Myles Milston, är VD & Grundare av Globacap, en helhetslösning för kapitalanskaffning, tillgångsadministration och förvaring av digitala värdepapper.

Du var tidigare CTO för Colossus satsningar, som är en framgångsrik sportspelverksamhet som är verksam i Storbritannien. Har du ursprungligen introducerats för bitcoin och krypto i den här rollen?

Colossus använder inte bitcoin eller krypto i sin verksamhet, men jag såg bitcoin få grepp i den bredare spelindustrin, och jag började utforska blockchain mer efter att ha sett detta. Före Colossus köpte jag dock nästan en last bitcoin när det var $ 300, tyvärr förstod jag inte tillräckligt med blockchain just nu och bestämde mig emot det i sista minuten. Jag är säker på att alla har sin ‘nästan köpta bitcoin’-berättelse!

Vad fick dig att flytta från CTO för en framgångsrik sportspelverksamhet till grundandet av Globacap?

Före Colossus var min bakgrund kapitalmarknader: att börja som programmerare i en bank, sedan kvantitativ analysanalys, derivatstrukturering och försäljning och senare algoritmisk handel med råvaror. Så när alla som gjorde en ICO 2017 försökte undvika att deras symbol kallades ekonomisk säkerhet, fick det mig att tänka på att strukturera en verklig ekonomisk säkerhet som en symbol..

Fördelarna var uppenbara: (i) omedelbar överföring av privata tillgångar och (ii) enkel administration (t.ex. företagsåtgärder, aktiesplit, återköp osv.). Det var så övertygande att jag var tvungen att starta Globacap. Grundaren av Colossus var en av våra första investerare.

Kan du dela med oss ​​vad Globacap gör exakt?

Vi är en automatiserad kapitalmarknadsplattform. Regleras av FCA med pass över hela Europa.

Vår automatiska plattform gör:

(1) Värdepappersemission – all administration under en kapitalanskaffning, inklusive strukturering, godkännande och distribution av erbjudandehandlingar samtidigt som regelöverensstämmelse säkerställs i 41 länder (och räkning) och utfärdande av tokeniserade skuld- eller aktiesäkerheter till investerare.

(2) Värdepappersadministration – enkel, ett-klicks hantering av cap-table, inklusive alla företagsåtgärder (aktiesplit, återköp osv.), Omstrukturering, proxy-omröstning och utbetalning av utdelningar (utdelning eller kuponger). Skillnaden mellan oss och andra plattformshanteringsplattformar är blockchain. När en överlåtelse av ägande äger rum återspeglas den i tak-tabellen i realtid och skar bort ett administrationslager som de icke-blockchain-plattformarna inte kan fly från.

(3) Digital vårdnad – vi är en auktoriserad depå för blockchain-värdepapper och kontanter.

Vi är också det enda bolaget hittills som har skapat tokeniserat kapital som ett direkt aktieinnehav utan att använda en förvaltarstruktur. I andra aktieteckningar globalt var en förvaltare skyldig att agera som den juridiska ägaren av de underliggande aktierna. Vi skapade dock en struktur som fungerar kring detta inom de befintliga regleringsgränserna, vilket gör att tokeninnehavaren också kan vara den lagliga innehavaren av de underliggande aktierna.

I juni 2019 lämnade Globacap framgångsrikt FCA: s regler Sandbox-kohort 4, bli Storbritanniens första helt reglerade plattform för erbjudande och administration av digital säkerhet. Kan du dela med oss ​​av upplevelsen av att vara i Cohort4?

Fantastisk upplevelse. FCA var framgångsrikt banbrytande i sandlådekonceptet bland tillsynsmyndigheter globalt, vi känner till flera andra tillsynsmyndigheter som nu försöker kopiera FCA: s framgång. Vi hade tilldelat oss en ärende på dag ett, han var tillgänglig under hela processen när som helst och var alltid oerhört hjälpsam och svarade till och med på mejl i helgen (vilken regeringsorganisation gör det?). Sandboxen gav oss möjlighet att testa vår nya teknik och processer i en kontrollerad regleringsmiljö, vilket i slutändan ledde till att vi fick fullständigt tillstånd inom en snabbare tidsram än vad som kunde ha varit möjligt utan Sandbox.

För två månader sedan tillkännagav Globacap ett strategiskt partnerskap med Archax som erbjuder handel på sekundärmarknaden. Kan du utarbeta fördelarna med detta partnerskap?

Globacap fokuserar på privata investeringar. En del av dessa värdepappersemittenter kan emellertid söka full offentlig sekundärhandel, och om de gör det är Archax redo att notera och underlätta handel med dessa värdepapper. De har stort institutionellt stöd och kärnteknik som tillhandahålls av Aquis, som är en ledande europeisk aktiebörs och leverantör av matchande motorteknik. Vi är en partner för att använda Archax som noterings- och handelsplats.

Globacap erkändes nyligen som Storbritanniens mest störande företag i Storbritannien Disruption50 index, som lyfter fram Storbritanniens mest störande teknikföretag. Överraskade denna prestation dig? Har det hjälpt till att få in fler kunder?

Det förvånade mig eftersom vi inte hade hört talas om Disruption50-indexet innan vi nominerades! Vi är glada och ödmjuka över att få inkluderas i detta index, bland andra mycket störande teknikföretag. Vi tror att vi stör den traditionella värdepappersmarknaden och vi kommer i allt högre grad att göra det när vi fortsätter att skala vår verksamhet. Erkännandet skickade verkligen ytterligare kunder i vår riktning.

Investerare kan för närvarande investera i tokeniserade privata tillgångar från hela världen på din plattform. Accepterar du USA-investerare? Finns det några begränsningar för internationella investeringar?

Vi accepterar amerikanska ackrediterade investerare, beroende på det specifika erbjudandet. Runt om i världen har varje land sin egen unika uppsättning regler för ekonomisk marknadsföring. Även inom EU är det små skillnader mellan några av medlemsländerna. Vår plattform effektiviserar detta för en emittent – automatiskt visar eller döljer vissa investeringsmöjligheter för specifika investerare beroende på deras plats och typ, vilket säkerställer att lokala regler alltid följs.

Globap samlar in 3 miljoner pund. Kan du berätta mer om denna höjning och vad medlen kommer att användas till?

Vi är för närvarande i slutet av en finansieringsrunda. En stor del av medlen från denna runda kommer att användas för marknadsföring och skalning av plattformen. Hittills har vi inte gjort omfattande marknadsföring, utan vi har fokuserat på att bygga ut produkten och få myndighetsbehörighet. Efter att ha gjort det och efter att ha genomfört flera transaktioner på liveplattformen börjar vi nu marknadsföra plattformen och skalan.

Var ser du Globacap placeras om fem år?

Vi fokuserar på privata tillgångar inom segmentet små och medelstora företag. Med andra ord: för stor-för-crowdfunding till noterade på ett litet / medelstort börs som LSE AIM-marknaden. Vi tror att marknaden är för dyr och underbetjänad för den demografiska. Vår teknik ger företag en bättre upplevelse, en enklare process, fullständig regelefterlevnad, lägre kostnader och gör det möjligt för den större delen av det intervallet att hålla sig privata längre – vilket ger investerare tillgång till sekundärmarknadens likviditet samtidigt som de undviker de allmänna omkostnaderna för att bli en offentlig enhet.

Finns det något annat som du vill dela med oss ​​av vår publik??

Detta är en spännande fas i värdepappersindustrins utveckling. Det är nu möjligt för privata tillgångar att handla mer fritt, att papper verkligen försvinner i värdepappersadministrationen och att miljarder dollar i privata tillgångar kan värdepapperiseras kostnadseffektivt – vilket möjligen låser upp en ny våg av ekonomisk tillväxt.

För att lära dig mer besök vår Globacap-företagsinformation eller besök Globacap hemsida.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me