Vad är Bitcoin Cash (BCH)?

Bitcoin Cash (BCH) är ett peer-to-peer elektroniskt kassasystem som är resultatet av en hård gaffel från Bitcoins blockchain. I synnerhet, Bitcoin kontanter är den hittills mest framgångsrika hårda gaffeln i Bitcoin. Detta projekt kom ut på marknaden under ett moln av kontroverser. Men efter att röken hade rensats framträdde Bitcoin Cash som en av de tio bästa kryptovalutorna i världen när det gäller marknadsvärde.

Bitcoin Cash är det direkta resultatet av skalbarhet problem på Bitcoins blockchain. Under kryptogalan 2017 tog de här problemen i centrum när Bitcoins transaktionstid och avgifter nådde nya höjder. Denna ökning av avgifter och förseningar var resultatet av för mycket nätverksbelastning till följd av större transaktionsstorlekar.

Det året såg Bitcoins användning och värde i höjden när fler investerare lärde sig om denna digitala tillgång. Dessutom kom en flod av nya investerare in på marknaden som var ivriga att komma in på den digitala “guldrushen”. Dessa faktorer drev Bitcoins nätverk till sin maximala kapacitet.

Enkelt uttryckt kunde Bitcoin inte hantera den ökade användningen. Det är en sak att tillgodose programmerings- och darknet-gemenskaperna, men det är en helt annan historia för att möta allmänhetens krav. För att utföra denna uppgift skulle Bitcoin behöva skala upp betydligt.

Överbelastning av Bitcoin via WooBull

Överbelastning av Bitcoin via WooBull

Mer data = fler transaktioner

Bitcoin Cash tar bort dessa problem genom en ökad blockstorlek. Dessa större block kan passa fler transaktioner per block. Denna strategi ökar nätverkets transaktioner per sekund (tps) som helhet. Målet var att låta Bitcoin Cash fungera som ett medium för dagliga transaktioner, vilket var den ursprungliga avsikten med Bitcoin per Satoshi Nakamotos vitbok.

Större block

Även om en ökning av blockstorleken i de flesta blockkedjor inte skulle vara ett stort problem, för Bitcoinists är det inget att ändra myntens kärnprotokoll. För dessa individer, känd som Bitcoin Core, tjänar 1MB-blockstorleken en viktig funktion i nätverket de argumenterade för.

Det tillåter främst vem som helst att delta i nätverket oavsett dator. Men med tillkomsten av ASIC gruvutrustning är detta argument för debatt fortfarande idag. Dessutom förhindrar det att nätverket hamnar i skräppostdata.

Större är bättre

Bitcoin Cash-förespråkare trodde att en ökning av blockstorleken till mellan 8 MB och 32 MB var det bästa sättet att förse dagliga Bitcoin-användare med de tjänster de behöver. Dessa större block tillåter fler transaktioner att bearbeta per block. I sin tur kan Bitcoin-användare undvika avgifter och förseningar.

Denna ökning av transaktionsflödet gjorde det möjligt för Bitcoin Cash att avskaffa behovet av att införliva Segregerat vittne (SegWit) protokoll. SegWit minskar mängden data som skickas för varje transaktion. Det är en del av Bitcoins kärnkodning idag.

Funktioner i Bitcoin Cash (BCH)

Bitcoin Cashs större blockstorlek utförde sin uppgift. Uppriktigt sagt, Bitcoin Cash är mycket snabbare än traditionell Bitcoin. Intressant nog, under ett stresstest som genomfördes i Sep 2018 plattformen registrerade 25 000 transaktioner per block. Jämfört är det genomsnittliga antalet transaktioner per block för Bitcoin mellan 1 000 och 1 500.

Det är också mycket billigare att använda Bitcoin Cash. BCH-användare betalar bara cirka 0,20 USD per transaktion med nätverket. Dessa avgifter är mycket högre med Bitcoins blockchain. Dessutom är Bitcoin Cash lättare att bryta än sin föregångare tack vare integrationen av några nya protokoll.

Bitcoin Cash har en hälsosam gemenskap som är en av de mest högljudda på marknaden. Även om myntet nyligen har haft några uppdelningar angående uppdateringar.

Historia av Bitcoin Cash (BCH)

Historien om Bitcoin Cash börjar med en filosofisk debatt om hur man hanterar Bitcoins skalbarhetsproblem. Dessa problem var alltid ett problem för Bitcoin-utvecklare. Fram till 2017 var bekymmerna vid den punkt där något måste göras. Bitcoins nätverk hade växit ut sina tekniska möjligheter.

Bitcoin Cash vs Bitcoin via Medium

Bitcoin Cash vs Bitcoin via Medium

Under 2010 var till exempel den genomsnittliga storleken på ett block på Bitcoins blockchain mindre än 100 kB. I januari 2015 ballonerade den genomsnittliga blockstorleken till cirka 600 000. Denna uppbyggnad av obekräftade transaktioner orsakade kaos i nätverket. Specifikt gick både marknadstransaktionstider och avgifter skyhögt.

År 2017 fanns det flera fall där avgifterna var högre än den faktiska Bitcoin som skickades. Transaktionstiderna kan ta dagar under denna trängsel. Effektivt kunde Bitcoin inte skala upp för att fungera som det elektroniska kassasystemet Satoshi föreställde sig i detta tillstånd.

Debattalternativ

Bitcoin-communityn var dela om hur man hanterar detta problem. Några föreslog att öka den genomsnittliga blockstorleken för att rymma fler transaktioner. Medan andra föreslog att protokollet utesluter vissa delar av transaktionen för att passa mer data i blockchain (BIP 91). Kritiskt sett hade båda alternativen sina förespråkare och motståndare.

Förespråkare med ökad blockstorlek, t.ex. Roger Ver,  hävdade att Bitcoin i sitt nuvarande tillstånd aldrig skulle kunna fungera som ett medium för dagliga transaktioner. Detta läger uppgav att om inte Bitcoin kunde behandla transaktioner i nivå med multinationella kreditkortsorganisationer, såsom Visa, skulle det aldrig uppfylla sitt ursprungliga syfte som ett peer-to-peer-elektroniskt kassasystem.

Bitmain väger in

Skapandet av Bitcoin Cash var nästan oundvikligt efter att världens största gruvpool och maskinvaruskapare gick in i argumentet. Bitmain var motsatt SegWit först eftersom det förnekade några av fördelarna med deras flaggskeppsgruvarbetare, AsicBoost-gruvarbetaren. Som den största gruvpoolen i världen har Bitmain en otrolig svängning i Bitcoin-samhället.

Bitcoin Cash (BCH) är född

Så småningom nåddes inget samförstånd och samhället delades. Följaktligen Bitcoin Cash lanserades i juli 2017. Det nya myntet var resultatet av en hård gaffel till den ursprungliga kryptovalutans blockchain. Denna hårda gaffel inträffade officiellt en månad efter i augusti 2017.

Vad är hårda gafflar?

Det finns två typer av blockchain-uppdateringar, hårda och mjuka gafflar. Skillnaden mellan de två är att hårda gafflar kräver att gruvarbetare uppdaterar sina noder för att kommunicera med nätverket. Ibland vill inte alla gruvarbetare gå över till det nya myntets protokoll. När denna situation uppstår uppstår en hård gaffel och ett nytt mynt föddes.

Myntfördelning

Bitcoininnehavare fick motsvarande belopp av Bitcoin Cash under lanseringen. Användare kan göra anspråk på sin BCH vid deltagande börser. Klart, speglar den totala mängden Bitcoin Cash den för Bitcoin med 21 miljoner mynt.

Blandade känslor

Bitcoin Cash möttes med blandade känslor på marknaden. Myntet matades in till en respektabel prispunkt på $ 900. Tack vare stödet från gruvgruppen och Bitmain kunde myntet få stor dragkraft inom sektorn. I december 2017 nådde Bitcoin Cash en heltidshöjd på 4 091 dollar.

Hard Fork Inception

I november 2018 upplevde Bitcoin Cash en hård gaffel inuti en hård gaffel. Samhället uppdelningar härstammar från en plan för att integrera smarta kontrakt i blockchain och ökade den genomsnittliga blockstorleken igen. Den resulterande hårda gaffeln skapade Bitcoin Cash ABC (BCH) och Bitcoin Cash SV (Satoshi Vision). Den senare av de två, Bitcoin Cash SV leds av den långvariga kryptovalutaprogrammeraren och hävdade Satoshi Nakamoto, Craig Wright.

Konsensus

Bitcoin Cash använder en Bevis för arbete (PoW) konsensusmekanism som liknar Bitcoin för att bryta nya mynt. Både Bitcoin och Bitcoin Cash integrerar en algoritm för svårighetsjustering (DAA) för att hålla blocktiderna konsekventa. Ursprungligen använde både Bitcoin och Bitcoin Cash samma DAA. Men i augusti 2017 introducerade Bitcoin Cash ett tillägg till DAA, kallad EDA-algoritm (Emergency Difficulty Adjustment). Detta gör att nätverket kan vara mer lyhört.

Mining Bitcoin Cash (BCH)

Att bryta Bitcoin Cash är lika enkelt som att bryta Bitcoin. Lyckligtvis delar myntet tjänsterna från Bitmain, världens största kryptovaluta-gruvarbetare. Dessutom reviderade myntet nyligen sin EDA-algoritm. Denna manövrering gjorde det lättare för gruvarbetare att generera BCH. Det är billigare att bryta BCH också.

Bitcoin Cash Mining Rigs

Bitcoin Cash Mining Rigs

Hur man köper Bitcoin Cash (BCH)

Först nekade stora börser som Coinbase Bitcoin Cash-inträde på sina plattformar. Det var ett skrik från supportrar som fick detta mynt på nästan alla större utbyten globalt. Idag är Bitcoin Cash en av de tio bästa kryptovalutorna i världen. Idag kan du direkt köpa Bitcoin Cash på Paybis.

Investera i Bitcoin Cash (BCH) Investera i Bitcoin Cash (BCH) Investera i Bitcoin Cash (BCH)
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Betyg på Securities.io bestäms av vårt redaktionsteam. Poängformeln för mäklare för digitala tillgångar (kryptovaluta) tar hänsyn till dussintals faktorer, inklusive kontoavgifter och miniminivåer, handelsplattformar, kundsupport, tillsynsorgan och investeringsalternativ.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Recension

Betyg på Securities.io bestäms av vårt redaktionsteam. Poängformeln för mäklare för digitala tillgångar (kryptovaluta) tar hänsyn till dussintals faktorer, inklusive kontoavgifter och miniminivåer, handelsplattformar, kundsupport, tillsynsorgan och investeringsalternativ.

★★★★★ ★★★★★ Kriptomat Recension

Betyg på Securities.io bestäms av vårt redaktionsteam. Poängformeln för mäklare för digitala tillgångar (kryptovaluta) tar hänsyn till dussintals faktorer, inklusive kontoavgifter och miniminivåer, handelsplattformar, kundsupport, tillsynsorgan och investeringsalternativ.

Bäst för

Avancerade användare

Bäst för

USA-handlare

Bäst för

Europeiska handlare

Kontominimum

Ingen

Kontominimum

1,00 $

Kontominimum

35 €

Kampanjer

10% återbetalning

Rabattkod: EE59L0QP

Kampanjer

Ingen

Kampanjer

Ingen

Var man kan lagra Bitcoin Cash (BCH)

Det finns många sätt att lagra din BCH på ett säkert sätt. Den enklaste och bekvämaste metoden är att använda en mobil plånbok. Mobilplånböcker är gratis och låter dig komma åt din BCH när du behöver det. De är enkla att använda och låter dig skicka och ta emot BCH på några sekunder.

Allvarliga investerare kommer med glädje att få veta att det också finns några alternativ för hårdvaruplånbok. De Ledger Nano S eller de mer avancerade Ledger Nano X båda stöder Bitcoin Cash (BCH).

Bitcoin Cash – En berättelse om uthållighet

För Bitcoinist på marknaden är det lätt att avfärda Bitcoin Cash som bara en rip-off av Bitcoin. Detta argument faller dock sönder när du börjar utvärdera de förändringar, uppdateringar och samhällsutveckling som myntet genomgick sedan det skapades. Idag står Bitcoin Cash för sig själv som en häftklammer i kryptosamhället.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me