Vad är EOS?

EOS är ett nästa generations blockchain-ekosystem som fortsätter att få tung mediatäckning för sin rekordbrytande ICO och unika egenskaper. Viktigt är att EOS.IO ekosystem gick in på marknaden med målet att förenkla programmeringen och integrationen av smarta kontrakt och utvecklingen av decentraliserade applikationer (Dapps).

En av de mest fantastiska aspekterna av EOS.IO-plattformen är att den praktiskt taget eliminerar transaktionsavgifter genom sin unika strukturering. Dessutom är plattformen enormt skalbar. Rapporter bekräftar att EOS.IO kan överträffa större kreditkort som Visa när det gäller transaktioner per sekund. På detta sätt ger EOS den perfekta grunden för Dapp-utvecklare.

Dapps är protokoll utformade för att fungera i decentraliserade nätverk som tor eller blockchains. Dessa applikationer skiljer sig mycket från sina centraliserade förfäder eftersom de inte behöver något centraliserat stöd för att fungera. Dapps är beroende av en uppsättning standarder för att säkerställa interoperabilitet inom sektorn. På detta sätt ger Dapps världen en mer inkluderande inställning till marknaden.

EOS-funktioner via hemsidan

EOS-funktioner via hemsidan

På samma sätt som Ethereum fungerar EOS.IO som ett slags operativsystem för dessa decentraliserade applikationer. Plattformen innehåller uppsättningar av de mest populära tjänster och funktioner som krävs av Dapp-utvecklare idag. Denna strategi förenklar hela Dapp-programmeringsprocessen avsevärt.

EOS kombinerar många av de mest beundransvärda funktionerna från några av de mest populära blockchain som finns. Utvecklare säger att protokollet har säkerheten för Bitcoin, kombinerat med den enkla programmering som finns i Ethereum. Utöver alla dessa imponerande påståenden har plattformen skalbarhet som överträffar Ripples förmågor.

Tillsammans gör alla dessa funktioner EOS till en av de ultimata Dapp-plattformarna som finns tillgängliga idag. Stödjare för detta revolutionära protokoll har till och med kallat EOS “Ethereum-mördaren.” Även om EOS erbjuder uppgraderingar av många av Ethereums kärnfunktioner, finns det fortfarande en lång väg att gå innan EOS är i stånd att flytta Ethereum från platsen som den bästa Dapp-plattformen.

EOS: s historia

EOS-historien börjar 2017 med utfärdandet av företagets vitbok. I tidningen förklarar utvecklare sitt mål att införa en Dapp-utvecklingsplattform som säkert kan hantera tusentals transaktioner per sekund. Viktigt är att EOS försöker bli det främsta operativsystemet för decentraliserade applikationer. Följaktligen innehåller EOS några värdefulla funktioner som integrerad användarautentisering, molnlagring och serverhantering.

EOS är en blockchain-baserad programvara med öppen källkod som släpptes den 1 juni 2018. Det var unikt att EOS valde att ta en annan inställning till marknaden under sin nytt rekord ICO. ICO, som varade ett helt år, startade officiellt den 26 juni 2017. Under året efter lanseringen distribuerades en miljard tokens som ERC-20-tokens av Block.one.

Vid den här tiden var EOS.IO-blockkedjan obefintlig, så utvecklare valde att utfärda token på Ethereums blockkedja för att samla in pengar. Strategin gav resultat på ett stort sätt med EOS som säkerställde över 4 miljarder dollar under evenemanget. Speciellt gick dessa medel direkt till slutförandet av EOS-blockchain och ekosystem

Block.one

I synnerhet är EOS.IO ett dotterbolag till det privata blockchainföretaget Block.one. Företaget är för närvarande registrerat på Caymanöarna. Intressant nog är Chief Technology Officer för Block.one ingen ringare än kryptostjärna Daniel Larimer. Om Larimers namn låter bekant, borde det.

Han är en av de mest inflytelserika spelarna i kryptorummet. Han var viktigast av att lansera både Bitshares och den blockchain-baserade sociala medieplattformen, Steemit. Båda plattformarna är enormt populära i rymden idag. Larimer hjälpte också till att utveckla den delegerade samförståndsmekanismen för bevis på insatser som senare antogs av EOS.IO.

Han är också till stor del krediterad med det decentraliserade autonoma konceptet. I detta koncept tar smarta kontrakt över funktionerna i de flesta företagsaktiviteter. Det råder ingen tvekan om att hans nätverk och erfarenhet hjälpte EOS att komma in i rampljuset som en av världens främsta kryptovalutor.

Hur fungerar EOS?

EOS-ekosystemet innehåller ett komplett autentiseringssystem. Utvecklare kan programmera användarkonton och ge varje konto en förinställd behörighetsnivå direkt från EOS-panelen. Detta är en viktig komponent för de flesta Dapps idag.

Dessutom tillåter plattformen företag att dela databasåtkomst till alla i nätverket. Omvänt kan företag också ta data från EOS-nätverket och välja att lagra data lokalt. I denna strategi förblir data från blockchain tills företaget önskar.

Molnlagring

Ett annat viktigt verktyg som ingår i EOS-utvecklingspaketet är molnlagring. EOS.IO ger Dapp-utvecklare både serverhosting och molnlagring som en del av dess allomfattande strategi för marknaden. Dessa kritiska komponenter i EOS.IO-ekosystemet gör det till ett av de snabbast växande Dapp-protokollen idag.

Denna layout gör det möjligt för utvecklare att enkelt bygga och distribuera applikationer. Utvecklare får tillgång till allt de behöver direkt till hands. Funktioner som webbhotell, molnlagring och nedladdningsbandbredd gör utvecklingen till en lek. I sin tur frigör detta tillvägagångssätt utvecklare att fokusera på funktionerna i deras Dapps snarare än hårdvaruproblem.

Dessutom integrerar EOS avancerad analys för att hjälpa utvecklare att övervaka deras Dapps-prestanda. En grundlig granskning av dessa data ger värdefull insikt för utvecklare om hur de kan förbättra deras applikationer. Det är viktigt att alla dessa funktioner betalas genom att helt enkelt sätta EOS-tokens i en godkänd plånbok.

En ny typ av samförstånd

Utvecklare av EOS-plattformen bestämde sig för att undanröja den makt-hungriga konsensusmekanismen som finns på Bitcoin blockchain. Detta protokoll är känt som bevis för arbete konsensusmekanism. Det kräver att en dator tävlar mot varandra för att slutföra komplexa matematiska ekvationer.

Denna användning av beräkningskraft som används under lösningen av denna ekvation motsvarar direkt mer energiförbrukning. När det gäller Bitcoins blockchain förbrukar nätverket mer el än Danmark. Lyckligtvis kommer över 80% av Bitcoins gruvenergi från förnybara källor.

Proof-of-Stake (PoS)

Med tanke på begränsningarna i ett PoW-system beslutade EOS-utvecklare att välja ett annat alternativ. Konsekvensmekanismen Proof-of-Stake handlar om att validera en blockchains tillstånd på ett annat sätt. I ett PoS-system tävlar gruvarbetare inte alls.

Istället förvärvar de som vill bli transaktionsvaliderare EOS-tokens och “sätter” dem i sina plånböcker. Staking är att hålla din kryptovaluta i en plånbok. Ju mer EOS du spelar desto bättre är chansen att du kommer att godkänna nästa transaktionsblock och få belöningen.

Proof-of-Stake via Ledger

Proof-of-Stake via Ledger

På detta sätt kan EOS avskräcka angripare. Den som vill attackera nätverket måste först köpa stora mängder EOS och sätta mynt. I slutändan skulle de bara skada sina egna intressen om nätverket komprometteras.

Traditionella kryptovalutor som Bitcoin beror på deras noder för att validera blockchainns tillstånd via konsensus. Sättet Bitcoin utför denna uppgift är genom användning av noder som kontinuerligt bekräftar varje transaktion i blockchain i intervaller. Även om denna strategi är extremt säker, introducerar den några allvarliga problem med skalbarhet.

En ny metod

EOS undviker dessa problem på ett intressant sätt. Plattformen fokuserar på varje transaktion snarare än på blockchainens hela tillstånd. EOS.IO-noder verifierar händelserien för att säkerställa att nätverkstillståndet förblir rent.

När noder startas om bekräftar de fullständigt hela blockkedjans tillstånd. Denna strategi tar längre tid att bekräfta blockkedjans totala tillstånd jämfört med ett PoW-system. Men eftersom de flesta noder helt enkelt verifierar händelserien, kan nätverket hantera tusentals transaktioner per sekund. Som jämförelse kan BTC hantera endast 7 transaktioner per sekund.

Blockera tider

Allt om Eos-protokollet maximerar prestanda. Till exempel produceras block av transaktioner var 0,5: e sekund. I Bitcoin tar blockgodkännande 10 minuter. Denna fördröjda blockeringstid har varit en stridspunkt i nätverket och har lett till olika hårda gafflar genom åren.

Dessutom kan EOS bryta ner dessa block i cykler. Denna omstrukturering gör att du kan skicka och svara på transaktioner mitt i transaktionerna. I huvudsak kan EOS avveckla transaktioner under den tid det tar att skicka bekräftelsemeddelandet.

Samhällsstyrning

En annan viktig aspekt av EOS är dess styrningsmodell. I EOS.IO-systemet har blockproducenter mycket kontroll över nätets riktning. Dessa blockproducenter röstar om relevanta frågor. Dessa problem kan inkludera vilka transaktioner som bekräftas eller om en applikation körs korrekt.

Rösträtten omfattar också stora nätverksproblem, såsom ändringar av källkoden för enskilda applikationer. På detta sätt kontrollerar blockproducenter när de ska uppgradera, nedgradera och fixa buggar i systemet. Allt detta hanteras på ett demokratiskt sätt med EOS.IO-systemet.

Idag omfattar EOS.IO-ekosystemet över 100 Dapps. Den mest aktiva just nu är PRA CandyBox med drygt 6000 aktiva användare per dag. Speciellt har denna Dapp sex gånger fler dagliga användare än Ethereums bästa Dapp – IDEX-decentraliserade utbyte.

EOS-poletter

Det är viktigt att EOS-tokens skiljer sig från konkurrenterna genom att de faktiskt inte utför en funktion. Istället använder utvecklare som utvecklar applikationer på plattformen dem för att generera de tokens som behövs för deras specifika applikationer.

Med tanke på dess multimillion-dollar ICO är det ingen överraskning att lära sig att de flesta av de stora börserna noterade EOS-tokens tidigt. I april 2018 lanserade plattformen officiellt sitt huvudnät. Lanseringen drev EOS-priserna till en helt ny topp på 21,46 $.

Hur man köper EOS

Att köpa EOS är enkelt. När du väl har köpt Bitcoin kan du sedan gå över till något av de större börserna som handlar med EOS, t.ex. Binance, Kraken eller Poloniex.

Här behöver du bara hitta ett BTC / EOS-handelspar. Sedan kan du handla så mycket BTC för EOS som du vill. Det tar bara några sekunder att slutföra denna handel och du kan lagra din EOS på en mängd olika plånböcker.

Investera i EOS - allt du behöver veta Investera i EOS - allt du behöver veta Investera i EOS - allt du behöver veta
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Betyg på Securities.io bestäms av vårt redaktionsteam. Poängformeln för mäklare för digitala tillgångar (kryptovaluta) tar hänsyn till dussintals faktorer, inklusive kontoavgifter och miniminivåer, handelsplattformar, kundsupport, tillsynsorgan och investeringsalternativ.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Recension

Betyg på Securities.io bestäms av vårt redaktionsteam. Poängformeln för mäklare för digitala tillgångar (kryptovaluta) tar hänsyn till dussintals faktorer, inklusive kontoavgifter och miniminivåer, handelsplattformar, kundsupport, tillsynsorgan och investeringsalternativ.

★★★★★ ★★★★★ Poloniex-recension

Betyg på Securities.io bestäms av vårt redaktionsteam. Poängformeln för mäklare för digitala tillgångar (kryptovaluta) tar hänsyn till dussintals faktorer, inklusive kontoavgifter och miniminivåer, handelsplattformar, kundsupport, tillsynsorgan och investeringsalternativ.

Bäst för

Avancerade handlare

Bäst för

USA-handlare

Bäst för

Enkel användning

Handelsavgifter

0,10%

Handelsavgifter

0,16%

Handelsavgifter

0,125%

Kampanjer

10% återbetalning

Rabattkod: EE59L0QP

Kampanjer

Ingen

Kampanjer

Ingen

Var du kan lagra din EOS

Om du försöker göra en större investering i EOS eller om du planerar att HODLing denna krypto under långa perioder är en hårdvaruplånbok det bästa alternativet. Hårdvaruplånböcker håller din krypto lagrad offline i “kylförvaring.” Denna strategi gör det omöjligt för onlinehot att komma åt dina innehav. De Ledger Nano S eller de mer avancerade Ledger Nano X båda stöder EOS (EOS).

EOS-problem

Som med alla större projekt finns det några problem kring EOS-ekosystemet. I första hand fortsätter samhället att påpeka enormt centralisering inom det nyligen antagna delegerade Proof-of-Stake-systemet. Detta system skapar 20 huvudblockvaliderare inom nätverket.

Dessutom stötte EOS på några problem med SEC tidigare på året. Företagets moderbolag Block.one fick kraftiga 24 miljoner dollar straff av SEC för att genomföra en oregistrerad värdepappersförsäljning. Inte överraskande betalade EOS böterna och fortsatte som vanligt.

EOS – Början på ett imperium

Kombinationen av EOS unika egenskaper och dess mycket erfarna team av utvecklare gör detta till ett av de mest vördade projekten i kryptospace. Utvecklarna bakom detta koncept tänkte på nästan allt som behövdes för att göra Dapp-programmeringsupplevelsen så enkel som möjligt. Som sådan kan du förvänta dig att EOS-ekosystemet expanderar under de kommande åren.

EOS: s framtid

Kommer EOS att någonsin överträffa Ethereum och bli Dapp-leverantör # 1 på marknaden? Det är en svår fråga att svara på. Oavsett fortsätter EOS att samla stöd från hela sektorn. För närvarande verkar EOS fokuserat på sitt mål att ta Dapps till massorna på ett säkert och säkert sätt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me