BlockFi granskning

BlockFi, med sina kryptoräntekonton och kryptobaserade lån, är en plattform för kryptohushållning som låter dig spara, tjäna och låna pengar med krypto.

BlockFi-produkter, som finns online på BlockFi.com, erbjuder kryptokonton med hög ränta och låga kreditkreditsystem där du kan tjäna ränta på dina kryptovalutainnehav eller låna USD genom att låsa krypto som säkerhet.

Vad är BlockFi?

För kryptovalutahållare i den framväxande decentraliserade finansarenan finns det mer än ett sätt att skingra en katt när det gäller investeringar. Den första och vanligaste av dessa är helt enkelt att köpa och hålla en eller flera digitala tillgångar som en del av en långsiktig investeringsportfölj.

Men en annan av dessa är att göra samma tillgångar tillgängliga som en del av en bredare pool av kapital. Till vilken nytta? För låntagare att låna och tillhandahålla säkerheter / återbetalningar till. Den andra metoden blir en alltmer populär metod för hållare som vill se till att deras tid inte slösas bort när man håller krypto.

Och med tanke på att vissa av dessa tenderar mot flexibilitet och konkurrenskraftiga räntor, är det ingen överraskning att de får grepp. En av de mest populära bland dem inkluderar BlockFi, som hade sitt ursprung i en önskan att erbjuda en djupare nivå av sofistikering till finansiella produkter och tjänster för dem inom blockchain-ekonomin..

”I flera år har kryptoinvesterare inte haft tillgång till grundläggande finansiella produkter i blockchain-ekosystemet. BlockFi överbryggar detta gap genom att ge tillgång till kryptokonton med hög ränta och billiga kreditprodukter till kunder över hela världen. ”

Med en första försäljningsargument som detta är det vettigt för oss att gräva i BlockFi-lån och ränteerbjudanden som en av en växande lista över investeringsmöjligheter för bitcoin hodlers och crypto-entusiaster.

Ta reda på allt du behöver veta om BlockFi och det är kryptolån och sparkonton idag i vår recension.

BlockFi Crypto-backed Loans Interest Account Overview

blockfi-crypto-interest-konto

Från och med oktober 2019 hävdar BlockFi att investerare kan tjäna upp till 8,6% årligen genom att sätta in pengar på deras BlockFi-räntekonto (BIA). Du tjänar månatliga räntebetalningar på ditt Bitcoin (BTC), Ether (ETH) och Gemini Dollar (GUSD).

Du kan också låna pengar via BlockFi. Lås bara krypto (BTC, ETH eller LTC) i plattformen, få åtkomst till 50% av värdet på den krypton och betala sedan räntor på 4,5%. Du kan låna pengar för allt från hem till bil till företag.

blockfi-krypto-backade-lån

Kryptovaluta blir mer mogen och vanlig. Vi börjar se framväxten av modern bankinfrastruktur inom kryptorummet. För några år sedan skulle ett reglerat kryptosparekonto ha verkat galet. Idag är det bara ett annat sätt för investerare att maximera sina kryptoinnehav.

Idag hävdar BlockFi att vara världens första och enda intressanta kryptokonto som erbjuder sammansatt ränta. Företaget är baserat i New York City men har en företagsadress i Jersey City, New Jersey. BlockFi lanserades i augusti 2017.

Efter att ha etablerats redan 2017 började BlockFi med motivationen att tillhandahålla fler finansiella tjänster och verkliga användningsfall för kryptovalutavärlden. Företaget grundades av Zac Prince och har visat sig vara en framgångsrik möjlighet för kunder och investerare på så kort tid.

I augusti 2019 lyckades företaget till exempel säkra insamling av serie A tack vare Valar Ventures på över 18,3 miljoner dollar och en skötselpersonal på endast 40 personer vid den tiden. Denna finansieringsrunda inkluderade också ett stort stöd från uppföljande investerare och stödjare, inklusive följande:

”Winklevoss Capital, Galaxy Digital, ConsenSys Ventures, Akuna Capital, Avon Ventures, Susquehanna, CMT Digital, Morgan Creek och PJC” enligt BlockFi-teamet.

Det är ganska tydligt från denna omfattande lista över investerare att de är entusiastiska över de utsikter som BlockFis vision generellt innebär. Enligt webbplatsen kommer denna vision med ett stort antal användningsfall och ständigt grönt innehåll för nya och befintliga investerare.

Med det som en snabb återblick, var befinner sig BlockFi nu? För närvarande erbjuder den lösningar för användare som inkluderar Crypto Interest Accounts och Crypto Backed Loans, som vi kommer att gräva i mer detaljerat.

BlockFi-funktioner

BlockFi användarhandbok

Viktiga funktioner i BlockFi inkluderar allt av följande:

Kryptokonton med hög ränta: Tjäna ränta på din BTC, ETH och GUSD. Sätt bara in pengar i BlockFi och tjäna sedan ränta på 8% per år, sammansatt varje månad.

Lågkostnadskreditprodukter: Låna pengar genom BlockFi till räntor på 4,5%. Du låser in pengar på plattformen och får sedan ett lån på upp till 50% av värdet på den krypton.

Stöder tre kryptovalutor: BlockFi stöder insättningar med bitcoin (BTC), Ether (ETH) och Gemini Dollar (GUSD) (för sparkonton) och BTC, ETH eller LTC-säkerhet för lån.

Undvik att beskattas för kryptovinster: Om du säljer din krypto idag kan du få tillgång till kontanter omedelbart. Det finns dock också skattekonsekvenser här. Du måste till exempel betala kapitalvinstskatt eftersom IRS behandlar kryptovaluta som egendom. BlockFi betonar sina skattefördelar som en anledning att låsa in pengar på plattformen.

Flexibla återbetalningsplaner: BlockFi: s återbetalningsplaner är flexibla och kan anpassas för att möta kundernas unika behov. När du har fått amerikanska dollar på ditt bankkonto måste du betala ränta på lånet varje månad innan du använder din slutliga återbetalning för att betala tillbaka hela lånebeloppet med BTC eller ETH.

Enkel lånekalkylator: BlockFi har en lånekalkylator som gör det enkelt att se hur mycket säkerhet du behöver för din önskade mängd kryptovaluta.

Snabb ansökningsprocess: BlockFi har en snabb och enkel applikationsprocess. Användare kan ange önskade lånevillkor och skicka in sin ansökan. BlockFi svarar på de flesta användare inom några timmar. BlockFi kontrollerar för att se till att du uppfyller deras lånekvalificeringskriterier.

Inga kreditkontroller: BlockFi använder inte din kreditpoäng för att beräkna utlåningsvillkoren. Faktum är att BlockFi inte ens gör en hård eller mjuk kreditkontroll, vilket innebär att ett lån med BlockFi inte påverkar din kreditpoäng på något sätt.

Inga minsta insättningar eller avgifter: BlockFi lanserades ursprungligen med minsta insättningar på 0,5 BTC, 25 ETH eller $ 2500 USD. I september 2019 tappade företaget dessa krav och tar inte längre ut några avgifter.

Inga tidiga uttagsstraffar: BlockFi Interest Account (BIA) erbjuder upp till ett gratis uttag per månad. Det finns inga påföljder för tidigt uttag.

Sparkonton tillgängliga över hela världen: BlockFi: s sparkonton är tillgängliga för investerare över hela världen över 18 år. Sparkonton finns inte tillgängliga för någon i Europeiska unionen eller delstaterna New York, Connecticut och Washington, och de är inte heller tillgängliga för invånare i länder som sanktioneras av Förenta staterna.

Endast betala ränta: BlockFi kräver bara att du betalar ränta på ditt lån. Därefter betalar du din ränta i slutet av lånet.

Refinansiera eller slutlån efter period: Efter 12 månader kan du välja att refinansiera ditt lån till nuvarande ränta eller betala av din ränta och avsluta lånet.

Låna pengar för allt: BlockFi låter dig låna pengar för allt från bilar till kreditkort till hem. En traditionell långivare kan analysera din kreditpoäng och din affärsplan. BlockFi låter dig dock låna pengar för allt du vill. Så länge du har säkerheten kan du låna upp till 50% av värdet på dina kryptoinnehav.

Inte föremål för FDIC- eller SIPC-skydd: När dina pengar finns i en traditionell amerikansk bank skyddas pengarna av Federal Deposit Insurance Corporation. Om banken tappar pengarna eller går i konkurs kommer FDIC att ersätta dig upp till en viss gräns. BlockFi har inte samma skydd.

Hur fungerar BlockFi?

BlockFi betalar för närvarande ränta på cirka 8% till 9% per år, sammansatt varje månad. Hur tilldelar företaget räntor som detta?

BlockFi tilldelar kryptobaserade lån till alla som är villiga att låsa krypto. Lån tilldelas med en högsta initial LTV på 50%. Det betyder att om du låser upp 1 BTC på plattformen till ett aktuellt pris på $ 8000 per BTC, kan du få ett maximalt lån på $ 4000.

Räntorna börjar på 4,5%. Lånet varar i 12 månader. Det finns en möjlighet att förbetala eller refinansiera lånet i slutet av din period.

Du kan använda det kryptobryggade lånet för att göra vad som helst – betala till exempel ett kreditkortsaldo eller köpa ett hem. BlockFi hävdar också att företag har använt sina utlåningstjänster för lönefinansiering och expansion. Dessutom finns det vissa skattefördelar med att låna från dina kryptotillgångar istället för att sälja.

Några av de annonserade användningarna för BlockFi enligt den officiella webbplatsen inkluderar:

  • Tjäna sammansatt ränta på dina BTC- och ETH-innehav
  • Använd bitcoin för att köpa ett hus genom att ta upp ett bostadslån med BlockFi
  • Köp en bil med krypto genom att ta ett billån med BlockFi
  • Diversifiera din investeringsportfölj med ett lån
  • Betala ned kreditkortsskuld med krypto
  • Finansiera affärsutvidgning eller lön med krypto

Juridiskt sett klassificeras BlockFi som en säker icke-bank långivare som erbjuder lån i amerikanska dollar som stöds av kryptotillgångar. Organisationen verkar enligt artikel 9 i Uniform Commercial Code (UCC) och BlockFi lämnar in UCC-1-finansieringsuttalanden till var och en av sina låntagarstater (företaget har för närvarande verksamhet i cirka 35 amerikanska stater).

blockfi-business-loan-use-cases

Alla medel förvaras med Gemini, det licensierade kryptovalutautbytet och registrerade förvaringsinstitut som också är baserat i New York City. Lån utfärdas till kundernas bankkonton i amerikanska dollar. BlockFi har också samarbetat med tredjepartslåneservicen Scratch för att hantera lånekontrakt och återbetalningar.

Vad händer om kunden inte betalar? Vad händer om kryptopriserna sjunker? I den här situationen kan BlockFi ta över motsvarande mängd kryptovaluta som behövs för att betala resten av lånet. Kom ihåg: låntagare måste låsa upp dubbelt så mycket krypto som deras önskade lånebelopp.

blockfi-lån-backas upp av kryptovaluta

Som nämnts finns det två specifika tjänster som BlockFi-teamet tillhandahåller sina användare – BlockFi-räntekontot och kryptobaserade lån. Till att börja med, låt oss börja med BlockFi-kryptolånen, då tar vi en titt på räntekonton, hur lätt det är att komma igång och hur de konkurrerar mot vissa samtida tjänster där ute.

Hur man tar upp ett lån med BlockFi

Att ta ett lån med BlockFi är enkelt. Först måste du uppfylla tre grundläggande krav:

  • Minst 15 000 $ i kryptotillgångar
  • Inga panterätter på tillgångar (inklusive skattepanter)
  • Inga konkurser

När du har bekräftat dessa krav kan du fortsätta med resten av din BlockFi-låneansökan:

Steg 1) Besök BlockFi.com och skapa ett konto på https://app.blockfi.com/signup

blockfi-skapa-konto

Steg 2) Klicka på fliken Lån

Steg 3) Klicka på Apply och slutför KYC / AML-verifiering genom att ange dina personuppgifter, socialförsäkringsinformation och finanshistorik

Steg 4) Granska ditt lån och underteckna låneavtalet

Steg 5) Överför säkerhet till BlockFi: s säkra lagringsplånbok

Steg 6) Vänta några timmar på att BlockFi ska verifiera din begäran

Steg 7) Få lånet samma dag i amerikanska dollar via en banköverföring till ditt bankkonto (eller via stablecoin till din plånboksadress)

Steg 8) Börja göra räntebetalningar med USD, BTC, ETH eller LTC

Steg 9) Betala av huvudmannen i en betalning vid periodens slut eller refinansiera till nuvarande räntor

blockfi-ränta-konto-fördelar

För dem som vill säkra ett lån genom att använda BlockFi’s dedikerade konto, kommer vi att gå igenom de villkor som finns, tillgängliga valutor som utbetalningar för säkerheter och den typ av lån till värde-förhållanden.

Till att börja med är den typ av flexibilitet som användarna har ungefär på samma nivå som vi ser från intressebaserade konton. Däremot kan användare lägga ner säkerheter från Ethereum, Bitcoin och Litecoin som, även om de är begränsande, tillåter att några av de mer populärt hållna kryptorna tillhandahålls som ett lån för deras värde.

Samma lån är dock inte för den genomsnittliga kryptohållaren. Anledningen till detta beror på att förhållandet mellan lån och värde är relativt fast på 50%. Som ett resultat måste användarna lägga fram en ganska stor mängd krypto för att säkra lånet.

Om du till exempel vill ta upp ett lån för 10 000 dollar och använda Litecoin, Ethereum eller Bitcoin, skulle var och en ha en 50% LTV, vilket innebär att du måste tillhandahålla 2,5 BTC, 115,05 ETH respektive 372,72 LTC.

Medan detta gör dem lite mindre tillgängliga för den genomsnittliga personen, kan samma kryptolånekonton användas för allt från att starta ett företag, betala av skulder, säkra en inteckning osv..

Precis som att starta ett räntekonto är det enkelt att ställa in en låneansökan, allt du behöver göra är att beräkna exakt vad du vill låna, ange vilken adress du tänker betala kryptosäkerheten till, mata in din bankinformation, underteckna dokumentet och väntar på bekräftelse, vilket kan ta några dagar.

Medan gränssnittet är ganska lätt att gå igenom, är det problemet du hittar att lånet återbetalas inte tydligt för användaren, vilket kan vara en stridspunkt om du vill veta den typen av saker i förväg.

För dem som är intresserade av att ta en titt på den juridiska sidan bakom dessa typer av lån kan du titta på ett av utkastet till lånedokument från BlockFi här.

Se till att kolla in BlockFi-webbplatsen och produktutbudet rätt här.

Hur man ansöker om BlockFi Interest Account (BIA)

BlockFi-räntekontot är tillgängligt för alla över 18 år som bor i de flesta delar av världen. Du kan inte anmäla dig till en BIA om du bor i New York, Connecticut eller Washington eller om du bor i Europeiska unionen. Du kan inte heller registrera dig om du bor i en nation som sanktioneras av USA eller är på någon övervakningslista. Efter att du har verifierat att du uppfyller dessa krav kan du fortsätta med registreringsprocessen:

Steg 1) Skapa ett konto på https://app.blockfi.com/signup

blockfi-skapa-konto

Steg 2) Klicka på fliken Insättning

Steg 3) Slutför ansökningsprocessen och verifiera KYC / AML-information

Steg 4) Överför BTC, ETH eller GUSD till BlockFis säkra lagringsplånbok

Steg 5) Få månatliga räntebetalningar på ditt saldo

Teamet sammanfattar vad dess intressekonto uppgår för sina användare på webbplatsen:

”Med BlockFi Interest Account (BIA) kan du tjäna sammansatt ränta på dina Bitcoin, Ether och GUSD. Spara bara din krypto på BlockFi och tjäna ränta som betalas ut i Bitcoin, Ether och Gemini Dollar varje månad. ”

Precis som andra konton där ute kan användare välja att sätta in sina valda kryptovalutor för att låsa upp årligt sammansatt ränta för hur mycket de placerar på kontot..

Med ett sådant konto kommer vi att bedöma det inom ett par områden: olika kryptor du kan sätta in, dess sammansatta räntor och hur enkelt ett konto är att skapa, inklusive flexibiliteten att flytta tillgångar in och ut av kontot.

På det första hindret ger BlockFi inte lika stor variation för de typer av digitala tillgångar som användarna kan investera.

Enligt webbplatsen finns det bara tre tillgängliga tillgångar – dessa är GUSD, Bitcoin och Ethereum.

Även om detta förenklar saker om du är en nykomling i rymden. För dem som redan har sin skäliga andel av större kryptos och altcoins kommer de senare att kunna bara kapitalisera en procentandel av sina innehav. blockfi-bitcoin-insättning

Plussidan med att vara relativt restriktiv är att det ger användarna ett ganska tydligt, lätt att navigera gränssnitt.

Tillåt dem att se exakt vad de har på sina konton, hur mycket intresse de har fått och vilken typ av transaktioner som har ägt rum.

Tillsammans med detta rena gränssnitt är hela processen med att ta ut och sätta in på dessa konton relativt snabbt också.

blockfi-dra ut bitcoin

Användare behöver bara klicka på insättning, kopiera plånbokadressen och skicka beloppet för att lägga till deras löpande kontosumma.

Under tiden, för att ta ut, väljer du bara det belopp du vill ta ut, lägger till din plånbokadress och du är klar.

Denna lätthet för både uttag och insättningar är något som den har som en tydlig fördel jämfört med andra räntebaserade konton där ute.

Några av dem ger dig några månadsbaserade skyldigheter för bättre räntor som, även om de är bra för att få ytterligare intäkter, tar bort viss autonomi.

Med flexibilitet och användarvänlighet för sina användare, hur fungerar det jämfört med andra tjänster där ute när det gäller räntor? Ganska bra i jämförelse.

BlockFi ger sina användare fasta årliga räntor på alla tre tillgångarna, med Bitcoin som en av de bästa tillgängliga räntorna (6,3% i kontrast till Celsius – för närvarande 5,06% – och Crypto.com – 4%) tillsammans med GUSD, som står på 8,6% jämfört med för närvarande sjunkande nivåer på både tidigare nämnda Celsius, med de senare Stablecoin-priserna sjunkande under de senaste två månaderna.

Detsamma gäller Ethereum, som förblir fast för BlockFi-användare på 4,1%, medan Celsius ligger på 3,5% och Crypto.com på 3%.

En av de saker man bör tänka på är det faktum att dessa andra plattformar kräver att användarna har en viss volym av plattformarna unika token / er för att låsa upp bättre räntor.

Även om detta ger vissa nettofördelar för användarna, lägger det till en hel ytterligare kravnivå från användaren, särskilt för en plattform som Crypto.com, vilket kräver ett innehav på mer än $ 1500 för att låsa upp dessa fördelar.

Med tanke på att vissa användare inte är större innehavare till den punkt att investera i appspecifika verktygstoken inte skulle vara en lätt uppgift, för BlockFi att tillhandahålla dessa räntor från början är en stor fördel.

Om BlockFi Crypto Company

BlockFi leds av Zac Prince (VD och grundare). Före lanseringen av BlockFi var Prince en del av två framgångsrika förvärv, inklusive Admeld (förvärvat av Google) och Sociomantic (förvärvat av DunnHumby). När det gäller bankerfarenhet ledde Prince affärsutvecklingsteam på Orchard Platform, en mäklare-återförsäljare och RIA inom online-utlåningssektorn, och Zibby, en online-långivare.

blockfi-företag-ledarskap-team

Andra listade medlemmar i BlockFi-teamet inkluderar Flori Marquez (medgrundare och VP för tillväxt), Rene van Kesteren (Chief Risk Officer) och Mahesh Paolini-Subramanya (CTO).

BlockFi har sitt huvudkontor i Jersey City, New Jersey. Du kan se adress och kontaktinformation för företaget här.

Sedan lanseringen i augusti 2017 har BlockFi samlat in mer än 60 miljoner dollar i finansiering genom fyra investeringsrundor. Den sista omgången ägde rum december 2018. Investeringarna kommer från anmärkningsvärda namn som ConsenSys Ventures, Kenetic Capital, SoFi, Galaxy Digital (drivs av Mike Novogratz) och Morgan Creek Capital (drivs av Anthony Pompliano).

Även om det är en intressant typ av sammanfattning / försäljningsargument för användare att ha en snabb och enkel inställning, har företagsledningen fokuserat på tillgänglighet för nya och befintliga investerare i kryptorummet för att enkelt komma igång med företaget och installationen antingen en av de två kontona de erbjuder.

Vad är BlockFi’s Crypto Specialty?

blockfi-recension-guide

Som du kan se är det ganska enkelt att ställa in ett nytt BlockFi-användarkonto, som vi kan förvänta oss av ett företag som lägger mer värde på att informera sina användare om blockchain och produkter ovanpå det..

Som du kommer att märka med några av skärmdumparna här är processen relativt strömlinjeformad; med användare som bara behöver tillhandahålla lite rudimentär information.

Denna information inkluderar; för- och efternamn, e-postadress, som sedan följs av bekräftelsekod som skickas till din e-post för att effektivt få ditt konto att ställa in.

På den här nästa sidan vill du kontrollera din e-post för en 6-siffrig aktiveringskod för ditt nya konto. När du väl har slagit in detta kommer du att kunna ange ditt helt nya konto.

Vad du kommer att märka är dock att alternativen alla är ogenomskinliga och / eller nedtonade.

Det betyder att de inte är tillgängliga för dig ännu. Precis som några av de andra produkterna i samma riktning måste du skicka några KYC-protokoll för att faktiskt öppna ränte- eller lånebaserade konton.

Vändningen för vissa KYC-kontroller kan vara en deal-breaker, men BlockFi verkar lyckligtvis inte falla i den fällan. Även om det ibland finns väntetider för att få din information och ditt adressbevis validerat. BlockFi, åtminstone av personlig erfarenhet, var bra att gå inom en timme.

En av fördelarna med BlockFi är deras innehåll, som är en aktiv blogg på webbplatsen som skiljer sig från några av de andra plattformarna och tjänsterna i samma sektor.

Varför är detta exakt så? Enkelt: om du är en utomstående som investerar i ett av dessa räntekonton, kan du göra en verklig skillnad genom att investera i kryptovalutor och investera i allmänhet, ha ett bibliotek med artiklar som går igenom några viktiga faktorer att tänka på vid investering.

Så vad ger den här bloggen till sina användare egentligen? För tillfället har den pågått sedan början av 2018 och består faktiskt av (som vi nämnde tidigare) vintergrönt innehåll om de stora ämnena för investerare.

En av de första artiklarna som publicerades av företaget innehåller en omfattande artikel om kryptovalutarelaterad skattelag, till exempel tillsammans med andra om lån- och investeringsstruktur, inklusive en uppdelning av vad man ska tänka på när man hanterar kapitalvinstskatt.

Nu låter det som en riktigt ovanlig avvikelse att bara doppa in i företagets blogg under den här tiden, men om du är helt ny på detta område, om det finns två saker, är du fastspänd för sin branschkunskap, för en, och det andra är tålamod. Som ett resultat är alla företag som faktiskt hjälper till att utbilda nya och befintliga användare ett välkommet tillskott.

Om du inte har haft möjlighet att kolla in den här delen av webbplatsen och känna behovet av mer insikt i skatteregler och andra element som du anser att du borde veta för kryptoinvestering. Var noga med att kolla in hela bloggen rätt här.

Sista ordet

BlockFi är en unik aktör i kryptorummet. Den kombinerar modern bankinfrastruktur med krypto, vilket ger oss en besparings- och låneplattform för alla typer av finansiella behov. Du kan låna pengar på flexibla villkor via BlockFi. Eller så kan du spara pengar med plattformens attraktiva räntor.

BlockFi är inte bara någon slumpmässig start, heller: företaget har fått över 60 miljoner dollar i finansiering genom fyra investeringsrundor från några av de största investerarna i kryptorummet. BlockFi har också samarbetat med Gemini för krypto vårdnad.

Av alla dessa skäl är BlockFi ett av de enklaste och mest tillgängliga sätten att maximera värdet på dina kryptoinnehav..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me