Arnoldas Nauseda är VD för Smartlands en crowdfunding-plattform som symboliserar verkliga tillgångar. Innan han började på Smartlands tillbringade han fyra år som heltidsentreprenör och utvecklade företag inom teknik, fintech och robotik.

Antoine: Hur blev du personligen involverad i blockchain och kryptovaluta?

Arnoldas: Nåväl, vi måste erkänna att det att engagera sig i blockchain inte nödvändigtvis betyder att du är inblandad i kryptovalutor och jag själv är ett starkt vittnesbörd om det, men att förstå ICO som ett sätt för crowdfunding var steg ett för mig.

Jag är utbildad i ekonomi och affärsutveckling och har under en tid varit entreprenör. Jag har en kandidatexamen i ekonomi, MBA i finans och International Executive, och jag har gjort några framsteg med att grunda företag inom fintech-, riskkapital- och robotindustrin. Under de senaste åren har jag gjort många projekt, haft högsta ledande befattningar i fintech-företag, gjort min del av konsulttjänster och var naturligtvis starkt engagerad i fastigheter.

Poängen är att även om jag var lite sen i spelet, men till 2017 en chef av min storlek och erfarenhet måste ha hört talas om blockchain, det var oundvikligt. Vid den tiden kände jag att byggandet av ett företag på DLT inte bara var ett tydligt tecken på ”progressivitet” som affärsperson, utan det var också ett verkligt oförfalskat äventyr när jag kände mig återfödd varje dag som jag vaknade upp för jobbet. Det var jättebra, är det fortfarande!

Antoine: Vad fick dig att välja ombord som VD för Smartlands?

Arnoldas: Jag ägnade ett år åt att studera DLT, vad det kunde göra för mitt område, läste otaliga sidor och besökte värdar för blockchain-konferenser, sammankomster, möten. Vid ett sådant evenemang introducerades jag för en av grundarna av Smartlands, och vi slog genast ut det. Vi insåg båda att kryptovalutor som ett av många DLT-derivat är ett fascinerande användningsfall och ett utmärkt verktyg för att omvandla finansiella marknader, men det verkliga värdet av blockchain ligger i att ge tillförlitlig tillgång. De oföränderliga ägarrättigheterna inbäddade i smarta kontrakt … Du behöver inte vara specialist för att föreställa dig vad den skulle kunna göra i en värld där rätten att ansöka om ägande var anledningen till krig i tusentals år. Smartlands och jag var på samma sida: att tilldela en digital tillgång till en tillgång och ge ägaren möjlighet att använda den kod som de ansåg var framtidens våg, och vi ville avslöja den framtiden för människor.

Antoine: Smartlands är en crowdfunding-plattform som fokuserar på tokenisering av verkliga tillgångar, vad kommer några av dessa tillgångstyper att vara?

Arnoldas: Bokstavligen allt. Så länge en tillgång har en dokumenterad rättmätig ägare kan den förvandlas till en säkerhetstoken med Smrtlands egen teknik. Med det kommer likviditet – den heliga gralen av tillgångstokenisering. Naturligtvis är den typ av flexibilitet i att hålla, handla eller avsluta investeringar som vi kan erbjuda något som någon tillgångsägare eller investerare är ute efter.

Antoine: Det första projektet på din plattform är specialbyggt studentboende i Nottingham, Storbritannien. Kan du berätta lite om det?

Arnoldas: Vi har valt den här typen av tillgångar efter noggrant övervägande och med hjälp av vår gemenskap. Specialbyggt studentkomplex i Nottingham, Storbritannien är ett perfekt startanvändningsfall för en tokeniseringsplattform som Smartlands: det är en handsfree-investering med den beräknade avkastningen på 15,72% på årsbasis, intäkterna kommer från hyra och fastighetsuppskattning. Andelen är 30% och vi siktar på ett finansieringsmål på 1 miljon pund.

Sammantaget är studentbostäder i Storbritannien en kommande tillgångsklass. Storbritannien är fortfarande ett av topp globala destinationer för dem som söker kvalitetssäljbar utbildning, vilket innebär att intäktsströmmen från studenter som betalar hyra inte håller på att torka ut. Om du vill dra nytta av den nuvarande svagheten i pund, är billig fastighet i det brittiska hjärtlandet där du vill parkera ditt kapital just nu.

Antoine: Hur många fler projekt ska vi förvänta oss 2019? Är du fri att diskutera något av dessa?

Arnoldas: Jag kan inte ge dig detaljerna just nu, men jag kommer att säga att vi tittar på en pipeline med ytterligare sex projekt för tillgångs-tokenisering för att gå igång före årets slut och den portfölj vi förbereder är mycket diversifierad. Vi tittar på jordbrukstillgångar, olika typer av fastigheter, private equity. Som jag sa tidigare är den väsentliga fördelen med vår egen teknik obegränsad tillgång: tillgångsägare och förvaltare som vill ha crowdfund-kapital får tillgång till investerare, i sin tur ges investerare möjlighet till det vi kallar ”fraktionerat ägande”. Med det lägsta i branschgränsen för investeringar ger vi vanliga människor möjlighet att verifieras som ackrediterade investerare på Smartlands-plattformen och genom användning av säkerhetstecken utfärdade på Smartlands äger en andel av en fastighet i Storbritannien.

Antoine: Hur väljer du vilka projekt som ska listas på din plattform??

Arnoldas: Vi lägger mycket eftertanke och noggrann analys i processen att välja rätt tillgångar för våra investerare. Det är faktiskt en annan stor fördel med Smartlands: vi har ett forskargrupp som formulerar investeringsdokument för våra kunder så att omfattningen och omfattningen av ett projekt avslöjas för en investerare i de tidigaste faserna av deltagande. Som ett resultat är processen så okomplicerad som den kan vara på en reglerad investeringsgruppsfinansieringsplattform som är registrerad hos British Financial Conduct Authority, FCA.

Antoine: Smartlands lanserade nyligen en Stjärndriven plånbok, vad är fördelen med detta för investerare?

Arnoldas: I grund och botten är det en multisig-plånbok som huvudsakligen är utformad på Stellars SEP8-protokoll men med tillägg av några coola proprietära funktioner som AI-driven compliance-motor, kontoåterställning / mappning och andra. Smartlands plånbok fungerar inom det kompatibla segmentet av Stellar-nätverket, vilket för en investerare innebär att alla transaktioner med säkerhetstoken såväl som XLM och vår inhemska token SLT försörjs noggrant för att förhindra risker i samband med olagliga aktiviteter.

Antoine: Var ser du att Smartlands placeras om 5 år?

Arnoldas: Vid Consensus 2019-evenemanget i New York presenterade vi vår ”Unicorn Vision”- strategin för ett konsumentcentrerat tillvägagångssätt som förutser vår omvandling från en plattform för emission av säkerhetstoken till ett globalt investeringsekosystem med fokus på de mest lukrativa aktietyperna och tillgångsklasserna. Visionen handlar om att låsa upp likviditet för olika typer av för närvarande illikvida tillgångar och naturligtvis att gå helt mobil. I grund och botten är Smartlands på väg att bli en operation med ett klick med ett inbyggt utbyte där investerare kommer att kunna spåra erbjudanden och hantera portföljer direkt från sina mobila enheter med flera fiatvalutor och kryptovalutor.

Vi kommer att utfärda Smartlands Card med den verkligt unika funktionaliteten hos ett betalningssystem med flera plånböcker. All förmögenhet du skapar med plattformen kommer att lagras på ditt konto – digitala tillgångar, fiatvalutor och krypto. Kortet kommer att användas precis som Visa eller Mastercard så att våra kunder kan delta i IBAN- och SEPA-överföringar samt för värdelagring.

För att lära dig mer besök Smartlands eller lär dig det senaste Smartlands-projektet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me