Att ha ett bra kreditbetyg är mycket viktigt. Det kan påverka din förmåga att få ett jobb, en lägenhet, ha verktyg på i ditt namn, få ett kreditkort, köpa en bil eller ett hem och många andra saker som människor gör varje dag. Men en dålig kreditvärdighet behöver inte bestå. Så om du har gjort saker tidigare som resulterade i att du hade en dålig kreditvärdighet, finns det ett antal steg du kan vidta just nu för att förbättra och återställa din kredit.

Bra kredit är viktigare än någonsin

Att ha ett bra kreditbetyg är viktigare än någonsin. Du kanske inte ens vet vilka personer och organisationer som bygger sina beslut på om de ska göra affärer med dig baserat på din kreditpoäng och ditt kreditbetyg. Det är därför om ditt kreditbetyg är dåligt är det viktigt att du gör allt du kan för att förbättra det. Kreditreparation och återställning tar lite tid, så ju tidigare du börjar processen desto snabbare och lättare blir det att börja njuta av resultaten. Här är några mycket hjälpsamma och viktiga kreditåterställningsstrategier och tjänster som är tillgängliga för dig.

1. Har borttagna fel från dina kreditrapporter

Det enklaste och snabbaste sättet att förbättra ditt kreditbetyg är att få kopior av dina kreditrapporter från kreditrapporteringsföretagen, Experian, Equifax och TransUnion, gå igenom dem noggrant och ta bort eventuella fel du hittar. US Fair Credit Reporting Act anger att en persons kreditrapport endast ska innehålla information som är aktuell och korrekt. Du har rätt att låta kreditrapporteringsföretagen ta bort all felaktig information från din kreditfil. Du kan begära att felen tas bort av varje kreditbyrå online med hjälp av formulär som finns tillgängliga på deras webbplatser.

Varje år kan du få gratis kopior av dina kreditrapporter. Granska dem. Om det finns bevis för bedräglig aktivitet eller gammal information som borde ha tagits bort kan du kontakta kreditupplysningsföretagen och begära att informationen tas bort. Det tar ungefär 30 dagar för dem att undersöka och ta bort de fel du bestrider. Du straffas inte för negativ historik i samband med felen. Att ta bort dem förbättrar din kreditpoäng.

2. Gör dina betalningar i tid

Ett annat sätt att återställa och förbättra ditt kreditbetyg är att betala alla dina räkningar och skulder i tid. Betalningshistorik är den viktigaste faktorn som påverkar din kreditpoäng. Upprepade gånger att betala dina räkningar sent eller sakna skuldbetalningar är det snabbaste och vanligaste sättet att skada din kreditpoäng och ses som en dålig kreditrisk. När du betalar dina räkningar före eller efter förfallodagen ökar kreditvärdigheten gradvis.

Din kreditpoäng kan ligga mellan 300 och 850 på kreditpoängmodellerna VantageScores och FICO Scores. Ju högre poäng desto bättre.

Om du menar allvar med att förbättra ditt kreditbetyg är det alltid viktigt att göra betalningar i tid. Gör det, om några månader kommer ditt kreditbetyg att börja förbättras stadigt.

3. Minska ditt kreditutnyttjande

När du försöker förbättra ditt kreditbetyg hjälper det till att minska din kreditanvändningsgrad. Det är hur mycket du kan låna jämfört med hur mycket du är skyldig. Det är näst bara betalningshistoriken när du beräknar din kreditpoäng. För att förbättra ditt kreditbetyg, håll ditt kreditutnyttjande så lågt som möjligt. Acceptera eller använd inte alla kreditkort eller butikskrediter som du erbjuds om du vill förbättra din kreditvärdighet.

Att inte ha någon kreditkortsskuld hjälper dig att öka din kreditvärdighet. Om du inte kan göra det, håll saldot mindre än 30% av den totala kreditgränsen du har.

4. Betala ner höga saldon

För att förbättra din kreditvärdighet, betala ner din skuld för att minska eventuella höga saldon. Målet är att hålla 70% eller mer av någon kredit som du har öppen. Det finns flera kreativa metoder för att sänka maximerade kreditrader, kreditkortskonton och din kreditanvändningsgrad om du inte har mycket kontanter. De inkluderar att få en ny kredit och alltid betala hela saldot och be dina kreditkortsföretag att höja dina kreditgränser. Detta kan omedelbart förbättra din kreditanvändningsgrad.

5. Bli en auktoriserad användare

Att övertyga en generös, förtroendefull familjemedlem eller vän med stor kredit för att göra dig till en auktoriserad användare på ett av deras välskötta kreditkonton de använder ofta, som inte har någon överförd skuld och en perfekt betalningshistorik kan omedelbart förbättra din kreditbetyg. Även om du aldrig använder det nya kreditkortet som utfärdats från kontot listas det i din kreditrapport och hos den ursprungliga kontoägaren. En nackdel är om den primära kortinnehavaren maximerar sin kreditgräns eller börjar sakna betalningar. Detta kommer att skada ditt kreditbetyg.

Att vara en auktoriserad användare av ett kreditkonto med en utmärkt betalningspost ger dig

mer konsumtion och förbättrar din kreditvärdighet. Men du kommer bara att kunna

har begränsad användning av det kreditkonto som den primära kortinnehavaren godkänner.

6. Registrera dig för att få Experian Boost

Experian, ett toppredovisningsbyrå, låter dig registrera dig i ett nytt program där du kan

lägg till betalningar av mobiltelefoner och räkningar i din kreditrapport. Detta nya program kallas Experian Boost. Registrera dig för det och alla betalningar som görs på dina vanliga utgifter ingår när din FICO-poäng beräknas. Cirka 75% av konsumenterna som har en kreditpoäng som är lägre än 680 såg att det förbättrades när de använde Experian Boost. Anmälan till Experian Boost-programmet är gratis. Användarna måste emellertid verifiera att de har en positiv betalningshistorik med ett länkat bankkonto.

Den genomsnittliga personen som använder Experian Boost-programmet har sett sina FICO-poäng öka

14 poäng. Detta kan bara vara den boost du behöver för att flytta din kreditpoäng till en bättre

kategori.

7. Använd endast kreditåterställningsföretag med höga betyg

Om din kreditrapport innehåller fel och du inte känner dig bekväm att bestrida dem med kreditrapporteringsföretagen, få professionell hjälp. Kontakta ett kreditreparationsföretag med rykte om att vara pålitligt och effektivt med högt kvalificerad, välutbildad, erfaren personal. De kommer att göra det arbete som krävs för att bestrida felaktig information som finns i din kreditrapport. Allt du behöver göra är att identifiera vilken information i din kreditrapport som är felaktig. Högt rankade företag som Kredit Saint och Lexington Law specialiserat sig på hantering av konsumentkreditfrågor.

Topprankade kreditreparationsföretag

Kreditproffsen rankas som nummer ett och litar på mer än 100 000 kunder. De erbjuder artificiell intelligensdriven kreditreparation och har A + -betyg med BBB. De erbjuder lätta att läsa kreditrapporter och personlig insikt om poäng samt verktyg & tips som hjälper dig att förstå din poäng och ta nästa steg. Bäst av allt kreditövervakning ingår på Ingen extra kostnad vilket kan hjälpa dig att upptäcka potentiell identitetsstöld.

Kredit Saint rankas som nummer två för utmanande felaktiga kredituppgifter. De kommer att gå igenom din kreditrapport i detalj, identifiera specifika poster som du inte håller med och skadar ditt kreditbetyg, ta bort dem och visa dig flera effektiva tekniker för att förbättra din kreditrapport och poäng.

Lexington Law har gett fler resultat än någon annan kreditreparationsbyrå. Sedan 2004 har de hjälpt över 500 000 kunder att reparera sina krediter. På bara 2020 tog de bort mer än 9 miljoner negativa poster från människors kreditrapporter.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me