Filecoin (FIL) är en decentraliserad lagring och delning av filer nätverk som utnyttjar kraften i blockchain-teknik för att ge användare en uppsjö av nya möjligheter på marknaden. Decentraliserade fildelningsplattformar är nu mer populära än någonsin. Filecoin kombinerar olika tekniker för att ge sina användare en unik upplevelse som översätter till fler chanser att tjäna krypto.

I sin enklaste form fungerar Filecoin på samma sätt som andra fildelningsplattformar som Dropbox. Huvudskillnaden är att i stället för en central myndighet som lagrar data kan användare som vill lagra data bjuda på tillgängligt lagringsutrymme som erbjuds av gruvarbetare som erbjuder diskutrymme. På detta sätt representerar Filecoin ett annat användningsfall för blockchain-teknik utanför ekonomiska applikationer.

Vilka problem löser Filecoin (FIL)?

Filecoin försöker åtgärda några större problem som fildelnings- och molnlagringssektorerna står inför. För närvarande lider dessa industrier av centralisering. Stora företag som Amazon Web Services har stora marknadsandelar. Deras positionering gör att de kan diktera skeva villkor och högre avgifter till användare som saknar tillförlitliga alternativ.

Filecoin (FIL) - Twitter

Filecoin (FIL) – Twitter

Oanvänd hårddiskutrymme

Det är aldrig bra att låta dina oanvända saker gå till spillo. Detta uttalande ringer särskilt när du diskuterar ditt oanvända hårddiskutrymme. Fram till nyligen skulle denna oanvända lagring inte innehålla något värde. Idag kan du tjäna några betydande vinster genom att dela ditt oanvända hårddiskutrymme.

Censur

Tillsammans med centralisering kommer censur. Branschledare spelar nu rollen som portvakter. De väljer vilken information som är ok att sprida till massorna. Tyvärr verkar denna trend av påträngande teknikföretag vara inställd att fortsätta under överskådlig framtid.

Fördelar med Filecoin (FIL)

Filecoin (FIL) -användare har en mängd fördelar som gör plattformen till en seriös utmanare på marknaden. Protokollet uppmuntrar ett globalt nätverk av datoroperatörer att tillhandahålla fildelning och lagringstjänster till massorna. Denna strategi uppmuntrar vidare samarbete mellan användare. Imponerande är att Filecoin-communityn är en av de snabbast växande på marknaden.

Effektivitet

Filecoins decentraliserade strategi för lagring sätter användare och lagringsleverantörer först. Plattformen har datahämtningshastigheter som överträffar branschledare som Amazon. När marknaden växer är dess infrastruktur utformad på ett sätt som förbättrar sin respons. På detta sätt har Filecoin potential att bli det snabbaste och billigaste sättet att lagra data på internet

Anticensur

Filecoins decentraliserade peer-to-peer-natur gör det motstånd mot censur. Decentraliserade nätverk har ingen enda felpunkt. Dessutom finns det inga portvakter och all information i Filecoin-nätverket är krypterad enligt högsta standard.

Hur fungerar Filecoin (FIL)?

Filecoin byggdes ovanpå ett annat peer-to-peer-fillagrings- och hämtningsprotokoll med namnet Interplanetary File System (IPFS). Denna plattform är mycket lik Filecoin men utan ekonomiska fördelar. Användare kan dela data och lagringsutrymme gratis med IPFS-nätverket. Du kan dock inte tjäna pengar med detta protokoll. På detta sätt förbättrar Filecoin systemets användbarhet.

Filecoin hemsida

Filecoin hemsida

Filecoin-användare betalar gruvarbetare för lagring, hämtning och distribution av data. För sina ansträngningar får gruvarbetare belöningar i form av FIL-tokens. Hur mycket en användare betalar för lagringstjänster bestäms av en öppen marknad. Avgifterna varierar särskilt beroende på om en användare väljer hastighet framför redundans och vice versa. Andra faktorer spelar också en roll i din prissättning. Specifikt påverkas lagringspriserna av tillgänglighet och efterfrågan.

Filcoyns nätverk underhålls av två typer av gruvarbetare. Var och en av dessa gruvarbetare får betalt för att göra lagringsutrymme eller data tillgängliga för användarna. Intressant är att i gruvarbetarna i Filecoin konkurrerar gruvarbetare med varandra för att erbjuda det lägsta lagringspriset. Det bästa av allt är att de enda kriterierna för att bli gruvarbetare är att ha ledigt hårddiskutrymme och en internetanslutning. Men när du är en gruvarbetare bedöms du baserat på din tillförlitlighet och de lagringspriser du erbjuder.

Lagring gruvarbetare

Den huvudsakliga typen av gruvarbetare som finns i Filecoin-ekosystemet är Storage Miners. Det här är individer som fungerar som lagringsleverantörer. Särskilt dessa gruvarbetare kan vara antingen individer eller organisationer. Båda typerna av gruvarbetare utför flera beräkningsintensiva processer som kallas bevis. Dessa system arbetar för att säkra nätverket. Dessa system verifierar verkligen att gruvarbetare lagrar den data de påstår sig lagra och att de gör det på ett tillförlitligt sätt.

Hämtning av gruvarbetare och tjänster

Den andra typen av gruvarbetare som finns i Filecoin-nätverket fungerar som förhämtare av data. Deras syfte är att hämta de mest nedladdade filerna och leverera dem till användare i närheten. För att kvalificera dig som en av dessa gruvarbetare måste du ha en stark internetanslutning.

FIL-tokens

FIL-tokens fungerar som det inbyggda verktygetoken för Filecoin-nätverket. Användare gör betalningar och får belöningar i FIL. FIL-tokens är mångsidiga digitala tillgångar som kan handlas på börser globalt.

Konsensus

Filecoin introducerar två nya bevis som fungerar tillsammans för att säkerställa att nätverket förblir giltigt. Dessa system fungerar i bakgrunden som filecoin-systemets kärnprotokoll. På detta sätt fungerar dessa protokoll som självläkande funktioner.

Bevis för replikering

Proof-of-Replication-mekanismen verifierar att en gruvarbetare verkligen lagrade antalet kopior av data som den hävdar att han innehar.

Bevis-för-rymdtid

Proof-of-Spacetime-mekanismen verifierar att en gruvarbetare lagrade data under den överenskomna tidsperioden.

Dessa system gör det möjligt för Filecoin att autonomt upptäcka felaktiga gruvarbetare. Protokollet behåller varje gruvarbetares historia. Varje gruvarbetare får betyg för sin pålitlighet, tillförlitlighet, prissättning och tillgänglighet. Det är klokt att gruvarbetare med gott rykte får fler lagringsmöjligheter. Följaktligen tjänar de fler belöningar.

Historia av Filecoin (FIL)

Filecoins berättelse börjar med Protocol Labs Filecoin ICO 2017. Vid den tiden gjorde plattformen internationella rubriker som en av branschens största finansieringsrundor. Händelsen är särskilt säker 205,8 miljoner dollar och visade det höga investerarnas intresse kring projektet. Framför allt fick evenemanget stöd av riskkapitalisterna Sequoia och Andreessen Horowitz.

Hur man köper Filecoin (FIL)

FIL finns på de mest ansedda börserna. Världens största kryptobörs, Binance erbjuder tillgång till FIL. För att få tag på denna unika token måste du registrera dig för ett Binance-konto. Efter din verifiering kan du börja handla direkt. Du måste ladda fiat, BTC eller ETH för att få FIL. När ditt konto har laddats kan du hitta BTC / FIL-handelsparet och börja handla direkt.

Investera i Filecoin (FIL) - Allt du behöver veta Investera i Filecoin (FIL) - Allt du behöver veta Investera i Filecoin (FIL) - Allt du behöver veta
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Betyg på Securities.io bestäms av vårt redaktionsteam. Poängformeln för mäklare för digitala tillgångar (kryptovaluta) tar hänsyn till dussintals faktorer, inklusive kontoavgifter och miniminivåer, handelsplattformar, kundsupport, tillsynsorgan och investeringsalternativ.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Recension

Betyg på Securities.io bestäms av vårt redaktionsteam. Poängformeln för mäklare för digitala tillgångar (kryptovaluta) tar hänsyn till dussintals faktorer, inklusive kontoavgifter och miniminivåer, handelsplattformar, kundsupport, tillsynsorgan och investeringsalternativ.

★★★★★ ★★★★★ Poloniex-recension

Betyg på Securities.io bestäms av vårt redaktionsteam. Poängformeln för mäklare för digitala tillgångar (kryptovaluta) tar hänsyn till dussintals faktorer, inklusive kontoavgifter och miniminivåer, handelsplattformar, kundsupport, tillsynsorgan och investeringsalternativ.

Bäst för

Avancerade handlare

Bäst för

USA-handlare

Bäst för

Enkel användning

Handelsavgifter

0,10%

Handelsavgifter

0,16%

Handelsavgifter

0,125%

Kampanjer

10% återbetalning

Rabattkod: EE59L0QP

Kampanjer

Ingen

Kampanjer

Ingen

Hur Filecoin (FIL) ska förvaras

Om du försöker göra en större investering i FIL eller om du planerar att HODLing denna krypto under långa perioder är en hårdvaruplånbok det bästa alternativet. Hårdvaruplånböcker håller din krypto lagrad offline i “kylförvaring.” Denna strategi gör det omöjligt för onlinehot att komma åt dina innehav. De Ledger Nano S eller de mer avancerade Ledger Nano X båda stöder Filecoin (FIL).

Filecoin (FIL) – En marknad som ska expanderas

Om Filecoin är en konsekvens av vad som kommer i framtiden, kan du förvänta dig att fler blockchain-baserade fildelningsprotokoll kommer ut på marknaden. Dessa system hjälper användare att säkra en passiv inkomst och bidra till att minska koldioxidavtrycket och avfallet som produceras av användare som inte längre behöver köpa hårdvara. Av dessa skäl kommer Filecoin att uppleva massiv tillväxt de närmaste månaderna.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me