Uniswap (UNI) är den primära token för Uniswap DEX (decentraliserat börs). Uniswap är den största DEX i världen när det gäller marknadsvärde just nu. Det är också den mest populära Ethereum Dapp på marknaden. Uniswap spelar en viktig roll för att främja innovation och adoption över kryptomarknaden. Som sådan upplevde plattformen rekordtillväxt i år. En ny Dune Analytics rapporten höjer den nuvarande marknadsandelen för Uniswap med 63%.

Specifikt är Uniswap ett protokoll som gör det möjligt för köpare och säljare att byta ERC-20-tokens på ett pålitligt och tillståndslöst sätt. ERC-20-tokens är den mest populära stilen för närvarande. De finns i Ethereum-nätverket och är kompatibla mellan alla ERC-20-kompatibla plånböcker, växlar och Dapps. Dessa tokens har sett en kraftig ökning av användningen sedan DeFi (decentraliserad finansiering) har ökat.

DEX

Som världens bästa DEX representerar Uniswap en grundläggande förändring på marknaden. DEX erbjuder handelsmän ett säkrare alternativ till stora centraliserade börser som fungerar på vårdnadshavare. Dessa utbyten behåller stora mängder användares plånböcker för kryptovaluta i nätverket. Dessa plånböcker är främsta mål för hackare som söker en rejäl lönedag. Motsatt är DEX inte förvaring. De håller aldrig dina pengar direkt. På detta sätt ärver Uniswap fördelarna med blockchain och tar bort nackdelarna som finns i centraliserade plattformar.

Vilka problem löser Uniswap (UNI)?

Uniswap byggdes för att ta itu med några av de tuffaste problemen på marknaden. Dess decentraliserade natur hjälper till att eliminera den makt och kontroll som har ackumulerats av stora utbyten som Binance och Coinbase. Dessutom spelar Uniswap en viktig roll för att ge nya företag tillgång till internationell likviditet.

Uniswap användartillväxt

Avaktivera användartillväxt via BLOCKET

Likviditet

Varje projekt kan sprida en likviditetspool med Uniswap. Allt som en utvecklare behöver göra är att tillhandahålla sin projekttoken och ett motsvarande värde på ETH för att starta poolen. Denna öppna strategi gör det möjligt för nya projekt att släppa sina tokens direkt till marknaden och locka en bredare publiks uppmärksamhet.

Den ökade likviditeten hjälper också till att lösa problemet med höga spreadar för illikvida tillgångar på börsbörsen. Nya projekt kan sprida likviditetspooler och bygga investerarnas förtroende för projektet samtidigt som de ger ROI-möjligheter via arbitragehandel.

LP-belöningar

Uniswap-användare kan delta som likviditetsleverantör och tjäna belöningar från handelsavgifter. I synnerhet omfördelas en procentandel av alla handelsavgifter bland likviditetsleverantörerna proportionellt till deras andel i poolen. På detta sätt kan normala användare säkra en passiv inkomst utan att behöva avstå från att äga sin krypto direkt.

Fördelar med Uniswap (UNI)

Uniswap ger betydande fördelar för användare och marknaden som helhet. Uniswap ökade till stjärnan på grund av dess öppna natur och det enkla gränssnittet. Handelsfönstret för Uniswap är grundläggande. Du kan utföra affärer med ett klick och hela nätverket är anmärkningsvärt flexibelt på grund av dess egenskaper.

Flexibel

Vem som helst kan enkelt byta två Ethereum-tillgångar mot en underliggande likviditetspool med detta nätverk. Dessutom kan alla projekt skapa eller utsäde en marknad genom att förse den med ett lika stort värde för de två ERC-20-tokens som paras ihop. Men denna öppna natur innebär också att du måste göra din due diligence på alla projekt. Det finns många bedrägerier och mattor som har gått med i nätverket.

Censur-motstånd

Uniswap har ingen central myndighet att blockera användare och ta beslag på deras medel. Det finns inget företag som bestämmer om du har handlat för mycket eller vilka företag du kan investera i. Det är en verkligt global decentraliserad marknad som ger lika tillgång till alla. På detta sätt fångar plattformen helt essensen av decentralisering.

Fler handelsalternativ

Eftersom Uniswap verkar i en decentraliserad natur finns det vanligtvis prisskillnader mellan dess tokenlistor och centraliserade börser. Dessa skillnader kan motsvara stora avkastningar för dem som arbitrerar handel mellan CeFi och DeFi. Idag finns det massor av handlare som tjänar vinster som utnyttjar prisavvikelser mellan Uniswaps prisnoteringar och resten av marknaden.

Uniswap tillväxt

Uniswap tillväxt

Säkra

Uniswap är ett open source-projekt som har genomgått en seriös granskning av utvecklingssamhället. All kodning av smarta kontrakt är säker och plattformen är inte vårdnadshavare, så hackare får ingen vinst genom att attackera den. Du måste fortfarande vara försiktig med mattor och bedragare när du använder Uniswap eftersom det inte finns några kvalitetskontrollåtgärder för nya projekt.

Privat

DEX-enheter ger dig mer integritetsskydd än centraliserade utbyten. Dessa protokoll är tillståndlösa, kräver ingen KYC (känner till din kund) och tillåter dig att handla utan att behöva registrera dig och logga in på marknaden. Hela strukturen på dessa plattformar är inriktad på anonymitet på detta sätt.

Kompatibel

Uniswap följer standardkraven för ERC-20-token. Dessutom stöder plattformen API-integrationer från tredje part. Dessa protokoll ger investerare möjlighet att använda externa verktyg i sina handelsstrategier. Idag finns det flera tredjepartsgränssnitt, handelsbots och verktyg för marknadshantering byggda för att förbättra Uniswaps UX.

Hur fungerar Uniswap (UNI)

Uniswap eliminerar den traditionella orderboksmodellen och introducerar ett automatiserat market maker (AMM) -protokoll som tillåter användare att handla med ett smart kontrakt som kallas en likviditetspool. Detta tillvägagångssätt ger öppen tillgång till marknaden. Vem som helst kan byta tokens, lägga till tokens i en pool för att tjäna avgifter eller lista en token på Uniswap.

Uniswap pool-tokens i smarta kontrakt och användare handlar mot dessa likviditetspooler. Detta automatiska likviditetsprotokoll parar varje symbol mot ETH. Intressant är att ERC-20 till ERC-20 swappar är transaktioner som konverterar ERC20a till ETH och sedan till ERC-20b i en enda transaktion.

Prisupptäckt

DEX som Uniswap kämpade för att hitta de bästa prisupptäckningsmotorerna i sina tidiga dagar. Den ursprungliga versionen av Uniswap förlitar sig på arbitrageurs för prisupptäckt. Den senaste versionen av Uniswap gör bort den här modellen och integrerar istället avancerade oraklar. Oracles är sensorer utanför kedjan som kan kommunicera data till och från blockchain.

Uniswap V2 routerkontrakt

Utvecklare kan lägga till nya tokens i Uniswap med Uniswap V2-routeravtalet. Detta smarta kontrakt är avgörande för Uniswaps öppna strategi för marknadsutveckling. Speciellt kan vem som helst se dessa kontrakt på Ethereum blockchain.

Likviditetspooler

Uniswap var banbrytande i användningen av likviditetspooler. Dessa pooler hjälper till att stimulera innovation genom att ge nya plattformar tillgång till kapital. Det finns tusentals likviditetspooler som används på plattformen just nu. Likaså tjänar likviditetsleverantörer vinst genom att helt enkelt placera sina medel i dessa likviditetspooler. Specifikt sätter användare in tokens i ett smart kontrakt för likviditetspool och får pooltoken i utbyte. Dessa tokens kan bytas mot ETH direkt när som helst.

Uniswap (UNI) -token

Hela systemet använder UNI som sin primära symbol. UNI är en ERC-20-token som är kompatibel med Ethereums ekosystem. För närvarande handlas UNI på olika andra populära börser, inklusive ett antal toppresterande centraliserade börser som Coinbase Pro.

Uniswap penningmarknad

Uniswap vågade nyligen in i DeFi-sektorn med sin penningmarknadsfunktion. Detta system gör det möjligt för användare att lägga upp UNI LP-tokens som säkerhet för ett lån. Dessa kortfristiga lån återbetalas med ränta. Specifikt tjänar likviditetsleverantörer en procentandel av denna ränta för att låna ut sina digitala tillgångar via utlåningspoolerna.

Uniswap-historia (UNI)

Uniswap (UNI) historia börjar 2016. Det var vid den tiden som Ethereums grundare, Vitalik Buterin, föreslog konceptet för en decentraliserad automatiserad marknadsförare. Det tog bara ett år innan en annan välkänd kryptoutvecklare tog upp projektet. Hayden Adams gjorde konceptet verklighet med lite hjälp från ETH-samhället. Specifikt fick han olika bidrag inklusive ett $ 100.000 bidrag från Ethereum Foundation.

Hayden Adams

Hayden Adams Uniswap (UNI) Grundare

Idag spelar Uniswap en viktig roll på marknaden. Den senaste explosionen i DeFi-plattformar har gjort Uniswap ännu mer värdefullt. Dessa nya projekt är beroende av Uniswap för att komma in på marknaden på ett smidigt sätt. Följaktligen är Uniswap en viktig startplatta för hela DeFi-sektorn.

Hur man använder Uniswap (UNI)

Uniswap är annorlunda än att använda ett centraliserat växel. Det finns till exempel ingen registrering och ingen KYC. För att komma igång är allt du behöver göra att ansluta en Ethereum-plånbok som stöds. För att utföra den här uppgiften klickar du bara på “Starta app” på Uniswap och sedan på “Anslut till en plånbok”. I synnerhet är Metamask en gratis ERC-20 plånbok som integreras fint med Uniswap. När du är ansluten kan du börja handla.

Hur man köper Uniswap (UNI)

Att köpa UNI är enkelt. Det här tokens rykte och livslängd gör det tillgängligt på de flesta större börser. Binance tillhandahåller en mängd UNI-handelspar. För att komma igång måste du registrera dig för ett konto. Registreringen går snabbt och enkelt. Du måste dock verifiera din identitet innan du kan delta i affärer.

När du är registrerad måste du finansiera ditt fiat-konto. Detta görs via banköverföring eller via bankkort. Nu när ditt konto är aktivt och du har pengar tillgängliga är du redo att konvertera din fiat till krypto. Det rekommenderas att du konverterar till BTC. Nu när du har BTC kan du handla BTC för UNI direkt. Hela processen tar cirka 20 minuter första gången.

Investera i Uniswap (UNI) - Allt du behöver veta Investera i Uniswap (UNI) - Allt du behöver veta Investera i Uniswap (UNI) - Allt du behöver veta
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Betyg på Securities.io bestäms av vårt redaktionsteam. Poängformeln för mäklare för digitala tillgångar (kryptovaluta) tar hänsyn till dussintals faktorer, inklusive kontoavgifter och miniminivåer, handelsplattformar, kundsupport, tillsynsorgan och investeringsalternativ.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Recension

Betyg på Securities.io bestäms av vårt redaktionsteam. Poängformeln för mäklare för digitala tillgångar (kryptovaluta) tar hänsyn till dussintals faktorer, inklusive kontoavgifter och miniminivåer, handelsplattformar, kundsupport, tillsynsorgan och investeringsalternativ.

★★★★★ ★★★★★ Poloniex-recension

Betyg på Securities.io bestäms av vårt redaktionsteam. Poängformeln för mäklare för digitala tillgångar (kryptovaluta) tar hänsyn till dussintals faktorer, inklusive kontoavgifter och miniminivåer, handelsplattformar, kundsupport, tillsynsorgan och investeringsalternativ.

Bäst för

Avancerade handlare

Bäst för

USA-handlare

Bäst för

Enkel användning

Handelsavgifter

0,10%

Handelsavgifter

0,16%

Handelsavgifter

0,125%

Kampanjer

10% återbetalning

Rabattkod: EE59L0QP

Kampanjer

Ingen

Kampanjer

Ingen

Hur Uniswap (UNI) ska förvaras

UNI-tokens är lätta att lagra. Du kan behålla dessa mångsidiga digitala tillgångar i alla ERC-20-kompatibla plånböcker.

Om du försöker göra en stor investering i UNI eller om du planerar att HODLing denna krypto under långa perioder är en hårdvaruplånbok det bästa alternativet. Hårdvaruplånböcker håller din krypto lagrad offline i “kylförvaring.” Denna strategi gör det omöjligt för onlinehot att komma åt dina innehav. De Ledger Nano S eller de mer avancerade Ledger Nano X båda stöder Uniswap (UNI).

Uniswap – En banbrytande kraft på marknaden

Sedan dag ett har Uniswap hjälpt till att driva på storskalig antagande av kryptovaluta. Numera finns det en massa DEX som har kopierat denna unika plattforms strategi. Ingen har dock sett de framgångsnivåer som uppnåtts av detta decentraliserade nätverk. Av dessa skäl kan du förvänta dig att Uniswap (UNI) fortsätter att ha stort värde på marknaden under kommande år.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me