Stellar Lumens är en distribuerad betalningsinfrastruktur som har en öppen källkod. Plattformen gick in på marknaden med målet att underlätta en mer strömlinjeformad strategi för internationella penningöverföringar som remitteringsbetalningar. Idag är Stellar-ekosystemet känt för sina prisvärda, snabba och pålitliga överföringsfunktioner. Specifikt underlättar plattformen friktionslösa gränsöverskridande transaktioner. För att lära dig mer besök vår Investing in Stellar Lumens-guide.

Vi listar de fem bästa mäklarna som erbjuder möjligheten att köpa Stellar Lumens (XLM) med ett kreditkort eller betalkort.

Binance

Binance är ett av de största och mest kända kryptovalutabörserna i världen. Fördelarna med att köpa Stellar Lumens (XLM) här är att du drar nytta av lägre valutakostnader än konkurrerande börser, och den ökade likviditeten gör att du kan köpa och sälja snabbt för att dra nytta av marknadsnyheter.

Läs vår Binance Review eller besök Binance.

Använd rabattkod: EE59L0QP för 10% återbetalning av alla handelsavgifter.

Paybis

Paybis driva en mycket pålitlig Bitcoin- och kryptovalutaköpsplattform där du kan köpa Stellar Lumens (XLM) och en rad andra kryptor med inget annat än ditt kredit- eller bankkort. De har funnits sedan 2014 och har hjälpt hundratusentals människor att göra Bitcoin-köp.

Om du bara vill köpa XLM och hålla kvar är det här ett av de enklaste sätten att köpa XLM med kreditkort eller bankkort.

Läs vår Paybis-recension eller besök Paybis.

Kriptomat

Kriptomat är en EU-baserad kryptovalutaväxling och plånbokstjänst som har varit i drift sedan 2018. De har sitt huvudkontor i Estland, som är en pålitlig europeisk eldstad för liknande företag. Efter att ha grundats av tekniskt kunniga Srdjan Mahmutovich, arbetar de nu i mer än 80 länder över hela världen och betjänar användare runt om i världen. Kriptomat är ett utmärkt alternativ för europeiska & Asiatiska investerare som helt enkelt vill köpa och sälja Stellar Lumens (XLM) på lång sikt. Inga USA-kunder.

Läs vår Kriptomat Review eller besök Kriptomat.

Kraken

Kraken är ett av de långvariga namnen när det gäller kryptovalutabörser som är verksamma i branschen.

Från ödmjuk början har de nu blivit ett av de mest kända namnen i rymden som erbjuder ett omfattande urval av tillgångar att handla inklusive Stellar Lumens (XLM).

Handelskostnaderna är konkurrenskraftiga med andra börser och de har fortsatt att utvecklas nu och erbjuder både termins- och marginalhandel.

Läs vår Kraken recension eller besök Kraken.

Coinberry

Coinberry gör det enkelt att köpa Stellar Lumens (XLM) i Kanada utan krångel och köp eller sälj tillgången snabbt via deras lättanvända plattform. De har funnits sedan 2017 och har ett antal mycket pålitliga partnerskap som skapar dem med ett gott rykte för kryptovaluta. De är också registrerade hos FINTRAC som ett Money Services-företag, så mycket pålitliga ur den synvinkeln. Inga USA-kunder.

Besök Coinberry.

Hur man köper Stellar Lumens (XLM) Hur man köper Stellar Lumens (XLM) Hur man köper Stellar Lumens (XLM)
★★★★★ ★★★★★ Binance Review

Betyg på Securities.io bestäms av vårt redaktionsteam. Poängformeln för mäklare för digitala tillgångar (kryptovaluta) tar hänsyn till dussintals faktorer, inklusive kontoavgifter och miniminivåer, handelsplattformar, kundsupport, tillsynsorgan och investeringsalternativ.

★★★★★ ★★★★★ Paybis-recension

Betyg på Securities.io bestäms av vårt redaktionsteam. Poängformeln för mäklare för digitala tillgångar (kryptovaluta) tar hänsyn till dussintals faktorer, inklusive kontoavgifter och miniminivåer, handelsplattformar, kundsupport, tillsynsorgan och investeringsalternativ.

★★★★★ ★★★★★ Kriptomat Recension

Betyg på Securities.io bestäms av vårt redaktionsteam. Poängformeln för mäklare för digitala tillgångar (kryptovaluta) tar hänsyn till dussintals faktorer, inklusive kontoavgifter och miniminivåer, handelsplattformar, kundsupport, tillsynsorgan och investeringsalternativ.

Bäst för

Avancerade användare

Bäst för

Omedelbart köp

Bäst för

Europeiska handlare

Kontominimum

Ingen

Kontominimum

$ 50

Kontominimum

35 €

Kampanjer

10% återbetalning

Rabattkod: EE59L0QP

Kampanjer

Ingen

Kampanjer

Ingen

Vad är Stellar Lumens (XLM)?

Stellar är ett open-source, blockchain-baserat nätverk. Övervakning av Stellar-nätverket utförs av en ideell organisation, känd som Stellar.org.

Stellar-nätverket drivs av dess ursprungliga token, ‘XLM’ – vanligtvis kallad ‘Lumens’.

Vad gör den?

Genom sin strukturering kan Stellar underlätta billiga och snabba överföringar av värde. Mycket av utvecklingen kring Stellar är inriktad på överföringsindustrin och gränsöverskridande transaktioner. En av fördelarna med användning av Stellar-nätverket är integrerade tillgångskonverteringar. Detta innebär att nätverket stöder en uppsjö av valutor och kan sömlöst konvertera mellan dem.

Hur fungerar det?

Stellar använder sig av ett proof-of-stake-protokoll. Detta innebär att transaktionsvalideringar sker genom att XLM-innehavare “sätter” sina tokens. Detta innebär helt enkelt att innehavaren lagrar sin tillgång i en digital plånbok som stöds. Denna process är betydligt mer energieffektiv än proof-of-work-modeller och växer i popularitet.

Jämfört med de flesta nätverk använder Stellar sin ursprungliga token på ett unikt sätt. Medan XLM-tokens kan användas för att slutföra transaktioner var deras ursprungliga syfte att ge ”friktion” till nätverket. Denna friktion uppnås genom att införa blygsamma transaktionsavgifter (betalas i XLM) och lägsta plånboksinnehav. Syftet med detta är att minska / eliminera skräppost från att införas i nätverket, vilket täpper till datablock.

Projicerad utveckling?

Det finns olika utvecklingar och uppgraderingar som förväntas ses på Stellar-nätverket under de kommande åren. Följande är några av de största i horisonten.

  • Öka robusthet och stabilitet
  • Etablera Stellar på en världsscene
  • Utveckla och förbättra användningsfall
  • Gränsöverskridande transaktioner
  • Säkerställa tillgångar

Underliggande ideologi?

Även om jämförelser alltid kommer att finnas mellan Ripple och Stellar, är det uppenbart att de vägledande faktorerna för utveckling skiljer sig mellan varandra. Framför allt Stellar byggdes med tanke på ekonomisk integration. Genom att effektivisera gränsöverskridande transaktioner kan en ny delmängd nu få tillgång till nya ekonomiska möjligheter. Att understryka idén om ekonomisk inkludering är att SDF drivs som en ideell organisation.

Godkännande och kontroverser?

För projekt av sitt slag har Stellar lyckats skapa högre acceptansnivåer än de flesta. Följande är bara några av de företag som har samarbetat med och använder Stellar i någon form eller form.

  • IBM
  • Säkerhet
  • Franklin Templeton
  • Wirex

Utöver samarbetet med dessa företag är Stellar en av de vanligaste tillgångarna på kryptovalutabörser och är lättillgänglig för många.

För det mesta har Stellar undvikit någon verklig kontrovers. Det finns dock de som inte håller med den svängning som Stellar Development Foundation (SDF) har över nätverket – på grund av att SDF kontrollerar 30M av 50M XLM som finns.

Bortsett från detta ser många Stellar på samma sätt som Ripple. Mycket av detta härrör från det faktum att grundaren av Stellar, Jed McCaleb, också var en av grundarna av Ripple. På grund av skillnader i nätverksstrukturering och åtgärder från SDF har Stellar lyckats undvika mycket av samma kritik av Ripple, eftersom de flesta inte ser det som troligt att det är en säkerhet.

Förordning?

Hittills har inga officiella uttalanden gjorts av tillsynsmyndigheter om statusen för XLM.

Utanför kommentarer från tillsynsmyndigheter har en oberoende grupp som kallas ”Crypto Ratings Council (CRC)” lämnat sina synpunkter. Baserat på sin bedömning av Stellar-nätverket, med hjälp av bedömningsverktyg som liknar de som skulle användas av tillsynsmyndigheter, har CRC gett det en poäng på 3,75 av 5. Detta indikerar att projektet verkligen delar olika egenskaper med det av en säkerhet. För jämförelse skull gav CRC liknande poäng till rivaliserande projekt, som Tezos (3,75 / 5) och Ripple (4/5).

Som med alla investeringar eller tillgångar, var alltid försiktig med tillgångar omgivna av okända. Även om det finns olika argument som pekar mot att Stellar inte är en säkerhet, finns det alltid chansen att tillsynsmyndigheter som SEC kommer att ha ett annorlunda perspektiv.

Vem skapade den?

Stellar lanserades första gången 2015 av Jed McCaleb. Denna strävan var dock inte den första strejken för blockchain av McCaleb, eftersom han också är medgrundare av Ripple och den ökända Mt. Gox utbyte.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me