Tekniskt sett var Bitcoin värt mindre än 10 cent per bitcoin vid starten 2009

kryptovaluta har stigit stadigt sedan dess och är nu värt cirka 6000 dollar per Bitcoin. Detta är den mest anmärkningsvärda uppskattningen av värdet och har skapat många miljonärer under de senaste åtta åren.

Bli din egen Bitcoinägare och byt vidare Binance I dag!

Här är de tio bästa personerna / institutionerna som haft ett stort antal Bitcoins över tiden:

1. Satoshi Nakamoto

Skaparen av Bitcoin, som gömmer sig bakom monikern Satoshi Nakamoto, är fortfarande den största innehavaren av bitcoins. Antalet bitcoins som Nakamoto äger idag uppskattas till cirka 1,1 miljoner, baserat på den tidiga gruvdrift han gjorde. Detta motsvarar cirka 6 miljarder dollar till dagens växelkurs på 1BTC till 6098 USD. Åtminstone har Nakamoto aldrig berört de flesta av sina bitcoins och varken konverterat dem till verkliga valutor eller använt dem för något annat syfte. Om han skulle sälja hela sitt lager kunde värdet av Bitcoin sjunka på ett ögonblick.

2. Bulgarien

Bulgarien sitter för närvarande på en av de största stashen av Bitcoin i världen. Hur kom den europeiska nationen i besittning av denna enorma summa pengar? Ett påtryckningar av organiserad brottslighet av den bulgariska brottsbekämpningen i maj 2017 ledde till beslag av 215 519 Bitcoins, tillräckligt för att betala en fjärdedel av landets statsskuld.

Enligt bulgariska myndigheter använde brottslingarna sin tekniska skicklighet för att kringgå skatter. Från och med juni 2018 skulle de virtuella mynten vara värda mer än 1,2 miljarder dollar. Den bulgariska regeringen har avböjt att kommentera myntens status.

3. BitFinex

BitFinex, en kryptobörs, har en av de största bitcoinplånböckerna med 163133,38 BTC som är värda cirka 1 miljard dollar till det aktuella priset på 6,098,24 dollar per bitcoin. Mynten tros förvaras i en kall plånbok för att skydda dem från cyberhacks, obehörig åtkomst och andra sårbarheter som ett system anslutet till internet är benäget för.

4. FBI

FBI är en av de största kända innehavarna av Bitcoin. I september 2013 tog de ner Silk Road, den ökända mörka webbdrogbasaren, och beslagtog 144 000 Bitcoin som ägdes av webbplatsens operatör Ross Ulbricht, bättre känd som “Dread Pirate Roberts”. Ulbricht gjorde kritiska misstag som gjorde det möjligt för utredare att hitta platsen och länka honom till den. Användare av Silk Road sägs ha handlat cirka 9,5 miljoner bitcoins sedan Ulbricht lanserade webbplatsen 2011. Trots att FBI sålde en stor del av sina Bitcoin-innehav eller till och med allt, FBI värt att nämna eftersom de hade en förmögenhet i Bitcoin på vissa punkt. En stor del av de Bitcoins som beslagtogs och såldes gick till Barry Silbert.

5. Winklevoss tvillingar

Tyler Winklevoss och Cameron Winklevoss var bland de första Bitcoin-miljardärerna. Duon hade först vunnit popularitet när de stämde Facebook C.E.O. Mark Zuckerberg för att ha stulit idén att skapa Facebook från dem. De kontaktades av Zuckerberg för att utveckla ConnectU-webbplatsen, som senare skulle bli Facebook.

De använde 11 miljoner dollar av 65 miljoner dollar i kontant ersättning de fick från den juridiska tvisten med Zuckerberg för att köpa 1,5 miljoner Bitcoins 2013. Då handlades en Bitcoin till 120 dollar. Den investeringen har ökat mer än 20000% sedan dess.

Tvillingarna äger påstås cirka 1 procent av allt Bitcoin i omlopp. Deras sammanlagda nettovärde är cirka 400 miljoner. De skapade Windex, finansierade flera bitcoinrelaterade satsningar och investerade 1,5 miljoner dollar i BitInstant.

6. Garvin Andresen

Även om bitcoin är hjärnbarnet till Satoshi Nakamoto, Garvin Andresen krediteras som personen som gjorde det till vad det är idag. Garvin är en av de människor som misstänks vara Satoshi, ett påstående han förnekar. Snarare säger han att han haft ett nära förhållande med den anonyma kryptografen under många år. Den verkliga Satoshi Nakamoto valde honom som hans efterträdare i slutet av 2010. Garvin blev huvudutvecklare av öppen källkod som avgör hur Bitcoin fungerar – och om det kan överleva. Han fick en gång betalt över 200 000 dollar i Bitcoin av Bitcoin Foundation för sina bidrag. Han hade redan utbetalat flera gånger.

7. Roger Ver

Roger Ver, annars kallad Bitcoin Jesus, är en av de första Bitcoin-miljardärerna och tros inneha eller inneha minst 100 000 bitcoins. Den berömda libertaren tappade påstått college för att fokusera på sina bitcoinrelaterade projekt. Till skillnad från andra kryptomillardärer där ute som kastar sina pengar på de typiska privata öarna eller lyxstrålarna, är Ver dröm att etablera sin egen libertariska nation där varje individ är den absoluta ägaren av sitt eget liv och är fri att göra vad de vill med sin person eller egendom. Den kontroversiella bitcoinevangelisten avvisade sitt amerikanska medborgarskap 2014 och flyttade permanent till en liten karibisk ö.

Kryptografi är den ultimata formen av icke-våldsamma direkta åtgärder.

– Roger Ver (@rogerkver) 5 juli 2018

8. Barry Silbert

 Silbert är en riskkapitalist och grundare av Digital valutagrupp. Han var en tidig adopterare av Bitcoin. Han påstod att han gick iväg med 48 000 Bitcoins i ögonen i en auktion som hölls av US Marshals Service 2014. Den amerikanska regeringen hade beslagtagit mycket av kryptomynten från Ross Ulbricht, den påstådda operatören av den mörka webbmarknaden för droger och andra olagliga. Produkter. Bitcoin var då värt $ 350, vilket innebär att Silberts mynt har skjutit i höjden i värde från $ 16,8 miljoner till $ 288 miljoner.

9. Charlie Shrem

Charlie Shrem är utan tvekan en av de mest kontroversiella Bitcoin-miljonärerna. Han investerade i en stor mängd Bitcoin i början av kryptovalutan. Shrem var också en aktiv medlem i Bitcoin Foundation och grundade BitInstant när han bara var 22 år gammal. I slutet av december 2014 hade Shrem funnits skyldig till penningtvätt och fått två års fängelsestraff. Efter att ha släppts från federala förvar, avslöjade han en start som heter Intellisys Capital, ett företag som säljer investeringsportföljer i blockchainföretag.

Se mig gå från VD till diskmaskin "Störa pengar" https://t.co/06lVrQCrMX pic.twitter.com/JEjOliIlLq

– Charlie Shrem (@CharlieShrem) 20 februari 2017

Även om han inte har avslöjat exakt hur många bitcoins han äger köpte han enligt uppgift några tusen tillbaka när de var värda några hundra. De skulle vara värda miljoner nu.

10. Tony Gallippi

En berömd affärsmagnat Tony Gallippi tros också vara en av de stora innehavarna av bitcoins. Han är hjärnan bakom BitPay, en av de mest populära Bitcoin-betaltjänstleverantörerna i världen. Företaget lanserades i maj 2011 och bearbetar över en miljon dollar per dag. Bitpay är också ett av företagen som tecknar kontrakt med större företag inklusive Microsoft, Dell, TigerDirect och Newegg. År 2014 hade företaget sysselsatt cirka 100 personer.

Rikaste adresser på Bitcoin Blockchain

För närvarande finns det 153,00 Bitcoin-adresser som har 10 eller fler BTC. Överraskande har dessa adresser som står för bara 0,57% av det totala antalet plånböcker på marknaden mer än 15 400 000 BTC. Detta representerar nästan 75% av det totala antalet BTC som någonsin kommer att finnas på marknaden. 

Det finns också 140 596 adresser som är rikare än 100 000 dollar enligt till data som tillhandahålls av BitInfoCharts. Endast fyra adresser har mer än 100 000 mynt, vilket i allmänhet inte är vanligt. Om börser vill hålla pengar har de i allmänhet olika plånböcker för att göra det snarare än en. Dessa kan vara extremt stora valar som föredrar att ha sina medel i bara enskilda plånböcker. 

Topp 5 vilande adresser som håller BTC i mer än 5 år står för 1,2% av det totala antalet mynt på marknaden. Dessa adresser har 212.402 BTC, vilket visar att det finns stora valar som för närvarande håller Bitcoin och väntar tills priset på den virtuella valutan når högre priser. De flesta av dessa konton har ett stort antal insättningar men ett litet antal uttag. 

Många av dessa plånböcker är anonyma, vilket innebär att marknaden inte vet vem dessa fonder tillhör. Krypto hedgefonder, börser och stora investerare ligger vanligtvis bakom dessa plånböcker. 

Slutsats

Det uppskattas att de översta 1000 bitcoin-adresserna äger cirka 35% av den totala bitcoin

i cirkulation. Det finns också tusentals individer som har stora stash av bitcoin men

har valt att vara anonym.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me