Aave är ett decentraliserat utlåningssystem som hjälpte till att driva intressen i DeFi-sektorn till nya höjder. Nästa generations protokoll var ett av de första som gjorde det möjligt för användare att låna ut, låna och tjäna ränta på kryptotillgångar. Bäst av allt, det finns inget behov av en mellanhand när du använder Aave eftersom hela systemet körs autonomt via smarta kontrakt som lever på Ethereum blockchain.

Sedan introduktionen har Aaves utvecklare lagt stor vikt vid att göra sina nätverk tillgänglig för alla. Den öppna tillgången och användarvänligheten för denna plattform gör den idealisk för både institutionella och privatpersoner. Följaktligen har Aave vuxit till att bli en av de mest populära DeFi-apparna i världen.

Vilka problem löser Aave?

Aave försöker ta itu med några av de mest pressande frågorna som traditionella utlåningstjänster står inför. Som med alla DeFi är projektets huvudmål att konvertera centraliserade finansiella tjänster till deras decentraliserade motsvarigheter. I ett normalt utlåningsscenario skulle bankerna låna ut dina medel och tjäna ränta. Även om de lånar ut dina pengar får du aldrig tillgång till dessa lönsamma ränteintäkter.

Aave hemsida

Aave hemsida

I Aave-ekosystemet förändras allt. Vem som helst kan låna ut sin krypto på ett tillförlitligt och tillståndslöst sätt till andra användare. Räntan från att låna ut dina tillgångar betalas direkt till din nätverksplånbok. På detta sätt har Aave hjälpt till att revolutionera området peer-to-peer-utlåning och hjälpt till att skapa en hel DeFi-sektor med samma mål.

Fördelar med Aave

Det finns många fördelar när du använder detta decentraliserade finansiella protokoll. För det första får du transparens över hela nätverkets utlåningsprocesser och aktiviteter. Traditionella utlåningstjänster fungerar på ett stängt sätt som lämnar dig i mörkret om dess aktiviteter med din finansiering. Med Aave är allt på blockchain för hela samhället att se.

Öppen källa

I linje med den öppna naturen i DeFi-sektorn har Aave gjort sina utlåningsprotokoll öppen källkod. Kodning av öppen källkod är i allmänhet säkrare eftersom den genomgår intensiv kollegial granskning från samhället. Erfarna investerare föredrar open source-projekt framför privata eftersom de kan säkerställa alla aktiviteter och funktioner. På detta sätt finns det inga dolda risker eller avgifter.

Icke-depåprotokoll

Aave är en icke-vårdnadsplattform, vilket innebär att den aldrig håller din kryptovaluta direkt. Icke-vårdnadsplattformar ger mer sinnesfrid eftersom du behåller äganderätten till dina tillgångar. De har också mindre risk att bli ett mål för hackare eftersom det inte finns några plånböcker fyllda med användarnas medel att hacka.

Kontroll utan ägande

En av Aaves bästa funktioner är att protokollet tillåter en låntagare att få exponering för olika kryptovalutor utan att äga dem direkt. Med Aave kan du tjäna belöningar utan att behöva byta dina digitala favoriter. Denna strategi minskar risken för förlust.

Aave - Twitter

Aave – Twitter

Prisalternativ

Aave-användare har ett bra urval av räntesatser. Systemet erbjuder både stabila och rörliga räntor för att uppfylla dina investeringsmål. Bäst av allt, du kan växla mellan dessa avgiftsstrukturer när du vill.

Privat

Många användare är glada över att ta reda på att Aaves decentraliserade natur gör den idealisk för integritetsinriktade investerare. När du använder detta nästa generations utlåningsprotokoll är det ingen mellanman inblandad. Särskilt behöver du inte slösa tid på att fylla i längre dokumentation om Know Your Customer (KYC) eller Anti Money Laundering (AML).

Urval

Det finns ett utmärkt urval av utlåningspooler tillgängliga för Aave-användare. För närvarande stöder nätverket 17 olika tillgångar. Specifikt, Dai stablecoin (DAI), USD-mynt (USDC), True USD (TUSD), Tether (USDT), Synthetix USD (sUSD), Binance USD (BUSD), Ethereum (ETH), ETHlend (LEND), Basic Attention Token (BAT), Kyber Network (KNC), Chainlink (LINK), Decentraland (MANA), Maker (MKR), Augur (REP), Synthetix Network (SNX), Wrapped Bitcoin (wBTC) och 0x (ZRX).

Hur fungerar Aave?

Aave är ett Ethereum-baserat P2P-utlåningssystem som introducerar några nya funktioner på marknaden. För att utföra denna uppgift introducerade Aaves utvecklare en unik strategi som bygger på säkerställda lån och utlåningspooler för att ge en sömlös upplevelse.

Aave tweets

Aave tweets

För att kunna använda Aave måste långivare sätta in pengar i nätverkets likviditetspooler. Låntagare kan få tillgång till dessa medel och låna som de vill. För att låna medel från likviditetspoolen måste användarna låsa en mängd säkerheter som är större än det belopp som tas ut. Särskilt är värdet av denna säkerhet baserad på USD.

Om säkerheten faller under den nödvändiga säkerhetsgränsen placerar systemet dem automatiskt för avveckling. Andra användare kan sedan köpa dessa medel till rabatterat pris. Denna strategi säkerställer att likviditetspoolerna alltid förblir positiva.

Reserver

Aave var också ett av de första P2P-utlåningssystemen som införde reservfonder för likviditetspool. Dessa medel används för att hjälpa poolerna att bekämpa volatiliteten på marknaden. Dessutom fungerar reserverna som försäkring för långivare vars medel kommer att finnas tillgängliga när de vill ta bort dem från likviditetspoolerna.

Orakel

Intressant nog utnyttjar Aave kraften hos en annan populär kryptoplattform, Chainlink (LINK), för att bestämma realtidsvärdet av säkerheter. Chainlink är ett decentraliserat nätverk av orakel. Oracles är sensorer utanför kedjan som kan kommunicera till och från blockchain. Chainlink’s decentraliserade inställning till orakel hjälper till att säkerställa att dessa sensorer förblir korrekta.

Flash-lån

Aave förändrade spelet när de introducerade flash-lån på marknaden. Dessa open source-protokoll gör det möjligt för användare att ta upp snabba lån utan säkerhet. Dessutom måste flash-lån betalas tillbaka när nästa Ethereum-block bryts ut. Dessa snabba utlåningsprotokoll tillåter användare att utföra många uppgifter på kort tid.

I första hand används flash-lån för arbitrage-handelsmöjligheter. Du kan ta ett lån för en token och handla det på en annan plattform med tillgången listad till ett högre pris. Du kan också använda flash-lån för att refinansiera lån på andra utlåningsprotokoll eller byta säkerhet. Det tillkommer en avgift på 0,3% för denna tjänst. Speciellt blev detta protokoll en av de viktigaste komponenterna i de flesta avkastningssystem som används idag.

Ränteväxling

Användare får också möjligheten att ändra sin räntesstruktur. Du kan välja mellan stabila eller rörliga priser när som helst med Aave. Variabla räntor förändras kontinuerligt baserat på efterfrågan i likviditetspoolen. I jämförelse baseras stabila räntor på ett räntegenomsnitt för en tillgång under de senaste 30 dagarna.

Aave (AAVE)

AAVE är den ursprungliga verktygstoken för nätverket. Denna ERC-20-token kom ut på marknaden i november 2017 under ett annat namn. Speciellt har denna token överförts från när Aave var ETHLand. Värt nog är AAVE en deflaterad tillgång som noteras på dussintals börser idag, framför allt, Binance. Utvecklare har uttalat avsikter att snart göra AAVE till den primära styrningen för nätverket.

aTokens

När du sätter in Aave får du aTokens. Du kommer att få en motsvarande summa aTokens jämfört med din insättning. Dessa tokens är viktiga för nätverket eftersom de låter dig tjäna ränta på dina utlåningsaktiviteter.

aTokens

aTokens

Aaves historia

Aave gick in på marknaden 2017. Plattformen var det första DeFi-utlåningsprotokollet och gick under ett helt annat namn, ETHlend. Företagets grundare, Stani Kulechov, var mycket noga med att ta bort tekniska hinder så att vem som helst kunde använda detta avancerade nätverk. Speciellt Aave säkrade över 16 miljoner dollar under sin massförsäljning.

Hur man köper Aave (AAVE)

Det är enkelt att få tag på AAVE idag. Du kan alltid få den här token direkt från nätverket. Många ansedda börser stöder denna token. Binance, världens största kryptovalutautbyte när det gäller marknadsvärde, erbjuder sina användare AAVE.

Du kan köpa AAVE på Binance eller Kraken.

Investera i Aave (AAVE) - Allt du behöver veta Investera i Aave (AAVE) - Allt du behöver veta Investera i Aave (AAVE) - Allt du behöver veta
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Betyg på Securities.io bestäms av vårt redaktionsteam. Poängformeln för mäklare för digitala tillgångar (kryptovaluta) tar hänsyn till dussintals faktorer, inklusive kontoavgifter och miniminivåer, handelsplattformar, kundsupport, tillsynsorgan och investeringsalternativ.

★★★★★ ★★★★★ Kraken Recension

Betyg på Securities.io bestäms av vårt redaktionsteam. Poängformeln för mäklare för digitala tillgångar (kryptovaluta) tar hänsyn till dussintals faktorer, inklusive kontoavgifter och miniminivåer, handelsplattformar, kundsupport, tillsynsorgan och investeringsalternativ.

★★★★★ ★★★★★ Poloniex-recension

Betyg på Securities.io bestäms av vårt redaktionsteam. Poängformeln för mäklare för digitala tillgångar (kryptovaluta) tar hänsyn till dussintals faktorer, inklusive kontoavgifter och miniminivåer, handelsplattformar, kundsupport, tillsynsorgan och investeringsalternativ.

Bäst för

Avancerade handlare

Bäst för

USA-handlare

Bäst för

Enkel användning

Handelsavgifter

0,10%

Handelsavgifter

0,16%

Handelsavgifter

0,125%

Kampanjer

10% återbetalning

Rabattkod: EE59L0QP

Kampanjer

Ingen

Kampanjer

Ingen

Hur Aave ska förvaras

Att lagra AAVE är lika enkelt. Du kan hålla denna token i valfri ERC-20-kompatibel plånbok som MyEtherWallet (MEW) och MyCrypto. Allvarliga investerare kommer med glädje att få veta att det också finns några alternativ för hårdvaruplånbok. De Ledger Nano S eller Ledger Nano X båda stöder denna DeFi-token.

Aae – En banbrytande kraft på marknaden

Aave har visat sig vara en drivande kraft för innovation inom kryptosektorn. Detta nätverk var långt före DeFi-kurvan. Som sådan är det nu en av de största aktörerna i branschen. Användare har en förenklad och säker DeFi-upplevelse när de använder Aave. Av dessa skäl kan du förvänta dig att fortsätta att höra mycket mer från det här intelligenta nätverket under de kommande veckorna.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me