Grundades 2017, Aeternitet är en ny, skalbar, kryptovalutaplattform som syftar till att förbättra kryptovalutor i allmänhet genom att lösa några av de allvarligaste problemen: skalbarhet och säkerhet.

Att eliminera ineffektivitet i kryptomarknaden, öka skalbarheten för smarta kontakter och dapps, skärpa och flytta kontraktskörning utanför kedjan är bara några av de saker som gör att Aeternity sticker ut från mängden.

Skalning av smarta kontakter – Hur Aeternity löser problemet

En av de största utmaningarna för blockchain-antagande är skalningen av smarta kontrakt. Som sagt kan skalbarhet hanteras på tre sätt: genom att öka genomströmningen med en annan konsensusmekanism, genom att öka genomströmningen med skärning eller genom att flytta smarta kontrakt utanför kedjan, ett område där Aeternity för närvarande förnyar.

Det första tillvägagångssättet, att öka genomströmningen med en annan konsensusmekanism, syftar till att öka antalet transaktioner per sekund som blockchain kan hantera; denna metod har dock sina gränser.

Att öka genomströmningen med skärning är en teknik som innebär att separera både transaktioner och smarta förfrågningar i skärvor (grupper av noder). Den här metoden är fortfarande inte perfekt eftersom den endast resulterar i en partiell transaktionsverifiering av endast ett fåtal noder.

Den tredje och sista lösningen för skalning av smarta kontrakt är att flytta deras exekvering utanför kedjan, vilket också är Aetterns huvudmål.

Statliga kanaler – ett av plattformens viktigaste genombrott

Statliga kanaler kan betraktas som kommunikationslinjer som gör det möjligt att utföra smarta kontrakt utanför kedjan. Detta innebär att de statliga kanalavtalen kan fungera med större integritet och med ökad effektivitet.

Bedömning och meningsskiljaktigheter

Det är först när de avtalsslutande parterna står stilla eller om en oenighet verkar som den smarta kontraktskoden verkställs av blockchain. Tack vare denna metod förblir kontraktet privat och blockchain kan lösa poängen genom att fungera som ett privat administrativt system för smarta kontrakt.

På grund av det faktum att endast den slutliga avvecklingen behöver bearbetas via kedjan leder detta till en ökning av genomströmningsnivåerna.

Bygga funktionella smarta kontrakt

Med framtida planer för att bygga JS-bibliotek och JSON API: er för webbutvecklingsändamål tillåter Aeternity för närvarande utvecklare att skapa och köra smarta kontrakt på Chalang-språket. Aeternity kommer inte med stöd för statlig programmering, vilket innebär att de avtalsslutande parterna är ansvariga för att bibehålla programmets tillstånd.

Plattformens geniala Proof of Work och Proof of Stake-system

Som tidigare nämnts erbjuder Aeternity också ett unikt styrningssystem, där konsensus uppnås via ett hybrid ProW-of-Work-system (PoW) och en Proof-of-Stake (PoS) -algoritm. Detta hybrid PoW-system uppmuntrar skapandet av bättre DRAM-processorer, men det banar också väg för en oöverträffad decentralisering genom att låta smartphones gräva.

När det gäller Proof-of-Stake-systemet (PoS) används det för att delegera omröstning genom att väga beslutet om hur mycket tokens kontot innehar. Enkelt uttryckt betyder det att gruvarbetare kan rösta och värdeägare kan satsa för att fatta beslut tillsammans.

Innovation och decentralisering av orakel

Sist men inte minst har vi Oracle som ansluter verklig data med smarta kontrakt som i princip ger tillgång till data utanför blockchain. Med den här funktionen kan användare ställa frågor och sedan få olika svar. Några verkliga exempel för detta kan inkludera att kontrollera priset för någon kryptovaluta, guldpriset eller vädret i någon del av världen.

Denna funktion ensam är säker på att göra Aeternity till en av de ledande kryptoplattformarna i marknadsföringsmiljöer och i slutändan till och med leda till en betydande tillväxt någonstans inom en snar framtid.

Skräddarsydd öppen källkod “Aepps” från första dagen efter Mainnet-lanseringen

Aeternity-teamet är väl medvetet om potentialen plattformen har och det är inte förvånande att de vill locka så många mobil- och webbapputvecklare som möjligt. De decentraliserade applikationerna som kallas “aepps” kommer att finnas tillgängliga från första dagen efter plattformens officiella Mainnet-lansering.

AE-token (AE)

För närvarande rankad 28 i topp 100-kryptovalutatabellen på CoinMarketCap, Aeternitet är ganska lik ETH när det gäller systemavgifter. Kort sagt, alla systemavgifter och smarta kontrakt regleras i Aeon, eftersom en Aeternity-token inte existerar ännu.

Det kan vara värt att veta att nätverkstoken kan lagras i praktiskt taget vilken Ethereum-plånbok som helst som stöder ERC-20-token. Du kan köpa AE från Gate.io, Binance.com, eller IDAX.mn

Färdplan och framtida planer

Aeternity startade sin utveckling under första delen av 2017, följt kort av sin lansering av Testnet och officiell token-försäljning, backningskampanj och skapande av viktiga appar. Vid den aktuella tiden genomgår Aeternity en säkerhetsrevision med sin Mainnet-lansering planerad före årets slut.

Människorna bakom projektet

Aeternity är associerat med ett av de största namnen i kryptoindustrin, det av Yanislav Georgiev Malahov, grundaren av Aeternity, även känd som “Gudfadern för Ethereum.”

Mer information om alla medlemmar i Aeternity-teamet finns på plattformens officiella webbplats.

Aeternitet – en plattform som förändrar spelet, men är det värt att investera i?

Sammantaget är Aeternity en av de mest innovativa och mest spännande kryptovalutaplattformarna som har rullats ut de senaste åren. Det är här med ett prisvärt uppdrag att förbättra kryptoindustrin, och det gör det tappert genom att flytta smarta kontrakt utanför kedjan och genom att förbättra skalbarheten med lång marginal, samt genom att minska de obekväma prisfluktuationer som vanligtvis är associerade med alla kryptovalutor.

Det näst bästa för framtida kryptoinvesterare? Tiden får avgöra.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me