Den som har tittat på kryptokartorna för sent kan tala om populariteten för Chainlink (LINK). Denna popularitet kommer från en mängd olika källor, inklusive företagets unika affärsmodell. Till skillnad från många av de andra projekten i rymden vid den här tiden försöker Chainlink inte konkurrera mot andra kryptovalutor. Istället vill plattformen främja hela sektorn via sina unika protokoll.

Vilka problem löser Chainlink (LINK)?

Chainlink försöker åtgärda ett av de största problemen som blockchain-sektorn står inför, hur man kommunicerar information till och från blockchain. Traditionellt utförs denna uppgift av sensorer som kallas orakel. Orakler kan ställas in för att övervaka nästan vad som helst. Det finns oraklar som övervakar vädret, sportresultat, kontosaldo och värdet på aktier, för att bara nämna några.

Oracles utökar användbarheten för blockkedjor eftersom de ger ett pålitligt sätt att initiera smarta kontrakt när externa parametrar uppfylls. Orakel är dock centraliserat. Denna centralisering gör dem till den svagaste platsen i blockchain. Om ett orakel skadas eller äventyras riskerar det hela nätverket.

Varaktiga effekter

Datainmatning är ett av de viktigaste stegen i skapandet av blockchain. Kom ihåg att blockkedjor är oföränderliga och censurbeständiga. Om informationen de får är felaktig är det mycket svårt att radera och korrigera dessa uppgifter. På vissa blockkedjor är det omöjligt. Denna fråga är känd i utvecklingssamhället som ”Oracle Problem.”Chainlink försöker ta itu med dessa frågor genom integrering av olika nästa generations protokoll.

Hur fungerar Chainlink (LINK)?

Chainlink försöker skapa världens första blockchain-orakelnätverk. Ett oracle blockchain-nätverk skulle kunna utnyttja samma teknik som finns i traditionella blockkedjor för att säkerställa att noder i drift fungerar korrekt och deras data är korrekta.

I Chainlink-ekosystemet startar denna process när en användare lägger ut en begäran om begäran om kontrakt för information. Detta meddelande kommer att listas som en blockchain-händelse inom nätverket. Denna lista skapar sedan ett Chainlink Service Level Agreement (SLA) -avtal. Detta kontrakt lanserar också tre andra kontrakt i systemet.

Chainlink Reputation Contract

Det första kontraktet verifierar ett orakles äkthet. Denna kodning kommer att granska varje orakels historia. Systemet tittar på de senaste bidragen från detta orakel och hur exakt de var. I slutet av bedömningen får oraklet en rankning. Denna rang hjälper systemet att enkelt använda de bästa oraklerna.

Chainlink Order-Matching Contract

Den andra kontrakt levererar det begärande kontraktet till Chainlink-noder. När noder får denna begäran kommer de att börja bjuda på den. Systemet konfigurerar automatiskt antalet noder och nodtypen som behövs för att slutföra begäran med förprogrammerade förutsättningar.

Chainlink Aggregering Contract

Det senaste kontraktet avstämmer felaktiga uppgifter. Systemet kommer att granska alla uppgifter som har slutfört de tidigare kontrollerna. Alla data som inte överensstämmer med de andra nätverksingångarna bortses från. När detta steg är klart valideras data och är tillgängliga för blockchain.

Fördelar med Chainlink (LINK)

Chainlink ger nätverket några stora fördelar. Orakler är viktiga för nätverksutbyggnad. De är kärnan i några av de mest spännande utvecklingen i branschen. Till exempel använder DEX (decentraliserade börser) orakler för att bestämma priset på kryptovalutor utan att erbjuda en orderbok.

Chainlink gör det möjligt för företag att fortsätta att utnyttja denna kraftfulla teknik på ett tillförlitligt sätt. Användare kan vara säkra på att informationen de får inte är korrupt, felaktig och aktuell. I händelse av ett enda nodfel ersätter systemet automatiskt det med ett högre rankningsalternativ.

Chainlink-historia (LINK)

Chainlink har varit ett projekt att titta på i flera år. Programmet gick först ut på marknaden 2014 under namnet SmartContract.com. Strax efter lanseringen ändrades namnet till Chainlink för att bättre representera plattformens kärnmarknad. Idag hjälper Chainlink att överbrygga den växande klyftan mellan externa datakällor och offentliga blockkedjor på nya och spännande sätt.

År 2017 var Chainlink värd för en ICO som vid den tiden var en av de största evenemangen som ägde rum. Nätverket har varit i rampljuset sedan dess. Sammantaget ger crowdfunding-evenemanget plattformen en respektabel summa på 32 miljoner dollar. Denna finansiering har hjälpt Chainlink att driva gränserna för orakels tillförlitlighet och säkerhet till nya höjder.

LÄNK på CoinMarketCap

LÄNK på CoinMarketCap

År 2019 skapade Chainlink ett av dess viktigaste partnerskap hittills. Företaget skapade framgångsrikt ett strategiskt partnerskap med Google. Avtalet säkerställde Chainlinks protokoll inom Googles smarta kontraktsstrategi. Detta steg betraktades som en stor vinst av investerare eftersom det tillåter användare att ansluta till Googles två mest populära molntjänster – BigQuery via API.

Hur man köper Chainlink (LINK)

Chainlink finns på de flesta större börser. Ett av de bästa sätten att få LINK är att använda Binance. Binance är världens största börs när det gäller marknadsvärde. Du kan hitta ett stort utbud av mynt på börsen och avgifterna är mycket konkurrenskraftiga.

Du måste registrera dig för ett Binance-konto. Denna process kräver att du bevisar vår identitet. Du måste också länka ett debet- eller bankkonto så att du kan ladda dina bytesplånböcker. När denna process är klar tar det bara några minuter att få LINK.

Det första steget är att finansiera ditt konto. Därefter måste du byta din fiatvaluta till ETH eller BTC. När du har slutfört detta steg är resten väldigt enkelt. Välj nu det LINK-handelspar som matchar din krypto och det belopp du vill handla. Din LINK kommer att finnas i din utbytesplånbok på några minuter.

Investera i Chainlink (LINK) - Allt du behöver veta Investera i Chainlink (LINK) - Allt du behöver veta Investera i Chainlink (LINK) - Allt du behöver veta
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Betyg på Securities.io bestäms av vårt redaktionsteam. Poängformeln för mäklare för digitala tillgångar (kryptovaluta) tar hänsyn till dussintals faktorer, inklusive kontoavgifter och miniminivåer, handelsplattformar, kundsupport, tillsynsorgan och investeringsalternativ.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Recension

Betyg på Securities.io bestäms av vårt redaktionsteam. Poängformeln för mäklare för digitala tillgångar (kryptovaluta) tar hänsyn till dussintals faktorer, inklusive kontoavgifter och miniminivåer, handelsplattformar, kundsupport, tillsynsorgan och investeringsalternativ.

★★★★★ ★★★★★ Poloniex-recension

Betyg på Securities.io bestäms av vårt redaktionsteam. Poängformeln för mäklare för digitala tillgångar (kryptovaluta) tar hänsyn till dussintals faktorer, inklusive kontoavgifter och miniminivåer, handelsplattformar, kundsupport, tillsynsorgan och investeringsalternativ.

Bäst för

Avancerade handlare

Bäst för

USA-handlare

Bäst för

Enkel användning

Handelsavgifter

0,10%

Handelsavgifter

0,16%

Handelsavgifter

0,125%

Kampanjer

10% återbetalning

Rabattkod: EE59L0QP

Kampanjer

Ingen

Kampanjer

Ingen

Hur man lagrar Chainlink (LINK)

Om du planerar att handla din LINK ofta eller om du bara planerar att hålla en liten mängd LINK kan du lämna den på utbytesplånboken. Det måste dock nämnas att detta är det minst säkra sättet att lagra din LINK. Du kan också använda en pålitlig mobilapp som JAXX för att hålla din LINK säker och borta från utbyteshackers hungriga ögon.

Om du försöker göra en större investering i LINK eller om du planerar att HODLing denna krypto under långa perioder är en hårdvaruplånbok det bästa alternativet. Hårdvaruplånböcker håller din krypto lagrad offline i “kylförvaring.” Denna strategi gör det omöjligt för onlinehot att komma åt dina innehav. De Ledger Nano S eller de mer avancerade Ledger Nano X båda stöder Chainlink (LINK).

Chainlink – Ett projekt som är värt att lyssna på

Ingen kan argumentera för att kryptoutrymmet har många projekt som alla är hype och inget ämne. Chainlink är inte en av dem. Denna plattform ger en nödvändig resurs till marknaden. Chainlink utökar funktionaliteten i världens blockkedjor och ger utvecklare en ny nivå av flexibilitet. Av dessa skäl och mer fortsätter Chainlink att vara ett av de hetaste mynt på marknaden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me