Viktiga takeaways

 • Bitcoin kan behöva ytterligare konsolideringar på kort sikt, medan tecken visade långsiktigt hausse på marknaderna.
 • Sentimentet var främst fortsatt positivt efter halvering även om prisåtgärderna efter halveringen kunde ha besvikit
 • Stora altcoins inställda för att testa viktiga motståndsnivåer; emellertid kan mellan- / småkapslar utsättas för mer försäljningspress.

Marknadsöversikt

Kryptovalutamarknaderna var i stort sett i rött på tisdag morgon i Asien, eftersom stora handelspar inte lyckats bryta viktiga motståndsnivåer. De psykologiska 10000 nivåerna för BTCUSDT förblev påtaglig, medan 220 nivåer för ETHUSDT var fortfarande oskadade. Med halveringen har levererats framgångsrikt verkar marknaderna fortsätta sin sökning efter nästa fokus, medan stora par kan behöva ytterligare konsolideringar innan de börjar en ny trend.

Även om de senaste prisåtgärderna kan göra några handlare besvikna visar data att investerarnas intresse för kryptovalutan som tillgångsklass var fortsatt högt. Sentix Crypto Asset Classe Sentiment Index nådde en heltidshöjd precis efter bitcoinhalvering ägde rum. Manfred Hubner, verkställande direktör på Sentix, trodde att avläsningarna speglar att marknaderna har sett många halveringsdrivna kortsiktiga spekulationer. Med det ökande investerarnas intresse för bitcoin tror Hubner att det kan leda till prismöjligheter på medellång sikt. Ett högre index antyder dock också att priset kan behöva en förnyad konsolidering på kort sikt.

Figur 1: Sentix Crypto Asset Class Sentiment Index

Figur 2: BTC-balans vid börser

Dessutom kan kedjedata också stödja de långsiktiga positiva utsikterna. Data från Glassnode visar att det var ett betydande utflöde av BTC från börser, och det totala BTC-saldot på börserna har nästan nått ett nytt lågår på ett år.

Glassnode förklarade att valar kunde börja dra tillbaka sitt innehav i kalla plånböcker (långsiktigt hausse), vilket kan vara en av anledningarna till balansnedgången. Balansreduktionen kan dock också innebära att investerare kan bli besvikna över prisåtgärderna efter halveringen.

På andra håll handlade ledande altcoins cirka 2% till 4% lägre under sessionen, med XRP gav upp 2,6% värde, medan EOS och NEO var nere cirka 4%. THETA har svävat nära sitt ettåriga höjd före lanseringen av Mainnet 2.0. ETC tittare kanske vill titta noga på Phoenix hårdgaffel, vilket förväntas ske i början av juni.

Prisanalys

BTCUSDT – Gyllene kors i början men förlorar fart?

 • BTCUSDT målade en blandad bild eftersom paret har fortsatt att konsolideras i de nedre till mitten av 9000 handtagen.
 • Ett gyllene kors verkar på gång, med 50-dagars glidande medelvärde kommer att stiga över 200-dagars glidande genomsnitt de kommande dagarna. Medan många handlare kan förvänta sig en viss grad av kortsiktig hausse efter att ett gyllene kors har bekräftats, har vi inte sett en matchande ökning av handelsvolymen.
 • Däremot har RSI producerat några dagliga lägre toppar under de senaste två veckorna. Vi ansåg att detta är en stark indikation på att priset kan följa.
 • I skrivande stund har paret fortfarande handlat över sina ettåriga motståndsnivåer för trendlinjen. Vi tror att trendlinjen kan vara något som handlare bör fokusera på den här veckan, vilket är cirka 9100 till 9200. Att bryta detta område kan påskynda en kortsiktig korrigering till 9000-området.
 • Den övre nivån att titta på kan vara nära 9800, vilket verkar förbli ett av de största motståndsområdena.

Figur 3: BTCUSDT Daily Chart

ETHUSDT – Tjurar inställda för att möta nyckelmotstånd

 • ETHUSDT har kunnat stänga över 200 nivåer under tre dagar i rad, och paret kan snart kunna testa topp 30 april av 227,23.
 • Momentum verkar också kunna stödja tjurarna här, med MACD är på väg att producera en hausseartad crossover, och den ultimata oscillatorn producerade en hausseartad bröt ut från den senaste trenden.
 • Dessutom kan Bollinger-bandpressen indikera att prisvolatiliteten kan öka inom kort och kan göra ett breakout snart.
 • Nivåer att titta på: 227, 205.

Figur 4: ETHUSDT Daily Chart

ADAUSDT – Bearish divergens bevisar alltmer

 • I vår senaste utgåva av Technical Weekly berättade vi ADAUSDT och trodde att rallyn var slut på ånga. Vi vill behålla vår baisseartade syn på ADAUSDT Denna vecka.
 • En av anledningarna till det är att vi såg att fartindikatorerna inte var överens med priset. Med RSI producerade redan en trippel baissiv divergens, och MOM-indikatorn har redan bildat två stora lägre toppar.
 • Dessutom tyder Bollinger-bandens press på att den låga volatilitetsperioden snart kan vara över, och det är rimligt att förvänta sig ett breakout.
 • Nivåer att titta på: 0,047.

Figur 5: ADAUSDT Daily Chart

THETAUSDT – Rallymoment hållbar fram till nätverksuppgradering?

 • THETAUSDT har varit en av de bäst presterande altcoinsna. Paret bokade en vinst på 130% under de senaste 30 dagarna. Vi tror att den starka prestationen främst berodde på det kommande Mainnet 2.0-uppgradering.
 • Frågan är för tillfället om handlare skulle göra det "sälja faktum" efter att uppgraderingen genomfördes.
 • När uppgraderingen närmar sig visar de första tecknen att det aktuella rallyt kan ha tappat fart. Med RSI och MOM producerade båda några lägre toppar.
 • Även om MACD förblev positivt, tror vi att handlare borde ha varit mycket försiktiga när de öppnade nya positioner på detta par. Om handlare redan har positioner kan de överväga att hitta en exitstrategi.

Figur 6: THETAUSDT Daily Chart

Författare: Cyrus Ip

Forskningsanalytiker, OKEx

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me