt. Den nya starten är inriktad på att integrera deras ursprungliga token, VERDE, med handelsplattformarna som handlar med olja och gas, i ett försök att automatisera processen för att kompensera koldioxidutsläpp.

Detta innebär att när en person eller en anläggning gör ett köp, har de möjlighet att köpa en motsvarande mängd koldioxidkredit för att kompensera sina aktiviteter. För stora företag och etablerade institutioner kan det tjäna som en grund för att uppnå koldioxidneutralitet. Det kan också hjälpa till att uppnå miljöansvar bland andra.

# 3. Stellar X

I sitt försök att bli en stor aktör och en auktoritet i den peer-to-peer-decentraliserade börsindustrin lägger Stellar X alla händer på däck för att skapa en fantastisk användarupplevelse. Att ha Stellar bakom sig ger viss oro för den “decentraliserade” aspekten, men om det kan vara ett bra utbyte kan det öka Stellar och DEX: s aktivitetsområde.

Huvudfunktionen kan ge den en fördel mot andra DEX-plattformar eftersom den har kunnat utnyttja Stellar Anchor Network.

# 4. Öppen trädgård

Öppen trädgård låter sina användare förvandla sin telefon till en wifi-hotspot och få betalt i Lumens för data som används.

Det kanske inte går ut i USA och Europa, men passar perfekt in i Stellar Market Base, eftersom dess mål är mestadels platser där internetuppkoppling inte är tillgänglig för de flesta.

# 5. TillBilly

spännande projekt på Stellar

Plattformen planerar att skapa en fullblod försäljningstjänst på Stellar Network. Detta skulle vara mycket billigare om det vägs mot kredit- och betalkort och Apple-betalning, medan lojalitetspoäng automatiskt beräknas.

För att underlätta papperskvittot kommer plattformen att erbjuda ett digitalt alternativ för att bli av med denna fråga.

# 6. Skiva

Fastigheter är en hit hos investerare av alla slag. Eftersom det är relativt riskabelt att köpa fastigheter i ett främmande land med massor av regler och förordningar, togs Slice fastighetsprojekt som tidigare endast var tillgängliga för institutioner som är etablerade i USA..

Även om konkurrensen är omfattande på denna marknad och fastigheter över hela världen, Skiva är ganska säker på sin överlevnad.

# 7. Visst remit

Afrika är en stor marknad och antalet afrikaner utomlands innebär att de måste skicka pengar hem. Visst remit är ett överföringsnätverk som afrikaner kan använda för att skicka pengar hem till sina nära och kära. Det har också samarbetat med Stellar, med filialer i Kenya, Rwanda och andra afrikanska länder. Afrika sägs vara dess största marknad, med miljarder dollar som varje år skickas hem av afrikaner utomlands.

Det kan också användas för att betala elräkningar online och även e-butiker.

# 8. SmartLands

SmartLands handlar om att tokenisera jordbruksmark på Stellar Network. Detta är en punkt i rätt riktning, eftersom kryptokurrency gradvis avlägsnar fiatvaluta och möjliggör användning av kryptovalutor för att förvärva landfastigheter. Det är en förutseende som kan löna sig med stor utdelning om kryptovalutor blir tillräckligt värdefulla för att nå investeringar och utveckling på landsbygden och jordbruket.

Upphetsad över dessa projekt? Du kan köpa eller handla för Stellars inhemska mynt (XLM) på Binance– vårt föredragna utbyte. Här är vår guide om hur du köper XLM.

# 9. Tempo 

spännande projekt på Stellar

Den 12 juli 2018, Stellar-teamet meddelat ett samarbete med penningöverföringsföretaget Tempo. Tempo-penningöverföring är en väletablerad plattform, och du kan betrakta dem som ”Europeiska västra unionen.” Tempo brukade sänka avgifterna från 4-150 euro per transaktion. Men med Stellar kommer plattformen att spara mycket pengar. Dessutom kan de göra mer än 60 000 transaktioner för mindre än ett öre. 

Tjänsten testades först i Filippinerna, en av de största överföringsmarknaderna i världen. När en mottagare får pengar får de ett meddelande och de kan välja om de ska hämta pengarna på en plats eller få pengarna levererade till sin dörr i lokal valuta. 

Detta partnerskap innebär att Stellar är den digitala valutan med det största verkliga nätverket. Tempo har mer än 200 platser i hela Europa, där XLM nu säljs, och användare av Tempo-appen kan köpa den digitala valutan direkt på sin telefon. 

# 10. Fäste 

spännande projekt på Stellar

Under ett tag har Stellars ankarsystem varit en teori. Men nu, Fäste har hjälpt till att ändra det genom att bli plattformens första USD-ankare. Plattformen accepterar insättningar i USD och kan utfärda tokens av något slag i Stellar-nätverket, inklusive BTC, ETH och USD. 

Stronghold samarbetar också med PrimeTurst för att säkra fonderna, vilket säkerställer öppenhet och ansvarsskyldighet när det gäller hantering av fiat-insättningar. 

Detta kan leda till att Stellar antas massvis eftersom det fungerar som en motvikt mot volatiliteten som står i vägen för flera fall med digital valutaanvändning. Dessutom kan partnerskapet hjälpa Stellar att lösa några av samma behov som Tether, men förhoppningsvis med lite mindre kontrovers. 

# 11. SatoshiPay

spännande projekt på Stellar

Med människors uppmärksamhet blir kortare, många tycker det är besvärligt att registrera sig för enskilda webbplatser för att se innehåll. Dessutom vill du ibland läsa en artikel på en webbplats utan att prenumerera på samma. 

SatoshiPay började som en mikrobetalningsplattform för webbinnehåll i Bitcoin-nätverket och migrerade sedan till IOTA innan det slutligen samarbetade med Stellar-plattformen. 

Webbplatser som innehåller SatoshiPay-widgeten kräver att besökare betalar så lite som cent för att se eller ladda ner innehåll. Widgeten kräver inte ens att användare installerar ett plugin eller plånbok, och balansen följer användare från webbplats till webbplats. Detta öppnar upp en intäktsmodell för innehållsleverantörer. 

Micropayments är en annan het marknad och SatoshiPay är en av dess ledare. Detta är en annan väg som kan bidra väsentligt till Stellars massiva adoption.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me